Dark Serafini, kuollut 30.12.2013

       
© Tilli

Virallinen nimi: Dark Serafini, "Sera" Syntynyt: 01.07.2011 (12v.) 4v 01.12.2011
Rek.nro: VH12-021-0163 Rotu & sukupuoli: Trakehner & Tamma
Säkäkorkeus: 167cm Väritys: Punarautias
Kasvattaja: Dark Side Trakehners Omistaja: Frida, Faconde
Painotuslaji: Esteratsastus Koulutustaso: ko:HeA, re:150cm

Meriitit

EV-III
Palkittu heinäkuun ERL tilaisuudessa ERL-II palkinnolla pistein 100-70-65-100-90-58=85,4%
Palkittu lokakuun ERJ tilaisuudessa ERJ-II palkinnolla pistein 6+53+27+1,8+10=97,8p.
Palkittu lokakuun YLA tilaisuudessa YLA2-palkinnolla pistein 34+33+16+35=118p

Luonnekuvaus

Meidän Seramme on tullut isäänsä melko paljon. Sekin on oivallinen ja osaava ratsu, ja joka tilanteessa melko kiltti ja varma käsiteltävä. Se ei stressaa suuresti uusiakaan asioita. Myös hevosseurassa se osaa olla nätisti, vaikka ei johtajatamman silmätikuksi suostukaan alistumaan. Ei se itse ole ikinä valtaa tavoitellut muualla kuin kilparadalla ja harjoituksissaan, ja silloinkin ratsastajansa kumppanina eikä kiusanhenkenä.

Hoidettaessa tapaa Sera vain rentoutua. Se pitää kokeneiden hevostenhoitajien varmoista otteista ja nauttii voimakkaasta harjauksesta. Tamma ei kiirehdi pois, koska sillä on mukavaa. Kokemattomampaa tai epävarmempaa hoitajaa se kuitenkaan ei päästä helpolla. Neiti vaistoaa heikkouden heti ja heittäytyy hankalaksi. Se heiluu, polkee jalkaa ja kuopii kuin rauhaton sielu, ja tarpeeksi tympääntyessään se voi myös näykätä silitteleviä sormia. Hoitaja voi osoittaa valtaansa vaikka komentamalla Seraa ihan kunnolla. Tamma asettuu sillä samalla hetkellä, kun huomaa harjailijansa olevan sittenkin kunnollinen.
Tamma on satuloitaessa kuin mikä tahansa muukin kunnon ratsu. Se seisoskelee ryhdikkäästi paikoillaan ja odottelee mitä tuleman pitää. Kuolaimet se on aina aikuisiällään osannut poimia hoitajansa kämmeneltä, kun hän niitä topakasti kilparatsullemme vain tarjoaa. Satuloitaessa Sera kääntää korvansa taaksepäin. Sen ilme on tarkkaavainen eikä ilkeä, ja se pitää toimitusta silmällä vain siksi, että kahdesti se on saanut auki luiskahtaneesta jalustimesta kunnolla kylkeensä. Satulavyötä vastaan hevoskulta ei mainittavasti pullistele. Tamma on rauhallinen myös muissa hoitotilanteissa. Se antaa loimittaa itsensä nätisti, ellei hoitaja ole kokematon ja vaikkapa sählää solkien kanssa. Se ei väistele, kun sen jalkoja letkutetaan, eikä sillä ole mitään pesuakaan vastaan, jos se luottaa hoitajaansa. Raspaus on hieman ilkeämmän tuntuista puuhaa ja silloin Sera kiemurtelee kuin kala, mutta pysyy riimun päässä kuitenkin suhteellisen sopivasti. Eläinlääkärin ja kengittäjän kanssa ei ole ongelmia.

