Sukuselvitys

Oh! So Justin 142cm korkea punaruunikko new forest ori. Ori on erittäinen ponimainen sekä veikeän näköinen pystytukkansa kanssa.Justin on vasta aloitellut uraansa esteillä ja muutama sijoituskin on tullut. Orilla on ponnua isoillekkin esteille, ja se tullaan varmasti näkemään tulevaisuudessa esteradoilla sekä niiden voittajana. Luonteeltaan aika orimainen sekä hyvin energinen mutta silti helposti hallittavissa.
Too Nimble NY:n isänisä Oh! So Boring on 146cm new forest poniori. Oh! So Boring on kilpaillut esteratsastuksen helpoissa luokissa, sijoittuen todella hyvin. Luonteeltaan se on erittäin energinen, miellyttämishaluinen ja kapasiteetikas.
Millicent 140cm new forest ponitamma on erittäin näyttävä ja hyväluonteinen poni. Taromokas tamma joka ei ole ihan pikkutyttöjen ratsastettavissa, kapasiteetikas ja välillä hieman kuumahko isoilla liikkeillä varustettu ponitamma. Hyvä hyppytyyli ja kissamainen notkeus sopivat hyvin esteradoilla, poni kääntyy vaikka kolikonpäällä.
Broderick TMB, on 147cm new forest poniori. Ratsastettavuudeltaan se on tasainen, helppo ja herkkä. Kapasiteetikas koulussa ja esteillä. Kisannut sekä esteitä että koulua helpoissa luokissa sijoittuen hyvin. Yhteistyöhaluisen ponin kanssa on helppo ja kiva työskennellä. Saattaa kuitenkin olla säpäkkä ja joskus vaikeakin ratsastaa. Luonteeeltaan hiukan ujo ja arka, mutta kun oppii tuntemaan niin oikein mukava ja läheisriippuvainen poninpullukka.
Jacinda WQ on 142cm new forest ponitamma. Jacinda WQ:llä on hyvä työmoraali sekä rakenne ja elastiset liikkeet, näin työskenteleminen tänän neidin kanssa on useimmiten erittin miellyttävää puuhaa. Vaativa ja energinen luonteeltaan mutta silti melkein kaikkien ratsastettavissa, mukava tamma.
Jaedon WQ on 144cm newforest poniori. Energinen ja kapasiteetikas poniori, jolla on hyvä - pyöreä hyppytyyli. Poni on tarkka jaloistaan joten se harvoin pudottaa yhtäkään estettä, kiellot ja muut ovat yleensä ratsastajan vikaa. Mukavat liikkeetkin ponilla on ja se on menestynyt kohtalaisesti kouluratsastuksen helpoissa luokissa.
Jailynn WQ on 140cm new forest ponitamma. Kissamaisen notkea ja nopea pikkuponi jonka nopeatt liikkeet ja jalat sopivat hyvin esteratsastukseen. Hyppää mitä vaan mistä vaan ja kääntyy yhtä nopeasti, kapasiteetikas hyvän hyppytyylin omistava tamma joka pursuaa intoa aina esteitä nähdessaa.

Larissa WQ on todella kauniin värityksen omaava 145cm korkea new forestinponi tamma. Tumpin väri on selvästi peritty emän puolelta. Larissa on aloittanut oikein vahvasti kilpakentillä ja sillä onkin jo muutama kymmenen sijoitusta sekä muutama voitto. Myös Larissalla on todella paljon kapasiteettia esteille ja onkin niilla rohkea ja varmajalkainen. Tamma on luonteeltaan ailahtelevaa tyyppiä mutta kovan kuoren alla sijaitsee kultainen sydän.
Lordy, Larissan isä, oli oriakoinaan todella vaikea käsitellä ja sen takia se ruunattiinkin jo nuorella iällä. Ruunauksen jälkeen Orista tuli helpompi käsitellä ja tasaisempi. Silloin se voitti jopa muutaman arvomitalin. Lordy on kimo sekä 146cm korkea hyvärakenteinen ori.
Lord Anthony oli todella iso koikoinen ja todella upean rakenteen omaava hieno luontoinen ori. Ori menestyi todella upeasti estekentillä ja sillä onkin todella vaikuttava määrä voittoja. Lord Anthonyllä oli kaksikmmentä varsaa, joista jokainen on menestynyt esteradoilla.
Molly omasi kilpaponille sopivan luonteen, se oli innokas sekä pirteä mutta sitä ei koskaan nähty isoilla radoilla. Pienemmillä radoilla poni oli omiaan ja sillä onkin sieltä useita palkintoja.
Larissan emä on tamma nimeltään Holla Back. Se ei saavuttanut urallaan mitään merkittävää, mutta oli senkin edestä todella hyväluonteinen. Hollalla oli vain kaksi varsaa joista molemmat ovat loistaneet esteradoilla. Kuuleman mukaan tammalla olisi joskus hypätty jopa 130cm ratoja mutta mitään todistettavia tuloksia tästä ei ole.
Trevorian oli luonteeltaan hyvin herkkä, välillä liiankin. Herkkyydestään huolimatta se toimi hyvin esteradoilla ja sillä onkin sieltä muutamia palkintoja. Oriilta löytyi 146cm korkeutta sekä kaunis ruunikonvoikko väritys.
Holla oli myöskin väritykseltään kauniin kiiltava voikko ja se periyttikin sitä kaikille neljälle varsalleen. Tammalla oli todella vaikea luonne, mutta yhteisymmärryksen löydyttyä työskentely sujui paremmin kuin hyvin. Täsä on todisteena muutamat palkinnot jopa arvokisoista

