Rolette

       
© kuvaaja ei halua nimeään mainittavan
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Rolette, "Mette" Syntynyt: 15.11.2012 4v 15.03.2013
Rek.nro: VH13-021-0171 Rotu & sukupuoli: Trakeher & Tamma
Säkäkorkeus: 167cm Väritys: Tummanruunikko
Kasvattaja: Ms. Rachel Bolser, PL Pokeri Omistaja: Frida, VRL-05826, Faconde
Painotuslaji: Esteratsastus Koulutustaso: ko:HeA, re:160cm

Meriitit

Luonnekuvaus

Kuin varkain olin taas eksynyt internettiin katsomaan myytäviä hevosia. Tarkoituksena ei tietenkään ollut kuin vain katsella millaisia hevosia on kotia vailla, mutta kaunis rautias tamma herätti mielenkiintoni. "9-vuotias kisattu tamma, joka oli tehnyt kaksi varsaa", luin ääneen ja mielessäni tiesin heti, että tämä minun on saatava. Soitin Gestüt Löwinin omistajalle Corbinille ja sovimme tulevani katsomaan tammaa samalla viikolla. Vihdoin suuri päivä koitti ja lähdin hevostenhoitajamme Jennan kanssa katsomaan tammaa. Corbin tuli meitä tallin pihaan vastaan ja jatkoimme matkaamme talliin. Rolette odotti karsinassa ja katseli meitä uteliaana. "Tytöt varustaa sen niin voitte kokeilla sen ratsain", Corbin sanoi ja minä nakitin Jennan hevosen selkään. Parinkymmenen minuutin ratsastuksen jälkeen olimme Jennan kanssa aivan myytyjä ja kirsikkana kakun päällä, kysyessäni mikä viereisellä kentällä treenaavan (UPEAN) hevosen nimi oli, sanoi Corbin sen olevan Roletten varsa. Kaupat solmittiin saman tien.

Rolette haettiin kotiin seuraavana viikonloppuna ja tamma pääsi heti tutustumaan hevoskavereihinsa. Rolette tarjosikin kunnon shown, kun se laitumelle päästyään lähti hurjaan ilotteluun jota kesti lähes vartin verran. Rauhoituttuaan alkoi tamma laiduntamaan ja parilla hännän huiskaisulla se sai uteliaat kaverit perääntymään. Rolettesta tuli heti hevoslaumanjohtaja, mutta ihmisten kanssa tamma on todella nöyrä ja tottelevainen. Lisäksi tamma on kovin utelias ihmisten tekemisiä kohtaan ja se osallistuisi mielellään mm. tarhan siivoukseen. Ihanasta luonteestaan huolimatta ei Rolette ole aloittelijoille sopiva hoidokki, tammalla on välillä vauhtipäiviä, jolloin kokenut käsittelijä on paikallaan.

Rolette on todella kiva ja miellyttävä ratsastaa. Tamma on herkkä ja nopea reagoimaan apuihin, se on myös todella yritteliäs eikä hermostu vaikka joskus ratsastaja vaatisi vähän liikojakin. Esteillä tamma tietenkin kuumenee hieman eikä olekkaan enää niin herkkä avuille kuin sileällä, mutta repimistä ja kiskomista hevonen ei siedä. Myös liian kovasta pohkeiden käytöstä tamma huomauttaa nopeasti. Sileällä tamma on hyvin keskittynyt ja yritteliäs, tamma osaa jonkin verran koulutustasoaan vaativampiakin liikkeitä, tosin tietty hohdokkuus liikkeiden toteutuksesta vielä puuttuu. Parhaillaan Rolette on maastossa, jolloin sekä hevonen ja ratsastaja voivat rentoutua ja nauttia päivästä.