Sera on lämmittelystä asti tottelevainen, mutta erittäin virkeä ratsu. Ellei sille tarjota tarpeeksi tekemistä heti alusta alkaen, se kiinnostuu muista asioista. Jos prinsessamme ehtii ryhtyä tuijottamaan fasaaniperhettä viereisellä pellolla, se sitten katselee näytelmää koko treenin ajan. Kannattaa siis pitää prinsessan mielenkiinto yllä koko ajan. Se on helpompaa.
Varsinaisessa treenissä Sera loistaa aina, jos vain työ on tarpeeksi haastavaa. Kaksikymmentäsenttisiä helppoja esteitä se ei viitsi hypätä kunnolla, mutta jo metrin harjoitusradalla tamma antaa liikoon sata prosenttia itsestään. Mikään lähestyminen ei ole niin surkea, eikä mikään ponnistuskohta niin päin honkia, etteikö ratsumme aina yrittäisi päästä komeasti esteen ylitse. Tämä on hyvä ominaisuus, kun ratsastajat ovat taitavia, mutta komemattomamman kanssa aina hyppäämistä yrittävä hevonen voisi loukkaantua pahasti laskeutuessaan vahingossa esteen päälle. Onneksi Sera on hyvissä ja taitavissa käsissä. Oudoinkaan este ei saa sitä epäröimään, ja se selvästi rakastaa työtään.
Jokaisella ratsulla on oltava erikoislahjojen lisäksi myös peruskyvyt opetettuna. Serakin osaa siis hieman kouluratsastusta. Se menee mielellään niin paljon kuin osaa, mutta eivät sen silmät loista yhtä innokkaina kuin esteradalla. Se keskittyy tehtäviinsä ja on kovin tottelevainen joka tapauksessa. Samoin maastossa käy tammamme joskus rentoutumassa. Se ei ole vaelluksille mikään ykkösvalinta, koska tykkää pitää kovaa vauhtia yllä. Tavallisilla lenkeillä neiti on kuitenkin reipasta, pelotonta ja varmajalkaista seuraa. Kisapaikan hulabaloo ei kokenutta kilpuria hätkähdytä. Tamma lämmittelee kaikessa rauhassa aivan kuin olisi kotonaan eikä salamavalojen välkkeessä paparatsien piirittämänä. Pieni kisajännitys näkyy vasta hieman ennen neidin omaa vuoroa. Se tanssahtelee, pärskii ja pudistelee päätään. Joskus siitä tulee vähän tavallista hankalampi muutenkin ja se saattaa vaikkapa näykätä. Pieni jännitys kuitenkin yleensä vain parantaa suoritusta, ja näin on meidän Serankin kohdalla. Se hyppää rennon näköisesti, mutta vieläkin varmemmin ja taitavammin kuin kotonaan. Ja kotona se onkin - se rakastaa kilparatoja.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Remnants
ko, recm, sk.cm,
VIR MVA Ch, ERJ-I
ii. Man Machineevm
ko, recm, sk.cm,
iii. karma Killerevm
ko, recm, sk.cm,
iie. Escapologyevm
ko, recm, sk.cm,
ie. Teemage Millionareevm
ko, recm, sk.cm,
iei. B-Side Cover evm
ko, recm, sk.cm,
iee. Love Cheatevm
ko, recm, sk.cm,
e. Spiegelbild
ko, recm, sk.cm,
ei. Schicksalevm
ko, recm, sk.cm,
eii. Schatten Fall'nevm
ko, recm, sk.cm,
eie. Bitte Fliegevm
ko, recm, sk.cm,
ee. Bleib&Geh evm
ko, recm, sk.cm,
eei. Metropolevm
ko, recm, sk.cm,
eee. Rette Michevm
ko, recm, sk.cm,
Syntynyt Varsan tiedot Isä Kotipaikka
07.02.2012 t.Daddys Little Girl F Pineapple Kira om. Kiiu
21.07.2012 t. Dark Secret F This Is My Secret F om. Taru
28.08.2012 t.Escada F Dark Fkarut om. Charlotta
11.01.2013 o.Outsider F Dark Arachnoid om. Christa W.
28.01.2013 o. Salvatore F Dark Saeros om. Milka
31.10.2013 t. Saffron F Gratian SWA om. Frida
. om.

