Varjomäen Mirella, kuollut 13.09.2017

   
© Tilli
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Varjomäen Mirella, "Rilla" Syntynyt: 13.09.2012 (17v.) 4v 13.01.2013
Rek.nro: VH14-017-0016 Rotu & sukupuoli: Shetlanninponi & Tamma
Säkäkorkeus: 101cm Väritys: Musta
Kasvattaja: Varjomäki Omistaja: Frida, VRL-05826, Faconde
Painotuslaji: Yleisratsastus Koulutustaso: ko:HeB, re:50cm, vaativa valjakko

Meriitit

Palkittu huhtikuun KTK tilaisuudessa KTK-II palkinnolla pistein 17+18+20+16,5=71,5p.
Palkittu kesäkuun KRJ uusintatilaisuudessa KRJ-I palkinnolla pistein 7,5+41+20,25+18+14=100,75p.
Ch myönnetty 25.06.2015
Palkittu elokuun SHLA tilaisuudessa SHLA-I palkinnolla pistein 25+15+30+20+15+11=116p.
Palkittu marraskuun YLA tilaisuudessa YLA1 palkinnolla pistein 25,5(16+9,5)-33(21+12)-17-15-8=98,5p.
Palkittu huhtikuun ERJ tilaisuudessa ERJ-II palkinnolla pistein 7,5+45+6,5+22+15=96p.
Palkittu elokuun VVJ tilaisuudessa VVJ-III palkinnolla pistein 6+42+4,5+20+7,5=80p.

Luonnekuvaus

Varjomäen Mirella, poni joka on jekkuja ja temppuja täynnä. Rillaksi kutsuttu ponitamma on oikea riiviö ja keksii varmasti joka päivälle uuden jäynän. Energiaa pursuava pikkuponi ei oikein tule toimeen muiden ponien kanssa vaan tykkää mielummin olla aidan toisella puolen itsekseen. Ihmisen kanssa Rilla viihtyy, mikä olisikaan sen parempaa kuin saada hoitaja ärsyyntymään ja polttamaan päreensä? Hoitaessa tamma ei sitten millää malttaisi seistä paikoillaan ja pomppii edes takaisin. Siksi paras on vain suoraan laittaa tamma käytävälle kiinni molemmin puolin. Varomaton hoitaja voi saada Rillasta muistoksi pienen mustelman käteen tai takamukseen jos on vahingossa jättänyt tamman hetkeksikään ilman huomiota. Suitsiminen on tammasta vastenmielistä ja tämä heilutteleekin päätään siihen malliin että suitsia on joskus hankala saada päähän asti ehjinä.

Jos Rilla oli mielestäsi hoitaessa vekkuli tapaus niin odota vain että pääset kapuamaan energiapommin selkään. Siinä kohtaa kun sinulla on toinen jalka jalustimessa niin Rilla voi jo töpöttää menemään toiselle puolelle kenttää. Vauhtia riittää ja niin riittää ratsastajallakin hommia. Rillan meno ei missään nimessä ole tasaista, se on kaikkea pukkilaukan ja käynnissä matelun väliltä. Yleensä meno on tuhoon tuomittua kipittämistä ja pukittelua, mutta mahtuuhan niitä onnistumisiakin mukaan. Kun ratsastaja saa Rillan kuulolle ja kuolaimelle on tamma kuin toinen poni. Vauhti vähenee ja tammasta tulee huomattavasti kuuliaisempi. Jopa nöyrä, jos niin uskaltaa sanoa. Kun ratsastajan ja Rillan kemiat menevät yks’ yhteen on lopputulos miellyttävää katseltavaa, tamma antaa kaikkensa eikä ratsastajan enää tarvitse tehdä niin tuhottomasti hommia. Esteratsastus on Rillan lempilaji. Tamma voisi hyppiä esteitä niin kauan kunnes sen pienet jalat eivät enää kantaisi. Minkäänlainen erikoiseste ei tuota ongelmia, mutta Rillan vauhti voi koitua ongelmaksi, ellei ratsastaja sitä osaa hillitä. Tamma innostuu niin paljon esteillä, ettei enää välitä mitä askellajia menee, kunhan se vain kiitää mahdollisimman nopeasti ja pääsee esteen yli. Tyyli ei aina ole kehuttava mutta kun ratsastaja saa vauhtia pois ja Rillan taas kuulolle niin alkaa meno näyttää joltakin. Ponnua löytyy paljonkin, mutta kovenevan vauhdin myötä karisee kaikki tekniikka. Rauhallinen meno on avainsana Rillan kanssa hypätessä.

