Manchester United, kuollut 19.01.2018

           
© Bagoniebos
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Manchester United, "Manu" Syntynyt: 01.12.2011 (17v.) 3v 15.12.2011
Rek.nro: VH14-021-0014 Rotu & sukupuoli: Trakehner & ori
Säkäkorkeus: 167cm Väritys: Punarautias
Kasvattaja: Gestüt Nobile, Pokeri Omistaja: Frida, VRL-05826, Faconde
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: ko:GP, re:110cm

Meriitit

Ch, myönnetty 03.04.2017
Palkittu joulukuun KRJ tilaisuudessa KRJ-I palkinnolla pistein 9+42+15+20+15=101p.
Palkittu helmikuun KTK tilaisuudessa KTK-II palkinnolla pistein 19+20+18+18=75p.
Palkittu joulukuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 25(15+10)-23,5(11,5+12)-17-19-4=88,5p.

Luonnekuvaus

Manu on perusmukava hevonen. Se toimii useimmissa tilanteissa oikein fiksusti, kuitenkin joskus käytöksessä olisi parantamisen varaa. Noh, laitetaan huonot hetket sukukalleuksien piikkiin, eihän oriilta voi aina odottaa täydellistä käytöstä ja itsehillintää. Rutiinihommat sujuvat Manun kanssa kuin vettä vain.

Manu on mukava hevonen hoitaa, sillä se nauttii hoitajan seurasta. Ori rakastaa harjaamista ja se usein alkaa kyhnyttää kaulaansa harjaa vasten. Kavioita putsatessa ei tarvitse kantaa huolta hevosen hampaista omassa takamuksessaan, Manu ei hoitajaansa pure. Harjan nyppiminen ja letitys sekä hevosen klippaus sujuvat ilman protestointia. Ainoa hoitotoimenpide mikä Manua inhottaa on pesu. Voiko olla mitään ällöttävämpää asiaa maailmassa, kuin letkusta päälle suihkuava vesi? Ei ainakaan Manun mielestä. Joinakin aamuina saattaa hoitaja löytää illalla hevosen jalkoihin käärimänsä pintelit ja patjat karsinan pohjalta tai loimen suikaloituna sievään kasaan. Iän karttuessa on Manu jättänyt pinteleiden ja loimien repimiset omaan arvoonsa.

Kuljetukset, eläinlääkärin käynnit, kengitykset ja raspaukset sujuvat suurimmaksi osaksi hyvin. Manu on oikein hyvä matkustamaan ja oriin kanssa samaan koppiin voi laittaa vaikka tamman, ujona poikana Manu menee tyttöjä nähdessään niin kovaan shokkiin, ettei saa päästettyä pihaustakaan. Eläinlääkärissä / klinikalla vieraillessa Manu käyttäytyy useimmiten fiksusti, joskus ori saattaa pelätä jotakin eläinlääkärin instrumenttia. Kengitys sujuu ongelmitta, mutta hampaita raspatessa taistelee Manu vastaan, henkeen ja vereen. Olemmekin katsoneet parhaaksi aina rauhoittaa oriin raspauksen ajaksi, tosin Manu löytää aina jostain voimia tapellakseen vastaan, jopa rauhoitettuna.

Manu ei ole mikään helpoin hevonen ratsastaa. Ori on jopa liioitellun herkkä istunnalle ja ohjalle. Manu alkaa todella herkästi protestoimaan ratsastajan apuja niiden ollessa liian voimakkaat.. ja Manun mielestä ne ovat lähes aina liian voimakkaat. Kun ratsastaja löytää Manun kanssa yhteisen sävelen, helpottuu ratsastaminen huomattavasti. Manulla on näyttävät ja matkaavoittavat liikkeet. Oriilla on tahdikas, rento ja joustava käynti, jossa on hyvä yliastunta. Tarmokkaat, tahdikkaat, joustavat ja matkaavoittavat liikkeet ravissa.
C: Pokeri

