Never Bored, kuollut 06.05.2017

       
© Tomasz Siergeij
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Never Bored, "Nessi" Syntynyt: 19.01.2011 (27v.) 4v 19.05.2011
Rek.nro: VH12-031-0066 Rotu & sukupuoli: Suomalainen puoliverinen & tamma
Säkäkorkeus: 158cm Väritys: Punaruunikko
Maahantuoja: *lumienkuli* Omistaja: Frida, VRL-05826, Faconde
Painotuslaji: Esteratsastus Koulutustaso: ko:HeA, re:140cm

Meriitit

Palkittu tammikuun ERJ tilaisuudessa ERJ-I palkinnolla pistein 6,5+42+17+22+15=102,5p.
Palkittu joulukuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 23(16+7)-25(13+12)-17-14-5=84p.

Luonnekuvaus

Yleisesti ottaen Nessi on hyvin rohkea ja eloisa hevonen, mutta samalla myös hyvin mukava tuttavuus. Voisin vaikka vannoa, että jos sinulla on mahdollisuus tutustua Nessiin ja jätät sen käyttämättä, niin tulet vielä joskus katumaan tuon mahdollisuuden hylkäämistä. Huonoa sanottavaa Nessistä on todella hankala keksiä ja ainoa niin sanottu huonompi puoli tuleekin esille kouluratsastuksen saralla, joka ei sinällään haittaa sillä tämä neiti on täysin estepainotteinen hevonen. Nessi osaa myös keksiä erillaisia jekkuja joko hauskuuttaakseen, tai ärsyttääkseen, riippuen ihan siitä miten kukakin tamman temput ottaa. Yksi kaikkein rasittavimmista tempuista on muunmuassa irtohypytettäessä hypätä kentän aitojen yli ja juoksennella jonkun aikaa ihmisiä karkuun, kunnes sitten Nessi antaa loppujen lopuksi ottaa itsensä kiinni ilman minkäänlaisia ongelmia.

Hoidettaessa Nessi tahtoo aina ensin tutkia hoitajan läpikotaisin ennen kuin antaa kenenkään tulla pidemmälle karsinaan. Tutkiminen ei kumminkaan yleensä kestä kauaa ja se on vain viatonta nuuhkimista, joten sitä ei kannata säikähtää. Äläkä myöskään pelästy sitä, että jos taskussasi on nameja tämä tamma nappaa ne hyvin ripeästi. Kun tutustumiset on suoritettu loppuun, niin Nessi antaa hoitajansa suorittaa hommansa loppuun saakka ilman ylimääräistä häiriötä ja tamma seisookin yleensä kiltisti paikoillaan, maksimissaan höristen välillä. Kaviot nousevat ylös ongelmitta ja myös pysyvät ylhäällä kunnes tammalle annetaan erikseen lupa laskea jalka maahan. Myös varusteet saa laitettua Nessille ilman erityisiä ongelmia, välillä tamma saattaa vähän temppuilla satulavyötä kiristäessä, mutta Nessi lopettaa sen kumminkin hyvin äkkiä kun tajuaa ettei se ole hoitajasta hauskaa. Pestessä Nessi saattaa pesun loppuvaiheilla alkaa hiukan steppailemaan paikallaan ja odottaa lämmintä loimea päälleen hiukan kärsimättömämmin, mutta muuta tämä neiti ei tee, vaikka pesussa kestäisi kuinka kauan.

Talutettaessa Nessin eloisuus tulee kunnolla esiin, sillä vaikka tamma käveleekin nätisti taluttajansa vieressä huokuu siitä silti koko ajan tietynlainen energisyys. Nessi nimittäin kulkee talutettaessa jatkuvasti korvat höröllä ja hirnahtelee jokaiselle vastaantulijalle iloisesti, oli sitten kyseessä ihminen tai eläin. Vaikka siis Nessi onkin äärimmäisen eloisa ja energinen, ei sitä silti ole vaikea pidellä ja saada juuri taluttajan haluamaan suuntaan. Tämä neiti ei nimittäin yritä edes kesäisin päästä nurmikolle syömään herkullisia ruohotupsuja, vaan seuraa silloinkin taluttajaansa tunnollisesti. Traileriin meno on myös äärimmäisen helppoa tämän neidin kanssa. Nessi on nimittäin aivan varsasta lähtien rakastanut matkustamista yli kaiken ja sen vuoksi tamma pysyykin trailerissa täysin rauhallisena ja kilttinä koko matkan ajan, vaikka energiaa olisikin muuten kuinka paljon vain. Eri asia onkin sitten trailerista pois tulo, sillä silloin Nessi saattaa yrittää tulla ulos vähän liiankin vauhdikkaasti, joten varauduthan pitämään tammasta kunnolla kiinni jottei se vain pääse karkuun.