Kisapaikalla Rilla on tavallista hyperaktiivisempi ja melkein pomppii seinillä. Niin jännä uusi paikka, jänniä uusia kavereita ja jännä suorittaa tuttuja tehtäviä vieraiden edessä. Rilla hermostuu kaikesta turhasta puunauksesta ja sähläämisestä, joten kaikki turha kannattaa suosiolla jättää pois ja keskittyä vain siihen olennaiseen, kisasuoritukseen. Suorituksen aikana tamma saattaa hermoilla aluksi mutta varsinkin tutun ratsastajan kanssa toimii vähintään yhtä hyvin kuin edellisessä kotitreenissä.
C: melissa

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Icaros Crow
koHeB, re50cm, sk.102cm, tprn
ii. Ivrig v. Bracken
koHeB, re70cm, sk.94cm, rtpäis
VIR MVA Ch, KTK-I, SHLA-I, YLA2
iii. Roo-Raccoon
ko, recm, sk.cm, km
iie. Pieceplossom
ko, recm, sk.cm,
ie. Chardonnay SWE
koHeA, re50cm, sk.104cm, rn
SUP-V, KTK-II, KRJ-I, SHLA-II, YLA2
iei. Chatterbox
koHeA, recm, sk.cm,
iee. Brita SWE
ko, recm, sk.cm,
e. Härdellin Minea
koHeB, re50cm, sk.102cm,
VIR MVA Ch
ei. Criostal Phort Láirge
koHeB, re40cm, sk.101cm, km
VIR MVA Ch, KTK-II
eii. Céir Pheitril
koHeA, re60cm, sk.cm, km
eie. Lena n-Áirítear
ko, recm, sk.cm, m
ee. Punkbitch OMG
koHeA, re50cm, sk.103cm, rn
YLA2
eei. Trading Places
ko, recm, sk.101cm,
eee. U Got It Bad
ko, recm, sk.cm,

Roo-Raccoon on kimo shetlanninponi ori, joka syntyi ruotsalaiseen shetlanninponi siittolaan. Orille oli koti valmiina jo ennen sen syntymää, joten se muutti Iso-Britaniaan heti kun se oli vieroitusikäinen. Ruotsissa se jo kahmi muutamat näyttelypalkinnot maitovarsa luokista, mutta Isossa-Britanniassa sen menestys lähti nousukiitoon ja se sai varsa championin. Seitsemän vuotiaana ori nimettiin muotovalioksi. Roon ratsukoulutus aloitettiin vasta sen ollessa seitsemän vuotias, jonka jälkeen se nähtiin menestyksekkäästi sekä koulu- että esteradoilla. Ori asustaa vieläkin samaisella omistajalla, joka sen silloin aikoinaan Ruotsista osti, astuen tammoja lähes päivittäin. Kisauran se lopetti 18-vuotiaana ja sillä on sijoituksia melkoinen määrä.
Pieceplossom syntyi keskellä talvea ja oli melkoinen yllätys jopa sen kasvattajalle. Pieceplossomin emä oli viettänyt kesällä kaksi kuukautta shetlanninponitallin kesälaitumella lukuisten muiden tammojen kanssa ja ilmeisesti naapurilaitumen shetlanninponi ori oli päässyt tamman vahingoksi astumaan. Muutenkin pulleassa tammassa ei huomattu mitään muutoksia ja sillä ratsastettiin varsan syntymään saakka. Pieceplossomista kehkeytyikin oikein näpsäkkä pikkuponi omistajan tyttärille, joita oli neljä. Pieceplossimilla ei kilpailtu juuri koskaan, mutta sen kanssa käytiin näyttelyissä ja pikkutapahtumissa, mitä ikinä pienet lapset keksivätkään. Pieceplossom elää yhä, samassa paikassa minne syntyi ja luultavasti siellä se elää loppuelämänsä.
Chatterbox on aina ollut ruotsalaisten shetlanninponikasvattajien suosiossa. Orin pärjänneisyys on sen yksi ominaisuuksistaan - se on kilpaillut kouluratsastuksessa aina helppoon A:han saakka ja monta pikkuponien kultaa voittanut EM- ja Ruotsin mestaruuksista. Ori on rakenteeltaankin upea ja täten sille on myönnetty Ruotsin muotovalious sekä ori on kantakirjattu KTK-I palkinnolle. Chatterboxilta löytyy kymmeniä jälkeläisiä ja lukuisat niistä - kuten tyttärensä Chardonnay SWE - ovat kilpailleet isänsä tavoin poneille vaativissa kouluratsastusluokissa hyvin sijoituksin. Luonteeltaan ori on asiallinen ja rauhallinen, vaikka orimaisia piirteitä toki siitä löytyykin. Tällä hetkellä 23 vuotias ori viettää eläkepäiviään silloin tällöin toimien lasten talutusratsastuksissa.
Brita SWE on shetlanninponitamma, joka on melko varmasti tunnettu ponien suvuissa. Tammalta löytyy peräti 14 jälkeläistä Ruotsista, Tanskasta ja Isosta-Britanniasta, ja on täten ollut aktiivisessa jalostuskäytössä. Ponilla ei olla kilpailtu ratsastuskilpailuissa tai valjakossa lainkaan, mutta sen sijaan se on kiertänyt näyttelykehiä. Brita SWE on nimittäin näyttelyponien laatutamma - se on esiintynyt BIS-kehissä kymmeniä kertoja ansaiten sertejä ja on täten evm-Ruotsin muotovalio. Tamman on kasvattanut ruotsalainen siittola Stutteri Hårdporr Shetlands. 20 vuotias Brita viettää tällä hetkellä eläkepäiviään kotitallillaan kaakkois-Ruotsissa.
C: idam

