Jewilion F, kuollut 07.08.2018

       
© HW Farm
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Jewilion F, "Vili" Syntynyt: 01.05.2014 (12v.) 3v 01.07.2014
Rek.nro: VH14-021-0405 Rotu & sukupuoli: Trakehner & Ori
Säkäkorkeus: 168cm Väritys: Tummanruunikko
Kasvattaja: Faconde Omistaja: Frida, VRL-05826, Faconde
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: ko:GP, re:100cm

Meriitit

Palkittu elokuun KTK tilaisuudessa KTK-II palkinnolla pistein 18+20+19+19=76p.
Ch myönnetty 14.01.2017
Palkittu helmikuun KRJ tilaisuudessa KRJ-I palkinnolla pistein 8,5+41+25+20+9=103,5p.
Palkittu huhtikuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 18(14+4)-32(20+12)-17-19-5=91p.

Luonnekuvaus

Jewilion F, eli Vili, on rento ja mukava kouluratsu, jonka kanssa ei kuitenkaan varmasti tule tylsää. Vili omaa suuren luonteen, mutta on toisinaan oikea mammanpoika ja halipulainen otus. Orista saa seuraa mihin tahansa, oli se sitten pitkä harjaushetki tai koulukilpailut. Vili on oikein herttainen tapaus, mutta ei kuitenkaan sovi unohtaa, että se on ori ja orimaista puolta löytyy myös valtavasti.

Hoidettaessa Vili seisoo suureksi osaksi nätisti paikallaan ja antaa hoitaa rauhassa. Kuitenkin on päiviä, jolloin se kiukuttelee minkä ehtii ja pullistelee kaikille ohikulkijoille. Vili ei kuitenkaan koskaan satuta ketään, joten kaikki jää aina uhitteluun. Hevonen rakastaa erityisesti pitkiä harjaushetkiä, jolloin sekin saa vain rentoutua ja mikäs siinä olla hellittävänä. Varustaminen sujuu myöskin oikein hyvin. Kuolaimia ori ei kuitenkaan meinaa aluksi ottaa suuhunsa millään, mutta pienellä suostuttelulla sekin onnistuu kohtuullisen vaivattomasti ja kivuttomasti.  Talutettaessa Vili on reipas, mutta ei rynni. Ori ei myöskään lähde koskaan käsistä, mikä tekeekin siitä mukavan ja luotettavan talutettavan. Hevonen saattaa säikkyä tallin nurkilla olevia mörköjä, mutta milloinkaan se ei ole lähtenyt käsistä.

Selkään noustessa ori ei meinaa pysyä pöksyissään ja yrittää lähteä liikkeelle ja pyöriä ja hyöriä. Siksi kannattaakin olla nopea. Treenin alussa Vili tuntuu löytävän turbomoottorinsa ja sitä saa pidätellä joka käänteessä, mutta heti muutaman minuutin jälkeen orin nopeus ja halukkuus hidastuu ja sitä saa aktivoida paljon enemmän. Kuitenkin, kun orin oppii tuntemaan, osaa lukea sitä paljon paremmin ja osaa reagoida jokaiseen sen päähänpistoon oikein. Vili on koulupainoitteinen, mutta kunhan hevosella on tekemistä, kaikki käy sille oikein hyvin. Esteillä ori ei ehkä ole se tallin taitavin, mutta halukkuutta löytyy enemmän kuin tarpeeksi. Kouluratsastuksessa ori toimii paljon paremmin, mutta sen kanssa tulee tehdä monipuolisesti harjoituksia, ettei se tylsisty ja ala keskittyä aivan muihin juttuihin. Parhaimman tuloksen saa, kun jaksaa keksiä monipuolisia harjoituksia ja ottaa rennosti.
C: Dimma

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Manchester United
koGP re110cm, sk.167cm, tprn
Ch, KTK-II, KRJ-I, YLA2
ii. Arsenalevm
koGP, re100cm, sk.161cm, rn
iii. Don Guiltoevm
koGP, re110cm, sk.161cm, rn
iie. Chelseaevm
koIntI, re140cm, sk.165cm, trn
ie. Baronessaevm

koGP, re120cm, sk.166cm, trn
iei. Grandiosoevm
koGP, re100cm, sk.170cm, mrn
iee. Baronaevm
koIntII, re130cm, sk.168cm, rn
e. Jewelberry
koGP, re90cm, sk.166cm, tprt
KRJ-I
ei. Firewindevm
ko, recm, sk.cm,
eii. Cerewanevm
ko, recm, sk.cm,
eie. Fiona GERevm
ko, recm, sk.cm,
ee. Jewellilyevm
ko, recm, sk.cm,
eei. Tigerboyevm
ko, recm, sk.cm,
eee. Jewelprideevm
ko, recm, sk.cm,

