Spontaani Vintiö, kuollut 17.09.2017

               
© SN.
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Spontaani Vintiö, "Vintti, Vintiö" Syntynyt: 19.06.2002 (21v.) 3v 19.06.2003
Rek.nro: VH11-018-0630 Rotu & sukupuoli: Suomenhevonen & Ori
Säkäkorkeus: 160cm Väritys: Punarautias
Kasvattaja: Marjut Kelmi, *lumienkuli* Omistaja: Frida VRL-05826, Faconde
Painotuslaji: Yleisratsastus Koulutustaso: ko:HeA, re:100cm, vaativa valjakko

Meriitit

Palkittu maaliskuun ERJ tilaisuudessa ERJ-I palkinnolla pistein 8+46+18+20+13=105p.
Ch myönnetty 10/16
Palkittu lokakuun KTK tilaisuudessa KTK-III palkinnolla pistein 16+16+15+17=64p.
Palkittu lokakuun KRJ tilaisuudessa KRJ-I palkinnolla pistein 8+45+17+25+6,5=105p.
Palkittu marraskuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 21(16+5)-32(20+12)-17-18-5=93p.
Palkittu tammikuun VVJ tilaisuudessa VVJ-I palkinnolla pistein 8,5+41+17+25+10,5=102p.
Palkittu kesäkuun SLA tilaisuudessa SLA-I palkinnolla pistein 15(4-4-3-4)+21+18+20+20=94p.

Luonnekuvaus

Yleisesti Vintiö on pääosin kiltti ja miellyttävä oripoika, jolta kumminkin löytyy myös itsepäisyyttä kun herra sille päälle sattuu. Välillä tämä ori on jopa ruunamainen ja siksi osan Vintiön tapaavista ihmisistä onkin hyvin hankala uskoa, että kyseessä tosiaankin on ori eikä ruuna. Toisaalta taas tuo ruunamaisuus katoaa sen siliän tien kun ja jos Vintiö sattuu itsepäiselle tuulelle, eli sen jälkeen ei ole enää kenenkään hankala uskoa herran sukupuolta.

Hoidettaessa Vintiö osaa toisaalta miellyttää hoitajaansa kaikin puolin, mutta toisaalta taas ori tahtoo että kaikki hoitotoimenpiteet tehdään juuri hänen tahtomallaan tavalla. Herran itsepäisyys ilmeneekin sillä tapaa, että jos hoitaja ei toimi Vintiön tahtomalla tavalla niin hoitaja voi myös varautua ettei suu aukene kuolaimille, eikä kaviot nouse puhdistamista varten. Huono puoli vain on, ettei kukaan osaa ikinä sanoa etukäteen että mikä mahtaa milloinkin olla Vintin tahtoma tapa ja sen vuoksi hoitotoimenpiteiden suorittaminen ei ole kovinkaan helppo juttu, ellei kohdallesi satu erittäin hyvää tuuria. Ainoa hoitotoimenpide jonka toteutustavasta Vintiö ei ole niin tarkka, on peseminen. Pesemisestä tämä herra nauttii nimittäin ihan millä tavalla tehtynä tahansa ja varsinkin kesäisin hikitreenien jälkeen voi kuka tahansa huomata, kuinka Vintiö nauttii viileästä vedestä ja hikien pois huuhtoutumisesta.
Talutettaessa Vintiö kulkee yleensä kiltisti taluttajansa vierellä, mutta jos ori haluaa esimerkiksi jonkun ruohotupsun luokse niin se on sitten menoa. Ellei sitten taluttaja ole osannut varautua tähän yllättävään takaiskuun ja osaa pidätellä Vintiötä tarpeeksi aikaisin, sekä omaa paljon ruista ranteessa jonka avulla orin saa pysymään taluttajan valitsemalla reitillä. Kun taluttaja tottuu Vintiön temppuiluun, niin helpottuu myös taluttaminen kummasti ja sen jälkeen sekä taluttaja, että hevonen voivatkin nauttia talutusreissuista.
Traileriin tämä ori menee ilman minkäänlaista itsepäisyyden osoittamista ja täysin kiltisti. Traileriin taluttamisen yhteydessä moni erehtyykin epäilemään Vintiön sukupuolta ja epäilyjä ei vähennä yhtään se, että ori myös pysyy koko matkan ajan kiltisti paikoillaan eikä ala temppuilemaan turhia kuljetettaessa. Ainoa vain, ettei pidemmille matkoille kannata laittaa Vintiön kanssa samaan traileriin vierasta oria, sillä silloin vaarana on jonkin asteinen taistelu loppumatkasta. Yksinään ja vaikkapa ruunan kanssa ei pidemmilläkään matkoilla ole minkäänlaisia ongelmia.

