Lan Mahone RE, kuollut 08.01.2015

       
© Tilli

Virallinen nimi: Lan Mahone RE, "Lama" Syntynyt: 03.06.2008 (18v.) 4v 03.12.2008
Rek.nro: VH11-011-0131 Rotu & sukupuoli: Suomalainenpuoliverinen & Tamma
Säkäkorkeus: 164cm Väritys: Tummanruunikko
Kasvattaja: Rehellinen Omistaja: Frida, Faconde
Painotuslaji: Esteratsastus Koulutustaso: ko:HeA, re:130cm

Meriitit

Kantakirjattu marraskuun KTK tilaisuudessa KTK-III palkinnolla pistein 69p.
(Palkittu marraskuun YLA tilaisuudessa YLA3 palkinnolla pistein 35+26+25+21=107p.)
Palkittu lokakuun SPL tilaisuudessa SPL-II palkinnolla pistein 16+17+20+20+20+06=99p.
(Palkittu marraskuun ERJ tilaisuudessa ERJ-III palkinnolla pistein 8+52+0+13+9,5=82,5p.)
Ch arvonimi myönnetty 05.05.2012
Palkittu heinäkuun ERL tilaisuudessa ERL-III palkinnolla prosentein 100-63,34-75-0-95-70=76,67%
Palkittu toukokuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 22(14+8)-27(15+12)-17-14-5=85p.
Palkittu joulukuun ERJ tilaisuudessa ERJ-II palkinnolla pistein 7+46+0+22+15=90p.

Luonnekuvaus

Lama on hyvä hyppääjä ja sopii hyvin kisaratsuksi. Se työskentelee mielellään ja esteet ovat selkeästi tämän tamman alaa. Se on reipas ja pirteä, joskus hieman innostuu liikaakin. Taluttaessa tamma askeltaa tahdikkaasti, eikä jää hidastelemaan. Vähän ehkä säikkyy ja kyttäilee jos vastassa on iso auto, puukasa tai jotain muuta mikä Lamaa pelottaa. Kokenut ratsastaja saa Lamasta varmasti paljon irti.
Traileriin tamma menee vauhdikkaasti usein ravaten sisään. Välillä hieman itsekeskeinen, eikä Lama pidä todellakaan kaikista hevosista. Muutama suosikki ja muita kohtaan Lama saattaa äksyillä jos liian lähelle tulevat. Kengittäjää Lama kammoaa ja onkin aina ihan paniikissa tämän astuessa talliin. Tallissa tylsistyttyään ilmoittaa tekemisen puutteensa kyllä potkimalla seiniä ja puremalla kaltereita.

Lama hermostuu vain jos karsinaan menee samanaikaisesti monta ihmistä. Sen mielestä yksi riittää kerralla karsinaan. Lama on aina kiinnostunut hoitajasta ja tämän tekemistä askareista. Ei lähde karsinasta mihinkään vaikka ovi olisikin kokonaan avoin. Joskus pahoina päivinä hieman uhittelee hoitajaa potkimalla seiniä ja saattaa yrittää näykkäistä. Kuitenkin kunnon kurilla saa tamman ainakin hetkeksi pois kimpustaan.
Peseminen ja jalkojen kylmäys ei ole tämän tamman lempipuuhaa ja vesariin saaminen ei aina olekaan se kaikista helpoin asia tehdä. Väistää kivasti vesiletkua ja potkii jos vesi ei ole sopivaa. Vesarissa usein luimii ja varmasti on ilkeällä päällä jos ohitse kävelee Laman mielestä ei-niin-mukavia hevosia. Kuitenkin ihan perushoito karsinassa on lähestulkoon helppoa. Suitsitus ei tuota ongelmia, mutta satuloinnista Lama ei pidä. Tamma luimii ja saattaa potkia, muttei hoitajaan silti pura ärsytystään.