Valmennus

Käytössä: Jenny K.
Jo alusta asti näki että Pöljä on hieman vilperimäistä tyyppiä. Ori sinkoili pariin otteeseen nähdessään vihreitä ukkoja jokaisessa mahdollisessa kulmassa, työskentelyn makuun päästyään ori toimi hyvin. Aluksi oli ravissa kahdeksikkoja ja kiemurauria, Pöljä toimi oikein hyvin joskin hiukan kuumeni ja toimi pelkällä istunnalla. Seuraavaksi oli hieman väistöjä jotta ori saataisiin herkemmäksi pohkeelle, väistöt onnistuivat hyvin ja ori toimi jalalle todella nopeasti. Seuraavaksi oli pääty-ympyrällä laukkaa, ensiksi rentoa laukkaa jonka jälkeen rupesimme kokoamaan oria. Koottu laukka toimi hyvin, joskin aluksi oli hieman ponnetonta. Mutta loppua kohti parani huimasti. Ori toimi avuille oikein hyvin ja oli mukava sada valmentaa näin lahjakasta ratsua.

Käytössä: Jenny K.
Alkutunnista Riina oli hieman tahmea ja haluton liikkumaan, joten ratsastajan piti herätellä sitä muutamalla siirtymisellä. Raviin siirtyessä tamma heräsi ja toimi pohkeellekin oikein hyvin. Ensiksi oli hieman väistöjä jotta tamma heräisi ja toimi jalalle nopeammin, aluksi väistöt olivat hieman huonoja eikä tamma astunut kunnolla ristiin. Parin väistön jälkeen rupesi sujumaan oikein hyvin. Seuraavana tehtävänä oli pääty-ympyrällä laukkaharjoitusta, paljon nostoja ja siirtymisiä käynnistä ja ravista laukkaan ja laukasta käyntiin. Aluksi Riina oli hieman hidas siirtymisessä ja nosti laukan aina hieman myöhässä samoin siirtyessä käyntiin tuli muutamia raviaskeleita. Lopulta siirtymiset ja nostot tulivat hyvin, lopuksi oli jäähdyttelyä itsenäisesti ravissa ja käynnissä.

Käytössä: Tiksu
Kun astelin maneesiin oli Bambi omistajansa kanssa jo lämmittelemässä. Alkulämmittelyjen ajan seurasin heidän yhteistyötään ja rakensin rataa. Rata koostui kolmen esteen sarjasta korkeudeltaan 90cm, 120cm ja 135cm, kahdesta pystystä korkeudeltaan 115cm ja 140cm sekä trippelistä jolla oli korkeutta 125cm. Kun olitte lämmitelleet kunnolla, nostitte laukan ja pyynnöstäni suuntasitte ensimmäiselle pystylle. Ensimmäisellä kerralla Bambilla oli turhan kiire ja puomi kolahti alas. Kun tulitte sen toisen kerran, kaikki sujui paremmin ja hyppy sujui loistavasti. Seuraavaksi siirryimme sarjalle ja se sujui kohtalaisen hyvin. Keskimmäisellä esteellä et ajanut tarpeeksi eteen ja Bambi epäröi mutta hyppäsi silti. Tämän jälkeen hyppäsimme kaikki esteet, ensin pysty, sarja, trippeli ja pysty. Pari kolahdusta tuli ja yksi este tippuikin ja pyysin tulemaan radan uudelleen. Toisella kertaa kaikki sujui nappiin ja saitte luvan lopettaa. Jatkossa huomiota saisi kiinnittää liian hätäiseen lähestymiseen, muuten olette oikein hyvä pari!

