White Seven Steps

       
© Gestuet Haemelschenburg

Virallinen nimi: White Seven Steps, "Penni" Syntynyt: 31.05.2011 (11v.) 4v. 31.10.2011
Rek.nro: VH12-031-0190 Rotu & sukupuoli: Suomalainenpuoliverinen & Tamma
Säkäkorkeus: 172cm Väritys: Punaruunikko
Kasvattaja: Whitehall Omistaja: Frida, Faconde
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: ko:GP, re:90cm

Meriitit

EV-III
KRJ-III

Luonnekuvaus

White Seven Steps on nimeni, mutta helpompi sinun on kutsua minua Penniksi.

Olen kuulemma kuin pieni prinsessa poni, joka sopisi omaan pieneen vaaleanpunaiseen satumaailmaan. Kuitenkaan en ole mikään erityisen suloinen ja kiltti, vaan ehkäpä minua on vähän hemmoteltu aikoinaan ja vaadin aina parasta. Kuten sen pienen vaaleanpunaisen maailman satulinnoineen. Saatan olla aika vaikeahko joissakin tilanteissa. En esimerkiksi anna klipata itseäni ilman pientä tappelua. En kuitenkaan pelkää sitä pientä pörisevää konetta, mutta en kyllä tykkääkkään siitä. Nyrpistelen nenääni ja näytän hapanta naamaa aina satulan nähdessäni. Satulavyö on inhottava kiristävä turhake vatsani ympärillä. Tähän tosin totun nopeasti, mutta hetken aikaa vähän kiukuttelen. Siltikään en varsinaisesti ole kovin kiukkuinen sitruunan syönyt hapannaama. Nautin kovasti omistajani kanssa seurustelusta ja pitkistä harjauksista. Vaikka minua kovin ketuttaisi esimerkiksi tuo satulavyö (sekin voisi olla jotain pinkin sävyistä niin olisi parempi), en ikinä potkaisisi tai näykkäisisi ketään. Olen ehkä hieman ristiriitainen luonne joka sisältää paljon piikikkäitä vastakohtia.

Ratsastaessa olen yleensä aika yritteliäs ja yhteistyön haluinen. Teen mitä pyydetään ja esittelen mielelläni upeita liikkeitäni. Toisinaan taasen en tee yhtään mitään kun niin päätin, ja tällöin kuulen olevani tavan tamma. Sillä ratsastajani tapoihin ei kuulu periksi antaminen, tajuan kuitenkin jossain vaiheessa että parempi on kun en tammaile. Hetken päästä työnteko taas maistuu paremmin kuin hyvin, ja haluan vain miellyttää ratsastajaa. En tosin tee mitään ilmaiseksi. Jos koen käskyt vääränlaisiksi, rupean kiukuttelemaan. Jos käskyt ovat mielestäni oikeaoppisia, teen pyydetyn tehtävän parhaani mukaan. Esteistä en niinkään välitä. Olen niitä hevosia, joita jyystetään pikkutarkasti niin kauan että liike on täydellinen. Itseasiassa pidän sellaisesta työskentelystä. Ratsuna kaipaan paljon kehuja ja rohkaisuja, tällöin teen taas vähän enemmän kuin mielelläni töitä. Rakastan sitä onnistumisen tunnetta, ja sitä kehujen määrää kun teen jotakin lähes täydellisesti.

Maastossa olen aika arka. Pelkään suuria ja meluisia rekkoja, samaten kiiltävät ja äänettömät, nopeasti liikkuvat pyörät ovat vähintäänkin hirviöitä. Myös vesilätäköt ovat aika monstereita. Jos saamme omistajani kanssa maastoseuraa ja mukana on toinen hevonen, en ole läheskään niin arka. Vesilammikotkin taittuvat laukassa jos muut hevoset menevät edellä ja minä perässä. Itseasiassa se on melko kivaa. Tietäen, ettei pohjassa varmasti lymyile vihreitä miehiä tai ettei vesi hyökkää kimppuusi, se on mukavan viilentävä ja piristävä hetki pitkillä lenkeillä. Tallin lähistöllä olevalla sänkipellolla sen sijaan rakastan laukkailla, myös ilman muita hevosia. Se on lähellä kotiani joten paniikki ei iske niin nopeasti.

