Saffron F, kuollut 17.05.2017

       
© Tilli
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Saffron F, "Steffi" Syntynyt: 31.10.2013 (22v.) 4v 30.04.2013
Rek.nro: VH14-021-0010 Rotu & sukupuoli: Tamma & Trakehner
Säkäkorkeus: 167cm Väritys: Punaruunikko
Kasvattaja: Frida, Faconde Omistaja: Frida, VRL-05826, Faconde
Painotuslaji: Esteratsastus Koulutustaso: ko:HeA, re:150cm

Meriitit

Palkittu elokuun KTK tilaisuudessa KTK-III palkinnolla pistein 18+15+17+15=65p.
Palkittu joulukuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 20,5(16+4,5)-31(19+12)-17-15-6=89,5p.
Palkittu marraskuun ERJ tilaisuudessa ERJ-I palkinnolla pistein 7+43+25+22+7,5=104,5p.

Luonnekuvaus

Steffi on luonteensa puolesta tullut aika paljon emäänsä Seraan, hoidettaessa sekä ratsastaessakin se on melkein jokaisen käsiteltävissä. Toki kun isommille radoille lähdetään, vaaditaan kuskilta osaamista. Täytyy kuitenkin muistaa että kyseessä on melko suurikokoinen kisahevonen ja vielä tamma. Kyllä silläkin omat huonot päivänsä on!

Hoidettaessa Steffi on yleensä aivan kiltisti ja nauttii saamastaan huomiosta. Sitä saa huoletta harjailla ja paijailla karsinassa eikä sitä tarvitse sitoa kiinni. Varustaminen sujuu satulavyön kiristämistä lukuun ottamatta helposti, silloin tamma saattaa huitoa takajaloillaan ja niitä onkin syytä varoa. Jos pesuhommissa mennään yhtään pidemmälle kuin pelkästään jalkojen pesuun, menee tammalla hermo nenään ja näin ollen turhia pesuja vältetäänkin. Narun päässä saattaa silloin tällöin sohlata omiaan mutta yleensä kyllä tulee perässä nätisti eikä tarvitse pelätä että Steffi mihinkään sinkoaisi. Laitumella tamma osaa käyttäytyä siivosti muiden kanssa, se ei ole johtajan asemassa mutta ei kuitenkaan se pahnan pohjimmainenkaan.

Esteet ovat aivan ilmiselvästi Steffin leipälaji! Se on teknisesti todella taitava, myös isoilla korkeuksilla. Se osaa aika hyvin itsekin katsoa sopivat ponnistuspaikat eikä pienimmistä ratsastajan virheistä ota nokkiinsa. Kuitenkin isommilla radoilla Steffi tarvitsee tukea ratsastajaltaan jotta se suoriutuu virheittä. Tamma syttyy juuri sopivasti radalle päästyään, se ei ole käsiin räjähtävä pommi muttei myöskään millään tavalla flegmaattinen jolloin radan suoritus olisi suorastaan mahdotonta.
Kouluradalla tamma on ihan ok varma suorittaja, vaativille radoille siitä ei kuitenkaan ole. Perusasiat sujuvat siltä mallikkaasti ja sulavasti, kyllähän niistä on hyötyä myös esteradoilla. Koulua ei tammalla ole ikinä kisattu mutta kyllä sitäkin treenataan ahkerasti hyppypäivien välissä.
Maastoon tamman kanssa voi lähteä suhteellisen rauhallisin mielin mikäli virtaa ei mahdottomasti ole. Steffi ei turhia säiky, tavalliset rasahdukset puskissa eivät sen mieltä järkytä. Tamma nauttii suunnattomasti pitkistä laukkapätkistä jolloin se voi purkaa energiaansa kunnolla.
Kilpailupaikoilla tamma on tavallista pörhäkämpi sekä hieman vaikeammin käsiteltävissä. Lämmittelyssä se saattaa alkuun yrittää keksiä ja tehdä vaikka mitä mutta muutamalla muistutuksella se yleensä kyllä taas keskittyy. Näin ollen tamma keskittyy olennaiseen itse radalla ja antaa siellä varmasti kaikkensa ja joskus jopa hieman enemmänkin.
C: Frida