Lastaus ja matkustus sujuu Roleten kanssa ongelmitta, kisakenttien konkarina tamma on tottunut matkustamaan pitkiäkin matkoja, eikä se stressaa kuljetuksissa. Kisapaikalla saa tammasta todella pitää kiinni, mikään jyrä Rolette ei ole, mutta kisapaikan huuma nousee tammalla äkkiä hattuun. Korskeana steppaileva tamma on toki komea näky, mutta hoitajan on turha haaveilla esim. juovansa samalla kahvit, kun käsittelee Rolettea.
C:

Sukutaulu & jälkeläiset

i. K.G. Nevilleevm
koHeA, re150cm, sk.170cm, rt
ii. Ganosoevm
koHeA, re150cm, sk.171cm, rn
iii. evm
ko, recm, sk.cm,
iie. evm
ko, recm, sk.cm,
ie. Nabrinaevm
koHeA, re140cm, sk.168cm, vrt
iei. evm
ko, recm, sk.cm,
iee. evm
ko, recm, sk.cm,
e. Raxxevm

koHeB, re140cm, sk.164cm, trn
ei. Jadisevm
koVaB, re140cm, sk.168cm, rn
eii. evm
ko, recm, sk.cm,
eie. evm
ko, recm, sk.cm,
ee. Ricaevm
koVaB, re130cm, sk.170cm, prn
eei. evm
ko, recm, sk.cm,
eee. evm
ko, recm, sk.cm,

i. K.G. Neville oli 170cm korkea rautias trakehnerori. Hevonen syntyi Englannissa ja sen kasvatti Kathy Green. Neville oli varsin näyttävä ilmestys ja siitä kasvoi eräänlainen kansansuosikki. Neville sai varsin huteran alun elämään, kun sen emä kuoli ähkyyn kolme päivää varsomisen jälkeen. Usean epäonnistuneen kokeilun jälkeen löytyi pikkuorille sopiva keinoemo opettamaan hevosena olemista. Nevillen tuhkimotarina kosketti ihmisiä ympäri maata ja hevosen kisoja oli seuraamassa ennätysyleisö, myös monet hevosihmiset tekivät visiittejä orin kotitallille. Symppisluonteensa ansiosta Neville saikin suuren 'fanijoukon'. Ratsastettavuudeltaan ori oli ratsastajiensa mukaan omaa luokkaansa, sillä siinä yhdistyi kolme tärkeää ominaisuutta; kuuliainen, herkkä ja nopea. K.G. Neville sai reilut sata jälkeläistä joista usea kilpailee esteratsastuksessa kansainvälisellä tasolla.
ii. Ganoso oli 171cm korkea ruunikko trakehnerori. Ganoson kasvattaja oli saksalainen talli Holzt Sporthorses. Luonteeltaan Ganoso oli hyvin mukava joskin eloisa hevonen. Reippaalla hevosella kiehahteli välillä vähän yli, mutta topakka käsittelijä sai hevosen rauhoittumaan nopeasti. 'Yli kiehahtelu' ilmeni yleensä käytävällä steppailuna tai taluttaessa riehumisena. Ratsastaessa Ganoso oli välillä vallan mahdoton, vapaapäivän jälkeen sai oria höykkyyttää parikin tuntia, jotta se liikkuisi edes hetken rauhallisesti. Esteillä ori kuumeni paljon ja vauhtia ei suorituksista puuttunut. Kilparadoilla ori tulikin tunnetuksi sen jäätävän nopeista uusintakierroksista, jotka monesti ratkaisivat voiton kotiin. Siitoksessa Ganosoa käytettiin melko paljon ja sen jälkeläiset ovatkin menestyneet erittäin hyvin esteratsastuksessa.
ie. Nabrina oli 168cm korkea vaaleanrautias trakehnertamma. Nabrinan kasvatti saksalainen Kiesher Team. Nabrina oli luonteeltaan todella kiltti ja nöyrä tamma, hevonen oli ehdottomasti yksi talliväen suosikeista. Nabrina oli vähintään yhtä mukava ratsastaa kuin käsitellä, tamma antoi itsestään aina 110 prosenttia. Tamma loukkaantui nuorena, mutta ensimmäisen varsan jälkeen sitä yritettiin vielä kuntouttaa kisaradoille. Kuntoutus ei kuitenkaan sujunut odotetulla tavalla ja tamma jäi täyspäiväiseen siitokseen jo 7-vuotiaana, kilpailtuaan nuorten hevosten luokissa 140cm -tasolla asti. Siitoksessa tamma sai kuusi varsaa, joista K.G. Neville jäi viimeiseki tamman kuollessa ähkyyn vain kolme päivää varsomisen jälkeen.