Céir Pheitril on komearakenteinen, kimo shetlanninponiori Hollannista. Herra syntyi kasvattajallaan, josta se myytiin sitten erään lahjakkaan tytön kouluponiksi sulavaliikkeisten, upeiden askellajien ja nöyrän luonteensa vuoksi. Luonteeltaan tämä ori olikin kuin sadusta; hoidettaessa helppo halinalle ja ratsastaessa kuuntelias ja parhaansa yrittävä - mitä muuta voit enää shetlanninponilta toivoa? Koulutustasoltaan tämä ori taitaa melkein helpon A'n asiat, rataesteet menee 60 senttimetriin asti. Kilpailuissa tämä parivaljakko käy useasti, eikä sijoituksille näytä tulevan loppua, poni on aivan hervoton tykki! Myös näyttelyitä ja match showta on tullut ikänsä aikana kierrettyä useaankin otteeseen, eikä koskaan ole jäänyt ilman voittoa tai kunniamainintaa. Jalostuskysely on ollut kovaa tämän herran osalla, joten omistaja on päättänyt jättää jälkeläiskannan nykyiseen, eli kymmeneen pienokaiseen.
Lena n-Áirítear on hyvin lempeä ja rakastettava, väriltään musta shetlanninponitamma. Lena on elänyt melko tavallista ratsastuskouluponielämää koko ikänsä samalla, pienellä ratsastuskoululla Hollannissa. Tamma taitaa este- ja kouluratsastuksen perusasiat mallikkaasti ja on opetettu myös ajolle, josta pienet tallitytöt tykkäävät hirmuisesti. Luonteeltaan tämä on todella hellyydenkipeä, rauhallinen ja lapsirakas poni, eikä varmasti säiky naapurin traktoria tai räksyttävää koiraa. Kilpailuhistoria tammalla on hyvin pieni, ainoastaan ratsastuskoulun omissa kilpailuissa vaikuttanut poni ei tietenkään pärjännyt isommilleen. Muutaman kerran on tällä myös kokeiltu menestystä valjakkoajokilpailuissa, joka ei tuottanut tulosta. Maailmaan tämä poni on saattanut yhteensä 3 suloista varsaa.
Trading Places on hieno tummanpunaruunikko shetlanninponi, joka on kilpaillut niin Suomessa kuin Ruotsissa kouluratsastusta hyvällä menestyksellä. Pasi syntyi Walesissa, mutta tuotiin Suomeen tuomaan uutta verta shetlanninponien sukulinjoihin. Ori kuitenkin oli kaikkien yllätykseksi myös loistava käyttöponi, vaikka se tuotiin vain rakenteensa ja sukunsa perusteella. Pasi kilpaili Helppo B luokkia kouluratsastuksessa ja muutamat kisat myös esteillä 50cm radoilla. Poni kantakirjattiin II-palkinnolla Suomessa ja se kiersi myös lukuisia näyttelyitä. Pasi on edelleenkin jalostuskäytössä ja se periyttää upean ulkonäön lisäksi myös käyttöominaisuuksia.
U Got It Bad kilpaili loistavan uran koulussa sekä valjakkoajossa. Piina oli loistava ja osaava ratsu varustettuna uskomattomalla työmotivaatiolla. Näiden lisäksi ponin kanssa harrastettiin huvin vuoksi myös poniagilityä ja ponilaukkoja. Piina oli väriltään rautias ja korkeudeltaan 97cm. Sillä oli hyvät ja vahvat jouhet sekä terveet jalat. Tamma syntyi Suomessa ja eli tällä lähes koko elämänsä, mutta se lähti omistajiensa mukaan Ruotsiin viettämään eläkepäiviä tyytyväisesti laiduntaen. Piinalla teetettiin kaksi varsaa, jotka kummatkin olivat tammoja.
C: EmmiN.


