Päivärinteen Adrianna, kuollut 22.09.2017

       
© Tilli
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Päivärinteen Adrianna, "Nenna" Syntynyt: Syntynyt 01.07.2012 (12v.) 4v 01.03.2012
Rek.nro: VH14-017-0017 Rotu & sukupuoli: Shetlanninponi & Tamma
Säkäkorkeus: 101cm Väritys: Musta
Kasvattaja: Päivärinne Omistaja: Frida, VRL-05826, Faconde
Painotuslaji: Yleisratsastus Koulutustaso: ko:HeB, re:50cm, vaativa valjakko

Meriitit

Palkittu kesäkuun KTK tilaisuudessa KTK-II palkinnolla pistein 20+18+20+17=75p.
Palkittu maaliskuun ERJ tilaisuudessa ERJ-II palkinnolla pistein 7+42+10+20+12=91p.
Palkittu elokuun SHLA tilaisuudessa SHLA-I palkinnolla pistein 22+14+30+20+15+14=115p.
Palkittu lokakuun KRJ tilaisuudessa KRJ-III palkinnolla pistein 7+43+10+20+8,5=88,5p.
Palkittu marraskuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 22,5(13+9,5)-33(21+12)-17-14-5=91,5p.
Palkittu elokuun VVJ tilaisuudessa VVJ-III palkinnolla pistein 7,5+42+10,25+20+6,5=86,25p.

Luonnekuvaus

Iki-ihana Nenna on jokaisen pienen ponitytön ja -pojan unelma. Rauhallinen tamma ei hätkähdä mistään ja on mitä mukavin poni käsitellä. Poni tulee myös toimeen muiden hevosten kanssa ja hakeekin itselleen usein äitihahmon paikan laumassa. Nenna on myös kuin äitihahmo pienille ponitytöille, se on mitä mainioin ensiponi ihan kisaradoille asti. Hoitotoimenpiteet sujuvat aina yhtä jouhevasti, Nenna seisoskelee tyynesti paikoillaan vaikka viisi vaahtosammuttimen kokoista naperoa hääräisi sen ympärillä. Kavioiden putsaus on joskus pieni ongelma, tamma nojaa helposti painonsa hoitajan kädelle. Varustaessa Nenna pullistelee minkä jaksaa joten satulavyö tulee kiristää loppuun vasta ennen kuin nousee selkään.

Nenna on ratsuna oikea laiskuuden huipentuma. Poni osaa kyllä luistaa tehtävistä jos ratsastaja yhtään sallii. Ovela tamma lintsaa kulmat ja tekee kaiken puoliteholla ennen kuin ratsastaja oikein vaatimalla vaatii Nennan tekemään töitä. Helpon b:n asiat taittuvat kyllä jos selässä istuu osaava ratsastaja. Nennan ravi ei ole sitä klassista tikittävää ompelukoneravia, vaan yllättävän tasaista ja matkaavoittavaa. Tamma tekee töitä mielellään kun selässä istuu hommansa osaava kuski, aloittelevan ratsastajan kanssa ei tee mitään mitä ei ole pakko. Esteistä Nenna ei jaksa innostua tai kuumua vaan on tasainen ja rauhallinen. Parempaa opetusmestaria pienille esteille saa etsiä kissojen ja koirien kanssa, Nenna on mahtava valinta siihen hommaan. Osaavamman ratsastajan kanssa testailee rajojaan kieltämällä ja juoksemalla esteen ohi mutta kaikenlainen temppuilu loppuu kyllä heti kun ratsastaja näyttää kyntensä. Tamma tarvitsee selkeät avut ja ohjeet ennen estettä jotta ne korkeammatkin ylittyvät kiitettävästi.

Kisatilanteetkaan eivät tätä tammaa stressaa. Nenna käyttäytyy fiksusti kisapaikalla, samalla tavalla kuin kotitallillakin. Verkassa on usein vähän energisempi ja pomppii superpallon tavoin puolelta toiselle mutta ratsastaja saa helposti tamman rauhoittumaan volttien avulla. Itse kisasuoritus menee tuskin koskaan mönkään, Nenna korjaa ratsastajan virheet ja haluaa päästä loistamaan taidoillaan.
C: melissa