Ratsastettaessa Nessi liikkuu pääsääntöisesti hyvin helposti ilman turhia apuja taikka painostusta, mutta auta armias kun kokeilet tämän tamman kanssa kouluratsastusta, niin johan katoaa energiat yllättäen. Ainoa varsinaisesti huono puoli Nessissä on nimittäin se, että tamma ei halua liikuttaa jalkojaan senttiäkään kouluratsastusliikkeitä tehdäkseen, joten jos aiot treenata koulua Nessin kanssa, niin varaa itsellesi pitkä pinna. Esteradan nähdessään tämä neiti taas näyttää ratsastajalleen, että mihin Nessistä oikein onkaan ja ratsastaja saa myös huomata hyvin selkeästi sen, että kuinka paljon voikaan hevonen rakastaa omaa lajiaan. Esteitä hypätessä Nessi ottaa kaikki avut vastaan todella kiltisti ja myös tekee juuri sen mitä ratsastaja haluaa, joten olethan varovainen ettet esimerkiksi anna hyppyapuja liian aikaisin, jottei liian aikaisesta hypystä pääsisi koitumaan vaaraa.
C: *lumienkuli*

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Sean Paul Z
ko, recm, sk.cm,
ii. International Love
ko, recm, sk.cm,
iii. Santiagoevm
ko, recm, sk.cm,
iie. Estrella CLXVevm
ko, recm, sk.cm,
ie. Diandra Rainbowairet
ko, recm, sk.cm,
iei. General Jacksonevm
ko, recm, sk.cm,
iee. Hi-Ho Skippet evm
ko, recm, sk.cm,
e. Never Say Never
ko, recm, sk.cm,
ei. Week ED
ko, recm, sk.cm,
eii. Favorito Vevm
ko, recm, sk.cm,
eie. Neopolitano Pepitaevm
ko, recm, sk.cm,
ee. Oddasat's Lilian
ko, recm, sk.cm,
eei. Feingeistevm
ko, recm, sk.cm,
eee. Skippest Skippet evm
ko, recm, sk.cm,

Isä Sean Paul Z on punaruunikko, 161cm korkea suomalainen puoliverinen-ori, jonka painotuslajina toimii esteratsastus. Vaikka ori ei enää ikänsä vuoksi useissa kisoissa käykkään, niin silti sillä pyritään edes muutamassa kisassa käymään kuukausittain, jottei laji pääsisi kokonaan unohtumaan. Tämä ori onkin jo nuorena hankkinut nimiinsä erittäin suuren kasan sijoituksia omasta lajistaan ja Sean Paul Z onkin palkittu myös esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa ensimäisellä palkinnolla, joten se jo varmaan kertoo ettei ihan huonosta esteratsusta ole kysymys. Ori on myös periyttänyt kaikille viidelletoista jälkeläiselleen sekä rohkeaa luonnettaan, että erinomaista sopivuutta estekentille ja siksi Sean Paul Z:taa kysellään edelleen satunnaisesti jalostukseen, vaikka sen omistaja onkin tehnyt päätöksen, että varsoja on jo tällä herralla tarpeeksi.
Isänemä Diandra Rainbowairet oli ruunikko, 159cm korkea suomalainen puoliverinen-tamma, joka saavutti elämänsä aikana todella paljon esteratsastuksen saralla. Tämä neiti nimittäin omasi erinomaisen hyppykapasiteetin ja suoriutui jopa 140cm korkeista rataesteistä ihan leikiten. Sopivuutta esteratsastukseen lisäsi entisestään tamman rohkea ja eloisa luonne, joka oli myös todella hyvin periytyvä ominaisuus ja yli puolet Diandra Rainbowairetin kuudesta varsasta perivät nuo ominaisuudet itselleenkin. Hassua sinällään, mutta tämän tamman jälkeläisistä kaksi ovat painottuneet täysin kouluratsastukseen, vaikka Diandra Rainbowairetista ei siihen lajiin olisi ikinä ollutkaan.
Isänisä International Love oli 163cm korkea, punaruunikko, esteratsastuspainotteinen ruotsalainen puoliverinen-ori, jota kyseltiin jo nuorena herrana jalostukseen ympäri Eurooppaa. Eikä tuo sinällään ollut mikään ihme, sillä International Love hurmasi kaikki lempeällä ja melkeinpä ruunamaisella luonteellaan, sekä huikealla hyppytyylillään ja hyppykapasiteetillaan. Sinällään onni, ettei tämän orin omistaja antanut hevostaan liian paljoa jalostuskäyttöön, ettei hyvän hevosen nimi suotta yleistyisi liikaa ja niinpä International Loven lähes kaikki kuudestatoista varsasta ovat myös hyvin kysytty jalostushevosia.