Syntynyt Varsan tiedot Isä Omistaja
16.09.2013 t. Ethereal Fiasco F YLA2, KRJ-II, SHLA-I* Sixx Dollars Fiasco MET TK
25.03.2014 o. Fridan Mikkihiiri ERJ-III Jeremia Crow Miivi
20.05.2014 t. Layalai F Päivärinteen Reniro Isis
01.04.2015 t. Reposaaren Martta Wallace v. Moons suba
15.01.2016 t. Ponipalleron Miranda KTK-III Wyat Paul Veera R.
01.05.2015 o. Packman F Pompeiji MO Creimeide
02.11.2016 o. Angren Much Wow Seriouslee 5594 Tinúviel
.

Päiväkirja & valmennukset

Kouluvalmennus, valmentajana melina
Rillalla näytti olevan tänään vauhdikas päivä! Jo alkuverryttelyt olivat mennä pipariksi ja rento lämmittely oli vähällä jäädä kaukaiseksi haaveeksi, kun Rilla vähät välitti antamistasi ohjeista ja pisteli menemään minkä pieniltä jaloiltaan pääsi. Parin kierroksen päämäärättömän kaahaamisen jälkeen sait poniin kuitenkin jonkinnäköisen otteen ja pääsitte aloittamaan kunnon hikityöskentelyn. Tunti aloitettiin temponvaihteluharjoituksella. Kun siirtymiset peruutuksesta suoraan raviin alkoivat sujua teiltä heti ensi yrittämällä kuin tanssi, jouduin kieltämättä hieraisemaan silmiäni kerran jos toisenkin. Osasit kuitenkin varoittaa jo ennen valmennusta tämänkaltaisista tempauksista, joten kun homma lähti sujumaan niin eihän siinä auttanut muu kuin lisätä äkkiä pökköä pesään! Seuraavaksi ohjelmaan astuivat pohkeenväistöt. Sait patistaa Rillaa pariin otteeseen saadaksesi siitä kaiken irti, mutta muutamalla viimeisellä yrittämällä sainkin taas jäädä vain ihastelemaan lennokasta menoanne ja sujuvaa yhteistyötänne. Lopputunnista hioimme vielä ponin vastalaukkaa kun tamma tuntui olevan niin vastaanottavaisella tuulella. Rilla näytti olevan asiasta kuitenkin eri mieltä, ja hallitun vastalaukan sijaan poni tarjoilikin meille kunnon pukkirodeon muutamine äkkikäännöksineen. Jokusen kierroksen kaahaamiseen jälkeen sait Rillan kuitenkin taas ruotuun, ja lopetimme tältä päivältä parin onnistuneeseen harjoitukseen.

Kouluvalmennus, valmentajana Veera
Shettiksiä ei usein valmennettavakseen saanut - mutta tänään olisi vuorossa Fridan pikkuinen pallomaha Rilla. Tänään olisi vuorossa kouluratsastusta, minun täytyisi kuitenkin nähdä ratsukko ennen kuin tietäisin mitä tänään harjoiteltaisiin. Pian kentälle ilmestyikin pikkuinen poni sekä tämän ratsastaja, kehotin ratsastajaa nousemaan satulaan ja aloittamaan lämmittelyn. Kun ratsastaja istuutui satulaan niin poni lähti liikenteeseen, ratsastaja sai kuitenkin Rillan pysähtymään ja kiristi satulavyön, sekä kalasti jalustimet jalkaansa. Ratsastajan pyydettyä poni kävelemään sujui hetken ihan hyvin, kunnes poni päätti että olisi aika saada jotakin toimintaa päivään. Niinpä niin, shettis kun kyseessä oli niin pienillä tikkujaloillaan lähti poni juoksemaan - ja kovaa! Juostessaan poni pukitteli kovasti, ratsastaja pysyi helpon näköisesti selässä eikä näyttänyt kovin yllättyneelle. Ponin rauhoittuessa naurahdan ja totean että tuollainen temppuilu taisikin olla Rillalle melko tavallista, ratsastaja myöntää näin olevan. Minä päätän että keskityttäisiin ponin kurissa pitämiseen ja pohkeenväistöihin tänään. Lämmittelyn jälkeen olemme hetken menneet kaikkia askellajeja ja valkka on sujunut aika hyvin. Minä kehaisen ratsukkoa ja pyydän sitten tekemään pohkeenväistön. Poni yrittää ensin vähän kenkkuilla, mutta tottelee sitten kuitenkin ratsastajaansa ja tekee muutamaan otteeseen pohkeenväistön kiltisti. Rillalla alkaa selvästi olla liikaa energiaa joten annan ratsukon laukata hetken molempiin suuntiin ennen kuin aloitetaan jäähdyttely. Valmentajan kommentit: Tämän pikkuisen kanssa kannattaa vielä hioa tottelevaisuutta. Suloinen ja persoonallinen poni sekä taitava ratsastaja!