Ratsastettaessa tämä yleispainotteinen ori sopii melkeinpä mihin tahansa lajiin, jota ratsastaja vain keksii kokeilla. Erityisiä ongelmia ei esiinny esteillä, eikä koulussakaan ja siksi voisi jopa sanoa että Vintiöllä on äärimmäisen mukava ratsastaa. Tai, ainakin maneesissa. Ulkona ratsastettaessa orin itsepäisyys saattaa nimittäin tulla esiin ja Vintiö saattaa haluta omille teilleen, joten jos välttämättä tahdot kokeilla onneasi vaikkapa maastossa, niin muistathan varautua temppuiluun. Maneesissa ratsastettaessa Vintiö kumminkin tottelee ratsastajansa apuja kuin unelma ja esimerkiksi esteitä mentäessä ei ratasuorituksen onnistuminen jää ainakaan suoritusajasta kiinni sillä tältä herralta löytyy kyllä vauhtia kun sitä tarvitaan. Toisaalta taas Vintiö osaa myös olla rauhallinen tarvittaessa, eli esimerkiksi kouluratoja mentäessä kun asiaan pitää keskittyä kunnolla. Lyhyesti Vintiön ratsastettavuudesta voisi todeta, että sisätiloissa orilla voi ratsastaa jopa kokemattomampikin ratsastaja, kunhan paikalla on myös kokenut henkilö valvomassa tilannetta. Ulkona ratsastusta ei taas kannata muiden kuin kokeneiden ratsastajien edes harkita. Valjakkoa orin kanssa on treenattu vain yksin eikä ollenkaan pareittain. Vaikka orin selkään voikin laittaa hieman kokemattomammankin ratsastajan, tulee kärryillä olijan olla suhteellisen kokenut niissä hommissa. Kun Vintiö saa kärryt peräänsä, se on jo menossa ennen kuin kuski ehtii kyytiin asti. Vauhtia ei orilta ainakaan puutu mutta se on kuitenkin hyvin tarkka ja kun alkuun päästää turhat vauhdit pois niin kuuntelee kyllä ohjastajaansa hyvin.
C: *lumienkuli*, muokkaus Frida

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Viihdyttävä Hevarievm
ko, recm, sk.cm,
ii. Hevari-Poika
ko, recm, sk.cm,
iii. Valtiasevm
ko, recm, sk.cm,
iie. Hevarievm
ko, recm, sk.cm,
ie. Velviira
ko, recm, sk.cm,
iei. Herperttievm
ko, recm, sk.cm,
iee. Vipsuriina evm
ko, recm, sk.cm,
e. Herttainenevm

ko, recm, sk.cm,
ei. Tuulen Kantamoinen
ko, recm, sk.cm,
eii. Vallatonevm
ko, recm, sk.cm,
eie. Iidan Veeraevm
ko, recm, sk.cm,
ee. Herkuttelija
ko, recm, sk.cm,
eei. Muistokasevm
ko, recm, sk.cm,
eee. Karamellievm
ko, recm, sk.cm,