Päiväkirja & valmennukset

Estevalmennus, valmentajana DST
Sera ei ollut aivan yhtä kuumakalle kuin toverinsa Sparta ja Muji, mutta ei siitäkään virtaa puuttunut. Ole varovainen, ettet jää liikaa suuhun kiinni, sillä tamma alkoi selvästi protestoida välittömästi kun teit liian kipakan pidätteen. Ratsasta tammaa mieluummin istunnalla ja anna suun olla rauhassa. Sera hyppäsi todella pehmeästi ja notkeasti, mutta välillä hypyt kulkivat enemmän ylös kuin pituussuunnassa. Anna tarpeeksi tilaa edestä, jotta tamma pääsee hyppäämään eteenpäin. Yhteistyönne sujui todella mukavan näköisesti ja uskon, että tästä parista kuullaan vielä!

Estevalmennus, valmentajana Tatti
Seuraavana vuorossa oli Frida ja Sera. Frida oli kerennyt jo lämmittelemään Seran kentällä ja koska en halunnut että he joutuisivat keskeyttämään työskentelyään kentällä jatkoimme siellä. Koska kentällä olis jo hyvin metriset esteet aloitimme niillä. Ratsukolle oli tälläiset esteet liian helppoja joten nostin ne 120cm ja muutin radan vaativaksi. Nyt huomasin että rata alkoi näyttämään jo hyvältä sillä Sera joutui työskentelemään todella samaten kuin Frida joka joutui todella miettimään miten ratsastaisi tamman. En nostanut esteitä kuin 130 senttiin sillä radan vaativuuden vuoksi en halunnut rasittaa nuorta hevosta ja ratsastajaa liikaa. Huikkasin jollekkin tallitytölle että laittaisi Vanessan valmiiksi ja lähdimme Fridan kanssa maastoon lopuksi.

Estevalmennus, valmentajana Miki
Alkuverryttelyjen jälkeen rupesimme hyppäämään matalaa yksittäistä estettä. Sera oli energisellä tuulella, eikä oikein jaksanut keskittyä tai panostaa niin matalaan esteeseen. Hiljalleen estettä nostettiin ja Seran mielenkiinto kasvoi. Kun yksittäisen esteen hyppääminen sujui, rakensin pienen radan jossa esteet olivat 100cm - 130cm. Sera hyppäsi rataa innokkaasti ja olisi selvästi halunut hiukan haastavampia tehtäviä. Vaikka tammalla oli aika kova meno päällä, Frida onnistui pitämään tamman mielenkiinnon esteissä, eikä hyppääminen mennyt pipariksi energisyyden takia. Vähitellen esteiden korkeutta nostettiin ja rataa hiukan pidennettiin. Sera hyppäsi hienosti ja ilmavasti. Tamma tykkäsi selvästi haastavista tehtävistä. Vielä valmennuksen lopuksi hyppäsittee viiden esteen radan, jonka esteiden korkeus oli 150cm. Sera hyppäsi erittäin hienosti ja keskittyi siihen. Tamma suorastaan säteili, kun se pääsi hyppäämään hiukan haastavampia esteitä.

Estevalmennus, valmentaja Jenniina
Nousit Seran selkään kun tulin kentälle. Sillä aikaa kun lämmittelit Seraa jokaisessa askel-lajissa, niin minä rakensin esteitä. Lopulta radalla oli 150cm rata, kolme 150cm pystäriä, 140cm okseri sekä 140cm muuri. Aluksi hyppäsitte 50cm kavaletteja, että jalat vetreytyisivät kunnolla hyppäämiseen, eivätkä lihakset revähtäisi. Nostin aina jokaisen hypyn jälkeen estettä, kunnes hyppäsitte 130cm pystärin. Sen jälkeen korotin sen 140cm korkuiseksi. Hypättyänne sen, pyysin teitä menemään muurin. Annoin vielä ohjeita ohjastuntumaan sekä istuntaan. Sitten siirsit Seran laukkaan ja hyppäsitte muurin. Sera hyppäsi hienosti, eikä ollut lähelläkään estettä. Sen jälkeen suuntasitte heti sarjalle. Sera hyppäsi hieman hätiköiden ne, ja yksi pudotus meinasi tulla. Annoin vielä ohjeita askelien sopeuttamiseksi, ja hyppäsitte sen uudelleen. Nyt se meni hienosti. Sen jälkeen hyppäsitte okserin sekä pystärit. Sera hyppäsi ne hienosti ja isohkolla ilmavaralla. Sen jälkeen lopettelimme valmennuksen.