Käytössä: Milena N.
Olittekin jo maneesissa odottamassa minua kun kiirehdin teille valmennusta pitämään. Aloititte verkkaamisen ravissa sekä laukassa, minä kokosin esteitä sillä aikaa. Kokosin muutaman pystyesteen sekä yhden kahden esteen sarjan ja yhden kolmen esteen sarjan. Esteiden korkeus oli 80-100cm. Esteillä lämmittelyn aloititte pystyillä ja ne sujuikin aika hyvin. Vähän sain puuttua railakkaaseen vauhtiinne sekä ponnistus aikaan. Kun olin tyytyväinen suoritukseenne, ohjasin teidät kahden esteen sarjalle. Se sujui todella mallikkaasti ja saitte kokeilla uudestaan. Myös tälläkin kertaa ylititte esteen puhtaasti. Seuraavaksi otitte kolmen esteen sarjan. Siinä olikin hieman hankaluuksia viimeisen esteen kanssa. Keskittyminen ei ollu parasta mahdollista ja se tippuikin alas. Toisella kertaa tulitte paremmin ja este pysyi paikallaan. Saitte tulla kaikki estee ratana ja sitten loppuveryttelyt.

Käytössä: Milena N.
Kun olimme Timon kanssa valmiita, sinulle tuotiin valmiiksi laitettu Sipi maneesiin ja Timo vietiin talliin. Kerroit että Sipi on hoppuilevaa sorttia joten päätin että keskitymme rauhalliseen tahtiin ja lähestymiseen. Kokosin kentälle 4 pystyä korkeudeltaan 80-110cm. Sillä aikaa olitte verytelleet ravissa sekä käynnissä ja nyt oli laukan aika. Huomasin heti että nyt mennään ja lujaa. Sipi nostikin laukan komean pukkisarjan saattelemana. Käskin tehdä töitä paljon ympyröillä ja taivuttaen. Pikku hiljaa ori myöntyikin kohtaloonsa ja rauhoittui. Vihdoin päästiin esteiden pariin. Ensimmäisellä pystyllä orilla oli taas ihan liikaa vauhtia ja se kostautuikin puomin tiputuksella. Seuraavalla kerralla sait orin hillittyä ja hypystä tuli miltei täydellinen. Annoin luvan hypätä kaikki esteet ja se sujui paremmin kuin odotin. Teit tosissasi töitä ja sait orin kuuntelemaan. Tästä seurasi hyvin tehty rata ja kaikki esteet pysyivät paikoillaan yhtä kolahdusta lukuunottamatta.

Käytössä: Kiira
Olittekin Niken kanssa odottamassa minua maneesissa kun saavuin tallille. Nousit selkään ja lähdit uralle pitkin ohjin. Neuvoin sinua olemaan alusta asti aktiivinen, kuitenkan hösläämättä liikaa ettei Nikke hermostuisi turhista avuista. Saitkin orin menemään todella nätisti alusta alkaen. Ensiksi treenasimme hieman perusasioita peruutuksia, pysähdyksiä sekä tempon vaihteluita. Alkuun peruutuksissa otit hieman liikaa suusta kiinni ja poni aivan pomppasi taakse päin. Kehotin ottamaan rauhallisemmin ja vähemmän ohjalla, enemmän istunnalla. Nikke näytti heti tyytyväisemmältä ja peruuttikin nätisti aivan suoraan venkoilematta edes takaisin. Pysähdykset sujuivat aika mallikkaasti ravista ja käynnistä, laukasta emme ota tällä kertaa. Temponlisäys ravissa sai Niken aivan hölmöksi, se laukkasi ja teki vaikka mitä temppuja. Neuvoin käyttämään pohkeita tiiviisti kyljissä ja samalla ottamaan hieman suusta vastaan. Ori rauhoittuikin ja näytti kauniit lisäykset. Nikke näytti jo aika väsyneeltä näiden harjoitusten jälkeen joten päätin lopettaa tähän. Menitte viellä kunnon loppukäynnit.