Isä Viihdyttävä Hevari on 165cm korkea, punarautias suomenhevos-ori joka on luonteeltaan vielä eläkepäivilläänkin erittäin vilkas ja temppuileva herra. Jos tätä oria ei tuntisi, voisi melkein kuvitella kyseessä olevan nuori varsa. Painotuslajia tällä herralla ei varsinaisesti ole, sillä omistajan on ollut erittäin vaikea päättää että mihin lajin ori hänen mielestään parhaiten sopisi villin luonteensa vuoksi. Kumminkin Viihdyttävän Hevarin kanssa on kokeiltu kaikkea esteratsastuksesta valjakkoajoon ja kaikissa lajeissa ori on pärjännyt edes jotenkuten. Tämä ori on siis yleispainotteinen ratsu parhaimmillaan. Jälkeläisiä on tähän mennessä kertynyt yhteensä kaksikymmentä ja enempää tuskin tulee jollei joku ehdota todella hyvää tammaa emäksi.
Isänemä Velviira oli 163cm korkea, punarautias suomenhevos-tamma joka kilpaili erittäin menestyneesti esteratsastuksessa jopa 130cm korkuisissa luokissa ja tamma olikin todella tunnettu hyppylahjoistaan suomenhevospiireissä. Kisaeläkkeelle Velviira jäikin vasta 17-vuotiaana koska tamman kunto kesti esteiden hyppäämisen erittäin hyvin tuohon saakka ja olisi varmaan kestänyt pidempäänkin muttei tamman omistaja raaskinut rasittaa ratsuaan enää siinä iässä kilpailemalla. Velviira myös palkittiin elämänsä aikana esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa toisella palkinnolla.
Isänemänisä Herpertti oli 166cm korkea, rautias, esteratsastuspainotteinen suomenhevos-ori joka kerkesi elämänsä aikana saavuttamaan kaikenlaista. Ori muunmuassa palkittiin parhaana suomenhevos-jalostusorina kolmena vuotena peräkkäin, kantakirjattiin toisella palkinnolla, sekä palkittiin esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa ensimäisellä palkinnolla. Ei siis ihmekkään kun oria kysyttiin jalostukseen vähän joka suunnasta ja jopa eräs Ruotsissa asuva suomenhevos-kasvattaja tahtoi jälkeläisen Herpertistä, maksoi mitä maksoi. Jälkeläisiä tämä herra saikin elämänsä aikana yhteensä neljäkymmentäviisi kappaletta.
Isänemänemä Vipsuriina oli 159cm korkea, punaruunikko suomenhevos-tamma joka painottui täysin esteratsastukseen elämänsä aikana. Tämän neidin kanssa ei ikinä edes harkittu minkään toisen lajin kokeilemistakaan ja senpä vuoksi Vipsuriina varmaan pärjäsikin omassa lajissaan niin hyvin kun tammaa ei sekoitettu muiden lajien opeilla. Tällä neidillä oli kapasiteettia hyvinkin korkeisiin esteisiin ja sen hyppykapasiteettia ihmeteltiinkin monen suomenhevosten kanssa toimivan suunnalta. Varsoja Vipsuriina kerkesi saamaan elämänsä aikana kolme kappaletta.
Isänisä Hevari-Poika oli 165cm korkea, punarautias suomenhevos-ori jonka kanssa kokeiltiin vähän kaikenlaista lajia sen elinaikana. Voisikin siis sanoa että ori oli yleispainotteinen sillä lajeja kisattiin myös kohtuullisen tasaisesti, eli minkään lajin kisamäärät eivät poikenneet kauheasti toisistaan. Koska Hevari-Pojan omistaja ei osannut myöskään päättää että missä lajissa ori oli paras, ei sitä viety minkään lajin laatuarvosteluun. Kantakirjaukseen ori sen sijaan vietiin ja sieltä tuli kotiinviemisiksi kolmas palkinto.
Isänisänemä Hevari oli 165cm korkea, rautias, valjakkopainotteinen suomenhevos-tamma joka pärjäsikin odotettua paremmin omassa lajissaan. Tämä neiti on nimittäin itse estepainotteisesta suvusta, mutta Hevarin omistaja oli itsepäisesti päättänyt kouluttaa hevosensa valjakkopainotteiseksi ja onnistuikin siinä vaikka kaikki epäilivät onnistumista. Ennen tamman kuolemaa se kerettiin kantakirjata ensimäisellä palkinnolla, sekä palkita valjakkoajojaoksen laatuarvostelussa toisella palkinnolla. Ei siis tosiaankaan huono saavutus estepainotteiselta tapaukselta.
Isänisänisä Valtias oli 160cm korkea, punarautias, kenttäratsastuspainotteinen suomenhevos-ori joka omasi erinomaisen kilpakapasiteetin lisäksi myös erittäin komean ja rodunomaisen ulkonäön, sekä rakenteen. Vaikka Valtias olikin luonteeltaan suhteellisen hankala tapaus, ei se silti hillinnyt tamman omistajien jalostuskyselyitä, vaan ori haluttiin todella monen varsan isäksi. Loppujen lopuksi jälkeläisiä syntyikin tälle herralle yhteensä kaksikymmentäyksi kappaletta, joista suurin osa jäi yleispainotteisiksi.