e. Raxx oli 164cm korkea tummanruunikko trakehnertamma. Raxxin kasvatti puolalainen Jacek Bosko. Luonteeltaan Raxx oli säpäkkä ja energinen, mutta kuitenkin ihmiselle hyvin kiltti. Ratsastaessa Raxx oli hyvin tulinen ja ajoittain todella hankala. Tamman ratsukoulusta ei oltu tehty perusteellisesti, vaan enemmän tyylillä varusteet päälle ja radalle. 8-vuotiaana Raxx myytiin juonioriratsastajalle, joka valmentajiensa avulla sai tamman nostettua He B ja 140cm tasolle. Raxx teki pitkän kisauran, mutta menestystä tuli vasta uran viimeisinä vuosina. Siitoksessa Raxx teki viisi varsaa, kaikki ovat kilpailleet menestyksekkäästi esteratsastuksessa ja jättäneet siitoksessa hyviä estehevosia.
ei. Jadis oli 168cm korkea musta trakehnerori. Katseita kääntävän orin kasvatti puolalainen Szewc Stajnia. Jadis oli mukavaluontoinen hevonen ja sen käytös oli usein kuin parikymmpisellä luottoruunalla, mikä teki siitä yhden talliväen suosikkihevosista. Ratsastaessa Jadis oli oikein miellyttävä. Ori omisti kokoonsa nähden ison moottorin, mutta isoista liikkeistään huolimatta se oli ketterä ja nopea. Jadis kilpaili nuorten hevosten luokissa 140cm -tasolla asti, mutta orin ura loppui sen loukkaannuttua kuljetusonnettomuudessa. Siitoksessa oria käytti muutamat tammanomistajat, mutta pienistä ikäluokista nousi esteratsastuksen huipulle useita hevosia. Viimeisinä vuosinaan siitoksessa ori sai jo suuriakin tammamääriä astuttavaksi.
ee. Rica oli 170cm korkea punaruunikko trakehnertamma. Tamman kasvatti puolalainen Ewa Paszek. Rica oli pohjimmiltaan kiltti tamma, mutta hevonen oli varsinainen häärääjä, eikä se tuntunut elävän tässä maailmassa. Tamma harvemmin otti itse kontaktia ihmisiin ja muidenkaan hevosten seura ei sitä niinkään kiinnostanut. Kuitenkin Rica hyväksyi kaiken käsittelyn ilman protestointia. Ratsastaessa tamma oli hankala saada keskittymään olennaiseen, mutta palasten osuessa kohdilleen oli tamman meno upeaa katseltavaa. Rica kilpaili yhden kauden verran ja se nousi heti 130cm -tasolle. Tamma jäi nopeasti siitokseen ja teki yksitoista varsaa. Rican jälkeläiset ovat menestyneet aina esteratsastuksen kansainvälisellä tasolla asti. Tamman kaksi orivarsaa on myös hyväksytty trakehnerjalostukseen.


Syntynyt Varsan tiedot Emä Kotipaikka
03.03.2013 o. Löwin Rolex Kassian xx Karrossade
31.03.2013 t. Löwin Ramla Romancier Jadessa Warmbloods
05.06.2013 o. Kingdom Rated R Metamorphosis West Coast Warmbloods
15.02.2014 t. Kingdom Romantic Redman Stajnia Trzebielino
.