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Insomnia SWE
koHeB, re50cm, sk.104cm, päist.
VIR MVA Ch, KTK-II, YLA1
ii. Invisible SWE
sk.106cm, päist.
iii. Osynlig SWE evm
sk.100cm, rt
iie. Som bäst SWE evm
sk.107cm, päist.
ie. Rosett SWE
sk.104cm, rt
iei. Marvelous SWE evm
sk.99cm, rn
iee. Bigarrå SWE evm
sk.100cm, rt
e. Serene Grace
koHeB, re40cm, sk.99cm, m
(Ch), KTK-III
ei. Cabochard Rock
sk.102cm, m
eii. Rochard evm
m
eie. Tabac Blonde evm
mkm
ee. Gracidea
trt
eei. Halo evm
eee. Irisia evm
sk.95cm, prt

Invisible SWE on jo hieno esimerkki siitä, ettei Vallun suku ole ihan pelkästään tallin pihatossa seisoneita pullaponeja täynnä. Tämä Ruotsissa asuva shetlanninponi ori on 106 cm korkea, väriltään päistärikkö kuten suurin osa jälkeläisistäänkin. Orin kanssa kilpailtiin enimmäkseen valjakkoa, ja orin palkintokaapista löytyy monien mestaruuksien voitto. Myös este- ja koulukilpailuissa on tullut tuloksia, mutta ei niin hyviä kuin valjakossa. Näyttelyissä ori kävi myös, mutta ei koskaan menestynyt niin hyvin. Kotitallillaan ori tunnettiin äkäisestä luonteestaan, joka vaati jokaiselta erityistä huomiota. Kuka tahansa ei tämän orin karsinaan voinut astua, eikä tämä hellittänyt helposti työskennellessäkään. Kilpauran jälkeen orin kanssa siirryttiin jalostukseen, ja orilla onkin jälkeläisiä ympäri Pohjoismaita.
Osynlig SWE on hieman tuntemattomampi yksilö Vallun suvussa. Tämä tulee kyllä hienoista sukujuurista, mutta ei oikein koskaan päässyt loistamaan niin hyvin kuin olisi voinut. Ori oli korkeudeltaan 100 cm, ja väritykseltään rautias. Komeana poikana pärjäsi näyttelyissä kun sinne pääsi, ja kotitreeneissä esitti oikein hienoja hyppyjä esteradoilla. Kilpailemaan ori pääsi kuitenkin vain harvoin - omistajille ei ollut tarvetta esittellä orin hyvyyttä palkinnoin ja meriitein. Luonteeltaan ori oli oikein rauhallinen ja mukava, jonka kanssa oli ilo työskennellä.
Som Bäst SWE on todella ansainnut nimensä. Tamma tosiaan on hyvä, ja useimmissa kilpailuissa myös se paras. 107 cm korkea tamma ja väritykseltään päistärikkö - kaunis ja hyvärakenteinen vieläpä. Menestystä tosiaan tuli niin este-, koulu- kuin valjakkokilpailuissa, ja on siten periyttänyt lahjojaan pidemmälle. Luonteeltaan tamma oli kiltti ja rauhallinen, vaikka myös se hankalampi löytyi. Ratsuna tamma oli aivan mahtava, ja olikin kotitallillaan tallityttöjen suosikkeja. Myös itse olen tavannut tamman, ja tämä tosiaan oli heti ensisilmäyksellä oikein kaunis ja tasaisen luonteen omaava tamma, joka tuli kaikkien kanssa toimeen. Tamma siirtyi myös kilpauransa jälkeen jalostukseen, ja tällä on yhteensä viisi jälkeläistä.
Rosett SWE on tuonut enemmän tätä koulu- ja estepuolta Valluun. Isän puoli kun on enemmän valjakkoon keskittynyttä - niitä poikkeuksia lukuunottamatta - niin emän puolelta tulee hienot hyppytaidot sekä kepeät kouluratojen liikkeet. Rautiaalla tammalla on 104 cm korkeutta, sekä palkintoja ja mestaruuksia este- sekä koulukilpailuista. Jälkeläisiä tamma sai jalostukseen siirtyessään yhteensä neljä - Vallun ja tämän kolme sisarusta. Luonteeltaan tamma oli erittäin itsetietoinen, ja jos tällä olisi ollut karsinassa peili, tämä olisi varmasti ollut sen vierellä jatkuvasti. Näyttelyissä tammalle ei tullut erityistä mainintaa, vaikka ei ollutkaan aivan viimeisten joukossa. Tamma on asunut koko elämänsä Ruotsissa, vaikka onkin kilpaillut myös muissa Pohjoismaissa. Jälkeläiset ovat myöskin muualla kuin Ruotsissa jatkamassa sukua yhä pidemmälle.
Marvelous SWE - miten niin mahtopontiset nimet Vallun suvussa? Kuvittelet vain... Martti oli kuitenkin hieno siitosori, ennen kuin jouduttiin lopettamaan ähkyn vuoksi. Ori oli hieno ruunikko, 99 cm korkea shetlanninponi ori, joka asusti hieman kaupungin syrjässä tallilla, jossa kyllä tapahtumia järjestettiin. Ori pääsi siis monien kisojen kärryajelujen poniksi, kuin myös osallistumaan itse kilpailuihin tuoden usein hyviä sijoja kotiin. Luonteeltaan ori oli yllättävän rauhallinen, nimittäin tämä tuli hyvin toimeen kaikkien kanssa, eikä tavannut nostaa erityistä härdelliä talleilla ilman syytä.
Bigarrå SWE ei ole niitä tapauksia, joista olisi jokainen shetlanninponeista tietävä kuullut. Rautias, 100 cm korkea yleisessä käytössä ollut tamma asusti pienellä yksityistallilla syrjäseudulla, eikä tämä oikein koskaan päässyt julki ja tuomaan taitojaan esille. Eipä tamma ollutkaan omistajien mielestä sen kummempi, vaikka hyppäsi hyvin ja kuunteli ratsastajan pyyntöjä hyvin myös noudattaen niitä. Luonteeltaan erittäin herttainen ja kiltti, oikein malliesimerkki syötävän suloisesta shetlanninponista! Jälkeläisiä tammalla ei ollutkaan kuin yksi.
C: Ziki

