Doom Remrock, Kuollut 30.06.2018

           
© Roshoeve
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Doom Remrock, "Remi" Syntynyt: 01.01.2013 (22v.) 3v 01.05.2013
Rek.nro: VH14-031-0029 Rotu & sukupuoli: Suomalainenpuoliverinen & Ori
Säkäkorkeus: 165cm Väritys: Rautias
Kasvattaja: Doomsday Sporthorses Omistaja: Frida, VRL-05826, Faconde
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: ko:VaA, re:90cm

Meriitit

Ch, myönnetty 03.04.2017
Palkittu helmikuun KTK tilaisuudessa KTK-II palkinnolla pistein 18+20+17+17=72p.
Palkittu helmikuun KRJ tilaisuudessa KRJ-I palkinnolla pistein 8+41+22+20+12=103p.
Palkittu toukokuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 20(13+7)-25(13+12)-17-17-5=84p.

Luonnekuvaus

Remin isä Romasanta kuuluu ensimmäisiin hevosiini ja se on ollut minulle yksi tärkeimmistä. Näin ollen halusin siitä ehdottomasti itselleni varsan omaan talliin. Valitettavasti itseltäni ei löytynyt sille sopivaa tammaa ja näin alkoikin sopivan etsintä. Chaolta löytyikin oikein mukavalta vaikuttava kaunis tamma ja siihenhän sitten lopulta päädyinkin. Remi syntyi heti vuoden vaihteen jälkeen ja voi kuinka kaunis varsa se olikaan! Odotan siltä tulevaisuudessa paljon mutta antaa sen nyt rauhassa kasvaa ennen kuin mitään suuren suuria suunnitelmia ruvetaan tekemään.

Remi on tainnut periä hieman malttamattoman luonteen isältään, kauniin ulkomuotonsa lisäksi tietysti. Hoidettaessa se ei millään malttaisi pysyä paikallaan ja näin ollen se onkin helpompi hoidettava käytävällä, hoitajankin hermot säästyvät. Siinä saat kyllä aivan rauhassa harjata ja varustaa orin, muutaman kerran sitä ehkä joutuu komentamaan. Taluttaessa kannattaa olla koko ajan hereillä ellei halua metsästää karannutta oria pitkin tallipihaa. Eläinlääkärin saapuessa Remi on pakko hieman rauhoittaa, eläinlääkäriä se ei siedä sitten yhtään vaikka kuinka on yritetty siedättää. Traileriin sitä saattaa olla hieman vaikea saada aluksi, mutta matkustaa siellä sitten loppujen lopuksi ihan nätisti.

Yleensä Remi on jo matkalla kun ratsastaja on vasta puolivälissä kiipeämässä selkään. Kaikki kannattaakin laittaa jo maasta käsin valmiiksi jottei tarvitse enää turhia tehdä selkään noustessa, ori vain hermostuu siitä turhia. Tämänkin tavan olisi tietysti hyvä koulia pois mutta kaipa sitä hyvältä kilpahevoselta hieman sietää näitä huonojakin tapoja... Kouluratsastus on kyllä aivan ehdottomasti tämän orin leipälaji, siitä ei ole epäilystäkään! Remin pravuuri kisaradalla on laukanvaihdot, se tekee ne melkeinpä huomaamattomasti, todella tarkasti ja pienillä avuilla. Vaikka on ori todella näyttävä näin yleensäkin ja sen lennokkaita askeleita on ilo seurata, lennokkuudesta ja eteenpäin pyrkimyksestä se saakin usein hyvät pisteet.
Esteiden ylittämisestäkin ori nauttii vaikkei siinä ihan mahdottoman taitava olekaan ja tarvitseekin siinä hommassa aika paljon tukea ratsastajaltaan. Vajaan metrin luokat eivät tuota orille vielä suurempaa pään vaivaa mutta yhtään sen korkeampiin luokkiin sen kanssa on ihan turha haaveilla. Kouluratsastus tosiaankin on tämän herran laji!
Maastossa käymisestä ori kyllä tykkää, toisinaan ehkä hieman liikaakin. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei niiltä reissuilta puutu joten ihan heikko hermoinen ei voi orin kanssa lähteä ja rauhallisista maastoreissuista on ihan turha haaveilla.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Romasanta
koVaA, re100cm, sk.163cm, trn
KRJ-II, KTK-II, YLA2
ii. Cottonwill's Sam
koGP, re90cm, sk.167cm, m
iii. Dreest Boysblackevm
koVaA, re100cm, sk.164cm, trn
iie. Tin Tamanthevm
koVaB, re130cm, sk.169cm, km
ie. Bouws Cishler
koIntII, re100cm, sk.170cm, rt
iei. Commodorevm
koVaA, re100cm, sk.168cm, trn
iee. Wiskahia Clwet evm
koVaA, re130cm, sk.166cm, trn
e. Rwanda II
koIntII, sk.166cm, prn
ei. Djibouti
ko, recm, sk.cm,
eii. Afriqueevm
ko, recm, sk.cm,
eie. Rimmelevm
ko, recm, sk.cm,
ee. Laternelaufen A.Q
ko, recm, sk.cm,
eei. Martin von Toursevm
ko, recm, sk.cm,
eee. White Crucifixion evm
ko, recm, sk.cm,