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Arsenalevm
koGP, re100cm, sk.161cm, rn
ii. Don Guiltoevm
koGP, re110cm, sk.161cm, rn
iii. Don Finacheevm
koIntII, re130cm, sk.170cm, trn
iie. Guinevereevm
koGP, re100cm, sk.159cm, rn
ie. Chelseaevm
koIntI, re140cm, sk.165cm, trn
iei. Liverpoolevm
koVaA, re160cm, sk.169cm, mrn
iee. Rozanna evm
koIntII, re110cm, sk.163cm, prn
e. Baronessaevm

koGP, re120cm, sk.166cm, trn
ei. Grandiosoevm
koGP, re100cm, sk.170cm, mrn
eii. Dickersonevm
koGP, re110cm, sk.167cm, mrn
eie. Grandellaevm
koIntI, re140cm, sk.169cm, mrn
ee. Barona
koIntII, re130cm, sk.168cm, rn
eei. Royal Dreamevm
koGP, re120cm, sk.170cm, rn
eee. Barnella evm
koIntI, re150cm, sk.166cm, rn

Isä Arsenal oli komea 161cm korkea, ruunikko trakehnerori. Ori kilpaili menestyksekkäästi Grand Prix tasolla ja kilpaili aikoinaan vOlympialaisissa Saksan maajoukkueessa. Arsenalilla on useita Grand Prix tasolla kilpailleita jälkeläisiä, ori on jättänyt myös muutamia hyviä kansainvälisen tason estehevosia. Arsenalia kehuttiin miellyttäväksi hevoseksi ja ahkeraksi työmyyräksi, joka oli aina valmiina aloittamaan hommat.
Isänisä Don Guilto oli 162cm korkea, ruunikko ori. Don Guilto kilpaili pitkään ja menestyksekkäästi Gran Prix tasolla. Viimeisen kilpailunsa ori kilpaili vielä 19-vuotiaana, virkeä vanhus! Siitoksessa Don Guiltoa käytettiin todella vähän. Pienistä ikäluokista on noussut kansainvälisellä tasolla menestyviä kouluhevosia.
Isänemä Chelsea oli 165cm korkea, näyttävä tamma. Tummanruunikko trakehnertamma kilpaili kouluratsastuksessa Intermediate I tasolla ja esteratsastuksessa 140 cm'n luokissa sijoittuen usein. Tammalla on viisitoista jälkeläistä, joista seitsemän kilpailee koulu- tai esteratsastuksessa kansainvälisellä tasolla.

Emä Baronessa oli 166cm korkea, tummanruunikko tamma. Baronessa kilpaili Grand Prix tasolla sijoittuen muutamia kertoja. Tammalla myös kilpailtiin esteratsastuksessa 120cm luokissa. Tammalla on Manchester Unitedin lisäksi kaksi muuta varsaa. Baronessaa kuvailtiin kuumaksi ja tuliseksi tammaksi, jolla oli erittäin näyttävät liikkeet. Tamma ei periytä tulista luonnettaan varsoihinsa.
Emänisä Grandioso oli 170cm korkea, mustanruunikko ilmestys. Ori kilpaili kouluratsastuksessa Grand Prix tasolla. Nuorempana Grandioso näytti painottuvan enemmän esteille ja sillä kilpailtiinkin metrin luokissa. Kun kapasiteetti ei riittänyt pidemmälle vaihdettiin lajia. Grandiosolla on yli sata jälkeläistä, jotka menestyvät koulu- ja esteratsastuksessa.
Emänemä Barona oli 168cm korkea, ruunikko trakehnertamma. Hevosella kilpailtiin kouluratsastuksessa Intermediate II tasolla ja esteratsastuksessa sillä hypättiin 130cm luokkia. Tamma siirtyi siitokseen jo varsin nuorella iällä. Baronessan lisäksi tammalla on viisi jälkeläistä, jotka ovat menestyneet kouluratsastuksessa kansainvälisellä tasolla.

Syntynyt Varsan tiedot Emä Omistaja
01.01.2013 t. Tottenham F Fairtown Perle Pokeri
15.02.2012 o. Southampton Hexen Sophronia Ray
24.12.2013 o. Trze Verdi Visible Karma Joe
01.05.2014 o. Jewelion F Jewelberry Frida
18.05.2014 o. Ziel Hunt for The Blood Vampire Hunter GER Cirus
24.02.2017 o. Aston Villa Es Vedra Romilly
20.02.2017 o. Davenham De Cloet leahiiii
.