Cabochard Rock on musta, 102 senttimetriä korkea ori, joka ei tosiaan ole mikään maailman rauhallisin herra. Lauren Colemanilla onkin ollut aina tuhat rautaa tulessa Cabon syntymästä asti. Colemanien perhe on polttanut päärensä useammankin kerran löydettyään Cabon tallomasta kukkapenkkiä tai rouskuttamassa porkkanamaan antimia. Herra Coleman on useaan otteeseen uhannut myydä Cabon makkaraksi, mutta Lauren puolustaa oria viimeiseen asti - kaikesta hulluuksistaan huolimatta se on yksi hänen rakkaimmistaan. Cabo on Laurenin kantaori, ja se on isä monelle Laurenin kasvattiponille.
Cabo ei ole Laurenin oma kasvatti. Hän itseasiassa osti Cabon sen ollessa varsa ystävältään Miranda Fieldsiltä. Miranda omistaa myöskin pienen ponitallin, mutta hänellä on hieman suuremmat mahdollisuudet vielä jonakin päivänä olla kuulu ponikasvattaja. Mirandan ponifarmi sijaitsee Castle Combessa, joka on myöskin yksi Wiltshiren kauneimmista kylistä. Cabon isä, Rochard on musta shetlanninponi, ja omaa uskomattoman pitkän ja kiharaisen mustan harjan - Cabo muistuttaa "Rockya" muutenkin erehdyttävän paljon.
Cabon emä, Tabac Blonde on myöskin Mirandan oma kasvatti, väriltään mustankimo. Miranda haaveili "Blonden" periyttävän untuvaisen, kimon karvapeitteensä Cabolle, mutta isän geenit näyttivät valtaavan varsan. Blonde menehtyi ähkyyn helmikuussa 2000, ja tamma jäi kaikkien mieleen äärimmäisen ystävällisenä ja ihmisrakkaana ponina. Tämä olikin yksi piirre, jonka Blonde periytti kaikkiin jälkeläisiinsä - myös Caboon, sillä vaikka ori onkin riehakas kuin pieni koiranpentu, se ei ikinä satuttaisi ihmistä.
Gracidean nimi omaa erittäin hellyyttävän tarinan. Laurenin sisko Nadina oli innokkaana kasvitieteilijänä yrittänyt viljellä kauniita gracidea-kukkia lukuisia kuukausia, mutta jostain syystä ne vain eivät kukkineet. Sinä päivänä, kun "Gracey"-varsa syntyi kesäkuussa vuonna 1998, puhkesi kukkaan myös Nadinan ensimmäinen gracidea-kasvi. Ei varmaankaan liene vaikeaa arvata, miksi Gracey on Nadina-siskon suosikkiponi. Siitä huolimatta Gracey-poni ei ole mikään tylsimys. Toki Caboon verrattuna tamma on kuin pieni enkeli, mutta on lähes jokapäiväistä löytää tämäkin tummanruunikko tamma pihalta laukkaamasta vapaana. Gracey on erittäin äidillinen poni, ja pitää huolta kaikista, jotka koskaan kohtelevat sitä hyvin. Tamma ei osaa edes päästää varsojaan pois näkyvistä, vaan seuraa niitä pitkin päivää laitumella, ja on valmis tappelemaan vaikka karhun kanssa, jos se olisi aikeissa satuttaa pienokaisia.
Irisia, oli myös Laurenin oma poni, jonka hän osti monia vuosia sitten pilkkahinnalla samasta huutokaupasta, josta minä löysin Siirini. Kaunis, punarautias tyttönen oli noin 95 senttimetriä korkea, ja luonteeltaan kuin pieni Duracel-pupu. "Iris" rakasti valjakkoajoa yli kaiken, ja olikin vauhtinsa puolesta lähes päihittämätön. Iris ansaitsi Laurenille monia tuhansia puntia kisauransa aikana. Luonteeltaan Iris oli melko epävarma ja pelokas, ja ollessaan peloissaan se turvautuikin puremiseen ja potkimiseen. Lauren rakasti tätä hassua tammaa silti, ja teetti siitä kolme jälkeläistä. Iris menehtyi synnyttäessään Graceyn pikkusiskoa, White Lavenderia, vuonna 2000.
Irisin toista varsaa, Graceytä kaavaillessa mietittiin monia vaihtoehtoja - tamma ei ollut nimittäin mikään helpoin astutettava. Halo on yhä elossa oleva tummanrautias poni Dorcheristä, Oxfordshirestä, jonka omistaa myös walesinponeja ja shirejä kasvattava Thomas Bentley. Lauren ja Thomas sopivat Irisin ja Halon astutuksen ajoissa, ja antoivat näiden kahden tutustua toisiinsa rauhassa. Iris ja Halo tarhattiin yhdessä parin kuukauden ajan, ja ponit tulivat toimeen loistavasti - Iris ei näyttänyt minkäänlaisia pelon merkkejä. Kun vihdoin tuli Irisin astutuspäivä, huomattiin, että tammalla oli jo ollut varsa vatsassaan kolmen viikon ajan. Iris ja Halo olivat niinikään parhaat ystävykset, ja Lauren vuokrasi Halon asumaan heille moniksi viikoiksi kerrallaan. Halo oli myös Irisin seuraavan varsan isä. Irisin menehdyttyä Halo jäi ilman parasta ystäväänsä - ja oriista huomasikin, että osa sen elämänilosta vaipui. Herran piti kuitenkin menossa sen kaksi kaunista tammavarsaa, Gracey ja White Lavender, joka selvisi Irisin synnytyskomplikaatioista hengissä. Iris haudattiin sen saman nurmitarhan reunaan, jossa se ensimmäistä kertaa tapasi elämänkumppaninsa Halon.
C: JP