ii. Cottonwill's Sam on holstein ori Saksanmaalla. Ori on koulupainotteinen liikeihme, joka periyttää jälkeläisilleen erittäin hyvää ravia ja vahvaa takapään moottoria. Rakenteeltaan ori on hieman normaalia raskaampi, mutta silti kompakti kokonaisuus. Kantakirjaan ori on hyväksytty toisella palkinnolla. Nuorempana ori kilpaili menestyneesti GP-tasolla, saavuttaen lukuisia sijoituksia ja voittoja luottoratsastajansa kanssa. Nykyään ori kilpailee harvakseltaan, mutta menestyneesti siitosuransa ohessa. Se asuu edelleen kasvattajansa tallissa.
iii. Dreest Boysblack on Hollannista kotoisin oleva Holstein ori. Se kuitenkin myytiin kaksi vuotiaana huutokaupassa, suurimmalla hintalapulla ikäluokastaan Saksaan. Ikäluokkakilpaluissa pärjännyt ori siirtyi siitokseen jo aikaisin ja jätti kilpaurat taaksensa. Aikanaan ori pärjäsi hyvin Vaativalla tasolla, pidemmälle sitä jostain syystä ei kuitenkaan koulutettu. Kantakirjassa ori on ensimmäisellä palkinnolla, erityisesti oria kiiteltiin hyvistä liikkeistä ja erinomaisesta käytöksestään. Jälkeläisiä orilla on ympäri Eurooppaa.
iie. Tin Tamanth on Holsteintamma, joka on syntynyt ja kasvanut Saksassa. Nykyisin jo edesmennyt tamma teki kattavan uran siitoksessa. Sen jälkeläiset ovat menestyneet pääasiassa estekilpailuissa, mutta myös koulukilpailuihin niitä on myyty. Tamma itsessään ei ole pahemmin kilpaillut, lähinnä toiminut siitostammana. Esteillä lahjakas tamma sai nuorempana kunniamaininnan nuorten hevosten katselmuksessa. Rakenteeltaan tamma on kevyt ja erittäin hyvillä jalka-asennoilla varustettu.
ie. Bouws Èishler on suomalainen puoliverinen, joka kilpailee edelleen Int II - tasolla. Tamma teki jalkavamman takia välissä yhden varsan, josta menestystä voimme tältä sivulta ihailla. Tamma on erittäin kaunis, suklaanvärinen rautias, sukkajalka. Rakenteeltaan tamma on sporttinen, hieman silakkamallinen tamma, joka on hyväksytty kantakirjaan toisella palkinnolla. Kilpailu-uralla tamma on pärjännyt kaudesta toiseen ja siitä odotetaan vieläkin erittäin suurta menestyjää, erityisesti siitospuolelle kun sen aika on.
iei. Commodor on niin ikään puoliverinen, tämä ori on kuitenkin tuotu Ruotsin puolelta. Ori on valitettavasti jo siirtynyt taivaslaitumille, mutta sen vaikutus puoliverijalostuksessa elää edelleen. Se on aikansa käytetyimpiä oreja, hyvän rakenteensa ja kiltin luonteensa ansiosta. Ori on kantakirjattu ensimmäisellä palkinnolla Ruotsissa ja Suomessa. Lisäksi sen kilpaura kattaa noin 20 kansainvälisistä kilpaluista, joista yli 10 startissa saavutettu sijoitus tai voitto. Liikkeiltään ori oli hieman vaatimaton, mutta tasainen tempo ja elastisuus korvaa tämän puutteen.
iee. Wiskahia Èlwet on rodultaan suomalainen puoliverinen, se on este, sekä koulupuolella debytoinut tamma. Sijoituksia molemmista lajeista kansallisesta tasosta saakka, esteitä tamma on ylittänyt 130cm, sekä koulua mennyt vaativalla tasolla saakka. Nykyisin tamma viettää eläkepäiviänsä varsojensa kanssa nauttien. Rakenteeltaan tamma on hieman pitkärunkoinen, mutta silti erittäin sopusuhtainen pakkaus, näyttelyissä sitä ei kuitenkaan ole palkittu ja kantakirjauksessakin vain kolmannella palkinnolla.