Käytössä: Kiira
Tullessani pitämään seuraavaa valmennusta, olin hieman myöhässä ja olittekin jo kerinneet tekemään alkulämmittelyt. Nikke oli yhteityöhaluisen näköinen ja toivoin että se olisi sitä koko valmennuksen ajan. Tällä kertaa aihenaa olisi siirtymiset. Aloitimme käynnistä raviin siirtymiset ja nyt vaadin täydellisyyttä eikä jotain sinne päin. Alkuun Nikke oli hieman tahmea eikä olisi millään halunnut ravata. Pienellä muistutuksella poni reipastui heti ja siirtyikin aika nätisti raviin. Saitte kävellä lyhyet sivut ja ravata pitkät sivut. Siirtymiset olivat siis aina kulmassa. Muutaman kerran jälkeen ori selvästi tajusi mitä silti odotettiin ja saitte suorituksen joka oli loistava. nyt mentiin lyhyet sivut ravissa ja pitkät laukassa. Alkuun laukka oli turhan nopea tempoista, mutta sait sen nopesti hyvin nätiksi. Nikke ei olisi millään halunnut luopua laukasta ja muutamat ilopukitkin tuli. Loppujen lopuksi ori kyllästyi ja tyytyi sinun määräämään tahtiisi. Muutaman kerran jälkeen sait menemään orin juuri niin kuin halusinkin, nätisti ja hallitusti. Näin loistavan suorituksen jälkeen sait antaa pitkät ohjat ja kävellä kunnon loppukäynnit.

Käytössä: Diamonte
Olin jälleen kerran tutussa pihassa, Diamonten luona valmennusta pitämässä. Tällä kertaa olisi vuorossa hieman rauhallisempi tamma, Peippo nimeltään. Parivaljakko oli hyvän aikaa jo lämmitellyt ennen kuin tallille saavuin. Tamma näytti hieman tahmealta joten kehotin ratsastaman enemmän. Alkuun otimme siirtymisiä sekä noin 60cm korkeita pystyjä jotta Peippo heräisi. Hetken päästä allasi olikin jo hieman vetreämpi tamma joten rupesin rakentamaan teille rataa. Se koostui kuudetsa esteestä, korkeudeltaan ne olivat 130-150cm sekä muutama pienempi lämmittely este. Ohjasin teidät lämmittelemään pienemmillä pystyillä. Ensimmäisellä kerralla Peippo oli edelleen hieman liian nukuksissa joten ylin puomi tippui. Muistutit hieman raipalla ja toinen este jo sujuikin. Nyt vuorossa olisi pysty, okseri sekä heti perään muuri. Katsoin tarkoin silmin työskentelyänne ja tein välillä pieniä huomautuksia. Kaiken kaikkian teillä sujui hyvin, mitä nyt muutamia hyvin pieniä virheitä. Tässä vaiheessa tuntui kuin hevosesi olisi vaihtunut, niin erilaiselta se vaikutti. Energiaa oli vaikka muille jakaa. Sait silti tamman pysymään hyvin käsissä ja työskentelyänne oli ilo katsoa. Loppuun hyppäsimme kaikki esteet ratana ja suoritus oli suorastaan loistava! Kehuit kovasti Peippoa ja tamma näytti itsekin olevan tyytyväinen itseensä. Näin hyvän suorituksen jälkeen saitte ottaa loppukäynnit ja palata talliin.