Kilpailutilanteissa jännitän melko paljon, vaikka siitä kovin pidänkin. Omistajani rohkaisee minua paljon ja ymmärtää minua hyvin. Se lieventää jännitystä paljon, ja itse radalla haluan vain miellyttää omistajaani ja hyvän keskittymiskykyni vuoksi en hötkyile turhia radalla. Tiedän että häntäkin vähän jännittää, miten käyttäydyn, joten haluan olla mieliksi. Radalta tullessamme käyn useasti huutelemaan muille tallimme kilpahevosille. Tässä vaiheessa en enää jännitä, vaan useimmiten olen ylpeä suorittamastani radasta ja kerjään paljon rapsutuksia hoitajilta ja ratsastajalta. Matkustusta en jännitä, sillä melkein aina rekassa on muitakin hevosia lähdössä kilpailuihin, ja saan niiltä vähän tukea.

Kengitys jännittää aluksi melko paljon, mutta kun omistaja kehuu minua ja uusia, kiiltäviä kenkiäni, olen taas aika ylpeä itsestäni ja haluan nopeasti muihinkin jalkoihin uudet kengät. Sama juttu rokotusten kanssa, vain paljon kehuja ja rauhoitteluita niin maltan taas olla. Tässä vaiheessa saan jo annoksen rauhoittavaa, joten raspaus sujuu hyvin kun olen aivan muissa maailmoissa. Heräillessäni olen taas ylpeä itsestäni, kun käyttäydyin kumminkin aika hyvin.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Soft Skeletons
koGP, sk.175cm, rn
ii. Basket Case evm
km
iii. Scattered evm
sk.168cm, km
iie. Symphaty evm
koVaB
ie. Deadbeat Holiday evm
sk.175cm, rn
iei. Audioboxer evm
-
iee. Neon Sky evm
sk.157cm, km
e. Althea
koGP, sk.170cm, rn
VPA-I
ei. Burnout evm
koGP, rn
eii. Private Hell evm
prn
eie. Sandstorm evm
-
ee. 32 footsteps evm
eei. Steps in Sand evm
rn
eee. End of Time evm
-

Pennin isä Soft Skeletons on ruunikko 175cm korkea fwb-ori, joka kisaa painotuslajissaan kouluratsastuksessa tasolla grand prix. Muutamia sijoituksiakin herralle on jo kertynyt, vaikka lisää sillä tullaan varmasti hankkimaan. Tällä hetkellä orilla on ainakin neljä jälkeläistä, mutta niiden todellista määrää on hyvin hankala sanoa, koska omistaja ei ole kaikkia kertonut julkisesti. Luonteeltaan tämä herra on hyvin orimainen tapaus ja se saa lähes tulkoon poikkeuksetta kaikkien hermot riekaleiksi.
Isänisä Basket Case oli hyvin komea, 174cm korkea kimo fwb-ori, joka asui elämänsä alkutaipaleet Suomessa ja eläkkeelle jäädessään muutti omistajansa mukana Saksaan. Ori kisasi painotuslajissaan kouluratsastuksessa hyvin menestyksekkäästi eri puolilla maailmaa ja juuri sen vuoksi melkein kaikki yhtään kouluratsastuksesta tietävät, tuntevat kyllä Basket Casen nimeltä. Jälkeläisiä tämä herra jätti jälkeensä huimat 16 kappaletta, joista suurin osa on perinyt isänsä loistavan kouluratsastusmenestyksen.
Isänemä Deadbeat Holiday oli hyvin rodunomainen, koulupainotteinen, 175cm korkea ruunikko fwb-tamma, joka eli koko pienen elämänsä omistajansa kisa- ja harrasteratsuna, kiertäen satunnaisia koulukisoja. Tamma sai kerättyä kasaan ihan kiitettävästi mainetta kouluratsastuspiireissä, vaikka ei tosiaan moniin kisoihin osallistunutkaan. Tamma kävi pyörähtämässä myös kantakirjaustilaisuudessa, saaden itsensä kantakirjaan ensimäisellä palkinnolla. Jälkeläisiä tämä neiti jätti jälkeensä kymmenen kappaletta.