Syntynyt Varsan tiedot Isä Omistaja
01.03.2013 t.Alanna F Ellie's Percival Liia
24.04.2013 o.Hercules F Huvin Vergéro Loitsulähde
20.03.2014 t. Graceland F Lincoln Isis
11.11.2014 t. Fleur Ariel F KTK-II Fawkes MO lottis
24.03.2015 t. Fridan Dolly Dondre Dei Catia
10.07.2015 t. Kunz Jeanna SVA Kunz Joel SVA Jonna
13.05.2015 o. Emil F Wyat Emanuel Creimeide
15.11.2016 t. Maravbou Caribo om. Elina
. om.

Päiväkirja & valmennukset

Päiväkirjamerkintä 02.08.2012
Tänään talliin saatiin puoliveristen rinnalle myös poniedustusta! Kasvattajan kanssa pohdittiin hetken aikaa ponineidille sopivaa nimeä ja näin sitten hän sai nimekseen Päivärinteen Adrianna! Emä oli Nennalla jo ollut jonkin aikaa tiedossa, isä puuttui vielä ja sitä sopivaa etsittiinkiin yhdessä aika pitkä tovi. Loppujen lopuksi myös se sopiva isäori löytyi. Tamma saa nyt kasvaa rauhassa jonka ohella tullaan kiertämään näyttelykehiä. Kunhan neiti tuosta vähän kasvaa niin sitten sunnataan kisaratoja valloittamaan! Ehkäpä saan noista sukulaistytöistä jonkun kuskiksi, kukapa nyt voisi kieltäytyä. Nennan suhteen minulla on aika kovat odotukset, toivotaan ettei se aiheuta turhia suorituspaineita. Tässä on kuitenkin vuosien aikana tullut huomattua ettei hevosten kanssa mikään suju niin kuin on suunitellut joten edetään nyt kuitenkin ihan rauhassa.