Emä Herttainen on 157cm korkea, punarautias, kenttäratsastuspainotteinen suomenhevos-tamma jolta löytyy kapasiteettia vaikka kuinka haastaviin luokkiin. Harmi vain että suomenhevosilla on rajoitukset siitä kuinka vaativia luokkia ne saavat kisata, sillä pienellä treenillä Herttainen pärjäisi varmasti rajoituksia suuremmissa luokissa. Nykyisin kylläkin eläkkeellä oleva tamma ei kylläkään kilpaile enää niin paljoa kuin nuoruusvuosinaan, mutta mielen virkeänä pitämisen vuoksi kilpailuissa tulee kumminkin käytyä edes muutaman kerran parin kuukauden aikana. Varsoja tämä neiti on tähän mennessä saanut yhteensä neljä kappaletta ja enempää on tuskin tulossakaan jos Herttaisen omistajan sanaan on uskominen.
Emänisä Tuulen Kantamoinen oli 159cm korkea, rautias suomenhevos-ori joka kilpaili pääsääntöisesti esteratsastuksessa. Ihan hirveitä määriä ei tämän orin kanssa kisattu, mutta siitä huolimatta menestystä kertyi ihan kiitettävästi. Esteiden hyppääminen oli selkeästi tämän orin lempipuuhaa ja Tuulen Kantamoisesti näki kyllä tyhmempikin että se nautti lajinsa harrastamisesta. Laatuarvosteluun herraa ei ikinä viety, mutta kantakirjauksessa se sen sijaan kävi saaden ensimäisen palkinnon ja tilaisuuden parhaat pisteet.
Emänisänemä Iidan Veera oli 160cm korkea, punarautias suomenhevos-tamma joka ei todellakaan ollut maailman kaunein tamma, eikä edes järin rodunomaisen näköinen, mutta pärjäsi sitäkin paremmin lajissaan esteratsastuksessa ja omasi myös mitä kilteimmän ja miellyttämisenhaluisimman luonteen. Iidan Veera olikin siis omalla tavallaan kasvattajansa ylpeys, vaikkei se ikinä saanutkaan uutta omistajaa vaan asui koko elämänsä synnyintallillaan. Kysyntä jalostukseenkaan ei ollut järin päätä huimaava, siksipä tämä neiti saikin elämänsä aikana ainoastaan yhden jälkeläisen.
Emänisänisä Vallaton oli 155cm korkea, rautias, esteratsastuspainotteinen suomenhevos-ori joka oli erittäin rodunomaisen, sekä komean ulkonäön omaava ja kaiken lisäksi vielä äärimmäisen taitava ratsu omassa lajissaan. Tämän orin kanssa ei siis tarvinnut turhia stressata kilpailumenestyksestä, sillä sijoituksia ja voittoja kertyi orin nimiin melkein kuin itsestään. Jalostukseen oria lainattiin pääasiassa tammoille, jotka olivat lähes kokonaan Vallattoman vastakohtia sillä orin omistaja oli sitä mieltä että vastakohdat täydentävät toisiaan. Väärässähän omistaja ei tuntunut olevan sillä lähes kaikki tämän herran jälkeläiset olivat täyden kympin hevosia.
Emänemä Herkuttelija oli 154cm korkea, vaaleanrautias suomenhevos-tamma joka toimi omistajansa harrastekenttäratsuna lähes koko elämänsä. Alkuun tästä tammasta yritettiin nimittäin tehdä valjakkohevosta, mutta hyvin pian huomattiin ettei se ollut Herkuttelijalle sopiva laji ja sen kanssa alettiin harrastamaan kenttäratsastusta. Lähes samantien lajin vaihdoksen jälkeen alkoi menestystäkin kertyä ja tamman nimi levisi laajalti kenttäratsastuspiireissä, joten jälkeläisiäkin alettiin kyselemään. Loppujen lopuksi tämä tamma sai jälkeläisiä huimat kuusi kappaletta, jotka kaikki varattiin jo lähes samantien astutuksen jälkeen.
Emänemänisä Muistokas oli 153cm korkea, vaaleanrautias suomenhevos-ori jonka painotuslajina toimi kouluratsastus erinomaisella menestyksellä. Tämän orin omistaja ei liikoja odottanut menestyksen suhteen kun orin osti, sillä vaikka Muistokkaan suku olikin koulupainotteista, ei se tosiaankaan ollut hyvin menestynyttä. Ihmeitä kumminkin tapahtuu ja niinpä ori pärjäsi pienestä pitäen omassa lajissaan ja olikin siis näin ollen erinomainen ostos omistajalleen. Jälkeläisiä ori sai elämänsä aikana yhteensä kolmekymmentä kappaletta, joista suurin osa painottui isänsä tavoin kouluratsastukseen.
Emänemänemä Karamelli oli 156cm korkea, punarautias suomenhevos-tamma joka toimi pääosin omistajansa harrasteratsuna, mutta jonka kanssa käytiin satunnaisesti kouluratsastuskisoissa kokeilemassa onnea. Karamelli pärjäsikin suhteellisen hyvin noissa muutamissa kisoissa joissa sen kanssa käytiin ja tamman omistaja olikin ylpeä ratsustaan jonka oli kouluttanut itse alusta saakka. Karamellia käytiin näyttämässä myös suomenhevosten kantakirjaustilaisuudessa, josta tuli kotiinviemisiksi toinen palkinto.
C: *lumienkuli*