ii. Arsenal oli komea 161cm korkea, ruunikko trakehnerori. Ori kilpaili menestyksekkäästi Grand Prix tasolla ja kilpaili aikoinaan vOlympialaisissa Saksan maajoukkueessa. Arsenalilla on useita Grand Prix tasolla kilpailleita jälkeläisiä, ori on jättänyt myös muutamia hyviä kansainvälisen tason estehevosia. Arsenalia kehuttiin miellyttäväksi hevoseksi ja ahkeraksi työmyyräksi, joka oli aina valmiina aloittamaan hommat.
iii. Don Guilto oli 162cm korkea, ruunikko ori. Don Guilto kilpaili pitkään ja menestyksekkäästi Gran Prix tasolla. Viimeisen kilpailunsa ori kilpaili vielä 19-vuotiaana, virkeä vanhus! Siitoksessa Don Guiltoa käytettiin todella vähän. Pienistä ikäluokista on noussut kansainvälisellä tasolla menestyviä kouluhevosia.
iie. Chelsea oli 165cm korkea, näyttävä tamma. Tummanruunikko trakehnertamma kilpaili kouluratsastuksessa Intermediate I tasolla ja esteratsastuksessa 140 cm'n luokissa sijoittuen usein. Tammalla on viisitoista jälkeläistä, joista seitsemän kilpailee koulu- tai esteratsastuksessa kansainvälisellä tasolla.
ie. Baronessa oli 166cm korkea, tummanruunikko tamma. Baronessa kilpaili Grand Prix tasolla sijoittuen muutamia kertoja. Tammalla myös kilpailtiin esteratsastuksessa 120cm luokissa. Tammalla on Manchester Unitedin lisäksi kaksi muuta varsaa. Baronessaa kuvailtiin kuumaksi ja tuliseksi tammaksi, jolla oli erittäin näyttävät liikkeet. Tamma ei periytä tulista luonnettaan varsoihinsa.
iei. Grandioso oli 170cm korkea, mustanruunikko ilmestys. Ori kilpaili kouluratsastuksessa Grand Prix tasolla. Nuorempana Grandioso näytti painottuvan enemmän esteille ja sillä kilpailtiinkin metrin luokissa. Kun kapasiteetti ei riittänyt pidemmälle vaihdettiin lajia. Grandiosolla on yli sata jälkeläistä, jotka menestyvät koulu- ja esteratsastuksessa.
iee. Barona oli 168cm korkea, ruunikko trakehnertamma. Hevosella kilpailtiin kouluratsastuksessa Intermediate II tasolla ja esteratsastuksessa sillä hypättiin 130cm luokkia. Tamma siirtyi siitokseen jo varsin nuorella iällä. Baronessan lisäksi tammalla on viisi jälkeläistä, jotka ovat menestyneet kouluratsastuksessa kansainvälisellä tasolla.
ei., ruunikonkimo Firewind oli hieno, 167 cm korkea trakehnerori, jolta ei menestystä jäänyt uupumaan! Hieno periyttäjä onkin jättänyt jälkeensä liudan hyvärakenteisia ja -liikkeisiä jälkeläisiä, joille jokaisella on kertynyt menestystä niin kisoissa kuin näyttelyissä. Myöskin tämän orin jälkeläisten varsat ovat olleet vakuuttavia. Ori itse kisasi nuorempana erittäin paljon ja parhaimpina vuosinaan se oli melkein voittamaton Grand Prix -luokissa. Luonteeltaan ori oli kuitenkin hieman vaikea ja näin ollen vaati ratsastajaltaan ja käsittelijältään kokemusta, sekä puhdasta rautaista tahtoa, eivätkä sen jälkikasvukaan ole ollut niitä kaikkein helpoimpia käsitellä, olematta kuitenkaan täysin mahdottomia.