Päiväkirja & valmennukset

Kouluvalmennus, valmentajana Sorja
Kun saavuin maneesiin huomasin Manun ja Pokerin olevan jo hyvää vauhtia verryttelemässä. Manu ravasi korvat luimussa ja häntä vimmatusti pyörien ja Pokerin ilmeestä näki että tänään ei tainnut olla Manun päivä. Uskoin kuitenkin orinkin siitä rentoutuvan kun päästäisiin töihin. Ensimmäiseksi käskin ratsukkoa ottamaan pitkillä sivuilla koottua ja lisättyä ravia, mutta tummanruunikko ori vaikutti vastahakoiselta ja hangoitteli selvästi vastaan. Käskin Pokeria ottamaan pari kierrosta reipasta laukkaa jonka jälkeen Manu ehkä hieman rauhoittui. Käskin ottaa vielä voltteja, pohkeenväistöä ja peruutusta ja näiden jälkeen Pokeri sai selvästi paremman tuntuman Manuun ja orikaan ei ollut enää niin hermostunut. Tämän jälkeen koottu ja lisätty ravi sujui moitteitta ja näiden jälkeen harjoiteltiin etu- ja takaosankäännöksiä. Manulle nämä olivat lasten leikkiä ja vaati selvästi haastavampia liikkeitä. Käskin ratsukkoa ottamaan muutamat piruetit ja Manu tuntui tyytyväiseltä päästessään näyttämään taitonsa, ja taitava ori olikin. Annoin ratsukon mennä käynnissä pari kierrosta molempiin suuntiin jonka jälkeen ratsukko sai mennä pitkän sivun passagea ja heti pitkän sivun lopussa jäädä piaffelle, sama juttu seuraavalla sivulla. Kokeilimme myös päinvastoin piaffesta siirtymistä passageen, hienosti Manu toimi jalkojensa kanssa, upeaa katsottavaa. Loppuverryttelyksi ratsukko sai ravailla ja laukkailla molempiin suuntiin tehden samalla voltteja ja pääty-ympyröitä. Manu oli kyllä taitava kouluratsu ja Pokeri sai sen työskentelemään hienosti orin haastavasta luonteesta huolimatta. Hienoa työtä!

Kouluvalmennus, valmentajana Sorja
Alkukäynnin jälkeen käskin Pokeria ja Manua verrytellä ravaillen molempiin suuntiin tehden samalla pääty-ympyröitä, sekä muutamia laukannostoja. Alkuverryttelyn jälkeen käskin ratsukkoa ottamaan avo- ja sulkutaivutuksia ensin käynnissä ja sitten ravissa. Manun työskentely oli upeaa katsottavaa ja Pokerin ilmeestä näki että sen eteen tehtiin selässä töitä. Taivutukset sujuivat hyvin, kehotin Pokeria tukemaan vielä paremmin avotaivutuksessa sisäpuolen apuja, jotta ori taipuisi kunnolla. Tämän jälkeen käskin ratsukkoa siirtymään lävistäjälle näyttämään pohkeenväistöä joka sujui ratsukolta mainiosti. Ratsukko sai pari kertaa laukata kierroksen ympäri, jonka jälkeen käskin ottamaan laukan vaihtoja joka neljännellä askeleella. Tässä ei ollut ongelmaa, joten käskin ratsukkoa näyttämään grand prix-luokan laukanvaihdot joka askeleella. Manu meinasi ensin mennä jaloistaan sekaisin, mutta Pokeri sai tilanteen hyvin hallintaan ja yhteinen rytmi löytyi nopeasti. Tämän jälkeen ratsukko sai hetken kävellä ja kyselin Pokerilta mitä he halusivat vielä treenata ja yhdessä päätettiin ottaa vielä 15 askeleen sarja piaffea. Manu meinasi ensin lähteä passagelle, mutta Pokeri sai sen kumminkin pysymään paikallaan ottaen samalla piaffeaskelia annetun määrän. Kehuin ratsukkoa ja Pokerikin oli selvästi tyytyväinen orinsa suoritukseen, olin varma että tämä ratsukko pääsee vielä pitkälle!