Emä Never Say Never on punaruunikko, 158cm korkea suomalainen puoliverinen-tamma, joka on kisannut itselleen todella menestyksekkään uran taakseen esteratsastuksessa ja nauttiikin siis tällä hetkellä hyvin ansaitusta kisaeläkkeestä. Tamma kisasi 16-vuotiaaksi saakka säännöllisesti sekä Suomessa, että ulkomailla ja siksi Never Say Neverin nimi tunnetaankin laajalti esteratsastuspiireissä. Tammalla on jälkeläisiä tällä hetkellä kuusi kappaletta ja enempää tuskinpa on tulossakaan, sillä se on Never Say Neverin omistajan mielestä aivan loistava määrä varsoja. Tamma on luonteeltaan rauhallinen, miellyttämisenhaluinen, mutta silti rohkea ja noita piirteitä yritettiinkin vaalia jälkeläisiä teettäessä. Never Say Never on käynyt myös kantakirjauksessa, jossa se palkittiin ensimäisellä palkinnolla ja täysillä pisteillä.
Emänisä Week ED oli punaruunikko, 160cm korkea suomalainen puoliverinen-ori, joka syntyi ja eli koko elämänsä Suomessa asuneella saksalaissyntyisellä kasvattajallaan. Koska Weed EDin kasvattaja ei tosiaan ollut itse Suomessa syntynyt, niin suurin osa tämän orin sukulaisista oli jonkun muun rotuisia puoliverisiä, kuin suomalaisia puoliverisiä ja siksi Week ED olikin elämänsä aikana hyvin kysytty jalostushevonen. Tämä ori toi nimittäin todella hyvin uutta verta estepainotteisten suomalaisten puoliveristen jalostukseen ja varsoja Weed ED saikin elämänsä aikana huimat neljäkymmentä kappaletta, jotka kaikki muuttivat syntymänsä jälkeen eri puolille maailmaa.
Emänemä Oddasat's Lilian oli punaruunikko, 158cm korkea, esteratsastuspainotteinen suomalainen puoliverinen-tamma, joka menestyi sekä näyttelyissä, että esteratsastuskisoissa elämänsä aikana. Tämä neiti sijoittui melkein jokaisissa kisoissa joihin osallistui ja näyttelyissäkin Oddasat's Lilian pääsi melkein poikkeuksetta BIS-kehään saakka. Tämä neiti hurmasikin myös esteratsastusjaoksen laatuarvostelun ja kantakirjauksen tuomarit, saaden molemmista kotiin viemisekseen ensimäiset palkinnot. Jälkeläisiä Oddasat's Lilian sai sukuaan jatkamaan vain kaksi kappaletta, mutta nimen ei haluttukaan yleistyvän liikaa puoliveristen sukutauluissa.
C: *lumienkuli*

Syntynyt Varsan tiedot Isä Omistaja
01.08.2012 t. Alegre's Once Bored Again Hayden Ruusunen
10.04.2012 t. Hawaji Battle TATJ Hayden ?
18.03.2013 t.Natasha F Aftershock Cannabia
20.03.2013 t. Princess Ariadne F Windmillion Jaana K.
10.03.2014 t. Selene F ERJ-I, YLA2 Rabanastre Mila
23.06.2014 t. Barron F The Boho Dance Pierre
04.01.2014 o. Bellfire F Crocodilehunter Frida
27.05.2015 o. Allim's Energy Extro Milla
10.04.2015 t. Nerinea Whisper Jesse James Hollywood Gabi
04.07.2015 t. Alette F Theodore Anna
10.05.2015 o. Nevarra F Tartarus Siguri
.

