Remenecé, kuollut 24.06.2018

       
© Tilli
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Remenecé, "Menna" Syntynyt: 10.12.2012 (24v.) 4v 10.04.2013
Rek.nro: VH12-021-0473 Rotu & sukupuoli: Trakehner & Tamma
Säkäkorkeus: 169cm Väritys: Tummanpunaruunikko
Kasvattaja: Cannabia Omistaja: Frida, VRL-05826, Faconde
Painotuslaji: Esteratsastus Koulutustaso: ko:HeA, re:160cm

Meriitit

Palkittu marraskuun ERJ-tilaisuudessa ERJ-I palkinnolla pistein 7,5+40+23+20+13=103,5p.
Palkittu lokakuun KTK tilaisuudessa KTK-III palkinnolla pistein 15+17+15+18=65p.
Palkittu toukokuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 24(17+7)-31,5(19,5+12)-17-14-4=90,5p.

Luonnekuvaus

Jo pelkästä nimestä voisi päätellä Remenecén olevan oikea hieno lady, joka tuntee oman arvonsa liiankin hyvin. Tammaan itseensä ei edes tarvitse sen syvällisemmin tutustua, kun huomaa olevansa aivan oikeassa: kotoisasti Mennaksi kutsuttu tamma tosiaankin on melkoinen hienohelma, joka tahtoo että sitä kohdellaan kuin kuningatarta ikään. Menna ei varsinaisesti ole mikään vastarannan kiiski, mutta silloin kun ihmisen kanssa tulee erimielisyyksiä jostain, tuntuu tamma puoltavan omaa kantaansa ja menevän vaikka läpi harmaan kiven jotta saisi todeta olevansa taas oikeassa. Tamma ei tosiaankaan jousta, ei sitten millään. Mennan kanssa onkin ihmisen osattava tehdä kompromisseja, jotta yhteiselo sujuisi mahdollisimman hyvin. Jos Menna ei esimerkiksi tahdo mennä pesupaikalle, mutta se vaan raahataan sinne väkisin, ottaa tamma sen henkilökohtaisena loukkauksena ja mököttää koko loppupäivän. Hoitotoimenpiteet sujuvat usein hyvin, kunhan seurailee vähän tamman liikkeitä: jos Menna ilmoittaa jonkun jutun olevan inhottava, se kyllä tekee sen selväksi luimimisella. Jos ihminen ei vielä silloin tajua, saattaa tamma näppäistä hieman hampaillaan. Koskaan se ei pure kovaa, kunhan vaan näyttää mielipiteensä aavistuksen näyttävämmin. Tiedä sitten, mitä tamma tekee jos hoitaja ei vielä siinäkään vaiheessa kuitenkaan usko että nyt ei ole kivaa.

Hienon ladyn piirteisiin kuuluu perinteisesti auttamaton siisteys ja hillitty ulkomuoto tilanteessa kuin tilanteessa. Menna ei tykkää piehtaroida mudassa ollenkaan, joka on oikeastaan hoitajan kannalta hyvä juttu. Toisaalta märän, lössähtelevän liejun välttely saattaa joskus ratsastaessa tuottaa hieman hankaluuksia. Mutaisella kentällä tamma pyrkii välttelemään kaikista märimpiä kohtia, ja kaipaakin usein ratsastajalta vähän patistusta jotta voisi keskittyä tehtävien tekoon pohjan kyttäämisen sijaan. Muuten ratsuna Menna on oikein simppeli, ja toimii kuin unelma. Silloin tällöin joidenkin esteiden takana voi piileksiä niitä näkymättömiä mörköjä, jotka varmasti syövät pienen hevosparan jos mennään liian lähelle. Yleensä kuitenkin ratsastajan tuki on se ratkaiseva tekijä, ja saa tamman ylittämään pelottavimmatkin esteet. Menna tukeekin hyvin paljon ratsastajaan, ja on usein ihan eksyksissä jos ratsastaja jättää liian paljon tamman vastuulle. Kun ratsastaja antaa tarpeeksi selkeät avut, on Menna yleensä todella taidokas hevonen. Kunhan tamma siis tietää mitä tekee, ja saa tarvittaessa ratsastajalta hieman ylimääräistä skarppausta, suorittaa se annetut tehtävät todella upeasti. Ratsuna Menna on usein melko yhteistyökykyinen toisin kuin hoidettaessa, ja tamma kyllä tekee nöyrästi mitä ratsastaja käskee ilman että alkaa tuomaan omaa näkökantaansa liiaksi esille ajautuen lopulta taisteluun siitä kumpi nyt oli oikeassa tämän ja tuon asian suhteen.