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Gratian SWA
re160cm, sk.168cm, rn
KTK-II, YLA2, ERJ-I
ii. Gordian II
koVaA, re160cm, sk.166cm, trn
KTK-III, ERJ-II
iii. Gordianevm
re130cm, sk.167cm, prn
iie. Catarina IIevm
koVaA, re120cm, sk.159cm, mkm
ie. Pepita II
koVaB, re160cm, sk.160cm, rt
ERJ-II
iei. Superstarevm
re160cm, sk.167cm, m
iee. Pepita Ievm
sk.158cm, rn
e. Dark Serafini
koHeA, re150cm, sk.167cm, prt
ERL-II, ERJ-II, YLA2
ei. Remnants
koHeA, re160cm, sk.168cm, prn
VIR MVA Ch, ERJ-I
eii. Man Machineevm
sk.165cm, trn
eie. Teenage Millionareevm
re140cm, sk.169cm, rn
ee. Spiegelbild
koHeA, re150cm, sk.169cm, prt
eei. Schicksalevm
ko, recm, sk.cm,
eee. Bleib&Gehevm
ko, recm, sk.cm,

Gordian ei kuitenkaan ollut Lordin linjan tuotosten parhaimmistoa. Ori kilpaili muutaman kauden 130cm-rataesteillä, minkä jälkeen todettiin sen toimivan paremmin kouluratsuna. Koulussa se menestyi paremmin ja saikin muutamien kasvattajien päät käännetty. Sille teetettiin kymmenisen jälkeläistä siitosuransa aikana.
Catarina II on tummanharmaa tamma, joka kilpaili 120cm-rataesteillä ja vaativan tason koulua. Yksivuotiaana se ostettiin huippulupauksena, 35 000 eurolla huutokaupasta. Catarina II ei kuitenkaan lunastanut lupauksiaan vaan hyvästä suvustaan huolimatta se esitti lähinnä keskinkertaisia suorituksia kilparadoilla. Sittemmin tamma loukkaantui ja myytiin lopulta ratsastuskouluhevoseksi.
C: tory
Superstar on vaikuttanut kotimaansa lisäksi myös ulkomailla, kuten esimerkiksi juuri Espanjassa, jossa se astui Pepitan emän. Saksan kisoissa hyvin menestynyt Superstar on kilpaillut myös muualla Euroopassa kansainvälisissä kisoissa, ja muutamassa kisoissa se on käynyt rapakon takana Yhdysvalloissakin. 167 senttinen musta ori saattaa vaikuttaa jonkun mielestä hieman pelottavaltakin massiivisen rakenteensa takia, mutta todellisuudessa Superstar on kiltti kuin pieni koirapentu, ja tulee toimeen kaikenlaisten ihmisten ja jopa hevostenkin kanssa. Parhaimmillaan 160 sentin korkeudelle ponnistavalla otuksella on tarkoitus kiertää vielä maailmaa ennen kilpauran lopettamista. Aktiivisen kisaamisen lomassa tammoja eri puolilla Eurooppaa astuneella Superstarilla on tähän mennessä viisitoista jälkeläistä, mutta lisää on varmasti tulossa ainakin kymmenen varsan verran. Jälkeläisilleen Superstar periyttää hyvää luonnettaan ja vahvaa ponnistusvoimaa.
Pepita I oli ruunikko espanjalainen trakehnertamma. Pieni ja siro Pepita I ei vakuuttanut kasvattajiaan aluksi, ja he myivät nuoren hevosen huutokaupassa muualle. Tamman osti eräs mies tytölleen ratsuksi. Pepita oli hennosta rakenteestaan huolimatta perinyt vanhempiensa taidot, ja luonteeltaan se oli erittäin miellyttävä - yhteistyöhaluinen ja kiltti. Tyttö ja hänen hevosmies isänsä kouluttivatkin Pepitasta hyvän ratsun, ja vuosia myöhemmin tyttö kilpaili trakehnerilla kohtuullisella menestyksellä sekä esteillä että koulussa. Näyttelyissä tamma ei menestynyt hontelon runkonsa vuoksi, mutta Pepitan varsoista on tullut tasapainoisia, hyv?luonteisia hyppääjiä, ja kaikki neljä varsaa ovatkin menestyneet tahoillaan ainakin jonkin verran estekilpailuissa.
C: yokitura