eii. Cerewan oli suurien luokkien kisahevonen, täysi showmies ja aivan selvä voittaja! Tämä trakehner tunnettiin kentillä sinä hevosena joka alkuverryttelyssäkin jo säväytti ja itse suorituksellaan hurmasi tuomarit ja katsojat. Kisaurallaan se voittikin monen monta kilpailua, kunnes valitettavasti loukkaantui kuljetuksessa ja joutui vetäytymään siitokseen ja vain kevyeen kisaukseen. Herttaisella luonteella varustettu kimo ori olikin suorastaan unelmahevonen ja ruusukehain ominaisuudet vain lisäsivät tätä. Cerewan on jälkeläisilleen periyttänyt hienoa liikettään ja esiintymisvarmuuttaan, luoden monta showkehien- ja sydäntenvalloittajaa.
eie. Fiona GER oli kuvankaunis tummanruunikko trakehner, jota käytettiin enemmän siitokseen, kuin kisaamiseen. Muutaman kerran kisakentillä pyrähtänyt tamma olikin niin hienosta ja hyvästä koulusuvusta, että on melkein harmi, ettei se ollut päässyt näyttämään taitojaan suurempien yleisöjen edessä. Tamman varsat ovat kuitenkin kysyttyjä, ja Fiona onkin osoittanut olevansa verraton siitostamma, joka hoitaa jokaisen varsansa huolella ollen kuitenkin erittäin järkevä lastensa suhteen. Varsoilleen se periyttää hienoja liikkeitä, piirteitä sekä hieman hankalampaa luonnetta. Tamma on nimittäin erittäin hyvä käymään hoitajiensa ja ratsastajiensa hermoille niin hoitaessa, kuin ratsastaessa, leikkien välillä maailman suurinta diivaa.
ee. Jewellily oli rautias, läsipäinen tamma joka valtasi kisakenttiä aina eläkepäiviinsä asti. Jewelberry onkin sen ensimmäinen varsa ja näin ollen toimii lippulaivana tamman koko jälkeläisnäytölle. Hyväliikkeinen ja järkevä tamma kisasi Grand Prix -luokissa, joka toi useammin kuin kerran hymyn omistajansa huulille. Valitettavasti tamma menehtyi yllättäen kolmannen varsansa synnytykseen, mutta tämähän vain nostaa näiden kahden henkiin jääneen jälkeläisen arvoa, sillä Jewellilyn oma suku oli täynnä erittäin mielenkiintoisia ja haluttuja nimiä.
eei. Tigerboy on erittäin kysytty nimi kouluratsujen suvussa, sillä tämä ori on melkeinpä täydellinen kouluratsu niin taitojensa (kisasi Grand Prix-tasolla), kuin luonteensa ja rakenteensa puolesta. Siitä on hankala löytää mitään pahaa sanottavaa, sillä tämä rautias ori oli käsittämättömän tasokas niin suorituksiltaan ja saavutuksiltaan. Yhteistyökykyinen luonne ja moitteettomat tallitavat tekivät tästä orista lähestulkoon sen paljon puhutun unelmahevosen, mutta onneksi siitä löytyi aivan pienen pieni puute. Lastaamisessa ori oli nimittäin erittäin hankala tapaus ja siihen saikin aina varata pari tuntia, sekä useamman avustajan!
eee. Jewelpride oli varsinainen kisatykki, mutta ei kuitenkaan aivan täysin kouluratsastuspainoitteinen. Tammalla nimittäin kisattiin kouluratsastuksen ohella kenttäratsastusta ja näin ollen tältä tammalta löytyi kykyjä kaikkiin lajeihin, olematta kuitenkaan yhdessäkään mitenkään loistava. Näyttävät askellajit, hyvä hyppytekniikka ja tasapainoinen liikkuminen tekivät tästä tammasta ilon ratsastaa ja suvullisestikin tamma oli erittäin hyvä ja potentiaalinen. Sillä ei kuitenkaan kisattu paljoa vaan se jäi erittäin nopeasti pelkästään jalostuskäyttöön ja Jewelpridella onkin monta varsaa, joista moni on sijoittunut erittäin hyvin kilpailuissa.