Päiväkirja & valmennukset

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Pokeri
Rolette astutettiin hienolla trakehnerorilla, Metamorphosis, ja tamma on todettu tiineeksi! Sen verran jo tiedämme, että orivarsa syntyy 05.06. ja se saa nimekseen Kingdom Rated R. Siemennys suoritettiin kotitallilla eikä kertoja tarvittu enempää kuin yksi, seuraavana päivänä eläinlääkärimme totesi tamman ovuloineen. Nyt, reilu kaksi viikkoa ovuloinnista, oli tamman tiineystarkastus. Roletten on tarkoitus jatkaa kisauraansa, kunhan varsa saadaan vieroitettua ja tamma taas treenattua kisakuntoon. Hevosen on tarkoitus kerätä vielä muutama sijoitus ennen täysipäiväiseen siitoskäyttöön siirtymistä. Jälkeläisnäyttöjen ollessa kunnossa, on Rolette tarkoitus ilmoittaa laatuarvosteluihin, mutta vielä toistaiseksi tamma saa nauttia ansaitusta 'tiineyslomasta' muiden tammojen kanssa. Mahan koosta päätellen voisi luulla Roleten tiineyden olevan jo pidemmällä, ehkäpä pitäisi hillitä tamman kauramääriä..

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Pokeri
15.05. keskiviikkona Rolette kilpaili Jadessa Warmbloodsin järjestämissä estekilpailuissa. Kisat menivät oikein hyvin, Rolette teki hyvän radan ja se sijoittui neljänneksi 160cm luokassa. Nyt olisi tarkoituksena jättää tamma pienelle kilpailutauolle ja teettää sillä ensimmäinen Kingdom varsa. Kisojen jälkeisenä perjantaina oli mitä mahtavin keli ja päätin viedä Roleten maastoilemaan, kisojen jälkeen torstaina tammalla oli vapaa ja halusin aloittaa liikutuksen rauhallisesti. Satuloituani hevosen lähdin ratsastamaan heti tallin kulmalta lähtevälle metsäpolulle. Alkuun Rolette käveli todella reippaasti ja oli hyvin pirtsakan oloinen, mutta noin viiden minuutin matkan jälkeen tamma alkoi rentoutua eikä enää kiirehtinyt askelissaaan. Reilun vartin kävelyn jälkeen saavuimme pitkälle peltosuoralle ja siirsin tamman raviin. Rolette ravasi erittäin rennosti, mutta liikkui silti reippaasti. Annoin tamman ravata suoran kerran päästä päähän, jonka jälkeen jatkoimme matkaa kävellen. Kotimatkalla poikkesimme läheisellä lammella kahlailemassa, mistä tamma oli todella mielissään. Talliin päästyäni riisuin hevosen varusteista ja huuhdoin sen viileällä vedellä. Pesun jälkeen tamma pääsi loppu päiväksi laitumelle.

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Pokeri
Rolette saapui Kingdomiin. Matka uuteen kotiin sujui hyvin rauhallisissa merkeissä, onhan vanhalle kilpatammalle uran aikana tullut useampi sata kilometriä 'mittariin'. Pihaan päästyämme otin tamman autosta ulos ja talutin sitä pari kierrosta, kunnes vein sen talliin. Tallissa tytöt saivat harjata tamman ja ottaa siltä kuljetussuojat pois. Tyttöjen ilmeistä päätellen teki Rolette hyvän ensivaikutelman, onhan se hurjan nätti tamma. Kun tytöt olivat saaneet tamman harjattua kävi sopivasti paikalla ollut kengittäjämme ottamassa Roletelta takakengät pois, tämän jälkeen lähdin viemään tammaa laitumelle. Matkalla Rolette ehti katsella Kingdomin tiluksia ja huudella tervehdyksiään uusille tallitovereilleen, vaikka tilanne olikin tammalle hyvin jännittävä, käyttäytyi se erittäin mallikkaasti. Päästessäni laitumen portille olivat muut tammat norkoilemassa hyvän matkan päässä, joten saatoin päästää Roleten rauhassa irti. Tamma lähti viilettämään tukka putkella pitkin laidunta ja sai äkkiä uteliaan tammalauman peräänsä. Reilun vartin ilottelun jälkeen Rolette rauhoittui syömään, uusien uteliaiden kavereiden tullessa turhan lähelle se huiskautti häntäänsä pari kertaa karkottaen muut muutaman metrin päähän. Pian koko muukin tamma porukka rauhoittui syömään, ilta sujui rauhallisesti leidien laiduntaessa sopuisasti keskenään.