Estevalmennus, valmentajana Jenna
Annoin ratsukolle ohjeet verryttelyyn ja sillä aikaa kantelin puomeja pitkin maneesia. Nennaksi kutsuttu tamma kulki melko pitkänä ratsastajansa alla kun annoin heille luvan tulla puomisarjalle. Puomisarja sujui silti varsin nätisti. Pyysin ratsastajaa kääntämään tamman isohkolle voltille ja herättelemään tammaa. Kun Nenna oli herätelty sai ratsukko tulla puomit uudelleen. Kun tamma laukkasi puomien yli nätisti nostin ne kavaleteiksi. Verryttely hypyt olivat varsin ilmavia, mutta tyylikkäitä. Hyppyharjoitukset koostuivat pääasiassa peruspystyistä, mutta erikoisemmaksi esteeksi olin rakentanut 50cm korkean yksipuomisen pystyn. Parin ensimmäisen kierroksen ajan pystyt olivat 30-40cm korkeita, mutta lopputunnista nostin ne 50cm korkeiksi. Nenna imi esteelle turhankin hyvin - nyt kun oli herännyt - joten useammin kuin kerran ratsukko joutui kääntymään rauhoittelu voltille. Kolmannella tai neljännellä kerralla poni malttoi kuunnella ratsastajaansa koko radan läpi. Se meni puhtaasti vaikkakin vauhdikkaasti.

Kouluvalmennus, valmentajana Jenna
Edellispäiväisen estevalmennuksen tasapainottamiseksi tänään treenailtiin Nennan kanssa koulukiemuroita. Alkuun teetin pari perusliikkeet, jonka jälkeen oli aika siirtyä vaativampiin harjoituksiin. Ponin kanssa treenattaisiin tänään temponmuutoksia. Alkuun ratsukko sai pidentää askelta suoralla uralla muutaman suoran verran, jonka jälkeen aloitettiin kolmikaariset ja siitä tihennettiin aina tiukahkoon serpentiiniin asti. Tamma reagoi hanakasti pienimpiinkin apuihin ja toisinaan se yritti punkea lapa edellä kaarteessa. Huomautin riittämättömästä ulkoapujen käytöstä. Muutaman kierroksen jälkeen oli aika ottaa sama ravissa ennen suunnanvaihtoa. Uudessa suunnassa Nennan meno näytti varsin mukavalta, joten annoin luvan nostaa laukan. Hetken laukkailun jälkeen palattiin käyntiin, jossa tällä kertaa lyhennettiin askelta. Ennen treenikerran loppumista tehtiin vielä lyhennykset ravissa ja laukassa sekä suoralla että kiemuroilla.

Kouluvalmennus, valmentajana Vity
Verryttelit Nennaa kun saavuin paikalle. Poni näytti jokseenkin haluttomalta liikkumaan, vähän kuin olisi täi tervassa mönkinyt. Aivojumppaa vaativilla siirtymisillä sekä terävillä avuilla sait Nennan kuitenkin pikkuhiljaa heräämään ja pääsimme aloittamaan tehtävät. Aluksi saitte tehdä aivan tavanomaista pohkeenväistöä uralta diagonaalille ja tehdä siirtymän raviin heti sen jälkeen. Käynnissä Nenna eteni vähän hitaammin, mutta siirtymiset raviin sujui hienosti. Muutamien toistojen jälkeen homma sujui niin hyvin, että saitte tehdä väistön ravissa ja sen jälkeen laukannosto. Pari ensimmäistä nostoa meni vähän pyllylleen, Nenna lähti vain tikittämään kunnon poniravia eteenpäin. Käskin rauhoittamaan tahtia, tekemään voltin ja sitten uuden laukannoston. Tehtäviä tehtiin molempiin suuntiin, vasen kierros oli Nennalle ehkä hieman hastavampi joten sitä kannattaisi treenata vähän aktiivisemmin. Muuten valmennus sujui oikein mallikkaasti ja Nenna on oikein näppärä menopeli kunhan sen vain saa heräteltyä!