Käytössä: Diamonte
Astellessani maneesiin pitämään valmennusta, sisältä kuului kauhea kiroaminen. Mielessäni oli jo vaikka mitä kauhukuvia, mutta siellähän oli vain Diamonte rakkaan tammansa kanssa lämmittelemässä. Dinero oli taas keksinyt vaikka mitä kepposia ja sinulla näytti hermot menneen aikapäiviä sitten. Naurahdin astuessani sisälle ja kehoitin jatkamaan, kunnes saisin esteet koottua. Rakensin kolme 150cm korkeaa pystyä, muurin 130cm sekä kaksi trippeliä 140cm. Lisäksi rakensin yhden 100cm korkea pystyn joka saisi toimia lämmittelynä. Katselin menoanne ja kehoitin välillä rauhoittamaan tamman vauhdikasta menoa, minun valmennuksessa kun ei kaahailla. Nostitte laukan ja neuvoin menemään paljon ympyröitä jotta Deniro alkaisi kuuntelemään. Tamma näytti saaneensa tarpeeksi ja alkoi kesittyä, nyt olisi hyppyjen vuoro. Komensin teidät lämmittelypystylle ja kun tamma sai esteen näkyviinsä, vauhti vain kiihtyi. Sait ennen estettä silti vähän kiinni ja hyppy oli onnistuneempi kuin odotin. Toisella kerralla tulitte esteen lähes täydellisesti, suurella ilmavaralla. Seuraavaksi oli vuorossa kaksi pystyä sekä muuri heti perään. Tamma oli nähtävästi päättänyt käyttäytyä ja selvisitte niistä hienosti. Selostin teille radan jonka saisitte mennä. Ensin kaksi pystyä, trippeli, muuri, pysty ja viimeiseksi trippeli. Nyt taitosi olisivat koetuksella, jyräisikö tamma radan läpi vai saisitko tahtosi läpi? Ensimmäiset estee sujuivat hyvin kunnes tulitte muurille. Tammalla oli turhan paljoan vauhtia. Ponnistitte todella kaukaa, mutta tamman suuren ponnistusvoiman ansiosta päädyitte esteen toiselle puolelle, tosin olit tipahtanut kaulalle. Korjasit hyvin ja matka jatkui radan loppuun. Saitte ottaa radan uudelleen jolloin se sujui loistavasti! Saitte viellä ottaa luppoverkat ja lopettaa siihen.

Käytössä: Emmu
Saapuessani ensimmäistä kertaa Naperon ja sinun luokseni valmentamaan teitä, oli todella kaunis talvipäivä joten päätimme jäädä ulos kentälle maneesiin menon siasta. Napero näytti olevan hyvällä tuulella ja se haisteli suloisesti tuulta. Kiipesit selkään ja aloitit alkulämmittelyn. Sen aikana seurasin työskentelyänne. Naperolla näytti olevan todella kauniit ja irtonaiset liikkeet. Ravi sillä oli kohtuullisen suurta niin pieneksi poniksi. Ajattelin että tänään voisimme käydä läpi perusasioita, pohkeenväistöä ja lisäyksiä. Aloitimme lisäyksistä. Naperolla olikin todella paljon virtaa ja ravilisäyksen aikana se ottikin muutaman askeleen laukkaa. Sait ponin hillittyä hienosti ja jatkoitte kauniin näköistä työskentelyä. Kun olin tyytyväinen suorituksiinni lisäyksien kanssa, siirryimme pohkeenväistöihin. Käynnissä ne sujuivatkin oiken mallikkaasti heti ensimmäisellä kerralla ja siirryimme raviväistöihin. Naperolla oli turhan paljon vauhtia hännän alla ja jouduit hillitsemään sitä todella paljon. oikean tempon löydyttyä väsitöt sujuivat myös ravissa todella kivasti. Olin tyytyväinen suoritukseenne!

Käytössä: Emmu
Saavuin muutaman päivän päästä taas valmentamaan sinua ja Naperoa. Huomasin heti että tänään ei ollut teidän päivänne, Napero kulki kuinka sattui etkä näyttänyt tyytyväiseltä. Kentälle päästyäni neuvoin antamaan enemmän ohjaa ja istumaan tiiviimmin. Napero rentoutui hieman muttei tarpeeksi. Katsotaan nyt mitä tunnista tulee. Ajattelin tänään keskittyä siirtymisiin. Kun olitte lämmitelleet tarpeeksi neuvoin aloittamaan siirtymisen harjoutusravista keskiraviin. Naperoa selvästi kyllästytti koko homma ja pysähtyi kuin seinään. Kunnolla pohkeiden napautuksella sait sen kuitenkin keskittymään tehtäväänsä. Seuraavaksi kokeilimme siirtymistä raviin peruutuksesta. Ensimmäisellä kerralla annoit liikaa pohkeita ja teille tuli oikein lentävä lähtö. Napero hermostui totaalisesti. Se e liikkunut, ampaisi täyteen vauhtiin ja vaikka mitä. Ajattelin että kun saadaan edes yksi hyvä suoritus niin taitaa olla viisainta lopettaa tähän. Poni rauhouttuikin sen verran että saitte yhden kelvollisen suorituksen. Päätimme yhdessä tuumin lopettaa tähän.