Man Machine ei ollut aivan tyypillisin valinta jalostustoriksi, sillä sen luonne ei ollut paras mahdollinen, eikä sen rakennekaan antanut kamalasti aihetta kehumiseen. Syy, jonka vuoksi Man Machinea kuitenkin käytettiin jonkin verran jalostukseen, piili sen upeissa kilpailunäytöissä. Oritesteissä kukaan ei uskonut sen suoriutuvan testin estekokeista, mutta ori hyppäsi ja osoitti sekä hyvää tyyliä että luontaista esteälykkyyttä. Orin omistaja kilpaili itse Man Machinella, mutta parhaat tulokset herra sai omistajansa pojan kanssa kilpaillessaan. Parhaimmillaan ratsukko kisasi kansallisella tasolla ja sijoittui muutaman kerran aivan kärkeen, mutta kun nuoren miehen kiinnostus kääntyi muihin aiheisiin kuin hevosiin, Man Machinen lupaava ura tuli päätökseen. Sopivaa ratsastajaa ei jostain syystä löytynyt ja siksi orin omistaja tarjosi hevostaan tammoille. 165-senttinen tummanruunikko Man Machine lopetettiin sen ollessa 20-vuotias ja jälkeläisiä se ehti saada kaikkiaan 43.
Teenage Millionaire oli hyvinkin stereotyyppisen tammamainen tamma. Sillä oli tapana diivailla, eikä se sietänyt kuralätäköitä ollenkaan. Millionairen hoitaminen olikin melkoista arpapeliä: koskaan ei voinut tietää oliko sillä hyvä vai huono päivä ja tästä syystä hoitajaehdokkaita ei ollut jonoksi asti. Tamman omistaja oli melko kiireinen, mutta alkuun sopivaa vuokraajaa Millionairelle ei meinannut löytyä. Kun omistaja muutti työn perässä toiselle paikkakunnalle, Millionairelle löytyi melkein heti sopiva ratsastaja. Vaikka tamma ei ollut luonteeltaan mikään enkeli, se oli kuitenkin erinomainen esteratsu ja parhaimmillaan se hyppäsi 130-140 sentin ratoja. Parhaan ratsastajansa kanssa Millionaire pääsi muutamiin kansainvälisiinkin kisoihin ja teki pääasiallisesti puhtaita, hyviä ratoja. Ruunikko, 169-senttinen tamma kantakirjattiin toisella palkinnolla melko iäkkäänä. Jälkeläisiä Millionaire sai vain kaksi, sillä se tiinehtyi huonosti. Valitettavasti tamma menehtyi äkillisesti sydämen petettyä Millionairen ollessa 22-vuotias.
C: bill

Syntynyt Varsan tiedot Emä Omistaja
21.06.2014 t. Sahramia F Brasillova Welby
02.03.2014 t. Sugarcotton F G.G. Regan Cannabia
26.01.2015 o. le Rêve Brighton ERJ-II le Rêve Brutal Brother Piste
23.11.2014 t. Safiara F Sheldon Joe Lashrael
20.02.2015 t. Stardust Whisper Aktaion BG Gabi
26.05.2015 o. Santos F Verdino Daisy
01.03.2015 o. Nutcracker SCR Awolnation SCR Kosmonautti
05.04.2015 o. Domingo Whisper Daniel HS Gabi
07.09.2016 o. Sandorf F Adagio Aeris Odeya
01.06.2016 o. Mic Rafael KTKT-II Dark Kwanza Tierra
.