Estevalmennus, valmentajana wen
Pieni tumma poni tepsutteli maneesissa Frida selässään, tullessani paikalle. Frida kertoi tehneensä alkukäynnit, joten jatkoimme ravaten. Rilla tikitti mahdottoman pientä raviaan, joten pyysin ratsukon välittömästi keskiympyrälle, jossa työstimme pysähdykisiä, peruutuksia ja tempon vaihteluita ravissa. Pikkuhiljaa Rilla alkoi vaikuttaa kuuliaisemmalta ja askelkin jopa hieman pidentyi, Frida näytti jo hallitsevan poninsa paljon paremmin. Kasasin keskiympyrän kaaren muotoisesti kolme maapuomia perätysten ja pyysin ratsukon siirtymään laukkaan. Keskiympyrällä ylitettiin puomit samalla ja laukattiin. Rilla innostui alkuun ja vauhti kiihtyi, kaarteissa laukka saattoi rikkoontua raville, mutta pikkuhiljaa Frida sai tammaansa tuntumaa rauhallisilla eleillään ja puomit ylittyivät todella siististi. Olin kasannut maneesin suht pitkän radan, joka sisälsi yksinkertaisia teitä ja lähestymisiä, tavoitteenamme oli saada pikku Rilla kuuliaiseksi ja rauhalliseksi, myös esteitä lähestyessä. Alkuun rata oli aivan pieni, ehkä 30cm korkuinen. Frida ratsasti poniaan siististi, mutta pyysin, että hän kääntäisi Rillan heti ympyrälle ja pysäyttäisi sen, mikäli vauhti alkaisi kiihtyä yhtään sen kovemmaksi kuin oli tarkoitus. Alkuun Rilla innostui hypyistä, mutta ympyrälle kääntö tekniikkamme toimi nopeasti ja poni ymmärsi periaatteen. Huomasit jo itsekin että tamma rauhoittui heti ja työskentelykin olo huomattavasti helpompaa. Esteet sujuivat hienoilla hypyillä ja vauhti pysyi kurissa ! Nostin radan 50cm korkeaksi ja hyvä meno jatkui, nyt Rilla kuunteli jo monin kertaisesti enemmän ratsastajaansa. Päätimme lopettaa tähän hyvään rataan

Estevalmennus, valmentajana tiia.
Alkulämmittelyissä Rillalta löytyi energiaa vaikka kaikille jakaa ja poni steppaili jo ennen kuin olit päässyt ponin selkään. Kokeneena ratsastajana ja tamman omistajana sait kumminkin hienosti toppuuteltua Rillan menoa ja sait sen jopa alkutunnin hötkyilyiden jälkeen keskittymään paremmin. Kun Rilla oli vertynyt ja hieman rauhoittunut, aloitimme estevalmennuksen ratsastamalla kentän keskelle sijoitettua ristikkoa sekä pystyä. Tulitte aluksi kummankin esteen erikseen pariin otteeseen, kunnes liitimme ne yhdeksi sarjaksi. Rillan oli hieman hankala pysyä nahkoissaan ja poni olisi mieluummin painellut heti menemään esteet sarjana, mutta sait hienosti pidettyä ponin hallinnassasi ja annoit sen vasta hypätä esteet sarjana kun annoin luvan. Kun olitte Riinan kanssa loppujen lopuksi suorittanut sarjan siististi ilman hötkyilyjä, suorititte loppu valmennuksessa pienen esteradan. Rataan sisältyi sarjoja sekä tiukkoja käännöksiä, pystyjä sekä muutama ristikko. Ensimmäisellä kerralla ei radan suorittamisesta tullut melkein mitään ? poni paineli sen minkä kerkesi, mutkat mentiin suorina ja pääasiana oli ylittää jokainen este jollain tavalla. Käskin sinua tekemään muutaman väistön jotta poni kuuntelisi sinua paremmin. Viimeisellä kerralla homma alkoi sujua ja suorititte radan onnistuneesti ja hallitusti. Vaikka alku oli hieman hutilointia ja kiirehtimistä, valmennuksenne sujui kumminkin hyvin, sillä sait Rillan aina takaisin asoihinsa pienen tappelun jälkeen! Loppu tunnista työskentelyänne oli jo ilo katsella, Rilla kulki nätisti ja tasaisesti sekä kuunteli hienosti mitä sinulla oli sanottavana.