Syntynyt Varsan tiedot Emä Omistaja
20.05.2010 t. Suvannon Marilla, missä? Sangen Haituva Susikallio
28.07.2010 t. Spontaani Ricos, missä? Mona Ricos Tricospirit
27.02.2011 t. Jäpäkän Jasna YLA3, KRJ-III Sokkotanssi Meouw
06.02.2011 o. Korpihaan Sälli Tiuku Helähdys Charola
15.06.2014 t. Huvitutin Vipriina Primadonna Grille
16.02.2015 o. Fiktion Viipotti Paljetti Hullunvaara
03.07.2015 t. Fridan Sanavalmis Mollamaija PJ
15.11.2014 t. Vellamo BAM Keijulaakson Louhi Mette (VRL-13589)
10.09.2015 o. Tuiskulan Mukelo VVJ-I Meidän Fortuna Hapero
20.04.2015 o. Rohkea-Viikari KRJ-II, ERJ-II, VVJ-I Hurra-Leija tvisha
01.09.2016 t. Tiilikan Omena Hohteen Oikuttaja Cannabia
.

Päiväkirja & valmennukset

Estevalmennus, valmentajana Jonna
Tänään valmennukseeni oli saapunut Vintti ja hänen ratsastajansa. Sillä välin kun ratsukko teki itsenäisiä käyntiväistätyksiä, kasasin itse maneesiin muurin, tavallisen pystyn ja laineen. Tämän jälkeen pyysin siirtymään kevyeeseen raviin ja lähdimme hakemaan sopivaa tempoa. Vintti siirtyi raviin epäröimättömän kiltisti ja ravissa ei oikeastaan ongelmia ilmennyt. Paria ratsastajan ongelmaa korjasin, kunnes laskin pystyn puomit maahan ja pyysin tulemaan niitä. Ori lähti innokkaasti suorittamaan verryttelyä ja ei tästäkään mitään sen suurempia ongelmia ilmennyt. Käskin ottaa laukkaa uraa pitkin ja hakea kevyttä istuntaa, mikä onnistuikin helposti kun orilla oli oma moottori käynnissä. Tämän jälkeen nostin kaikki esteet 50 sentin korkeuteen. Määräsin radaksi seuraavanlaisen; muuri, pysty ja viimeiseksi laine. Moitin radalla vauhdin määrästä ja komensin kiinnittämään siihen huomiota. Uudella yrityskerralla Vintti malttoi jo mennä hitaammin mutta tempoa muuttamatta. Jokaiselle esteelle tuli melko tasainen hyppy, joten nostin esteet 70 sentin korkeuteen ja pyysin tulemaan saman radan uudelleen. Vintti lähti radalle innokkaasti ja kehuin hyvästä temmosta. Muurilla ori ei meinannut malttaa odottaa estettä ja hyppäsi vähän oudon loikan, mutta pysty meni jo maltillisesti. Käännös laineelle oli melko tiukka ja huono ottaen huomioon, ettei nyt oltu aikaluokassa. Vintti selvisi kuitenkin kepoisasti ylitse, joten lopuksi nostin kaikki esteet 90 senttimetriin. Sama rata, ja sama temmokas työskentely - tuloksena kaunis ja puhdas rata. Loppuravit vapaammin ja lopetus.