Päiväkirja & valmennukset

Estevalmennus, valmentajana Hanne
Nessi ja Frida verryttelivät hyvää vauhtia kentällä saapuessani pihaan. Siirryimme maneesiin ja otimme vielä hieman harjoituksia ravissa ennen kunnon treeniä. Ratsukko oli tehnyt itsenäisesti alkuverryttelyn aikana jo siirtymisiä ravista käyntiin ja toisinpäin, sekä pysähdyksiä, joten harjoittelimme maneesissa hieman temponlisäyksiä ja otimme lyhyitä laukannostoja. Nessi liikkui sulavasti ja oli sopivan innoissaan koko alkuverkan ajan. Tamma oli erinomaisesti avuilla ja näytti tietävän mitä teki. Ratsukko sai hetken kävellä sillävälin kun kannoin pääty-ympyrän kaarelle kolme puomia, jotka saattoi nostaa mataliksi kavaleteiksi. Tarkoituksena oli harjoitella tarkkuutta ja hyvien teiden ratsastamista. Fridan piti ohjata Nessi aluksi ravissa puomien yli tarkasti ympyrän kaaren suuntaisesti. Pari kertaa jouduin huomauttamaan asetuksen säilyttämisestä, mutta muuten harjoitus sujui hyvin. Nessi tiesi tarkalleen mihin jalkansa asetteli ja ratsastaja antoi sille tilaa ylittää puomit samalla ohjaten. Nostin puomit kavaleteiksi, joita tulimme ensin samalla tapaa, mutta ratsastajan tuli nousta esteistuntaan kavaleteilla. Fridalla oli hyvä tasapaino ja Nessikin nosteli jalkojaan tarkasti, vaikkakin ensimmäisellä kerralla tuli pari askelvirhettä. Laukassa tultaessa ratsastajan tuli koota tamman laukka äärimmäisen lyhyeksi, mutta kuitenkin säilyttää sen rytmi ja tehokkuus. Levensin myös aavistuksen kavalettien välejä tehtävää helpottaakseni. Kun pääty-ympyrätehtävästä oli selvitty, annoin ratsukon kävellä hetken pitkin ohjin. Muokkasin kavaleteista yhden pystyesteen ja lisäsin suunnittelemaani harjoitusrataan vielä okserin ja kahden pystyn sarjan. Pidin korkeudet ensimmäisellä kerralla 80 sentissä ja viimeisellä kerralla esteet olivat 120cm. Rata sujui hyvin, pari kertaa ratsukko tuli hieman liian jyrkällä tiellä ja ratsastaja jäi hypyssä hieman jälkeen, mikä hankaloitti hevosen suoritusta. Pääsimme kuitenkin lopettamaan moitteettomaan suoritukseen ja päästin ratsukon ravailemaan loppuverkkoja kevyessä ravissa samalla kun purin esteitä maneesista. Nessi vaikutti oikein mukavalta ja eloisalta, ja sillä on loistavat lähtökohdat kehittyä tulevaisuudessa esteratsuna. Kiitos valmennuksesta!

Estevalmennus, valmentajana Hidda
Frida ja Nessi ottivat lämmittelyksi kavaletteja kaarevalla uralla. Tamma olikin oikein eteenpäin pyrkiväinen ja halusi koko ajan paahtaa täysillä. Frida kuitenkin mukautui sen liikkeisiin ja suhtautui pieniin säpsähtelyihin suopeasti. Käskin ratsukon ottaa muutamia ravipohkeenväistöjä, että Nessi saataisiin edestä kevyeksi ja sen olisi helpompi hypätä suurempia esteitä, kun liikkeet olisivat valmiiksi jo irtonaisemmat. Laukassa annoin Fridalle ohjeeksi ottaa pitkillä sivuilla reippaampaa laukkaa ja lyhyillä sivuilla kootussa laukassa tuli tehdä ympyrä. Laukkajuttujen jälkeen annoin ratsukon kävellä hetken aikaa ja valmistautua tulevaa tehtävää varten. Sitten aloitimme tositoimet; ensimmäisenä tehtävänä oli okseri-muuri sarja kahden laukka-askeleen välillä. Kun Frida nosti laukan ja käänsi tammansa kohti estettä, Nessi höristi korviaan ja häntä alkoi viuhtoa. Kummatkin esteet ylittyivät helposti ja Fridankin esteistunta näytti erittäin hyvältä. Korotin esteitä 110 senttimetrin korkeudelle sekä rakensin yhden pystyn toiselle pitkälle sivulle. Taas sarja ylittyi helposti, pystyn kohdalla Frida antoi merkin hyppyyn hieman liian aikaisin, mutta ratsukko selvisi silti ehjin nahoin pystystäkin. Esteitä korotettiin pikku hiljaa ja koska korkeus ei tuntunut olevan Fridalle ja Nessille ongelma, lopuksi esteet hipoivat jo 140 senttimetrin korkeutta. Minua itseäni hirvitti hiukan esteiden korkeus, mutta Frida kertoi Nessin kyllä selviävän niistäkin. Ratsukko sai hypätä keskenään pystyä sekä sarjaa, sillä välillä minä rakensin muutaman lisäesteen, jotta voitaisiin seuraavaksi tulla rataharjoitusta. Pienen hengähdystauon jälkeen Frida ja Nessi tulivat kuuden esteen rataa, jonka kaikki esteet olivat 140cm korkeudella. Ensimmäisellä rataharjoituksella Nessi pudotti pystyn ylimmäisen puomin, mutta siitä ei lannistuttu, sillä muuten koko valmennus meni todella hyvin. Loppuverryttelyiksi käskin ratsukon tehdä eteen-alas harjoitusta.