Estevalmennus, valmentaja Kaneli
Frida saapui hevosensa Seran kanssa estevalmennustunnille Ivory Stablesiin. Alkuverkassa Sera oli vähän jännittynyt, mistä veikkaan vierasta paikkaan tai sitä, että tallityttöni ratsasti juuri sillä aikaa yhdelle ponilla samaa aikaa maneesissa. Laukkaan mennessä osa Seran jännittyneisyydestä oli hävinnyt ja niiden tilalle oli tullut intoa. Tamma katseli tarkkaavaisena kun raahasin puomeja ja pari estettä maneesin laidoilta keskelle. Fridalla oli täysi työ pidellä tammansa nahoissaan ja samalla keskittyä siihen, että tamma ei jyräisi minua. Puomit asettelin pienen ristikon etupuolelle, joka lisäisi tehtävän haastetta. Sera tuli puomeille nätisti ravissa ja esteen jälkeen matka taittui mukavassa laukassa apujasi tarkasti kuunnellen. Seuraavalla kerralla olin nostanut esteen pieneksi pystyksi ja taas saitte lähestyä sitä ravisssa. Tällä kertaa esteen jälkeen tamma kaasutteli sinun roikkuessa ohjissa melkein maneesin toiseen päätyyn saakka. Tämän jälkeen käskin sinun tulla seuraavalla kerralla kootussa laukassa, kunhan ensin lisäisin puomien väleihin lisää mittaa. Puolipidätteesi saivat tamman taas rauhalliseksi yhdistettynä vakaaseen pohkeeseesi. Tämän jälkeen ei ollut mitään ongelmia ennen tai jälkeen esteiden. Viimeisenä tulitte pienen radan, jossa oli muutamia pystyjä ja pari okseria sekä hankaluuksia tuottanut pysty puomien kanssa.

Kilpailukalenteri

sijoituksia 86kpl
01.09.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
03.09.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
06.09.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
13.09.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
14.09.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
15.09.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
16.09.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
12.09.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
13.09.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
25.09.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
15.09.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/40
18.09.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/40
19.09.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/40
26.09.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/26
28.09.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/29
29.09.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/26
30.09.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 6/29
10.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
02.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/40
13.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/60
14.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 7/60
16.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/60
18.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/60
13.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
26.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
26.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
27.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
29.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
13.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/50
02.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
19.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/57
19.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 6/60
29.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
04.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/40
04.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/40
29.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
30.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
01.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
26.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
29.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
29.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/27
16.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/50
18.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/50
14.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/40
17.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/40
26.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
21.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/40
21.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/40
25.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/40
25.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/40
25.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/60
23.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/50
22.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/50
22.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/50
25.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/50
21.12.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/23
27.12.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 6/40
23.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/50
28.12.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 6/40
21.01.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/40
22.01.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/40
06.02.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
07.02.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
27.01.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 7/50
29.12.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/31
07.02.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 6/97
28.02.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
04.03.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
25.02.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/50
29.02.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/50
01.03.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
01.03.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
04.03.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
15.03.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
09.03.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/43
04.04.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
06.04.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
06.04.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
07.03.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/35
10.03.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
11.03.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
11.03.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
13.03.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
13.03.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
28.03.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
30.04.2012 - kutsu - ERJ CUP - 140cm - 1/159
30.11.2012 - kutsu - ERJ CUP - 140cm - 11/166
02.03.2012 - kutsu - NJ - Hevostammat - 1/12 LKV1, irtoSERT --> MVA-SERT, JS
21.04.2012 - kutsu - NJ - Hevostammat - 3/12 LKV3, irtoSERT, JS
10.07.2012 - kutsu - NJ - Aikuiset hevostammat - 2/12 LKV2, irtoSERT, JS

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!