Estevalmennus, valmentajana sabina
Suuntasimme maneesiin karkuun pientä kevätsadetta Nennan ja ratsastajansa kanssa. Aloitimme alkuveryttelyn pohkeenväistöillä ja siirtymisillä. Tamma ei tuntunut alkuun olevan ollenkaan läsnä harjoituksessa vaan kyttäsi jokaista kulmaa ja jännittyi silmiinnähden pienestäkin äänestä. Jotta tamman saisi rauhallisemmaksi ja kuuntelemaan apuja, kehotin ratsastajaa ottamaan paremman tuntuman ja tekemään hieman taivutuksia ja puolipidätteitä. Lopulta takaosakäännökset sekä laukkavoltit saivat Nennan pikkuhiljaa rauhoittumaan ja pääsimme aloittamaan kunnon työskentelyn. Esteharjoitukset aloitimme kahdella yksittäisellä esteellä, 35 senttimetrisellä pystyllä ja 50 senttimetrisellä ristikolla. Ensimmäiset kerrat mentiin vähän sinnepäin, mutta tiukkojen kommenttien jälkeen ratsastaja ryhdistäytyi ja saikin tamman hyppäämään hienosti. Korotin pystyä ristikon korkuiseksi ja pyysin ratsukkoa yllittämään sen rauhallisessa laukassa lähestyen. Ensimmäisellä kerralla Nenna rikkoi raville juuri ennen estettä ja kielsi. Toisella yrityksellä mentiin hieman liian vauhdikkaasti ja puomi putosi, mutta kolmas kerta sujuikin jo mallikelpoisesti. Loppuveryttelynä ratsukko teki loivaa kiemuraa sekä siirtymisiä. Teitä oli mukava käydä valmentamassa!

Estevalmennus, valmentajana Jonna
Tänään valmennukseeni oli saapunut pikkuruinen Nenna ja hänen ratsastajansa. Huomasin heti, kuinka tamma toimi vain puoliteholla, joten käskin hakea reippaampaa tempoa. Kasasin maneesiin jumppasarjan, sillä tänään ohjelmassa olisi hakea reipas tempo ja hyvä laukka esteelle. Nennaa laiskotti kovasti vielä raviinkin siirtyessä, joten komensin näpäyttämään raipalla. Tamma reagoi hetkeksi, mutta mennä jolkotti pian jälleen hitaasti. Käskin ratsastajan hakea kevyttä istuntaa odottaen, josko se saisi tamman innostumaan. Vaihdoimme suuntaa ja laskin jumppasarjan puomeiksi, mitä käskinkin seuraavaksi tulla. Pikkuruinen shettis siirtyi nöyrästi puomien pariin, mutta oli kompastua turvalleen huonon temmon vuoksi. Ensi kerralla sujui jo paremmin, joten uskalsin pystyttää ristikon joka toiseen tolppapariin. Ennen tätä pyysin ottamaan laukkaa kevyessä istunnassa uraa pitkin, sen jälkeen oli vuorossa ristikot. Nenna tuli ne huonossa temmossa, mutta ilman pudotuksia. Seuraavalla kerralla ohjeistin lähestymään ravissa ja antaa shettiksen itse nostaa laukka. Niin Nenna tekikin ja meni paljon paremmin kun viime kerralla. Tulimme samaa toiseenkin suuntaan ja sen jälkeen nostin kaikki jumppiksen esteet 50 sentin ristikoiksi. Vauhtia alkoi onneksi tulla jo hiukan lisää, mikä helpotti niin esteiden ylitystä kuin ratsastajan hermoja. Nenna tosin keksi alkaa kiertää kulmat suurella kaarella, mutta siitä päästiin onneksi eroon jo ennen kuin korotin jumppasarjan 40 sentin pystyiksi. Nyt kun aktiivinen laukka oli kaiken A ja O, taisi Nennakin sen tajuta ja skarppasi lopputunnin olemalla hiukan aktiivisempi. Loppukäynnit ja kiitokset.