Estevalmennus, valmentajana KJ
Vaihtelua puoliveristen valmennussarjaani toi karismaattisen näköinen suomenhevosori Vintiö. Varsin hyväliikkeinen ratsu oli alusta asti virkeän ja pörheän oloinen. Hieman hörinää maneesin päädyssä liikkuvalle tammalle mutta se loppui hyvin alkuunsa ratsastajan laittaessa hevosen töihin. Alkuunsa ratsukko teki ylitaivutuksia sekä sisään, että ulospäin verryttelyksi kaikissa askellajeissa. Käynnissä ratsastaja vaati aluksi turhan hätäistä tahtia, puolipidätteillä ja tasapainottamalla hevonen pääsi käyttämään selkäänsä paremmin ja astumaan jokaisen askeleen syvemmälle. Ravissa työ oli helppo juttu, laukassa ratsastaja sai pyytää melko paljon jotta hevonen todella taipui niin paljon kuin haluttiin. Varsinaisia töitä teimme harjoitusravin kokoamisharjoituksilla ja siitä jatkaen tasapainoisiin sulkuväistöihin. Autoin ratsastajaa paikantamaan paremmin omat syvät vatsalihaksensa ja todella käyttämään istuntaansa ratsastuksessaan. Hyvän pohjatyön jälkeen lopputunnin vastalaukkaharjoitukset sujuivat alusta asti erittäin hienosti. Hevosella on selkeästi hyvä tasapaino ja se pystyy kokoamaan itseään melkoisen helposti!

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana VRL-13384
Päivällä treenattuani Vintiön kanssa ori oli ihan loppuun ajetun näköinen, ja nimeään vastoin suorastaan mateli perässäni Faconden läheiselle kalliolle kuin uitettu koira. Niin, taas yksi niistä itsepäisistä päivistä oli ohi. Olin päättänyt oikein kunnolla kiusata oria ja näyttää sille kuka on pomo, vaikka sattuisikin olemaan huono päivä herrallamme meneillään. Vintti hörisi väsyneesti ja kulki melkein kieli maata vasten laahaten. Huvittava näky orilta, joka ei vielä aamulla olisi millään antanut tarhasta kiinni eikä sen jälkeen olisi lähtenyt kohti tallia vaan olisi vain lähtenyt jokaisen tamman perään. Pysähdyimme ja vaivuin viileään lumihankeen istuma-asentoon tuijottamaan horisonttia. Kalliolla oli lämpimämpi kuin muualla, mutta viileä viima muistutti Suomen hyytävästä talvesta. Vintti ravisteli päätään tovin kuluttua, mutta katselin vain pilviä kultareunuksineen, ja kullanruskeana sädehtivää aurinkoa, joka värjäsi taivaan laskeutuessaan unten maille. Hetki alkoi selkeästi käydä Vintiön mielestä liian romanttiseksi ja niinpä se kuopi jalallaan maata - kallion kiviaines päästi kilahtavan äänen. Samalla sekunnilla hyppäsin pystyyn, tulin järkiini ja suuntasin takaisin kohti tallia. "Tässä tais olla tarpeeks iltalenkkiä mulle."