Kouluvalmennus, valmentajana weem
Manun valmennukseen olin suunnitellut kootuissa askellajeissa ratsastamista, ihan perusteitä tehden. Tavoitteena olisi saada erityisesti siirtymiset hienoiksi, mutta myös tasaisen liikkeen ylläpitäminen, noh, tasaiseksi. Alkuverryttelyssä neuvoin ratsastajaa tekemään paljon lisäyksiä, jotta sitten olisi vauhtia, mistä ottaa poiskin. Ensimmäiseksi ratsukko sai alkaa tehdä kootussa käynnissä kahdeksikkoa, ja joka kolmannella puoliskolla tehdä lisäyksen lisättyyn käyntiin, joka kolmannella keskikäyntiin. Vaikeinta tuntui olevan tehdä ero lisätyn ja keskikäynnin välillä, mutta kyllä se sieltä saatiin näkyviin. Sitten ratsukko sai tehdä muutamia koottu käynti - koottu ravi siirtymisiä, jonka jälkeen jatkaa ravissa. Ravissa jatkettiin vielä työskentelyä kahdeksikolla tehden lisäys aina ulkokaarella. Laukkatyöskentelyssä käytössä oli koko ura: laukannosto kootusta käynnistä, laukkaa uraa pitkin, lyhyen sivun jälkeen lävistäjälle, lävistäjällä lisättyä laukkaa, ennen kulmaa koottu laukka ja lyhyellä sivulla koottuun käyntiin siirtyminen. Manu rupesi ennakoimaan siirtymisiä, ja vaikka askellaji ei vaihtunut, ennakoinnin näki hevosen asennosta: se rupesi selvästi jarruttamaan liidokkuuttaan ennen siirtymistä. Neuvoin ratsastajaa tekemään siirtymiset vielä paljon paljon huomaamattomammin, jotta Manu ei näyttäisi valmistelun aiheuttamaa jännitystään heti ulos päin. Loppuverryttelyn ratsukko sai tehdä itsenäisesti.

Kouluvalmennus, valmentajana KarvaHaamu
Saapuessani kentälle ratsukko oli jo hyvää vauhtia lämmittelemässä. Katselin ratsukon työskenelyä volteilla ja irrottavilla liikkeillä, Manu vaikutti hiukan tahmealta joka ilmiselvästi hermostutti hiukan ratsastajaa. Käskin ratsastajaa laskemaan hiukan käsiään ja istumaan syvemmin satulaan, Manun liikkuminen muuttui hiukan paremmaksi mutta vielä oli töitä. Hetken päästä pyysin teitä ottamaan pari pysähdystä ja niihin peruutukset. Käytit hiukan rujosti ohjasapuja ja unohdit kokonaan käyttää istuntaa, siispä ori tyytyi vain viskomaan päätään ja ottamaan sivuaskelia. Neuvoin tekemään paljon pieniä pidätteitä ja käyttämään istuntaa enemmän apuna, Manu rentoutui ja pysähtyikin ilman vastaanhangoitteluja. Peruutuksetkin onnistuivat mukavasti. Sitten hiukan ravityöskentelyä. Pyysin ratsukkoa ottamaan lisättyä ravia pitkille sivuille ja koottua lyhyille. Manulla ei ollut mitään ongelmia koota itseään ja askellus lyhentyikin varsin mallikkaasti, eikä se edes yrittänyt tiputaa käynnille. Sen puoleen lisäyksissä ori yritti kaahotaa kamalaa vauhtia eteenpäin, pieniä pidätteitä ja reippasta eteenajoa niin johan askellus venyi huikeasti mutta vauhti pysyi silti hillityn reippaana. Väliin otettiin vielä sulku- ja avotaivutuksia käynnissä ennen laukkatyöskentelyä, orilta lötyi intoa tähän tehtävään eikä ratsastajaltakaan vaadittu enempää kuin oikeiden apujen osaamista. Laukannostoissa ilmeni pienoisia ongelmia, Manu olisi mielellään ottanut pari kierrosta reipasta laukkaa vaihtojen sijaan. Siispä ratkaisimme ongelman laukkuttamalla oria hetken pääty-ympyrällä. Ratsastaja tuppasi tuuppaamaan pohkeella liikaa jokaisessa nostossa ja ori ilmiselvästi hämmentyi ja otti liiankin reippaan vaihdon laukkaspurtin saattelemana. Taas jouduin muistuttamaan pienistä puolipidätteistä ja istunnasta jonka ratsastaja pian muisti aivan itsestäänkin ja tuli loistavia vaihtoja loppuakohden. Loppuun olikin hyvä ottaa vielä pari siirtymisharjoitusta. Muistit loistavasti käyttää istuntaa enemmän kuin reippaita ohjasotteita. Manu selvästikkin toimii paremmin pienillä selvillä avuilla kuin ronskeilla otteilla. Manu on upea ratsu joka vaatii ratsastajaltaan jonkinverran osaamista, työskentelyänne oli mahtava katsella.