valmennus, valmentajana

Kilpailukalenteri

sijoituksia KRJ 79kpl, ERJ 47kpl ja VVJ 45kpl
21.08.2012 - kutsu - KRJ - HeC - 5/60
23.08.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 5/60
02.09.2012 - kutsu - KRJ - HeC - 4/60
04.09.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 3/40
22.09.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 3/40
19.09.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 6/60
22.09.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 3/60
21.09.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 2/30
30.09.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 3/60
02.10.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 6/60
09.10.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 7/50
11.10.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 5/50
14.10.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 4/30
20.10.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 2/40
08.11.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 7/60
26.10.2012 - kutsu - KRJ - HeC - 4/40
31.10.2012 - kutsu - KRJ - HeC - 3/40
26.10.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 1/30
19.10.2012 - kutsu - KRJ - HeC - 2/60
22.10.2012 - kutsu - KRJ - HeC - 1/60
23.10.2012 - kutsu - KRJ - HeC - 7/60
01.11.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 2/40
02.11.2012 - kutsu - KRJ - HeC - 3/70
15.10.2012 - kutsu - KRJ - HeC - 2/40
16.10.2012 - kutsu - KRJ - HeC - 3/30
16.10.2012 - kutsu - KRJ - HeC - 5/30
20.10.2012 - kutsu - KRJ - HeC - 3/30
29.10.2012 - kutsu - KRJ - HeC - 4/30
29.10.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 2/30
28.10.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 4/30
23.10.2012 - kutsu - KRJ - HeC - 3/40
26.10.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 2/40
03.11.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 6/50
16.11.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 5/60
19.11.2012 - kutsu - KRJ - HeC - 3/60
20.10.2012 - kutsu - KRJ - HeB - 5/39
19.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 5/40
21.02.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 3/40
21.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 5/40
22.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 4/40
23.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 6/40
23.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 4/40
25.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 4/40
18.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 4/40
19.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 2/40
21.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 6/40
21.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 6/40
28.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 2/40
01.03.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 1/40
16.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 4/40
27.02.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 6/60
24.02.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 2/40
25.02.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 1/40
26.02.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 4/40
02.03.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 2/40
05.03.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 3/60
24.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 2/30
24.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 2/40
25.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 3/40
20.02.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 2/40
12.02.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 6/68
11.03.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 1/50
03.03.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 6/40
26.03.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 2/40
27.03.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 1/40
02.04.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 5/40
13.03.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 3/30
16.03.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 4/30
17.03.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 5/30
08.04.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 2/40
08.04.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 6/100
10.04.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 2/100
02.04.2013 - kutsu - KRJ - HeC - 2/40
03.04.2013 - kutsu - KRJ - HeB - 3/40
28.02.2014 - kutsu - KRJ CUP - HeB - 8/475
30.06.2015 - kutsu - KRJ CUP - HeC - 6/161
31.07.2016 - kutsu - KRJ CUP - HeB - 27/309
31.10.2016 - kutsu - KRJ CUP - HeC - 22/238
11.10.2012 - kutsu - ERJ - 50cm - 2/40
23.10.2012 - kutsu - ERJ - 50cm - 3/30
02.03.2013 - kutsu - ERJ - 50cm - 5/40
13.08.2013 - kutsu - ERJ - 40cm - 1/13
15.08.2013 - kutsu - ERJ - 50cm - 2/6
17.02.2014 - kutsu - ERJ - 50cm - 1/30
19.02.2014 - kutsu - ERJ - 50cm - 3/30
20.02.2014 - kutsu - ERJ - 50cm - 1/30