Syntynyt Varsan tiedot Emä Omistaja
10.06.2014 o. Frozen Plight IWB Fairuza Coyote F Inna
07.05.2015 t. Lavigne F Lémurie PB Frida
09.03.2017 t. Charisma HMS Acardia HMS Amy
13.08.2017 t. Dynastica At Dulcemente DM Isla
15.10.2017 t. Oldifionin Atletika Athena D. HRW Isla
.

Päiväkirja & valmennukset

Kouluvalmennus, valmentajana Casper
Kun saavuin kentälle oli ratsukko jo aloittanut verryttelemään käynnissä. Ori ei meinannut pysyä housuissaan vaan höyryjunan lailla viiputti menemään käynnissä pitkin kenttää. Pyysin ratsastajaa ratsastamaan hevostaan jo heti aluksi hieman lyhyemmäksi ja pitämään tuon tasaisella tuntumalla. Pian ori löysikin itselleen sopivan ‘’hitaan’’, mutta napakan tahdin käynnissä. Seuraavaksi jatkoimme verryttelyä ravissa pääty-ympyröillä, jossa pyrittiin taivuttamaan ja asettamaan hevosta, jotta se vetreytyisi. Ravissa ei suuriakaan ongelmia ollut ja siirryimme nopeasti ratsastamaan hevosta lyhyemmäksi ja kootummaksi ravissa. Lopuksi otimme vielä verryttelyä laukassa edelleen ympyröillä kooten hevosta. Päätimme pitää harjoittelun tänään ravipainoitteisena ja aloitimmekin sulku- ja avotaivutuksilla ravissa. Ori taipui kyllä mukavasti, mutta tuntui jäävän puskemaan toisella lavallansa aivan liikaa. Pyrimme korjaamaan sitä sillä, että ratsastaja ei kiirehtinyt taivutuksen kanssa. Toiseen suuntaan ori oli jäykempi, mutta vetreytyi nopeasti kun toistimme tehtävän muutamaan otteeseen. Hetken aikaa teimme töitä kootussa ravissa ihan vain uraa pitkin tehden temmon muutoksia ja välillä ratsastaen voltteja. Ori vaikutti hyvältä, sillä se oli hyvin ‘’joustava’’ edestä ja napakka takaa. Volteilakaan se ei karannut pois tuntumalta. Volteilla ori nopeasti jännittyi ja jäi liian ‘’kasaan’’ kun siirryttiin jälleen uralle. Kehotin ratsastajaa pitää ohjastutumansa tasaisempana. Ei liikaa tai liian vähän painetta. Toistaessamme tehtävän se sujui jo paremmin. Ori antaisi itsellensä kiitokset ja päästin ratsukon loppuverryttelemään itsenäisesti.

valmennus, valmentajana

Kilpailukalenteri

sijoituksia KRJ 47kpl
17.10.2014 - kutsu - KRJ - GP - 7/60
23.10.2014 - kutsu - KRJ - GP - 7/60
24.10.2014 - kutsu - KRJ - GP - 7/60
25.10.2014 - kutsu - KRJ - GP - 3/60
25.10.2014 - kutsu - KRJ - GP - 7/60
03.11.2014 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
04.11.2014 - kutsu - KRJ - GP - 5/30
05.11.2014 - kutsu - KRJ - GP - 4/30
26.10.2014 - kutsu - KRJ - IntII - 4/27
29.10.2014 - kutsu - KRJ - IntII - 2/27
13.11.2014 - kutsu - KRJ - GP - 1/18
15.11.2014 - kutsu - KRJ - GP - 3/18
11.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 4/30
14.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 4/30
16.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 2/30
27.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 4/30
11.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 3/40
16.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 5/40
13.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 1/40
06.03.2015 - kutsu - KRJ - GP - 1/30
08.03.2015 - kutsu - KRJ - GP - 5/30
13.03.2015 - kutsu - KRJ - GP - 4/30
15.03.2015 - kutsu - KRJ - GP - 5/30
05.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
09.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 4/30
10.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
11.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 1/30
02.03.2015 - kutsu - KRJ - GP - 5/30
01.03.2015 - kutsu - KRJ - GP - 1/40
20.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 1/30
25.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 5/30
26.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 5/30
01.03.2015 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
01.03.2015 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
02.03.2015 - kutsu - KRJ - GP - 1/30
05.03.2015 - kutsu - KRJ - GP - 2/30
09.03.2015 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
09.03.2015 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
10.03.2015 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
03.03.2015 - kutsu - KRJ - GP - 2/40
04.03.2015 - kutsu - KRJ - GP - 3/40
14.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 4/30
16.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 2/30
23.02.2015 - kutsu - KRJ - GP - 1/40
05.03.2015 - kutsu - KRJ - GP - 5/30
06.03.2015 - kutsu - KRJ - GP - 5/30
30.06.2015 - kutsu - KRJ CUP - GP - 7/218
10.05.2016 - kutsu - NJ - pv orit - 2/12, irtoSERT
25.03.2016 - kutsu - NJ - pv orit - 4/12, irtoSERT
02.09.2016 - kutsu - NJ - puoliveriset - 2/12, irtoSERT
10.10.2016 - kutsu - NJ - pv orit - 2/12, irtoSERT
24.12.2016 - kutsu - VSN - trak orit - 1/9, CH
25.01.2017 - kutsu - VSN - pv orit - 1/12, SW1
05.05.2017 - kutsu - VSN - pv orit - 3/12, RCH
31.05.2017 - kutsu - VSN - muut pv orit - 1/12, SW4
09.08.2017 - kutsu - VSN - trak orit - 4/8, RCH
11.05.2018 - kutsu - VSN - pv orit - 1/12, SW3

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!