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Pokeri
Ohhoh! Viime kerrasta onkin vierähtänyt aikaa! Mitään ihmeitä ei ole tuona hiljaisena aikana tapahtunut, olemme Manun kanssa nauttineet hienoista kevät- ja kesäkeleistä! Tänään oli estetreenin vuoro. Viime kerrasta onkin jo kulunut tovi, osaakohan tuo hepo enää hypätäkkään! Tallille päästessäni lähdin heti hakemaan Manua tarhasta, mutta oripoika ei ollut kanssani samaa mieltä. "Jee! Leikitään hippaa!" tuntui Manu ajattelevan, kun se juoksi muutama kymmenen metriä minua karkuun ja jäi odottelemaan joko se omistaja tulee perässä. Onneksi taskuuni oli jäänyt tyhjä karkkipaperi, jonka rapina houkutteli heikkomielisen ratsuni kiinniotettavaksi. Manun hoksatessa, että hän ei saanutkaan herkkuja, muuttui sen ilme varsin happamaksi. Tallissa oria harjaillessani ja varustaessani tuli muutama tuttu vastaan ja jäin (tietenkin) suustani kiinni, mikä ei Manua miellyttänyt (ja sen taas kuuli koko talli). Hirmuinen kolina ja pauke sekä kavioiden kopse täytti tallikäytävän. Menimme tuttavieni kanssa katsomaan tuon mekkalan aiheuttajaa ja ai mitenkä Manu oli polleaa poikaa, kun häntä tultiin katselemaan ja ihastelemaan. Olin lopulta saanut uljaan orhini varustettua ja suuntasin kentälle päin, tuttavani lupasivat jäädä esteiden nostelijoiksi. Lyhyen alkuverryttelyn jälkeen otin ylitimme muutaman puomin ja ristikon ravissa. Tarkoitus oli näyttää Manulle, että vaikka ei ollakkaan hypätty pitkään aikaan, niin ne esteet ovat silti turvallisia. Manu ylitti puomit ja ristikot kuin vanha tekijä! Koska halusin pitää treenin kevyenä, otimme loppuun muutaman pystyn ja parit ristikot. Ratsastuksen jälkeen pesin Manun ja siitähän ori oli mielissään! Pesun jälkeen sitä sai taas miettiä kumpi kastui enemmän, hevonen vai pesijä! Pesun jälkeen kuivasin ja loimitin orin ja laitoin sen vielä pariksikymmeneksi minuutiksi kylmäysletkuihin. Letkuttelujen jälkeen ori pääsi karsinaan syömään heiniä.