Estevalmennus, valmentajana Mila
Alkuun halusin nähdä ratsukolta, miten kouluradan kiemurat onnistuu, jotta näkisin miten tamma liikkuu. Voin sanoa, että mietin ensin onko kyseessä etana vai hevonen, sillä Nessi suorastaan mateli eteenpäin jalkojaan laahaten eikä tahtonut toimia sitten laisinkaan. Mutta kun olin esteitä kasannut, alkoi Nessistäkin löytymään se uusi puoli ja välillä sait pidätellä sitä ettei tamma olisi rynnännyt esteille ennen aikojaan. Mutta hyvin pidit ratsusi "aisoissa" ja meno alkoi näyttämään todella lupaavalta. Hyppäsimme alkuun pari okseria, joista Nessi suoriutui loistavasti. Ratsastajan tulisi vielä vähän kiinnittää huomiota, ettei lössähdä sinne selkään juuttisäkin lailla. Kevyesti takaisin satulaan vain... Pari kertaa Nessi hyppäsi liian aikaisin, jolloin tuloksena oli puomien tippumista, mutta pian alkoi ajoituskin löytymään ja esteet ylitettiin vaivatta. Ylipäätänsä valmennus sujui todella hyvin. Nessistä kyllä näkee, että se rakastaa hyppäämistä ylikaiken, vaikka alussa vähän kangerreltiinkin koulukiemuriden kanssa. Todella upea hevonen kaikinpuolin ja ratsastajakin osasi hommansa mainiosti!

Estevalmennus, valmentaja Sani
Ratsukko kulki jo reippaasti uralla saapuessani maneesiin. Tervehdin ratsastajaa ja aloin heti väsäämään pientä esterataa. Siinä samalla neuvoin ratsukolle hyvää alkuveryttelyä. Pian ohjasin teidät kavaleteille, jotka olin sijoittanut pitkälle sivulle. Nessi piristyi heti esteet nähdessään ja ravasi korvat hörössä kavaleteille. Se pomppi hassusti niiden yli, mutta kuunteli ratsastajan apuja loppuun asti. Pyysin teidät pienelle sarjalle, joka koostui neljästä esteestä. Kaikki olivat vielä ristikoita. Nessi laukkasi niille reippaasti ja hyppäsi ammattimaisesti yli. Korotin kaikki pystyiksi, joille tamma tuli kunnon imulla. Korottelin siinä niitä vielä muutaman kerran ja aina vaan tamma jaksoi hypätä niitä kyllästymättä edes takaisin. Pian kuitenkin siirryimme vaihtelun vuoksi okserille ja portille. Ne olivat loivalla kiemurauralla ja niiden välissä pitäisi hoitaa suoristus, jotta molemmat sujuisivat hyvin. Ei tässä mitään ongelmaa oikeastaan ollutkaan, välissä kaikki sujui mainiosti tamman kuunellessa tarkasti apuja. Pyysin teidät vielä hyppäämään 140cm korkuista okseria. Nessi laukkasi esteelle reipasta, liitävää laukkaa ja ylitti esteen oppikirjamaisesti. Tähän oli hyvä lopettaa, joten annoin ratsukolle luvan siirtyä loppuveryttelyyn.