24.02.2014 - kutsu - ERJ - 50cm - 5/30
19.10.2014 - kutsu - ERJ - 50cm - 6/60
26.10.2014 - kutsu - ERJ - 50cm - 4/60
24.10.2014 - kutsu - ERJ - 40cm - 4/28
25.10.2014 - kutsu - ERJ - 40cm - 5/28
23.10.2014 - kutsu - ERJ - 50cm - 2/25
25.10.2014 - kutsu - ERJ - 50cm - 2/26
25.10.2014 - kutsu - ERJ - 50cm - 5/25
22.12.2014 - kutsu - ERJ - 50cm - 6/40
25.12.2014 - kutsu - ERJ - 50cm - 1/40
26.12.2014 - kutsu - ERJ - 50cm - 6/40
16.01.2015 - kutsu - ERJ - 40cm - 1/26
17.01.2015 - kutsu - ERJ - 40cm - 3/26
19.01.2015 - kutsu - ERJ - 40cm - 5/26
13.01.2015 - kutsu - ERJ - 50cm - 2/19
14.01.2015 - kutsu - ERJ - 50cm - 3/19
15.01.2015 - kutsu - ERJ - 50cm - 1/19
31.01.2015 - kutsu - ERJ - 50cm - 4/30
05.02.2015 - kutsu - ERJ - 50cm - 3/30
27.02.2015 - kutsu - ERJ - 40cm - 1/33
05.03.2015 - kutsu - ERJ - 40cm - 1/33
07.03.2015 - kutsu - ERJ - 40cm - 2/33
18.03.2015 - kutsu - ERJ - 50cm - 1/60
21.03.2015 - kutsu - ERJ - 50cm - 1/60
30.03.2015 - kutsu - ERJ CUP - Puomiluokka - 2/24
13.04.2015 - kutsu - ERJ - 50cm - 2/29
14.04.2015 - kutsu - ERJ - 50cm - 2/29
19.04.2015 - kutsu - ERJ - 40cm - 2/27
24.04.2015 - kutsu - ERJ - 40cm - 3/27
30.09.2015 - kutsu - ERJ CUP - 40cm - 2/4
31.01.2016 - kutsu - ERJ CUP - 40cm - 1/18
28.06.2016 - kutsu - ERJ CUP - 40cm - 3/41
01.10.2012 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty pareille - 1/16
05.10.2012 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty parivaljakko - 1/26
06.10.2012 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty parivaljakko - 4/26
02.10.2012 - kutsu - VVJ - vaativa parivaljakko - 1/26
04.10.2012 - kutsu - VVJ - vaativa parivaljakko - 1/26
19.10.2012 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 1/30
23.10.2012 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 4/30
08.02.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty pareille - 2/24
12.02.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty pareille - 4/24
18.02.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksilövaljakko - 5/30
24.02.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksilövaljakko - 2/30
28.02.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksilövaljakko - 2/30
12.02.2013 - kutsu - VVJ - vaativa parivaljakoille - 3/21
19.03.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksilöille - 5/31
23.02.2013 - kutsu - VVJ - vaativa parivaljakoille - 5/25
25.02.2013 - kutsu - VVJ - vaativa parivaljakoille - 1/25
01.03.2013 - kutsu - VVJ - vaativa parivaljakoille - 1/25
28.03.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty pareille - 4/30
10.04.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksilöille - 5/30
11.05.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksiköille - 1/30
13.05.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksiköille - 1/30
14.05.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksiköille - 3/30
16.05.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksiköille - 2/30
21.04.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksiköille - 5/30
29.04.2013 - kutsu - VVJ - vaativa pariluokka - 1/44
02.05.2013 - kutsu - VVJ - vaativa pariluokka - 6/44
03.05.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksiköille - 1/30
05.05.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksiköille - 5/30
09.05.2013 - kutsu - VVJ -vaativa yskiköille - 6/50
07.05.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksiköille - 4/40
08.05.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksiköille - 1/40
14.05.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksiköille - 3/40
09.05.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksiköille - 4/18
11.05.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksiköille - 2/18
16.05.2013 - kutsu - VVJ - vaativa yksiköille - 4/18
17.05.2013 - kutsu - VVJ – vaativa yksiköille - 5/30
13.08.2013 - kutsu - VVJ - noviisi yksiköille - 2/40
16.08.2013 - kutsu - VVJ - noviisi yksiköille - 4/40
19.08.2013 - kutsu - VVJ - noviisi yksiköille - 2/30
20.08.2013 - kutsu - VVJ - noviisi yksiköille - 2/30
24.08.2013 - kutsu - VVJ - noviisi yksiköille - 2/30
05.02.2014 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 2/40
22.02.2014 - kutsu - VVJ - vaativa yhdistetty yksiköille - 5/40
31.08.2015 - kutsu - VVJ CUP - vaativa yksilövaljakoille - 7/77
31.10.2015 - kutsu - VVJ CUP - vaativa yksilövaljakoille - 6/105
11.2.2013 - kutsu - NJ - varsat aikuiskuvilla - 3/7 LKV3, irtoSERT, JS
13.09.2012 - kutsu - NJ - varsat aikuiskuvilla - 1/12, irtoSERT
12.01.2016 - kutsu - NJ - she tammat - 3/12, irtoSERT
15.08.2016 - kutsu - NJ - she tammat - 3/12, irtoSERT
01.11.2016 - kutsu - NJ - she tammat - 4/15, irtoSERT
20.01.2016 - kutsu - VSN - she tammat - 1/12, SW1
02.02.2017 - kutsu - VSN - she tammat - 2/12, RCH
25.02.2017 - kutsu - VSN - she tammat - 1/12, SW4

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!