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Frida
Nyt on Vinttikin jo hieman tasaantunut, tahtoi nuo pakkaset hieman mennä orilla korvien väliin. Hain orin tarhastaan ja sidoin sen kiinni karsinaan, harjasin sen pikaisesti ja laitoin suitset päähän. Talutin Vintin tallin oven vieressä olevan korokkeen luo ja hyppäsin orin selkään, tänään mennään ihan rauhassa katselemaan maisemia maastoon! Talsimme pitkin kauniita polkuja, voi kuinka kaunista joka paikassa onkaan lumipeitteen ansiosta. Vintti tuntui itsekin nauttivan rauhallisemmasta menosta eikä se kertaakaan edes yrittänyt keksiä mitään ylimääräistä ohjelmaa. Kun tulimme takaisin tallille, riisuin orilta suitset ja annoin sille oikein monta porkkanaa hyvän käytöksen vuoksi. Sen jälkeen se pääsikin nauttimaan takaisin tarhaan kauniista talvipäivästä.

Kilpailukalenteri

Sijoituksia KRJ 49kpl, ERJ 45kpl ja VVJ 50kpl
22.11.10 - kutsu - KRJ - HeB- 6/100
22.11.10 - kutsu - KRJ - HeB- 9/100
23.11.10 - kutsu - KRJ - HeA - 1/100
23.11.10 - kutsu - KRJ - HeB - 5/50
11.02.11 - kutsu - KRJ - HeA - 3/50
10.02.11 - kutsu - KRJ - HeA - 2/50
09.03.11 - kutsu - KRJ - HeA - 2/100
13.03.11 - kutsu - KRJ - HeA - 5/40
02.03.11 - kutsu - KRJ - HeA - 2/44
05.05.11 - kutsu - KRJ - HeA - 4/30
05.05.11 - kutsu - KRJ - HeA - 2/30
09.05.11 - kutsu - KRJ - HeA - 3/50
06.05.11 - kutsu - KRJ - HeA - 2/50
16.05.11 - kutsu - KRJ - HeA - 5/50
17.05.11 - kutsu - KRJ - HeA - 6/50
18.05.11 - kutsu - KRJ - HeA - 7/50
22.05.11 - kutsu - KRJ - HeA - 3/50
16.05.11 - kutsu - KRJ - HeA - 2/30
29.05.11 - kutsu - KRJ - HeA - 4/50
02.05.11 - kutsu - KRJ - HeA - 8/79
15.05.11 - kutsu - KRJ CUP - HeA - 22/257
19.05.11 - kutsu - KRJ - HeA - 4/30
22.05.11 - kutsu - KRJ - HeA - 5/30
28.06.11 - kutsu - KRJ - HeA - 2/50
01.07.11 - kutsu - KRJ - HeA - 6/50
17.08.2013 - kutsu - KRJ - HeA - 5/30
17.08.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 3/40
05.09.2013 - kutsu - KRJ - HeA - 4/30
07.09.2013 - kutsu - KRJ - HeA - 4/30
08.09.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 4/30
26.10.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 2/40
27.10.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 6/40
28.10.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 1/40
02.11.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 2/40
03.11.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 4/40
27.10.2013 - kutsu - KRJ - HeA - 7/50
31.10.2013 - kutsu - KRJ - HeA - 3/50
01.11.2013 - kutsu - KRJ - HeA - 4/50
31.12.2013 - kutsu - KRJ CUP - HeA - 38/514
28.02.2014 - kutsu - KRJ CUP - HeA - 25/522
16.11.2014 - kutsu - KRJ - HeA - 1/40
18.11.2014 - kutsu - KRJ - HeA - 2/40
07.11.2014 - kutsu - KRJ - HeA - 4/40
07.11.2014 - kutsu - KRJ - HeA - 2/40
12.11.2014 - kutsu - KRJ - HeA - 4/40
02.11.2014 - kutsu - KRJ - HeA - 1/40
02.11.2014 - kutsu - KRJ - HeA - 1/40
05.11.2014 - kutsu - KRJ - HeA - 5/40
12.11.2014 - kutsu - KRJ - HeA - 2/40
13.11.2014 - kutsu - KRJ - HeA - 1/40
15.11.2014 - kutsu - KRJ - HeA - 5/40
18.11.2014 - kutsu - KRJ - HeA - 5/40
31.07.2015 - kutsu - KRJ CUP - HeA - 25/302
31.05.2016 - kutsu - KRJ CUP - HeB - 29/319
15.08.2013 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/45
16.08.2013 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/45
02.09.2013 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/50
22.10.2013 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/30
28.10.2013 - kutsu - ERJ - 100cm - 2/30
01.11.2013 - kutsu - ERJ - 100cm - 6/40
10.11.2013 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/40
25.10.2013 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/40
28.10.2013 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/40
31.10.2013 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/40
30.10.2013 - kutsu - ERJ - 100cm - 2/50
30.10.2013 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/50
21.10.2013 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/39
01.11.2013 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/30
26.02.2014 - kutsu - ERJ - cm - 2/30
27.02.2014 - kutsu - ERJ - cm - 2/30
02.03.2014 - kutsu - ERJ - cm - 2/30
26.02.2014 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/30
28.02.2014 - kutsu - ERJ CUP - 100cm - 2/347
18.10.2014 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/60
23.10.2014 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/60
01.11.2014 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/50
01.11.2014 - kutsu - ERJ - 100cm - 6/50
05.11.2014 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/50
11.11.2014 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/50
13.11.2014 - kutsu - ERJ - 100cm - 6/50