Päiväkirja & valmennukset

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Jenna
Olin ollut melkein koko päivän päivän Fridan tallilla tarkistamassa hevosia ja tällä kertaa viimeisenä tarkistettavana oli Steffi, jonka kanssa saatiinkin kulumaan aikaa tovi jos toinenkin tamman päättäessä lyödä homman leikiksi heti alusta alkaen. Ei tamma sitä ilkeyttään tehnyt, sillä oli ilmeisesti vain tylsää kun se oli koko päivän joutunut odottamaan tallissa omaa vuoroaan. Suvilla oli melkoinen työ saada pidettyä Steffi aloillaan kun kuuntelin sydämen ja keuhkot. Kummassakaan ei kuulunut mitään hälyttävää. Silmät ja korvat näyttivät niin ikään hyviltä. Jalkoja tunnustellessani huomasin pientä rivin alkua, josta Suville sanoinkin. Muuten ei Steffinkään kohdalla ollut valittamista. Myös tämä tapaus sai neulan nahkaansa ennen kuin kävin vielä vähän jututtamassa Fridaa tamman ruokinnasta.

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Frida
Tänään syntyi Steffin viimeinen varsa, Mic Rafael. Olimme jo muutaman päivän olleet aivan varmoja että tänään varsa syntyy mutta aina vain Steffi on pitänyt meitä jännityksessä. Kuitenkin eräänä aamuna sain mieluisan soiton tallista että nyt on varsa syntynyt ja komea se vasta onkin! Kiskoin vaatteet vauhdilla niskaan ja matkalla tallille soitin Tierralle joka hänkin sanoi tulevansa aivan muutaman minuutin pääst. Tamma on ollut liisingissä Tierralla joten tällä kertaa tamman varsa ei olekaan meidän kasvatteja. Isänä toimii komea DST:n kasvatti Dark Kwanza joka on todella komea ja jo muutamassakin laatiksessa palkittu. Varsa saa asustella meillä siihen asti kunnes se on valmis vieroitettavaksi ja muuttamaan uuteen kotiin.

valmennus, valmentajana

Kilpailukalenteri

sijoituksia ERJ 51kpl
07.03.2014 - kutsu - ERJ - 150cm - 6/40
16.03.2014 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/40
29.10.2014 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
01.11.2014 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
06.11.2014 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
08.11.2014 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
09.11.2014 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
31.10.2014 - kutsu - ERJ CUP - 150cm - 21/283
27.10.2014 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/15
21.11.2014 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
22.11.2014 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
28.11.2014 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
16.11.2014 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/50
16.11.2014 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/50
17.11.2014 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/50
18.11.2014 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/50
19.01.2015 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
31.01.2015 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
01.02.2015 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
03.02.2015 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
08.02.2015 - kutsu - ERJ - 140cm - 6/40
08.02.2015 - kutsu - ERJ - 140cm - 5/40
10.02.2015 - kutsu - ERJ - 140cm - 3/40
13.02.2015 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/40
01.02.2015 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
01.02.2015 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
17.02.2015 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
07.02.2015 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/30
11.02.2015 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/30
13.02.2015 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/30
15.03.2015 - kutsu - ERJ - 140cm - 3/40
15.03.2015 - kutsu - ERJ - 140cm - 5/40
16.03.2015 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
26.02.2015 - kutsu - ERJ - 140cm - 4/33
11.03.2015 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
13.03.2015 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
13.03.2015 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
05.03.2015 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
06.03.2015 - kutsu - ERJ - 140cm - 3/30
09.03.2015 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
26.02.2015 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/49
04.03.2015 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/49
02.03.2015 - kutsu - ERJ - 140cm - 5/33
04.03.2015 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/33
04.03.2015 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/33
21.03.2015 - kutsu - ERJ - 140cm - 4/40
20.03.2015 - kutsu - ERJ - 140cm - 3/40
22.03.2015 - kutsu - ERJ - 140cm - 4/40
25.03.2015 - kutsu - ERJ - 140cm - 3/40
31.07.2015 - kutsu - ERJ CUP - 150cm - 11/224
31.08.2016 - kutsu - ERJ CUP - 150cm - 4/132
30.06.2017 - kutsu - ERJ CUP - 150cm - 1/86
09.05.2015 - kutsu - NJ - trakehnertammat - 1/12, irtoSERT
11.12.2016 - kutsu - VSN - pv tammat - 1/12, CH
11.05.2017 - kutsu - NJ - trak tammat - 5/6, irtoSERT
05.05.2017 - kutsu - VSN - pv tammat - 2/8, RCH

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!