Tamma on matkalla jo siinä vaiheessa kun ratsastaja istuu satulaan. Lamalla ei ole aikaa satulavyön kiristelyyn eikä jalustimien säätöön, tamma kun on kovin kiireinen bisnesnainen jolla on aina kiire kaikkialle. Aloittaa mielellään työskentely heti, eikä Laman kuuliaisuutta ja kiinnostusta tehtäviin tarvitse kauaa hakea. Käynnissä kävelee usein aika reippaasti, eikä millään haluaisi rauhoittua ja keskittyä. Ravissa Lama on reipas ja ravaa pitkin askelin. Tätä tammaa on aika vaikea saada rauhoittumaan ja kokoamaan askeltaan, se kun tahtoisi vain kyyhötellä eteenpäin. Kuuntelee kyllä ratsastajaa muuten hyvin, vaikkei vauhtiaan hidastaisikaan. Tamma omaa mukavan ja hyvin pyörivän laukan. Laukassa Lama yleensä on kaikista helpoin hallita. Silloin tamma jaksaa keskittyä parhaiten tekemäänsä eikä vain painele täysillä eteen. Tosin vauhtiakin löytyy aina tarvittaessa. Kouluväännöstä Lama ei aina jaksa niinkään paljoa kiinnostua, mutta toimii silti ihan hyvin.
Esteillä Lama on todellakin elementissään. Kuuntelee ratsastajaa hyvin ja hyppää rehellisesti. Laukka pyörii hyvin ja on helposti hallittavissa. Hyppää esteen kuin esteen, vaikkakin joskus epävarman ratsastajan kanssa Lamankin itsevarmuus hieman putoaa. Ei pahemmin kyttäile, tai ainakaan anna sen häiritä. Välillä hieman kaahailee, mutta hyppää silti varoen jalkojaan. Keskittyy aina seuraavaan esteeseen. Tiukat tiet eivät ole Lamalle mikään ongelma, kunhan ratsastaja muistaa koota laukkaa hieman ennen kaarretta, muuten ratsukko menee helposti nurin Laman kaahaillessa. Esteen jälkeen usein laukkaa muutaman askeleen lujaa, mutta hidastaa kyllä ihan hyvin.
Maastossa vireä ja reipas. Vähän säikkyy, muttei siltikään ole mikään hermoraunio. Maastoesteet sujuvat rataesteiden mukaisesti reippaissa merkeissä. Hyppää maastossa rehellisesti eikä pahemmin kiellä, ainakaan ilmoittelematta siitä jo muutamia askelia ennen estettä.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. FIC Mahone
koIntI, re100cm, sk.162cm, m
ii. I Call You evm
koHeB, re160cm, sk.178cm, m
iii. Game Boy evm
koHeA, re150cmcm, sk.172cm, trt
iie. Havanna Calla evm
koHeB, re130cm, sk.176cm, rn
ie. Maribell evm
koHeA, re140cm, sk.162cm, rt
iei. Big Ben Junior evm
koHeB, re160cm, sk.168, km
iee. Marihuana JEY evm
koHeB, re150cm, sk.166cm, m
e. Riwallan
koGP, re130cm, sk.160cm, tprn
ei. Allan evm
koHeB, re160cm, sk.167cm, trn
eii. Aousé evm
koHeB, re160cm, sk.170cm, trn
eie. Amelei evm
koHeA, re140cm, sk.175cm, km
ee. Riwall evm
koHeB, re150cm, sk.164cm, rt
eei. Rybik evm
koHeB, re120cm, sk.167cm, trn
eee. Walinda evm
koHeB?, re140?cm, sk.161cm, päist