Kisatilanteessa Menna ei yleensä stressaa. Ainoastaan jos ratsastaja jännittää, saattaa tuo mielentila levitä tammaan ja silloin pitää radalla olla entistä tarkempana. Menna hyppää todella siististi, tosin tarvitsee melko paljon ratsastajan tukea. Tamman valttikortti on asioiden suorittaminen erittäin huolellisesti: joskus se saattaa jäädä kuhnimaan esteiden välille ratsastajan hoputtelusta huolimatta, mutta ainakaan yksikään este ei tältä tammalta tipu. Menna ei yleensä jännitä suuriakaan yleisöjä, ja kisapaikalla se hörisee aurinkoisesti muille hevosille. Vähän diivamaisia piirteitä tammasta kuitenkin löytyy, ja yleensä se jättää esimerkiksi satunnaiset lavalle taputtelijat täysin huomiotta. Tutut ihmiset ovatkin yleensä niitä ainoita, joiden kanssa tamma seurustelee mielellään. Kuljetusautoon lastaaminen sujuu joskus erinomaisesti, joskus se toisaalta on oikea tahtojen taistelu, riippuen tietenkin Mennan senhetkisestä mielentilasta. Jos rata meni kaikin puolin hyvin, kävelee tamma usein koppiinkin nätisti. Jos taas kisat meni ihan pipariksi, nakkelee tamma vain niskojaan ja on valmiina tappelemaan joka ikisestä asiasta mistä vaan on mahdollista saada riitaa aikaan. Silloin voi tamman saaminen kuljetusautoon olla melkoinen urakka.
C: Taciturn

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Mental Circus SIN
koVaA, re140cm, sk.168cm, rn
ii. Millenium Star T
koVaB, re160cm, sk.166cm, prn
VIR MVA Ch, KTK-II
iii. Alté
koHeA, re150cm, mkm
iie. Crazy Drachen
koVaB, re150cm, sk.160cm, km
ie. Serenade F
ko, recm, sk.169cm, prn
iei. Skyé
koGP, re130cm, sk.167cm, rn
VIR MVA Ch, KTK-II
iee. Gaudiana
koIntII, re120cm, sk.176cm, rn
e. Renesmé
koHeA, re160cm, sk.170cm, rn
ERJ-I
ei. Orlando Nove
re160cm, sk.168cm, rn
Ch, ERJ-II
eii. Oroaq
koVaB, re150cm, sk.165cm, trn
VIR MVA Ch, KTK-II
eie. Debüt Kabarett
koHeB, re120cm, sk.165cm, rn
ee. Escorant Roulette
koHeA, re160cm, sk.167cm
ERJ-I, ERL-I
eei. Riccelli K
koHeA, re150cm, sk.167cm, prn
ERJ-I
eee. Beaufraude
koHeA, re140cm, sk.167cm, rt
ERJ-I

Sukuselvitys tähän.