Syntynyt Varsan tiedot Emä Omistaja
25.12.2013 t. Arkham Carrot Cassie F Cannabia
20.11.2013 t. Sävelsalon Saana Fame's Fiona NM.
15.10.2015 o. Lancaster F Cadence NON Dimma
08.03.2017 o. Blueperint HMS Bay Blue HMS Amy
01.06.2017 t. Corinne F Aquamarine F Daisy
01.09.2017 t. Sepp's Rockabye Sepp's Nocturne Possiikeri
15.11.2016 t. Faith TP Forgotten Umbrella DFC Meiju K.

Päiväkirja & valmennukset

Kouluvalmennus 11.11.2015, valmentajana Criselda
Remi ja Frida saapuivat maneesiin hyisestä pakkasesta vaikka ilmat olivatkin taas lämmenneet. Maneesissa oli onneksi lämmin ja Frida riisuikin takkinsa pois. Kaksikko oli jo lämmitellyt rivakalla kävelylenkillä, joten ohjasin ratsukon uralle kävelemään. Piakkoin ratsastajan lämmettyä, aloitimme varsinaisen työskentelyn. Frida ratsasti Remin lävistäjälle ja pysähtyi siihen. Riehakas puoliverinen teutaroi hieman koska se oli juuri päässyt työskentelemään. Saitte suhteellisen siistin puolipiruetin, jonka jälkeen Remi siirtyi Fridan pyynnöstä tasaiseen ja varmajalkaiseen raviin maneesin puruilla. Lopulta kaksikko siirtyi laukanvaihtoihin, joissa Frida jäi hiukan jälkeen orin lähtiessä innokkaasti rälläämään. Kehoitinkin huomauttamaan oria ja muistuttamaan että nyt ollaan hommissa. Kuitenkin Frida sai orin järjestykseen ja kaksikko suoritti lopun valmennuksen vallan mainiosti.

Päiväkirjamerkintä 05.07.2016, kirjoittajana Melina
Katselin kentän laidalta osaavan ruunikon työskentelyä, kun hevosen omistaja treenasi oriaan seuraavia kisoja varten. Parin lopeteltua Frida hyppäsi pois Remin selästä ja ojensi ohjat hymyillen käteeni - olin luvannut hoitaa tänään pari hevosta treenien jälkeen, jotta Frida pääsisi pian muihin askareisiinsa. Talutin hikisen orin perässäni talliin, ja kiinnitin sen käytävälle riisuakseni varusteet. Seuraavaksi nappasin käteeni kostean liinan, jolla pyyhin pahimmat hiet Remin selästä ennen perusteellista harjausta. Suin oria varmaan puolituntisen, kunnes se jo kiilteli kauttaaltaan. Lopuksi setvin kutrit ojennukseen, ja letitin vauhtiin päästyäni vielä hännänkin. Pian kulman takaa ilmestyikin jo tallityöntekijä joka ilmoitti hetken kuluttua ruokkivansa hevoset, joten vein viimeisen päälle puunatun orin karsinaansa odottamaan sapuskaa. Siivosin jälkeni käytävältä ja lähdin vielä siistimään hevosen varusteita. Heitin hionneen satulahuovan pesukoneeseen ja hain uuden tilalle, pyyhin varusteet nihkeällä liinalla ja pesin kuolaimet. Sitten lähdinkin jo takaisin kentän laidalle hakemaan seuraavaa hevosta hoidettavaksi.