Estevalmennus, valmentajana Ellen H.
Frida ja pieni, mutta pippuriselta vaikuttava Rilla saapuivat maneesiin ajoissa. Annoin ratsukolle luvan aloittaa alkuverryttelyt, joidenka aikana seurasin menoa itse sivusta. Poni vaikutti energiseltä ja omapäiseltä, eikä ratsukon raviin päästyä menossa tuntunut olevan enää mitään tolkkua. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti. Kun meno saatiin pidätteiden avulla hallintaan, kokosin muutaman maapuomin ja pienen esteen, jotka ratsukko sai ylittää. Taasen Rilla meinasi innostua, mutta tällä kertaa Frida muisti aiemmat ohjeeni ja teki pidätteen ajoissa. Isommilla esteillä poni rupesi jo kuuntelemaan ja työskentelemään kunnolla. Frida ratsasti Rillaa hienosti eteenpäin ja muisti tarpeen tullen tehdä pidätteitä. Isommat esteet poni tuli energisesti, muttei liian vauhdikkaasti. Meno näytti siistiltä ja huolitetulta, eikä vauhtivinkarista ollut enää jälkeäkään. Kertakaikkisen mukava valmennettava ratsukko, jonka yltiösuuret vauhtihalut saatiin hallintaan. Hyvä tulee, kun muistatte pitää rauhallisen tahdin!

Kouluvalmennus, valmentajana sabina
Rilla ratsastajansa kanssa oli jo aloittanut veryttelyn kun kävelin kentälle. Katselin hetken ratsukon siirtymisiä kunnes aloitimme valmennuksen. Ensimmäiseksi tehtäväksi ratsukko sai temponmuutokset ravissa ja tamma vaikutti innokkaalta. Hieman jouduin kommentoimaan tuntumasta ja ratsun liiallisesta eteenpäinpyrkimyksestä, mutta muuten meno näytti ihan hyvältä. Jatkoimme tästä peruutuksilla ja siirtymisillä peruutuksesta käyntiin sekä raviin. Ratsastaja joutui tekemään paljon töitä saadakseen tamman kulkemaan tahdotussa askellajissa, mutta työ tuotti myös tulosta. Peruutusten jälkeen vuorossa oli pohkeenväistöt kumpaankin suuntaan lävistäjältä uralle. Rilla innostui ensimmäisellä kierroksella pukkilaukkaan, joten jouduimme hetken tekemään puolipidätteitä ja siirtymisiä tamman rauhoittamiseksi. Kun tämä oli takaisin tuntumalla, jatkoimme siitä mihin jäimme. Tällä kertaa tamma suoriutui tehtävästä oikein hienosti. Oikealle tehty väistö oli kuitenkin useammankin kerran jälkeen huomattavasti jäykempi, joten annoin kotitehtäviksi treenata sitä ja huolehtia kunnon veryttelyistä ennen treenejä. Loppuveryttelynä oli laukkavoltteja ja lyhyitä ravipätkiä ennen pitkin ohjin kävelyä. Oli mukava tavata!

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Frida
Selailin juuri tullutta hevoslehteä ja huomioni kiinnitti eräs ilmoitus. Siinä mainostettiin shetlanninponien rotunäyttelyä. Tapahtuma järjestetään 5.10 Päivärinteen tiloissa. Niinpä päätin ilmoittaa Rillan sinne ja luokkana oli 5-20-vuotiaat tammat. Näyttelyn aamuna saavuin talliin jo aikaisin, hain tamman sisälle ja aloin puunaamaan Rillaa. Kun tamma oli valmis, pakkasin sen koppiin ja matka alkoi. Matka sujui hyvin, perillä purin tamman autosta ja annoin vielä loppusilauksen Rillan karvapeitteelle. Rillan luokassa oli loppujen lopuksi kahdeksan osallistujaa ja Rillan sijoitus oli kuudes. Tamma palkittiin II-palkinnolla ja olin todella tyytyväinen. Tamma käyttäytyi koko tilaisuuden ajan todella hienosti ja tuomari kommentoikin luokkaa hyvätasoiseksi. Seurustelin vielä hetken muiden osallistujien kanssa ennenkuin lähdimme pikkutamman kanssa takaisin kotia kohti.