17.11.2014 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/50
19.11.2014 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/50
23.10.2014 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/33
16.11.2014 - kutsu - ERJ - 100cm - 6/50
23.11.2014 - kutsu - ERJ - 90cm - 3/50
16.01.2015 - kutsu - ERJ - 90cm - 1/60
24.01.2015 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/30
02.02.2015 - kutsu - ERJ - 90cm - 4/30
24.01.2015 - kutsu - ERJ - 90cm - 2/30
05.02.2015 - kutsu - ERJ - 90cm - 1/30
28.02.2015 - kutsu - ERJ - 90cm - 2/30
01.03.2015 - kutsu - ERJ - 90cm - 3/30
03.03.2015 - kutsu - ERJ - 90cm - 2/30
04.03.2015 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/30
28.02.2015 - kutsu - ERJ CUP - 100cm - 11/299
30.06.2015 - kutsu - ERJ CUP - 90cm - 20/210
30.06.2015 - kutsu - ERJ CUP - 100cm - 4/247
31.08.2015 - kutsu - ERJ CUP - 100cm - 1/193
30.11.2015 - kutsu - ERJ CUP - 90cm - 21/241
13.08.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksiköille - 2/27
18.08.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksiköille - 2/30
19.08.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksiköille - 5/30
20.08.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksiköille - 5/30
25.08.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksiköille - 2/30
06.02.2014 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 4/40
15.02.2014 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 3/40
26.02.2014 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 7/87
03.11.2014 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty parivaljakko - 3/24
03.11.2014 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 1/40
05.11.2014 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 1/30
07.11.2014 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 4/40
09.12.2014 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 7/50
18.12.2014 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 6/50
08.12.2014 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 2/40
18.12.2014 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 6/40
28.12.2014 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 5/30
14.01.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 5/30
18.01.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 5/29
21.01.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 2/29
22.01.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 1/29
05.02.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 5/40
09.02.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 2/40
13.02.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 1/40
15.02.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 6/40
16.02.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 2/40
19.02.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 3/40
17.02.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 5/30
20.02.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 4/30
22.02.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 2/30
22.02.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 2/40
03.03.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 4/30
11.03.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 6/40
15.03.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 4/40
17.03.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 3/40
25.03.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 1/40
06.04.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 4/40
19.04.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 3/30
15.05.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 2/40
23.04.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 4/18
24.04.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 4/18
07.05.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 3/40
24.05.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 1/40
26.05.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 3/40
27.05.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 2/40
30.05.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 3/40
21.04.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 3/30
24.04.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 4/30
30.04.2015 - kutsu - VVJ CUP - vaativa yhdistetty yksiköille - 5/95
18.05.2015 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 1/40
09.08.2015 - kutsu - NJ - sh orit - 3/12, irtoSERT
17.11.2015 - kutsu - NJ - sh orit - 6/12, irtoSERT
01.04.2016 - kutsu - NJ - sh orit - 6/12, irtoSERT
15.02.2017 - kutsu - VSN - sh orit - 4/12, RCH
10.05.2017 - kutsu - VSN - sh orit - 3/10, RCH
09.05.2017 - kutsu - NJ - sh orit - 10/12, irtoSERT

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!