Pennin emä Althea on hyvin pärjännyt ruunikko, 170cm korkea fwb-tamma, joka kisaa omistanja kanssa kouluratsastuskisoissa. Menestystäkin on kerääntynyt jo ihan kiitettävästi tälle neidille ja Althea on palkittu myös VPA-1 palkinnolla. Luonteeltaan tämä tamma on hyvin huumorintajuinen ja kiltti tapaus, joka tuppaa hurmaavaan kaikkien (varsinkin pienten tyttöjen) sydämet. Varsoja Althealle on kertynyt ainakin neljä kappaletta, mutta koska tamman omistaja ei ole paljastanut kaikkien varsojen nimiä, niin on mahdoton sanoa jälkeläisten todellista määrää.
Emänisä Burnout oli hyvin komea ruunikko 173cm korkea fwb-ori, joka oli varustettu suurilla valkoisilla merkeillä. Painotukseltaan kouluratsuna toimiva herra kisasi grand prix tasolla ja kahmi voittoja vähän väliä nimiinsä. Juuri korkean voittoprosenttinsa vuoksi Burnout oli hyvin suosittu ori jalostuksessa ja nykyisinkin sitä saa satunnaisesti varsojen isäksi, sillä orin omistaja säilöi Burnoutin sukusoluja ennen sen kuolemaa. Tällä hetkellä orilla on nimissään 20 jälkeläistä ja hyvin todennäköisesti lisää on tulossa, kuolemasta huolimatta.
Emänemä 32 footsteps oli vain 164cm korkea ruunikko fwb-tamma, joka pienestä koostaan huolimatta oli hyvin hurmaava persoona. Tamma oli luonteeltaan mitä kiltein ja huumorintajuisin hevonen ja siksi siitä pitikin moni, vaikka ei olisikaan tamman koulumenestyksestä kuullut. Tämä tamma nimittäin omisti kilpakentillä raudanlujat hermot ja siksi se sijoittuikin todella usein. Jälkeläisiä tälle neidille kertyi vain kolme kappaletta koko sen elämän aikana, koska tamman omistaja ei halunnut tamman nimestä liian yleistä hevosten sukutauluissa.
C: *lumienkuli*

Syntynyt Varsan tiedot Emä Kotipaikka
07.09.2011 o. 32 Skeletons F Jeremiah Ginger om. Tiara
14.10.2011 o. Rich In Hell F Cirque Du Freak DD om. Annika N.
08.11.2011 o. Walking Skeleton F Nicotinecall PB om. Frida
09.01.2012 t. End of Love F Indis Reventon om. Reprobate
09.02.2012 t. Seven Witches F Muskeet PB om. Jillian
22.02.2012 o.Fear Factor F AD Fearless om. apilavanilja
03.09.2012 o. Seven Downs F Stay Solo HA om. ginnie
. om.

Päiväkirja & valmennukset

Kouluvalmennus, valmentajana Stina
Alkulämmittelyssä käytiin kaikki askellajit läpi ja taivuteltiin hevosta molempiin suuntiin. Tunnin aikana keskityttiin laukanvaihtoihin ja niiden sujuvuuteen. Aloitettiin ensin halaksijalla yhdellä laukanvaihdolla, jotka sujuivat ilman mitään ongelmia. Seuravaksi asteittain ruvettiin vaikeuttaan. Ensin kaksi vaihtoa yhdelle halkasijalle. Seuraavaksi kolme. Ruvettiin tekeen vaihtoja joka kolmannella askeleella ja lopulta joka toisella askeleella. Pääasiassa valmennus sujui hyvin ja tasaisesti. Pientä karkailua alta peräänannosta tahtoi olla mutta ne saatiin korjattua pienten askelten pidennys ja lyhennys harjoituksilla. Valmennus pidettiin lyhyenä, jotta hevonen ei rasitu liikaa ja tylsisty liika akun työstetään vaan yksitoikkoisesti samaa asiaa. Loppuun kunnon veryttely ravissa asettelujen lisäksi

Kouluvalmennus, valmentajana misery.
Penni ei alkuverryttelyssä vaikuttanut GP-tason hevoselta, vaan kulki melkoisen pitkässä muodossa ja takaosa raahasi jäljessä. Ratsastaja ratsasti kuitenkin napakan ja tehokkaan alkuverryttelyn, jonka jälkeen Pennikin alkoi näyttämään kouluratsulta. Itse harjoituksena olivat tänään yksinkertaiset asiat; sulkutaivutus jokaisessa askellajissa, avotaivutus ja laukanvaihdot. Käynnissä taivutukset eivät tuottaneet mitään ongelmia ja ravissakin meni hienosti. Sulkutaivutus laukassa oli hieman ongelmallinen, sillä tuntui että Pennin laukka loppuu kesken ja ratsastaja sai pyytää sitä reilusti eteen. Lopulta nähtiin siinäkin hyvä suoritus. Olikin nappivalinta treenata laukanvaihtoja. Ensin joka toisella askeleella ja se meni Penniltä hienosti. Sen jälkeen jokaisella askeleella. Tällä kertaa ratsastaja hieman hapuroi ja unohti vaihtaa tarkemmin painon vaihdossa. Muutaman vaihdon ja huomautuksen jälkeen ratsastajakin muisti keskittyä. Penni on taitava hevonen kunhan siltä vaatii.