Syntynyt Varsan tiedot Emä Omistaja
01.06.2014 t. Rhodos Renata N! Partyminister N! Nuppula
01.09.2014 t. ML Rapunzel ML Facilier nica
29.07.2014 t. Bambina F Bosse 'If Taciturn
06.02.2014 t. Remedy Roulette F Cap'n Rockstar LDN Ronya
01.02.2015 t. Ramant Remicé Suprtant Arts Cannabia
22.02.2015 o. Reflexion F Pink Pistachio Vegas Daisy
23.05.2015 o. Franklin the Fabulous 5594 Frankie P Tinúviel
22.04.2014 o. Reper's Love F Timebomb ACT Ghousti
12.12.2015 t. Rouge F Prosper Aeris Granstad
01.06.2015 t.Romnia F Bonfire CO Amy
.

Päiväkirja & valmennukset

Päiväkirjamerkintä 20.06.2015, kirjoittajana Taciturn
Kävin tänään Facondessa liikuttamassa Mennaa. Sää oli mukavan lämmin ja aurinkoinen, ja mieleni olisi tehnyt kovasti mennä maastoon tamman kanssa. En kuitenkaan tuntenut seutuja kovin hyvin, eikä Mennakaan toisaalta ollut minulle se kaikista tutuin hevonen. Päätinkin siis pysytellä ihan pihapiirissä ja ratsastaa ulkokentällä. Talliin mennessä löysin Mennan karsinalle suht äkkiä, ja tallihenkilökunta auttoi mielellään tamman varusteiden löytämisessä. Harjailin Mennan sitten ihan rauhassa, ja varustinkin ilman mitään kiireitä. Tamma vaikutti olevan vähän mökö-mökö päällä, ja se vain tuhahteli välinpitämättömän oloisena vaikka koetinkin puhella sille mukavia varusteita laittaessani. Kentälle talutettaessa Mennan olemus kirkastui, ja tamma näytti nyt huomaavan minutkin. Ennen selkäännousua se yrittikin kovasti kokeilla hieman hampaillaan paidanhihaani, ja ollessani selässä se vielä käänsi päätään niin paljon kuin pystyy ja tuijotti minua suurilla silmillään. Laitoin tamman vihdoin liikkeelle, ja se lähti lönkyttämään uraa pitkin kaikessa rauhassa. Kuljimme hyvän tovin vähän pidemmillä ohjilla, kunnes vihdoin kokosin ohjat käteen ja aloin etsimään hyvää tuntumaa tammaan. Menna vaikutti nyt reipastuvan vähän, ja se näytti selvästi odottavan käskyä tehdä jotain. Käänsin tamman suurelle pääty-ympyrälle, ja yritin taivuttaa sitä aavistuksen sisällepäin. Siitä jatkoimme uraa pitkin, ja teimme samanlaisen ympyrän toiseenkin päähän. Menna vaikutti mukavan herkältä, ja se totteli hyvin pienimpiäkin apuja. Käyntityöskentelyn jälkeen nostatin ravin ja teimme muutamia helppoja kuvioita verryttelyksi. Mennan ravi oli mukavan ryhdikästä, vaikka tamma meinasikin välillä hidastaa käyntiin salakavalasti. Annoin tammalle aina vaan lisää pohkeita, ja patistin kunnolla eteenpäin. Otimme ravin jälkeen hieman vapaata laukkaa uraa pitkin, jolloin Menna innostui viimein ihan kunnolla. Tamma meinasikin kiihdytellä vähän liikaakin, ja sain pidättää sitä ihan kunnolla ennen kuin se hidasti hieman. Otimme nyt laukassa paljon pääty-ympyröitä, joilla taivutin taas tammaa hieman sisäänpäin. Laukan jälkeen hidastimme raviin, jossa teimme molemmille pitkille sivuille loivat kiemuraurat. Mitään erikoista en nyt keksinyt Mennalla teettää, varsinkin kun tamma oli minulle uusi tuttavuus. Jatkoimmekin samaa tehtävää jonkin aikaa, ja sitten hidastin tamman käyntiin. Kävelimme vielä jonkin aikaa pitkin ohjin uraa pitkin, kunnes ohjasin Mennan kaartoon ja tulin alas ratsailta. Kaikin puolin tamma oli vaikuttanut ihan mukavalta ratsastettavalta, tosin enhän minä siltä tänään mitään erikoisempia vaatinutkaan. Vietyäni tamman talliin riisuin sen ja harjasin vielä kunnolla.