Käytössä: Emmu
Saapuessani tallille olitte valmiina maneesissa odottamassa. Ulkona oli hirveä tuuli ja lumimyry joten eihän kukaan siellä halunnut olla. Olitte lämmitelleet jo hetken mutta saitte jatkaa viellä hetken aikaa. Aikanne lämmiteltyänne pyysin sinua luokseni. Kerroin mitä olin tälle kerralle suunnitellut. Pitkältä sivulta kaarratte keskelle, otatte pysähdyksen ja peruutatte kolme askelta. Nostat laukan ja kaarrat vasempaan kierrokseen. Keskellä pitkää sivua teet suuren keskiympyrän laukassa. Kulmassa raviin, lyhyt sivu koottua ravia ja pitkältä sivulta pohkeenväsitöä kulmaan. Selitykseni järkeen lähditte suorittamaan tehtävää. Seurasin suoritustanne ja huusin väliin kommentteja. Laukan nostossa annoit turhan paljon pohkeita ja kehoitin rauhoittamaan laukan tahtia. Raviin siirtyminen oli ehkä hieman töksähtävä mutta se ajoittui hyvin kulmaan. Väistö sujui todella nätisti. Saitte mennä radan uudelleen mutta nyt toiseen suuntaan. Tällä kertaa laukannosto oli todella pehmeä eikä ravi siirtyminen ollut niin töksähtävä. olin tyytyväinen suoritukseenne ja saitte lopettaa tähän. Saavuin kentälle ja siellä te jo olittekin lämmittelemässä. Suomenhevosori oli todella kaunis kun se liikkui eteenpäin selvästi omasta halustaan. Päätin että tänään tuntimme aiheena olisivat siirtyminen peruutuksesta laukkaan ja koottu laukka. Näytitte olevan kumpikin jo tarpeeksi lämmenneet joten saimme siirtyä suoraan tehtäviin. Seisoin kentän keskellä kun te toimitte parhaanne mukaan ohjeideni mukaisesti. Sinulla oli turhan tiivis ohjastuntuma, mutta kerrottuani siitä paransit ja annoit lisää tilaa liikkua. Aloitimme peruutuksesta laukkaan. Ensin otit ravista seis ja peruutit kolme askelta. Annoit liian vähän ohjeita Petelle eikä se oikein tiennyt mitä olisi pitänyt tehdä. Neuvoin antamaan napakammin ulkopohjetta taakse ja nyt suoriuduitte tehtävästä hyvin. Nyt tehtävänä olisi siirtyä hieman kulman jälkeen pysähdykseen, peruuttaa kulmaan asti ja nostaa peruutuksesta laukka. Harjoituslaukkaa pitkän sivun loppuun, kokoaminen ja siitä pääty-ympyrälle. Ympyrän jälkeen koottua laukkaa pitkän sivun loppuun asti. Aloititte tehtävän. Siirtyiminen sujui tdella sulavasti. Kun oli aika koota hevonen kunnolla, otit turhan varovaisesta ohjasta ja Pete jatkoi turhan suurella vauhdilla. Huomautettuani virheestä kokosit hienosti ja ympyrä sujui hyvin. Myös pitkällä sivulla ori pysyi hyvin kädellä. Nyt saitte vaihtaa suunnan ja tehdä tehtävän viellä muutaman kerran. Pieniä korjausta vaativia asioita oli mutta otit hyvin ohjeistuksen vastaan ja lopuksi tuli todella hieno suoritus. Saitte lopettaa siihen.

Käytössä: Emmu
Kokosin esteitä maneesissa kun saavuitte Peten kanssa sinne. Rata koostui kahdesta 60cm pystystä, kahdesta 90cm pystystä sekä yhdestä 80cm korkeasta ristikosta. Kehotin teitä lämmittelemään kunnolla sillä aikaa kun kokoaisin radan valmiiksi. Pete aivan ryhdistäytyi jännästi kun huomasi että nyt hypätään. Se kulki häntä kaarella ja korvat pystyssä, kuitenkaan kaahottamatta turhia. Saatuani radan valmiiksi annoin teidän lämmitellä viellä hetken. Kotvasen kuluttua pyysin teitä ympyrälle kahden esteen ympärille. Kerroin että ensin lämmittelemme kahdella matalla pystyllä ja sitten siirrymme rataan. Saitte vapaasti mennä kaksi pystyä omassa tahdissa kun minä tarkkailin teitä. Huomasin että otat kädelle hieman liikaa ennen estettä, pehmeämpi käsi olisi varmasti parempi. Muutaman hypyn jälkeen pyysin tiedät luokseni ja korjasin tekemäsi virheet, niitä ei tosin ollut kuin se liikaa kädelle ottaminen. Neuvoin teidät ottamaan kaksi pienempää pystyä peräkkäin, kaartamaan kunnolla kulmasta ja menemään ristikolle. Ori oli kerännyt hieman energiaa ja nyt saitkin ottaa hieman ronskimmin vastaan. Selviydyit kuitenkin hienosti ja sait mennä kaikki esteet ratana. Yksi pysty tippui mutta kaikki muuta pysyivät paikallaan. Seurasin työskentelyänne seuraavan radan aikana enkä löytänyt siitä mitään korjattavaa, saitte luvan lopettaa näin hienoon suoritukseen.

