Etusivu Hevoset Toiminta Esittely

Tervetuloa mukaan tunnille!


Olen pahoillani kun en ole viellä saanut tunneista osallistuneille kirjoitettua kommentia. Yritän saada asian hoidettua mahdollisimman pian. Kiitos kärsivällisyydestänne!

Meillä Facondessa järjestetään kaksi eri ratsastustuntia helmikuun viimeisellä viikolla. Toisen tunnin aiheena on kouluratsastus ja toisella tunnilla hypätään esteitä. Tunnille saa osallistua vain tallin oma väki, niin yksityisten omistajat kuin hevosten hoitajat. Tunnista tulee kirjoittaa tarina, joka julkaistaan tällä sivulla. Kun olen saanut tarinan, kirjoitan pienen valmennuksen tapaisen tarinan ratsukolle. Kummallekkin tunnille mahtuu kolme ratsukkoa.

Ilmoittautuminen
Mukaan tunnille pääsee ilmoittautumalla seuraavassa muodossa sähköpostiin
Kummalle tunnille tulet ja hevosesi taso [rv]
<*a href="sähköpostisi">Nimesi<*/a> - <*a href="hevosen osoite">Hevosen nimi<*/a>
Poista tähdet (*)!

Koulutunti
Koulutunnin aikana keskitytään kunnon eteenpäinpyrkimykseen ja mahdollisimman huomaamattomien apujen käyttöön. Myös siirtymisiä harjoitellaan niin, että ne olisivat mahdollisimman tarkkoja. Tunnin kesto on 1,5h josta kunnon työskentelyä 1 tunti. Tunnin pitäjänä toimii Suvi, joka toimii tallin kouluvalmentajana.

Ilmoittautuneet
1. Marsa - Twisted Damn, taso HeC
2. Sakke - Mahador of Dreams F, taso HeB

Osallistuneiden tarinat

Marsa ja Twist

Estetunti
Estetunnin aiheena ovat esteelle tuleminen sekä sarjat. Korkeus säädetään hevosen mukaan joten ei haittaa vaikka tunnille ilmoittautuukin eritasoisia hevosia. Tunnin kesto on 1,5h josta kunnon työskentelyä 1 tunti. Jotta tunnille pääsee mukaan, on ratsastajalla oltava kunnon kypärä, turvajalustimet ja turvaliivi. Tunnin pitäjänä toimii Rebekka, joka toimii tallin estevalmentajana.

Ilmoittautuneet
1. Hilma - Haletna, taso 130cm
2. Marsa - Twisted Damn, taso 60cm

Osallistuneiden tarinat

Hilma ja Netta
Alkuverkassa Netta tuntui vähän jäykältä ja sen johdosta vähän laiskalta. Tamma oli saanut pitää pari ylimääräistä vapaapäivää ja se ilmeisesti kostautui nyt. Koska tamma liikkui tosiaan niin jäykästi, laukkailin sillä hetken ihan kevyessä istunnassa. Laukassa Netta sai selvästi lihaksensa taas ”käyntiin” ja sitten pääsinkin aloittamaan normaalin verryttelyn ravivolttien ja siirtymisien merkeissä. Ravityöskentelyn jälkeen jatkoimme vielä vähän laukkapuomeilla ennen kuin Rebekka alkoi kertoa ohjeita ensimmäistä tehtävää varten.
Ensin harjoiteltaisiin muutamalla erilaisella esteellä ihan normaaleja lähestymisiä, jonka jälkeen samoilla esteillä tehtäisiin lähestymisiä hieman erilaisilla vinoilla teillä. Kun kaikki suorittaisivat nämä lähestymisharjoitukset, harjoiteltaisiin vielä sarjan hyppäämistä ja etenkin sarjaan sisälle tulemista.
Ensimmäiset hypyt sujuivat minulta ja Netalta ihan hyvin. Tie oli kunnossa, mutta Netta liikkui vähän laiskasti eteen, eikä ollut kunnolla paketissa ohjan ja pohkeen välissä. Tamma alkoi hiljalleen innostua esteistä ja sitten ongelmana oli se, että en saanut Nettaa ollenkaan kuulolle ja tiet menivät mistä sattuu ja ponnistuspaikka oli aivan liian kaukana esteestä. Rebekan ohjeiden mukaan sain Netan kuitenkin parin yrityksen jälkeen kunnolla pakettiin ja tehtävät alkoivat heti sujua paljon paremmin. Välillä Netta pääsi kuitenkin liian pitkäksi ja hyppäämään väärältä kohtaa, jolloin en päässyt hyppyyn mukaan, vaan roikuin epätoivoisesti harjasta kiinni pidellen kyydissä. Sellaisten hyppyjen jälkeen Netta heitti parit pukit protestoidakseen ihan selvästi ratsastajan taitamattomuutta.
Kun vaihdoimme sarjan hyppäämiseen, olin saanut yhteistyön luistamaan Netan kanssa taas paremmin ja sarjan hyppääminen sujui oikein hyvin mielestäni. Välillä väliin mahtui kummallisia puolikkaita askelia, mutta suurin osa hypyistä ja lähestymisistä oli kuitenkin huolellisia.
Loppuverkassa Netta liikkui jo todella rennosti ja kyydissä oli mukava olla.

Marsa ja Twist