Päiväkirjamerkintä, ratsastaja Laura M.
Fridan kiireisen päivän vuoksi liikutin Pennin tänään. Laitoin tammalle nivelsuitset sekä koulusatulan ja suuntasin kentälle. En ollut ajatellut mitään kamalaa hikitreeniä vaan kevyttä hölkkää, asiallisesti peräänannossa. Penni oli varustaessa hieman omissa maailmoissaan joten osasin uumoilla hieman hidasta sytytystä ratsastaessa. Selkään noustessani tamma ei liikahtanutkaan vaan sai rauhassa kiristää mahavyön ja säätää jalustimet. Maiskautin Pennin vasempaan kierrokseen kävelemään. Hetken vapaan käynnin jälkeen aloin taivuttelemaan tammaa ja huomasin sen olevan aivan kamalan jäykkä. Taivuttelinkin Penniä hyvin käynnissä molempiin suuntiin ennen ravityöskentelyä. Ravissa tamma alkoi heräilemään ja harjoitukseen lisätyt ravipuomit viimeistään piti tämän keskittyneenä sillä kolauttelu puomeihin ei tuntunut ilmeisen mukavalta. Noin 45 minuutin työskentelyn jälkeen annoin Pennille vapaat ohjat ja kävin maastossa pienen lenkin kävelemässä. Koska tamma ei hionnut treenissä kuin aivan kevyesti kaulalta en alkanut sitä pesemään vaan loimitin ja vein tarhaan kavereiden seuraan.

Kouluvalmennus valmentajana Jenna
Alkuun teetin pari ratsuilla perusliikkeet, jonka jälkeen oli aika siirtyä vaativampiin harjoituksiin. Pennin kanssa treenattaisiin tänään vastalaukkaa ja laukanvaihtoja. Alkuun ratsukko sai laukata vastalaukkaa suoralla uralla muutaman noston verran, jonka jälkeen aloitettiin kolmikaariset ja siitä tihennettiin aina tiukahkoon serpentiiniin asti. Tamma reagoi hanakasti pienimpiinkin apuihin ja toisinaan se yritti punkea lapa edellä kaarteessa. Huomautin riittämättömästä ulkoapujen käytöstä. Muutaman kierroksen jälkeen oli aika ottaa jälleen myötälaukkaa ennen suunnanvaihtoa. Uudessa suunnassa ruunikon meno näytti turhankin vauhdikkaalta, joten komensin ratsukon hetkeksi raviin rauhoittumaan. Hetken tauon jälkeen palattiin laukkaharjoitukseen, joka sujui samaan tapaan kuin aiemminkin. Ennen treenikerran loppumista tehtiin vielä löyhällä serpentiinillä laukanvaihtoja. Penni taisi menettää viimeisetkin hermojensa rippeet, sillä tamma päätti pistää mutkat suoriksi ja nelistää puolen maneesin ympäri ennen kuin ratsastaja sai sen jälleen kuriin ja järjestykseen. Rauhoittelun jälkeen ratsukko teki vielä muutaman laukanvaihdot ennen loppu verryttelyä.

Kouluvalmennus valmentajana Anniina
Penni asteli näyttävän näköisesti maneesiin ratsastajansa taluttamana. Tamma näytti puhkuvan intoa jo ennen ratsastajan selkäännousua. Penni ei meinannut pysyä ollenkaan paikoillaan, vaan se säpsähteli kaarrossa edestakaisin. Ratsastaja komensi kuitenkin tammaa napakasti ja kaksikko pääsi aloittamaan alkuverryttelyn. Harjoittelimme alkuverkan jälkeen pääasiassa laukanvaihtoja. Aluksi pyysin ratsukkoa kuitenkin työstämään väistöjä, sekä sulku- ja avotaivutuksia. Penni liikehti kauniisti ja ratsastajasta huomasi, että hän osasi asiansa ja oli ratsastanut Penniä ennenkin. Välillä Penni ryhtyi puuhailemaan omiaan ja vastustelemaan ratsastajan apuja. Tällöin kehoitin ratsastajaa työstämään väistöjä kevyemmällä kädellä ja istumaan rennommin. Kun ratsastaja lopetti liiallisen fiksailun meno muuttui kauniin harmooniseksi ja yhteistyö alkoi jälleen pelittää. Väistöt sujuivat mallikkaasti, joten siirryimme laukanvaihtojen harjoitteluun. Vaihdot takkuilivat aluksi hieman mutta Pennin tajuttua, mistä oli kyse, ratsukko kykeni esittämään vaihdot lähes täydellisesti joka askeleella. Hyvien suoritusten jälkeen ratsukko siirtyi loppuverryttelyn pariin.