Käytössä: Emmu
Olin hieman myöhässä joten te olitte kerenneet lämmitellä hyvin. Odotitte minua ja samalla keskityitte voltteihin ja temponlisäyksiin. Katsoin hetken suoritustanne kunnes huomasit minut. Saapastelin kentälle ja kerroin että tänään treenataan laukanvahihtoja. Nostitte laukan. Kehoitin laukkaamaan ja tekemään voltteja kunnes tuntuu että Pete on kunnolla kuulolla. Hetken aikaa pyörittyänne huikkasit olevasi valmis. Neuvoin tekemään laukanvaihdon radan poikki tullessanne. Kaarsit leikkaajalle ja vaihdoit laukan. Ensimmäinen vaihto ei ollut niin siisti kuin toivoin, hieman liian napakasti annoit pohkeita ja Peten tempo häiriintyi. Ori kuintekin vaihtoi laukan kuuliaisesti. Huomautin virheestäsi. Muutaman yrityksen jälkeen olin tyytyväinen suoritukseenne ja nyt olisi vuorossa laukanvaihto joka neljännellä askeleella. Kaarsitte pitkälle sivulla ja aloititte vaihdot. Ensimmäinen ja toinen sujui hyvin, kolmannella Pete höiriintyi jostakin ja neljäs menikin mönkää. Neuvoin pitämään Peten huomion tehtävässä pienillä pohkeen napautuksilla sekä ottamaan edestä enemmän kiinni. Tällä kertaa Pete oli taas asialla ja vaihtonne sujuivat hyvin mallikkaasti. Nyt oli vuorossa vaihdot pitkällä sivulla, leikkaajalle jossa vaihto ja toiseen suuntaan vaihdot. Keksityit todella loistavasti eikä ainuttakaan virhettä tullut. Lopetimme tähän suoritukseen.

Luonne

Moikka te kaikki!
Oikealta nimeltä olen Aquired Assets, mutta kaikki kutsuvat minua Asseksi. Kaikki aina toruvat minua, vaikka minähän pidän vain hauskaa! Kaikilla menee aina hermot kanssani kun karkailen karsinasta tai tarhasta, varastelen harjoja tai muita tavaroita . Rakastan tehdä kujeita niin ihmisille, kuin hevosillekin. Minä tulen toimeen kaikkien kanssa, jostain syystä kaikki ei vain pidä minusta. Jos karkaan tarhasta, minua ei saadakaan niin helposti kiinni, koska en kauheasti välitä herkuista. Joskus saatan olla kauankin poissa, mutta loppujen lopuksi palaan aina takaisin.
Jostain syystä kaikki eivät halua hoitaa minua. Voisikohan syynä olla se että varastelen tavaroita ja puren pyllystä kun joku putsaa kavioita? Omalle hoitajalleni olen yleensä nätisti kun yhteinen sävel löytyy. Loppujen lopuksi olen vain tavallinen, suloinen karvakasa. Varusteet annan laittaa mitään suurempia temppuiluja, yleensä. Suojia laittaessa tosin nostan aina jalkani ylös ja hoitajilla menee hermot.
Kunhan vain pääset selkääni, meinaan pyörin aika paljon silloin, olen hyvin virke ratsastaessa! Ratsastaessa minua tarvitsee pikemminkin pidättää kuin ajaa eteenpäin. Kunhan olet tarpeeksi kärsivällinen, saatat saada minusta ihanan estetykin. Esteitä hyppään enemmän kuin mielelläni. Niissä olen aivan ykkönen. Ainakin omasta mielestäni. Silloin innostun ja saatan pukitella isostikin. Kun saan päästää suurimmat höyryt sisältäni olen oikein kuuliainen. En pelkää minkään näköistä estettä tai pömpeliä. Koulussa en aina jaksaisi keskittyä, mutta jos saat minut keskittymään olen siinäkin todella hyvä. Todella vaikeatkin liikkeet minulta sujuu, mitään en kuitenkaan ilmaiseksi anna. Pitkät laukat maastossa on hauskinta mitä tiedän, heti kiusaamisen jälkeen. Maastossa olen välillä näkeväni vihreitä miehiä joka paikassa ja ratsastaja saakin olla varuillaan, muuten löytää aivan varmasti itsensä ojasta.
Traileriin menen pienen epäröinnin jälkeen, eihän sitä tiedä mitä siellä traikussa on tai minne päätyy. Ties vaikka eläinlääkärille! Taluttaessa pysyn ihan hyvin käsissä, välillä kyllä maistelen kaikkea matkan varrella. Juoksutuksessa olen nätisti ja kuuntelen ääniapuja hyvin.
Tällainen siis olen. Vieläkö uskallat tulla karsinaan?