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Pokeri
Pitkästä aikaa pääsen kirjoittelemaan Manun päiväkirjään. Viime kerrasta onkin ehtinyt tapahtua jo paljon. Manu on osallistunut muutamiin valmennuksiin ja koulukilpailuihin oikein kivalla menestyksellä. 01.02 järjesti Vitry kilpailut joihin me Manun kanssa osallistuimme. Manu kilpaili kahdessa GP luokassa. Menin jo aikaisin aamulla talliin siistimään oriani, harja piti nyppiä ja letittää sekä häntääkin siistiä. Pelasin varman päälle ja olin pessyt oriin jo edellisenä iltana, en halunnut tapella Manun kanssa kisapäivänä. Puunauksen jälkeen Manu näyttikin kerrassaan upealta ilmestykseltä. Eipä mennyt kauaakaan, kun ori talutettiin kuljetusautoon ja lähdettiin matkalle. Kisapaikalla Manu oli selvästi todella jännittynyt, se tuntui alkuverkassa hieman nihkeältä eikä se keskittynyt kunnolla. Ennen ensimmäistä rataamme kävin kävelyttämässä Manua lyhyellä metsäpätkällä, syrjässä kisapaikan vilskeestä. Ensimmäinen luokka meni vähän niin ja näin. Manu oli vieläkin herpaantunut eikä malttanut keskittyä kunnolla, jonka takia meille tulikin muutamia virheitä. Ensimmäisen luokan jälkeen Manu tuntui jo hieman rennommalta ja jäin odottelemaan toisen luokan alkua, ennen vuoroamme astua radalle kävin vielä verkkaamassa Manua ja ori tuntui todella rennolta. Toinen rata menikin jo paljon paremmin. Manu oli todella rento ja hyvin kuulolla, yhteistyö sujui. Radan jälkeen kiittelin ratsuani ja kävin tekemässä loppuverkaksi pienen "maastolenkin". Kilpailut menivät siis meidän osalta ihan hyvin, ensimmäisestä luokasta ei tullut sijoitusta, mutta toisessa luokassa sijoituimme peräti toisiksi! Kisojen jälkeen nautimme oman tallin tallikahvioissa kakkukahvit!

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Pokeri
Tänä päivänä päätin tallille mennessäni, että irtojuoksutan Manun. Oriin kanssa oltiin edeltävä viikko treenailtu rankasti ja halusin oriin pääsevän tänään hieman helpommalla. Manu norkoilikin jo tarhan portilla, että joku hakisi hänet sisälle. Talliin kävellessämme päätti Manu esitellä muulle maailmalle kuinka hienoja x-hyppyjä hän osaakaan tehdä. Oikein hienojahan ne olivatkin. Tallissa harjasin Manun huolellisesti ja siitäkös ori nautti! Manu venytteli kaulaansa ja rapsutteli minua takaisin. Hassu poika! Harjauksen jälkeen hain varustehuoneesta Manun suojat, loimen ja suitset, jotka laitoin Manun päälle ripeästi. Alkuun kävelytin oria kentällä pitkässä liinassa, jotta sen lihakset lämpeäisivät. Vartin kävelyn jälkeen otin orilta loimen pois ja päästin sen irti. Alkuun Manu ravaili pitkää sivua pitkin hieman hämmentyneenä, mutta tajutessaan olevansa vapaa, alkoikin riemukas pierupukkilaukka. Hetken riehumisen jälkeen Manu rauhoittui taas ravaamaan. Hetken ravailtuaan otin orin kiinni, laitoin sille loimen ja kävelytin sitä. Talliin päästyämme riisuin Manun varusteista, harjasin sen ja laitoin sille kuivan loimen. Näiden toimien jälkeen Manu pääsi vartiksi kylmäykseen, jonka jälkeen ori pääsi karsinaan syömään.