Estevalmennus 16.10.2016, valmentajana ansku
Aloitettuani taas valmennusrumban, lähdin valmentamaan Fridaa yhdeksi päiväksi. Olin jo hieman väsynyt, mutta kahvikupposen voimalla raahasin itseni autosta kentälle, jossa Frida jo lämmitteli Mennan kanssa. Kyseessä oli oikein näpsäkän näköinen ratsukko, ja kasasin kentälle pari hassua estetehtävää, sillä tänään pidettäisiin taso todella helppona. Laitoin pääty-ympyrälle esteen, noin 80cm pystyn, kahden esteen sarjan sekä yhden okserin, jonka korkeus oli noin 100cm. Helppoja tehtäviä siis. Kun alkuverkat oli tehty, ruvettiin suorittamaan pääty-ympyrätehtävää, jolle piti oikeasti vähän kattoa, miten estettä lähestyy, jotta hyppy tulisi oikeaan paikkaan. Ensimmäisellä kerralla oli pientä sekoamista, mutta toisella kerralla sujui jo oikein hyvin, vaikka tamma ei hypyn jälkeen lähtenytkään heti taipumaan takaisin ympyrälle. Muutaman yrityksen jälkeen tämä kuitenkin onnistui, ja otettiin sama pari kertaa myös toiseen suuntaan. Tästä jatkettiin suoraan okseritehtävälle, jolle oli tarkoitus tulla melko hitaassa laukassa, ja heti esteen jälkeen pitäisi koota laukka takaisin oikein pieneksi, sillä käännös tulisi muutaman laukan jälkeen. No taas ensimmäinen kerta oli pientä harjoittelua, mutta kyllä se siitä rupesi taas menemään, kun pari kertaa otettiin tehtävä uudelleen. Menna innostui kun esteen korkeus nousi, ja näinpä päästiin sitten viimeisenä sarjalle, jonka korkeus olikin jo 120cm, eli mun mielestä aika tosi korkea. No, otettiin tehtävä kumpaankin suuntaan pari kertaa onnistuneesti, ja sitten saittekin alkaa ravailemaan loppuverryttelyjä, kun minä kävin täyttämässä kahvikuppini ja valmistauduin seuraavaan valmennukseen.