Päiväkirjamerkintä 11.10.2017, kirjoittajana SissiP
Saavuin päiväheinien aikaan Remin luokse Facondeen, mikä oli suunniteltu jo etukäteen yhdessä Fridan kanssa. Hoitajat olivat onneksi muistaneet tuloni ja laittaneet orin päiväheinät verkkoon niin että se saa samalla syödä kun hieron sitä. Aloitin kuitenkin sillä että nappasin orin liinaan ja lähdin maneesiin hiukan juoksuttamaan sitä. Molemmat suunnat ja kaikki askellajit niin näen miten se liikkuu ja onko jossakin velttoutta tai kireyttä havaittavissa. Ori liikkui ihan kohtalaisesti, loimitin sen mukaani ottamallani loimella matkan ajaksi ettei se jäähdy. Karsinassa laitoin sen löysälle kiinni heinäverkon eteen ja otin pikku jakkarani. Aloin pyörittelemään oria läpi. Ensin sivelin ja kevyesti pyörittelin koko hevosen läpi. Lavoissa oli aavistuksen eroavaisuutta. Vasen on hieman tukossa lavan yläosasta, mutta ei onneksi pahasti. Keskitin hieronnan lähinnä lapoihin ja ristiselkään. Painavamman hieronnan jälkeen siirsin orin käytävälle ja laitoin kiinni. Remi seisoi kiltisti ihmetellen saamansa huomiota, kun aloin venyttelemään etujalkoja. Pumppaavan vetävällä liikkeellä sain pikkuhiljaa vasemman lavan venymään ja jumin irtoamaan. Ori hiukan pelästyi kun jumi laukesi ja lapa lopsahti kevyesti, mutta se antoi kuitenkin jatkaa. Varmasti senkin mielestä tuntui hyvältä kun paikat ovat kunnolla auki eikä mitään lihaksia kiristä. Lopuksi hieroin vielä kauttaaltaan orin sivellen, jotta saan tuntuman ettei mikään paikka ole kipeytynyt ensimmäisestä hieronnasta. Loimitin orin huolella ja annoin ohjeen että saisi olla pari tuntia paksujen loimien alla ja sitten niitä voi vähentää.

Kilpailukalenteri

sijoituksia KRJ 60kpl
26.02.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 7/50
20.02.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 1/40
27.02.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 4/40
21.02.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 1/40
27.02.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 1/40
28.02.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 3/40
02.03.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 2/40
15.02.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 6/40
17.02.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 5/40
24.02.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 1/30
25.02.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 1/30
26.02.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 4/60
28.02.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 4/60
03.03.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 1/60
25.02.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 6/40
28.02.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 6/40
01.03.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 3/40
21.02.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 5/40
02.03.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 3/60
05.03.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 6/60
06.03.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 2/60
08.03.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 6/60
26.02.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 1/40
19.02.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 2/40
22.02.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 4/40
25.02.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 5/40
01.03.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 5/40
11.02.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 5/66
19.03.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 1/30
22.02.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 1/40
23.02.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 3/40
25.02.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 2/40
19.02.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 3/33
20.02.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 2/34
22.02.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 1/40
23.02.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 3/40
25.02.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 2/40
31.03.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 2/40
16.03.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 5/40
18.03.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 1/40
22.03.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 1/40
23.03.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 5/40
23.03.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 4/40
13.04.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 7/100
14.04.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 7/100
03.04.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 2/50
04.04.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 2/50
06.04.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 1/50
10.04.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 2/50
11.05.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 1/60
11.05.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 4/30
15.05.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 2/30
17.05.2013 - kutsu - KRJ - VaB - 1/30
06.05.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 6/40
10.05.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 3/40
24.05.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 1/30
29.05.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 3/30
31.05.2013 - kutsu - KRJ - VaA - 4/30
31.01.2016 - kutsu - KRJ CUP - VaB - 17/296
25.11.2016 - kutsu - NJ - fwb orit - 3/12, irtoSERT
06.02.2017 - kutsu - NJ - fwb orit - 5/12, irtoSERT
08.04.2017 - kutsu - NJ - pv orit - 2/12, irtoSERT
23.04.2017 - kutsu - NJ - fwb:t - 3/8, irtoSERT
04.03.2018 - kutsu - NJ - fwb orit - 1/8, MVA-SERT

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!