Tuonteja

Casiopea ES
arabialainen täysiverinen, tamma, 3v.
säkä 152cm
tuoja Frida, anni_emmi@hotmail.com
i. Ambra Al Sameh DE
ii. Zareef GB
ie. Engracja PL
e. Baltija LT
ei. Carsal Aman DE
ee. Mirnaja SU


Ljosprins 4 F
norjanvuonohevos ruuna, 5v.
säkä 141cm
tuoja Frida, anni_emmi@hotmail.com
HeB, Re: 100cm ja Ih: 120cm
i. Jølstra Gråen
ii. Lurbjørn
ie. Fjordjenta av Nordfjord
e. Ljosbjørg
ei. Myklar
ee. Flicka

Ljosprins 4 F, tutille vain Prinssi on oikeia kujeilia. Herran kanssa ei varmasti ole yhtäkään tylsää taikka samanlaista päivää. Milloin Prinssi päättää lähteä omalle maastolenkille (muiden juostessa perässä), toisinaan harjapakki tyhjenee yllättäen taikka ponin selkään ei yksinkertaisesti vain pääse. Osaa Prinssi olla nätistikin, jos vain itse haluaa. Yleensä hyvällä huumorilla ja pitkällä pinnalla Prinssin kanssa pärjää vallan mainiosti. Ratsastaessa juuri tuo selkään pääsy voi olla hieman hankalaa, pienen alku jumpan jälkeen sinne kyllä pääsee ja sitten Prinssistä löytyykin uusi puoli. Nimittäin se että se on todella kuuliainen sekä taitava ratsu. Kouluratsastus kyllä sujuu mutta esteet ovat tämän Prinssin ominta lajia.

Tasa-Muru
suomenhevos tamma 2v.
säkä 158cm
tuoja Frida, anni_emmi@hotmail.com
i. Tasatahti
ii. Kimmoke
ie. Lilperin Lissu
e. Murutus
ei. Jeppo
ee. Marine

Muru on hieman omapäinen tamma. Se luulee että saa tehdä kuinka haluaa, milloin haluaa. Yleensä sitä kiinnostaa enemmän ojan vieressä oleva ruohotupsu kuin harjoittelu taikka talliin meno. Radalla tamma yleensä valpastuu, vaikkakin sen eteen pitää töitä tehdä.

Tupunan Demi
kääpiöluppa naaras, 0.5v.
tuoja Frida, anni_emmi@hotmail.com
i. Leevi
ii. Veeti
ie. Nana
e. Deli
ei. Remus
ee. Lola

Broadwey
ratsuponi ori
säkä 147cm
tuoja Frida, anni_emmi@hotmail.com
kasvattaja: Elke Spierling
i. Branduardi M
ii. King of Hearts
ie. Mary Hannah
iii. Valentino
iie. Mirabelle
iei. Downland Folklore
iee. Heidehof's Amanda
e. Cloudberry Abigail
ei. Black Grannus
ee. Whitney
eii. Flora's Hof Magic
eie. Downland Quest
eei. Nontesse
eee. Orchid's Cestanica

Broadwey, tutummin Brody on sellainen leppoisa ja mukava poni. Siitä ei edes huomaa että se on ori. Brody on monipuolinen, siltä sujuu niin esteet kuin koulukiemuratkin oikein hyvin.