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Pokeri
Menin jo aikaisin aamulla tallille moikkaamaan Manua. Ajattelin käydä oriin kanssa maastoilemassa, jotta mahdolliset lihasjumit avautuisivat (eilen Manu oli valmennuksessa, hyvin meni!). Ori oli tarhassaan mutustamassa viimeisiä heinänkorsia hakiessani sen sisälle. Sisälle päästyäni riisuin Manun loimista ja aloin harjailemaan oria. Tuttuun tapaansa ori nautti kovasti saamastaan huomiosta ja lähes torkkui tyhjän tallin käytävällä. Putsasin vielä kaviot ja lähdin hakemaan oriin varusteita. Satuloin Manun kaikessa rauhassa ja laitoin sille suojat jalkoihin ja ratsastusloimen selkään. Kiipesin pihalla Manun satulaan. Yleensä malttamaton ori lähtee jo tepastelemaan eteenpäin ennen kuin olen ehtinyt kyytiin, mutta tällä kertaa Manu jaksoi odottaa hienosti paikoillaan. Päätin ratsastaa pienen metsäpätkän läpi läheiselle pellolle ja antaa Manun hurjastella siellä. Metsäpätkällä Manu säpsyi hieman puista lentoon lähteviä lintuja, mutta pian huomasikin niiden olevan vaarattomia. Pellolle päästyämme otin alkuun ravia pitkillä ohjilla, jotta hevonen saisi venyttää kaulaansa. Manu ravailikin rennosti eteenpäin. Oriin lämmettyä otimme pari laukkaspurttia, tulihan sieltä muutama ilopukkikin! Spurttailujen jälkeen otin vielä loppuverryttelyksi ravia ja metsäpätkän käyntiä. Tallille päästessämme riisuin Manun varusteet ja pesin oriin. Voi mitenkä Manua inhottikaan olla pestävänä. Kumpikohan mahtoi pesusta kastua enemmän, minä vai hevonen.. Pesun jälkeen loimitin Manun ja jätin sen kylmäysletkuihin sekä annoin oriille melassivettä ja pari porkkanaa. Kylmäyksen loputtua pääsi Manu omaan karsinaansa kuivattelemaan ja minä aloin putsata sen varusteita. Kun olin putsannut Manun varusteet ja tehnyt muita pikkuhommia otin hevosen venyteltäväksi. Venyttelyn jälkeen vaihdoin Manulle vielä kuivan loimen ja päästin oriin karsinaan syömään päiväheiniä.

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Pokeri

Kilpailukalenteri

sijoituksia KRJ 43kpl
28.02.2012 - Kutsu - KRJ - GP - 2/50
28.02.2012 - Kutsu - KRJ - GP - 3/50
01.02.2012 - Kutsu - KRJ - GP - 2/72
31.01.2012 - Kutsu - KRJ - GP - 3/50
28.01.2012 - Kutsu - KRJ - GP - 3/50
27.01.2012 - Kutsu - KRJ - GP - 7/50
09.01.2012 - Kutsu - KRJ - GP - 1/50
07.02.2013 - kutsu - KRJ - IntII - 4/60
24.02.2013 - kutsu - KRJ - GP - 4/40
19.03.2013 - kutsu - KRJ - IntII - 4/30
20.03.2013 - kutsu - KRJ - GP - 4/30
04.04.2013 - kutsu - KRJ - GP - 4/30
08.04.2013 - kutsu - KRJ - GP - 1/30
15.03.2013 - kutsu - KRJ - IntII - 1/29
18.03.2013 - kutsu - KRJ - IntII - 1/40
19.03.2013 - kutsu - KRJ - IntII - 3/40
02.04.2013 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
04.04.2013 - kutsu - KRJ - GP - 3/50
06.04.2013 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
12.05.2013 - kutsu - KRJ - GP - 3/60
16.05.2013 - kutsu - KRJ - GP - 1/30
29.04.2013 - kutsu - KRJ - GP - 2/28
04.05.2013 - kutsu - KRJ - IntII - 6/40
07.05.2013 - kutsu - KRJ - IntII - 6/40
10.05.2013 - kutsu - KRJ - IntII - 6/40
07.05.2013 - kutsu - KRJ - IntII - 3/50
10.05.2013 - kutsu - KRJ - IntII - 4/50
01.05.2013 - kutsu - KRJ - IntII - 1/30
10.05.2013 - kutsu - KRJ - GP - 5/34
20.08.2013 - kutsu - KRJ - IntII - 5/42
20.08.2013 - kutsu - KRJ - GP - 6/50
24.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
19.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 1/50
25.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 5/50
18.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 3/50
26.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 6/50
18.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 1/50
23.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 3/50
18.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 1/50
23.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
26.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
31.07.2015 - kutsu - KRJ CUP - IntII - 10/125
31.10.2016 - kutsu - KRJ CUP - IntII - 4/187
24.11.2016 - kutsu - NJ - puoliveriset - 4/12, irtoSERT
22.01.2017 - kutsu - NJ - trakehnerit - 4/12, irtoSERT
05.02.2017 - kutsu - VSN - trak orit - 4/10, RCH
08.04.2017 - kutsu - NJ - pv orit - 4/12, irtoSERT

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!