valmennus, valmentajana

Kilpailukalenteri

sijoituksia KRJ 66kpl, ERJ 50kpl ja VVJ 42kpl
13.10.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 3/40
22.10.2012 - kutsu - KRJ - HeC - 4/40
27.10.2012 - kutsu - KRJ - HeC - 2/40
06.11.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 3/50
15.11.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 6/60
20.10.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 4/60
29.10.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 6/40
14.10.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 4/40
16.10.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 3/40
17.10.2012 - kutsu - KRJ - HeC - 3/30
18.10.2012 - kutsu - KRJ - HeC - 1/30
25.10.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 5/40
29.10.2012 - kutsu - KRJ - HeC - 5/30
28.10.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 4/30
02.11.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 4/50
04.11.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 5/50
19.11.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 6/60
25.02.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 5/40
27.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 6/40
22.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 3/40
21.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 1/40
22.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 3/40
26.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 6/40
27.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 4/40
27.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 2/40
18.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 6/40
26.02.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 7/60
01.03.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 4/60
04.03.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 6/60
04.03.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 3/60
21.02.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 4/40
23.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 3/40
25.02.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 5/40
01.03.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 5/60
03.03.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 1/60
06.03.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 6/60
07.03.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 7/60
24.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 5/40
28.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 6/40
16.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 3/40
21.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 6/40
02.03.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 3/40
07.03.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 2/40
26.03.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 5/40
28.03.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 3/40
01.04.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 1/40
15.03.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 5/30
16.03.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 3/30
20.03.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 2/30
10.04.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 6/100
14.04.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 1/100
01.04.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 3/40
08.05.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 5/30
02.05.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 3/40
07.05.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 2/40
06.05.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 2/40
30.04.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 7/50
01.05.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 1/50
04.05.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 4/50
03.05.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 5/40
04.05.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 4/40
05.05.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 1/40
06.05.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 5/40
10.05.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 5/40
05.05.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 1/68
30.05.2013 - kutsu - KRJ CUP - HeB - 8/253
09.10.2012 - kutsu - ERJ - 50cm - 4/40
12.10.2012 - kutsu - ERJ - 50cm - 2/40
25.02.2013 - kutsu - ERJ - 50cm - 1/40
28.02.2013 - kutsu - ERJ - 50cm - 5/40
06.03.2013 - kutsu - ERJ - 40cm - 3/50
26.04.2013 - kutsu - ERJ - 50cm - 6/40
27.04.2013 - kutsu - ERJ - 50cm - 4/40
02.05.2013 - kutsu - ERJ - 50cm - 2/30
28.05.2013 - kutsu - ERJ - 50cm - 5/30
16.08.2013 - kutsu - ERJ - 50cm - 1/6
17.08.2013 - kutsu - ERJ - 50cm - 2/6
07.02.2014 - kutsu - ERJ - 50cm - 5/40
23.02.2014 - kutsu - ERJ - 50cm - 5/30
15.02.2014 - kutsu - ERJ - 40cm - 3/30
19.10.2014 - kutsu - ERJ - 50cm - 5/60