valmennus, valmentajana

Kilpailukalenteri

sijoituksia ERJ 44kpl
29.06.2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - Luokka 4, 160cm - 4/30
25.06.2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - Luokka 3, 160cm - 5/30
25.06.2013 - ERJ - Cirion Stud - Luokka 3, 160cm - 4/30
21.06.2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - Luokka 4, 160cm - 5/30
20.06.2013 - ERJ - Zurück - Luokka 6, 160cm - 6/50
20.06.2013 - ERJ - Zurück - Luokka 5, 160cm - 4/50
19.06.2013 - ERJ - Cirion Stud - Luokka 4, 160cm - 2/30
17.06.2013 - ERJ - Cirion Stud - Luokka 3, 160cm - 1/30
15.05.2013, Jadessa Warmbloods, 160 cm, 04/30
10.05.2013, Akileya, 160 cm, 03/40
09.05.2013, Akileya, 160 cm, 05/40
07.05.2013, Dark Side Trakehners, 160 cm, 02/30
30.04.2013, Dark Side Trakehners, 160 cm, 04/30
29.04.2013, Nonshein, 160 cm, 02/40
27.04.2013, Nonshein, 160 cm, 01/40
23.04.2013, Takkura, 160 cm, 01/30
19.04.2013, Takkura, 160 cm, 05/30
19.04.2013, Rêve de Haussea, 160 cm, 02/30
17.04.2013, Underground, 160 cm, 05/30
16.04.2013, Kadotetut Suomenhevoset, 160 cm, 05/30
13.04.2013, Kadotetut Suomenhevoset, 160 cm, 03/30
10.04.2013, Krypton Brandenburgers, 160 cm, 05/30
08.04.2013, Breawa, 160 cm, 02/30
09.05.2013, Jadessa Warmbloods, 150 cm, 02/30
07.05.2013, Jadessa Warmbloods, 150 cm, 03/30
23.04.2013, Underground, 150 cm, 03/30
22.04.2013, Underground, 150 cm, 05/30
21.04.2013, Underground, 150 cm, 04/30
17.04.2013, Castor Racing Center, 150 cm, 05/50
16.04.2013, Castor Racing Center, 150 cm, 05/50
16.04.2013, Mêl Seren, 150 cm, 01/30
16.04.2013, Kadotetut Suomenhevoset, 150 cm, 03/30
15.04.2013, Riispjärven Ratsastuskoulu, 150 cm, 01/30
14.04.2013, Riispjärven Ratsastuskoulu, 150 cm, 02/30
14.04.2013, Mêl Seren, 150 cm, 01/30
13.04.2013, Riispjärven Ratsastuskoulu, 150 cm, 05/30
13.04.2013, Breawa, 150 cm, 02/30
13.04.2013, Mêl Seren, 150 cm, 02/30
12.04.2013, Mêl Seren, 150 cm, 03/30
10.04.2013, Krypton Brandenburgers, 150 cm, 02/30
09.04.2013, Riispjärven Ratsastuskoulu, 150 cm, 03/30
28.02.2013, Dark Side Trakehners, 150 cm, 04/30
26.02.2013, Dark Side Trakehners, 150 cm, 02/30
24.02.2013, Dark Side Trakehners, 150 cm, 05/30

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!