Päiväkirjamerkintä, kirjoittaja Melina
Koko kehoni oikein kihelmöi innostuksesta, kun sain tilaisuuden tulla ratsastamaan huipputason estehevosta. Tätiratsastajana olen tottunut pikemminkin laiskanpulskeisiin Suomenhevosiin, joten Nessiä käsitellessäni sain oikein varoa ettei tamma menisi käsissäni, heh, rikki. Eihän siinä kuitenkaan muu auttanut kun nostella varovasti varusteet Nessin niskaan ja tarttua tuumasta toimeen. Ystävällinen tallityttö oli jo ennalta käynyt pystyttämässä meille pienen esteradan, ja mittailin esteitä katseellani alkulämmittelyjen lomassa. Lämmittelynä teimme Nessin kanssa siirtymiä askellajista toiseen ja kaartelimme muutamia voltteja ja pääty-ympyröitä, kunnes tamma tuntui vetrenneen. Sitten pääsimmekin tositoimiin. Keräsin ohjat käteeni ja istuin napakasti satulaan yrittäen peittää jännitystäni. Energinen tamma sai kuitenkin välittömästi jutun juonesta kiinni, ja se suuntasi korvansa eteenpäin ja keräsi itsensä. Suuntasimme kohti ensimmäistä estettä, ja ennen kun huomasinkaan, Nessi liiteli vaivattomasti (itselleni ylitsepääsemättömän tuntuisen) esteen ylitse. Haukoin henkeäni tallitytön nauruskellessa vieressä: "kisoissa Nessi hyppää vielä kolme kertaa korkeammalta". Nielaisin kuuluvasti, ja totesin jättäväni nämä leikit osaavammille. Loppuverryttelyt suoritettuamme vein Nessin takaisin talliin, jonne se jäi vähän kummissaan puolitiehen jääneestä treenistä.

Kilpailukalenteri

sijoituksia ERJ 40kpl
22.02.2013 - kutsu - ERJ - 140cm - 3/30
22.02.2013 - kutsu - ERJ - 140cm - 3/30
25.02.2013 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/30
26.02.2013 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/30
27.02.2013 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/30
28.02.2013 - kutsu - ERJ - 140cm - 5/30
01.03.2013 - kutsu - ERJ - 140cm - 4/30
01.03.2013 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/30
02.03.2013 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/30
04.03.2013 - kutsu - ERJ - 140cm - 4/30
08.03.2013 - kutsu - ERJ - 140cm - 5/30
01.04.2013 - kutsu - ERJ - 140cm - 6/50
02.04.2013 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/50
02.04.2013 - kutsu - ERJ - 140cm - 6/50
07.05.2013 - kutsu - ERJ - 130cm - 5/40
03.05.2013 - kutsu - ERJ - 140cm - 6/40
05.05.2013 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/40
10.05.2013 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/30
31.05.2013 - kutsu - ERJ - 140cm - 3/50
28.05.2013 - kutsu - ERJ - 130cm - 1/30
14.08.2013 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/23
14.08.2013 - kutsu - ERJ - 140cm - 3/23
01.09.2013 - kutsu - ERJ - 140cm - 4/50
22.10.2013 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/19
23.10.2013 - kutsu - ERJ - 130cm - 2/13
24.10.2013 - kutsu - ERJ - 130cm - 1/13
26.10.2013 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/19
18.02.2014 - kutsu - ERJ - 130cm - 2/30
21.02.2014 - kutsu - ERJ - 130cm - 3/30
26.02.2014 - kutsu - ERJ - 130cm - 2/30
02.03.2014 - kutsu - ERJ - 130cm - 3/30
17.10.2014 - kutsu - ERJ - 130cm - 6/60
23.10.2014 - kutsu - ERJ - 140cm - 4/60
25.10.2014 - kutsu - ERJ - 140cm - 4/29
01.11.2014 - kutsu - ERJ - 140cm - 5/30
09.11.2014 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/30
10.11.2014 - kutsu - ERJ - 140cm - 3/30
31.10.2014 - kutsu - ERJ CUP - 140cm - 15/244
12.11.2014 - kutsu - ERJ - 140cm - 3/18
13.11.2014 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/27
30.11.2014 - kutsu - ERJ CUP - 140cm - 15/155
18.11.2014 - kutsu - ERJ - 140cm - 4/25
20.11.2014 - kutsu - ERJ - 130cm - 1/30

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!