Kouluvalmennus valmentajana Veera
Valmennukseeni tulisi tänään fwb tamma Penni, kaunis ruunikko leidi tanssahtelikin jo kentällä kun saavuin paikanpäälle. Frida istui selässä ja ratsukko aloitteli juuri lämmittelyä. Seurasin sivusta lämmittelyn ajan ja käskin sitten ratsukon luokseni kentän keskelle. "Mitä te osaatte?" kysyn ratsastajalta sillä en tiedä muutakuin että koulua olisi tarkoitus mennä, ratsastaja kertoo minulle että he ovat kilpailleetkin GP tasolla. Aluksi harjoituksemme ovat sellaisia että Penni on ratsastettu takuulla korkeaan ja hyvään muotoon, vasta sen jälkeen aletaan työstää muita osa-alueita. Tänään harjoiteltaisiinkin pääasiassa laukkatyöskentelyä. Kunnollinen työskentely aloitetaan laukanvaihdoilla molempiin suuntiin, laukanvaihtojen "askelväliä" muunnellen lähes jatkuvasti. Tämän jälkeen väännetään ja känneetään hetki erikokoisilla ympyröillä laukkaa lyhentäen ja pidentäen. Valmentajan kommentti: Kaunis ja harmoninen ratsukko, hevonen tosin vaikutti välillä hieman testaavan ratsastajansa. Taitavaa työskentelyä taitavalta ratsukolta!

Kouluvalmennus valmentajana

Kilpailukalenteri

Sijoituksia 64kpl
09.07.2011 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
26.06.2011 - kutsu - KRJ - GP - 2/40
28.06.2011 - kutsu - KRJ - GP - 1/40
30.06.2011 - kutsu - KRJ - GP - 5/40
15.07.2011 - kutsu - KRJ - GP - 4/40
19.07.2011 - kutsu - KRJ - GP - 4/40
20.07.2011 - kutsu - KRJ - GP - 6/40
26.07.2011 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
27.07.2011 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
29.07.2011 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
30.07.2011 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
17.07.2011 - kutsu - KRJ - GP - 4/30
21.07.2011 - kutsu - KRJ - GP - 4/30
22.07.2011 - kutsu - KRJ - GP - 5/30
22.07.2011 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
26.07.2011 - kutsu - KRJ - GP - 4/31
14.08.2011 - kutsu - KRJ - GP - 3/60
16.08.2011 - kutsu - KRJ - GP - 4/60
24.08.2011 - kutsu - KRJ - GP - 2/30
14.08.2011 - kutsu - KRJ - GP - 1/50
15.08.2011 - kutsu - KRJ - GP - 6/50
16.08.2011 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
17.08.2011 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
18.08.2011 - kutsu - KRJ - GP - 7/81
17.08.2011 - kutsu - KRJ - GP - 1/20
18.08.2011 - kutsu - KRJ - GP - 1/20
21.08.2011 - kutsu - KRJ - GP - 2/20
27.08.2011 - kutsu - KRJ - GP - 8/70
23.08.2011 - kutsu - KRJ - GP - 5/27
25.08.2011 - kutsu - KRJ - GP - 2/27
07.09.2011 - kutsu - KRJ - GP - 6/39
02.09.2011 - kutsu - KRJ - GP - 2/28
26.10.2011 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
01.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
03.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 6/50
20.10.2011 - kutsu - KRJ CUP - GP - 1/116
08.10.2011 - kutsu - KRJ - GP - 3/40
13.10.2011 - kutsu - KRJ - GP - 5/40
13.10.2011 - kutsu - KRJ - GP - 1/40
18.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 5/50
24.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
25.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 6/50
26.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
27.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 3/50
27.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 1/50
20.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 3/47
14.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
18.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 1/50
21.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
24.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
26.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
14.12.2011 - kutsu - KRJ - GP - 5/50
09.12.2011 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
10.12.2011 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
30.01.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/40
20.01.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/40
25.01.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/40
20.01.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/50
25.01.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/50
16.01.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/100
17.01.2012 - kutsu - KRJ - GP - 8/100
03.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/50
02.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 7/72
03.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 9/81

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!