21.10.2014 - kutsu - ERJ - 50cm - 1/60
25.10.2014 - kutsu - ERJ - 50cm - 4/60
20.10.2014 - kutsu - ERJ - 40cm - 3/28
22.10.2014 - kutsu - ERJ - 40cm - 5/28
23.10.2014 - kutsu - ERJ - 40cm - 1/28
26.10.2014 - kutsu - ERJ - 40cm - 1/28
23.10.2014 - kutsu - ERJ - 50cm - 4/25
24.10.2014 - kutsu - ERJ - 50cm - 5/25
31.10.2014 - kutsu - ERJ CUP - 40cm - 5/60
03.01.2015 - kutsu - ERJ - 50cm - 1/30
16.01.2015 - kutsu - ERJ - 40cm - 5/26
23.01.2015 - kutsu - ERJ - 40cm - 3/26
17.01.2015 - kutsu - ERJ - 50cm - 2/30
21.01.2015 - kutsu - ERJ - 50cm - 2/30
22.01.2015 - kutsu - ERJ - 50cm - 4/30
29.01.2015 - kutsu - ERJ - 50cm - 1/30
03.02.2015 - kutsu - ERJ - 40cm - 2/30
05.02.2015 - kutsu - ERJ - 40cm - 2/30
10.02.2015 - kutsu - ERJ - 50cm - 3/17
15.03.2015 - kutsu - ERJ - 50cm - 4/60
22.03.2015 - kutsu - ERJ - 50cm - 4/60
13.04.2015 - kutsu - ERJ - 40cm - 1/23
19.04.2015 - kutsu - ERJ - 40cm - 5/27
24.04.2015 - kutsu - ERJ - 40cm - 3/27
03.05.2015 - kutsu - ERJ - 40cm - 1/13
03.05.2015 - kutsu - ERJ - 50cm - 4/23
04.05.2015 - kutsu - ERJ - 40cm - 1/13
06.05.2015 - kutsu - ERJ - 50cm - 3/23
07.05.2015 - kutsu - ERJ - 40cm - 3/13
30.04.2015 - kutsu - ERJ CUP - 50cm - 8/72
10.05.2015 - kutsu - ERJ - 40cm - 2/19
13.05.2015 - kutsu - ERJ - 40cm - 3/19
31.05.2015 - kutsu - ERJ CUP - 50cm - 8/81
29.02.2016 - kutsu - ERJ CUP - 50cm - 4/69
30.11.2016 - kutsu - ERJ CUP - 50cm - 9/112
28.02.2017 - kutsu - ERJ CUP - 50cm - 4/83
01.10.2012 - kutsu - VVJ - vaativa parivaljakko - 1/16
05.10.2012 - kutsu - VVJ - vaativa parivaljakko - 1/26
06.10.2012 - kutsu - VVJ - vaativa parivaljakko - 4/26
02.10.2012 - kutsu - VVJ - vaativa parivaljakko - 1/26
04.10.2012 - kutsu - VVJ - vaativa parivaljakko - 1/26
27.10.2012 - kutsu - VVJ - vaativ a yhdistetty yksiköille - 4/30
29.10.2012 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 4/30
08.02.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty pareille - 2/24
12.02.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty pareille - 4/24
18.02.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksilövaljakko - 1/30
19.02.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksilövaljakko - 1/30
26.02.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksilövaljakko - 4/30
12.02.2013 - kutsu - VVJ - vaativa parivaljakoille - 3/21
19.03.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksilöille - 1/31
22.03.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksilöille - 4/31
23.02.2013 - kutsu - VVJ - vaativa parivaljakoille - 5/25
25.02.2013 - kutsu - VVJ - vaativa parivaljakoille - 1/25
01.03.2013 - kutsu - VVJ - vaativa parivaljakoille - 1/25
28.03.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty pareille - 4/30
08.04.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksilöille - 1/30
07.05.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksiköille - 5/30
10.05.2013 - kutsu - VVJ - vaatuva yksiköille - 1/30
13.05.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksiköille - 4/30
14.05.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksiköille - 5/30
04.05.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksiköille - 4/30
20.04.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksiköille - 5/30
24.04.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksiköille - 3/30
25.04.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksiköille - 3/30
29.04.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksiköille - 4/30
29.04.2013 - kutsu - VVJ - vaativa pariluokka - 1/44
02.05.2013 - kutsu - VVJ - vaativa pariluokka - 6/44
30.04.2013 - kutsu - VVJ CUP - vaativa yksilövaljakoille - 1/114
12.05.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksiköille - 6/50
12.05.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksiköille - 2/40
15.05.2013 - kutsu - VVJ – vaativa yksiköille - 4/30
21.08.2013 - kutsu - VVJ - noviisi ysksiköille - 3/40
16.08.2013 - kutsu - VVJ - noviisi yksiköille - 2/22
20.08.2013 - kutsu - VVJ - noviisi yksiköille - 5/30
23.08.2013 - kutsu - VVJ - noviisi yksiköille - 4/30
24.08.2013 - kutsu - VVJ - noviisi yksiköille - 2/30
26.02.2014 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 4/87
31.08.2015 - kutsu - VVJ CUP - vaativa yksilövaljakoille - 2/77
01.01.2013 - kutsu - NJ - Shetlanninponivarsat aikuiskuvilla - 2/9 LKV2, irtoSERT, JS
11.02.2013 - kutsu - NJ - shtelanninponitammat - 2/12 LKV2, irtoSERT, JS
21.03.2013 - kutsu - NJ - shetlanninponitammat - 2/14, irtoSERT
15.04.2013 - kutsu - NJ - shetlanninponitammat - 2/15, irtoSERT
29.07.2015 - kutsu - NJ - she tammat - 3/12, (irtoSERT)
20.01.2016 - kutsu - VSN - she tammat - 2/12, RCH
02.02.2017 - kutsu - VSN - she tammat - 2/12, RCH
25.02.2017 - kutsu - VSN - she tammat - 3/12, RCH

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!