Estevalmennus 27.05.2017, valmentajana yaren.
Pikainen vaihto kouluratsusta esteratsuun ja siinä sitä oltiinkin. Olin ennättänyt loihtia esteradan Fridan käydessä vaihtamassa ratsuaan ja kimo Ira olikin vaihtunut tällä erää tummanpunaruunikkoon Mennaan, joka oli suurin piirtein samoja kokoja edellisen hevosen kanssa. Tamma katseli kiinnostuneen oloisena kokoamiani esteitä ja olisi ollut selvästi valmis hyppäämään jo vaikka samoin tein niiden ylitse, jos vain sen ratsastaja olisi sellaisen pyynnön antanut. Frida kuitenkin malttoi tehdä perusteelliset alkukäynnit pyynnöstäni ja kun olin varma, että meno tulisi olemaan vetreää ja irtonaista, annoin ratsukolle luvan siirtyä ensimmäiselle esteelle. Estekorkeus oli tällä hetkellä vain metrin luokkaa, joka tuntui olevan kuin lastenleikkiä Mennalle. Tamma hyppäsi esteen yli suurella ilmavaralla ja oli jo suuntaamassa innoissaan seuraavalle esteelle, vaikka Frida pyysikin hevosta aivan toiseen suuntaan. Pyysin Fridaa kiinnittämään erityisesti omaan istuntaansa hypyn aikana ja valikoimaan ponnistuskohdan niin, ettei hypystä tulisi liian löysän oloista. Toki korkeudellakin oli vaikutusta ja Menna selvästi piti pystyttämääni estettä liian helppona tapauksena, mutta toisaalta taas näillä pienemmillä esteillä virheet näkyivät jopa helpommin. Pian korotin kuitenkin esteen korkeutta ja hiottuamme hetkisen pyytämiäni asioita, annoin ratsukon lähteä kokonaiselle radalle. Alku sujui hyvin, mutta pian huomasin Mennan karttavan yhtä rakentamaani estettä. Se ei ollut edes mikään erikoinen, saati haasteellinen, mutta jostain syystä tamma vain koki, että siihen liittyi jotain pelottavaa ja arvaamatonta. Frida sai tehdä muutaman suuren ympyrän ennen kuin sai lopulta Mennan edes lähestymään estettä, mutta kierrettyään sen nyppiäkseen pelot pois, oli hevosen ilme selkeästi huojentunut. Lopulta sekin este mentiin yli tasaisella suorituksella, eikä loppuajasta enää syntynyt muita erikoisia tilanteita. Ratsukko suoritti radan kokonaisuudessaan hallitusti ja vaikka pientä hiomista aina löytyikin, ei meno näyttänyt missään nimessä hassummalta!

Kilpailukalenteri

sijoituksia ERJ 95kpl
04.01.2013 Vorstal - 150cm : 4/30
05.01.2013 Cirion Stud - 160cm : 2/30
07.01.2013 Cirion Stud - 160cm : 5/30
08.01.2013 Dark side Trakehners - 160cm : 4/30
08.01.2013 Dark side Trakehners - 160cm : 4/30
08.01.2013 Cirion Stud - 160cm : 5/30
09.01.2013 Kilpailukeskus Stewart - 160cm : 2/40
09.01.2013 Cabin21 - 160cm : 5/30
12.01.2013 Dark side Trakehners - 160cm : 5/30
12.01.2013 Dark side Trakehners - 160cm : 5/30
12.01.2013 Cirion Stud - 160cm : 2/30
15.01.2013 Heijastus - 160cm : 4/30
15.01.2013 Cabin21 - 160cm : 5/30
16.01.2013 Heijastus - 160cm : 4/30
16.01.2013 Cabin21 - 160cm : 4/30
16.01.2013 Bogart&Britanov - 160cm : 2/40
17.01.2013 Bogart&Britanov - 160cm : 3/40
17.01.2013 Cabin21 - 160cm : 5/30
17.01.2013 Cabin21 - 160cm : 4/30
18.01.2013 Cabin21 - 160cm : 1/30
18.01.2013 Heijastus - 160cm : 1/30
18.01.2013 Cabin21 - 160cm : 1/30
19.01.2013 Cabin21 - 160cm : 1/30
19.01.2013 Heijastus - 160cm : 5/30
19.01.2013 Bogart&Britanov - 160cm : 1/40
19.01.2013 Underground - 160cm : 4/30
19.01.2013 Underground - 160cm : 4/30
20.01.2013 Cabin21 - 160cm : 2/30
20.01.2013 Underground - 160cm : 1/30
20.01.2013 Underground - 160cm : 2/30
21.01.2013 Underground - 160cm : 3/30
22.01.2013 Cabin21 - 160cm : 5/30

22.01.2013 Bogart&Britanov - 160cm : 5/40
23.01.2013 Heijastus - 160cm : 5/40
23.01.2013 Underground - 160cm : 5/30
23.01.2013 Kilpailukeskus Stewart - 160cm : 4/40
24.01.2013 Heijastus - 160cm : 5/40
24.01.2013 Kilpailukeskus Weldon - 160cm : 2/30
24.01.2013 Kilpailukeskus Stewart - 160cm : 1/40
25.01.2013 Kilpailukeskus Weldon - 160cm : 3/30
25.01.2013 Cabin21 - 150cm : 5/30
25.01.2013 Cabin21 - 160cm : 2/30
26.01.2013 Bogart&Britanov - 160cm : 3/40
26.01.2013 Heijastus - 160cm : 6/40
26.01.2013 Underground - 160cm : 2/30
26.01.2013 Dark Side Trakehners - 160cm : 1/30
26.01.2013 Bogart&Britanov - 160cm : 3/40
26.01.2013 Bogart&Britanov - 160cm : 6/40
26.01.2013 Kilpailukeskus Stewart - 160cm : 6/40
27.01.2013 Dark Side Trakehners - 160cm : 3/30
27.01.2013 Underground - 160cm : 4/30
27.01.2013 Dark Side Trakehners - 160cm : 2/30
27.01.2013 Cabin21 - 160cm : 3/30
27.01.2013 Bogart&Britanov - 160cm : 1/40
28.01.2013 Dark Side Trakehners - 160cm : 1/30
28.01.2013 Dark Side Trakehners - 160cm : 1/30
29.01.2013 Dark Side Trakehners - 160cm : 3/30
29.01.2013 Dark Side Trakehners - 160cm : 3/30
30.01.2013 Cabin21 - 160cm : 2/30
30.01.2013 Dark Side Trakehners - 160cm : 2/302/30
31.01.2013 Raden Stal - 150cm : 1/40
31.01.2013 Cabin21 - 150cm : 3/30
31.01.2013 Kilpailukeskus Stewart - 160cm : 2/40
31.01.2013 Vorstal - 150cm : 4/30
01.02.2013 Dark Side Trakehners - 150cm : 2/30
01.02.2013 Heijastus - 160cm : 4/30
01.02.2013 Cabin21 - 150cm : 5/30
02.02.2013 Bogart&Britanov - 160cm : 2/40
02.02.2013 Heijastus - 160cm : 2/30
02.02.2013 Kilpailukeskus Stewart - 160cm : 2/40
02.02.2013 Bogart&Britanov - 160cm : 1/30
03.02.2013 Vorstal - 150cm : 4/30
03.02.2013 Heijastus - 160cm : 4/30
03.02.2013 Bogart&Britanov - 160cm : 4/40
03.02.2013 Bogart&Britanov - 160cm : 5/30
06.02.2013 Dark Side Trakehners - 160cm : 5/30
06.02.2013 Cabin21 - 150cm : 2/30
05.02.2013 Heijastus - 160cm : 1/30
07.02.2013 Dark Side Trakehners - 160cm : 4/30
07.02.2013 Heijastus - 160cm : 1/30
08.02.2013 Cabin21 - 150cm : 4/30
09.02.2013 Dark Side Trakehners - 160cm : 1/30
09.02.2013 Heijastus - 160cm : 5/30
09.02.2013 Cabin21 - 150cm : 5/30
11.02.2013 Cabin21 - 150cm : 1/30
12.02.2013 Cabin21 - 150cm : 2/30
14.02.2013 Dark Side Trakehners - 160cm : 4/30
14.02.2013 Cabin21 - 150cm : 1/30
15.02.2013 Dark Side Trakehners - 160cm : 4/30
15.02.2013 Heijastus - 160cm : 1/30
16.02.2013 Cheval Delamer - 160cm : 6/40
17.02.2013 Cabin21 - 150cm : 1/30
19.02.2013 Cabin21 - 150cm : 4/30
19.02.2013 Dark Side Trakehners - 160cm : 5/30
22.02.2013 Cabin21 - 150cm : 2/30
25.07.2017 - kutsu - VSN - trak tammat - 3/8, RCH
30.06.2017 - kutsu - VSN - trak tammat - 2/8, RCH
16.09.2017 - kutsu - NJ - trak tammat - 2/8, irtoSERT

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!