i. FIC Mahone, komea ori joka on arvonsa tunteva, tumma ja tulinen herrasmies. Ori on haastava ratsastettava, mutta ei mikään mahdottomuus, ei sitä silti kannata ihan aloittelijoille antaa. FIC Mahone on hyvä periyttämään jälkeläisilleen upeita liikkeitä, vaikka itse olikin todella suurikokoinen, ei jälkeläisitä mitään jättiläisiä ole tullut. Sivut kadonneet.
ii. I Call You, lähes täysin musta suurikokoinen ori joka niitti mainetta ja mammonaa eläessään, mutta se ruunattiin nuorena. Ennen ruunausta se kuitenkin astui kolme tammaa joista kaksi tuli kantaviksi. Myöhemminhän ruunalla olisi ollut jalostusarvoa jos ori olisi ollut, mutta niin kuumapäinen ja hurja hevonen orina joten toimenpide oli välttämätön. I Call You hyppäsi 160 cm ratana helposti. Ruuna oli helppo ratsastettava pienissä esteissä, mutta 100 cm jälkeen kuumeni todella helposti ja kisoissakin saattoi kieltää useampaan kertaan. Mikäli ruuna ei kieltänyt rata mentiin puhtaasti läpi. Ruuna lopetettiin 23 vuoden iässä pahan kaviokuumeen seurauksena.
iii. Game Boy, tummanrautias ori syntyi hollannissa, mutta sieltä se myytiin heti vieroituksen jälkeen englantiin jossa se eleli kuusivuotiaaksi asti. Englannissa ollessaan ori pärjäsi paikallisissa kisoissa hyvin, mutta kukaan ei uskonut sillä olevan potentiaalia isoihin luokkiin ja suuriin maailmanmestaruuskisoihin. Ori loukkasi toisen takajalkansa seitsemänvuotiaana joten se tuli kolmannen kerran myyntiin jolloin maailman kuulu Mark Whitney osti oriin, hoiti jalan kuntoon ja alkoi valmentamaan sitä. Loppujen lopuksi ori voitti kaksi maailmanmestaruustitteliä ja siitä tuli yksi maailman huipuista, orilla onkin yli 40 jälkeläistä maailmalla. Game Boy kuoli 18 vuotiaana onnettomuudessa.
iie. Havanna Calla, ruunikko suurikokoinen tamma joka sukunsa puolesta oli täydellinen, mutta itse se ei silti menestynyt kovinkaan hyvin kilpakentillä. Siitoshevosena se kuitenkin sai näyttää kyntensä ja osoittautui hyväksi emäksi, mutta myös loistavaksi periyttäjäksi. Tamman varsat ovat pärjänneet esteratsastuksessa todella hyvin ja pari niistä on myös maailmanmestareita. Tamma kuoli kuitenkin 19 vuotiaana viimeisen varsansa synnytykseen, varsa saatiin pelastettua.
ie. Maribell, Pienikokoinen rautias tamma joka menehtyi kuitenkin ennen kuin ehti kunnolla palata kisaradoille ensimmäisen varsansa jälkeen. Tamma ehti kisata parissa isoissa kisoissa ja sijoittui kärkikolmikkoon kummallakin kerralla. Potentiaalia olisi ollut siis korkeammallekin, onneksi se kuitenkin ehti tehdä yhden varsan jatkamaan harvinaista sukulinjaansa.
iei. Big Ben Junior, kimo ori lähes saman näköinen isänsä kanssa. Orin suku on todella harvinainen eikä samoja nimiä esiinnyt monien sukutauluissa. Isänsä tavoin kimo ori hyppää 160 cm ratana. Ori on menestynyt niin esteillä kuin kentässäkin ja sillä on este- sekä kenttäpainotteisia jälkeläisiä. Ori menehtyi luonnollisesti 26 vuoden ikäisenä tarhassaan.
iee. Marihuana JEY, musta kenttäpainotteinen tamma joka menestyi myös esteillä todella hyvin. Marihuana JEY oli kova nimi kenttäpiireissä, mutta loukkaantuo pahasti yhdeksänvuotiaana jolloin se vetäytyi viettämään eläkepäiviä siitoshevosena. Tamma sai kuusi jälkeläistä ennen kuin se lopetettiin puhjenneen puhkurin takia.

e. Riwallan, kaunis siro estetamma. Pärjännyt hyvin esteillä, mutta kisattu myös muita lajeja. Riwallanilla on helppo ratsastaa ja se soveltuu kaikentasoisille ratsastajille loistavasti, vaativammalla ratsastajalla osaa vaativampiakin liikkeitä ja hyppää korkeammalle ilman temppuiluja. Periyttää jälkeläisilleen hyppykapasiteettia. Sivut kadonneet.
ei. Allan, komea tumma ori, kapasiteetikas esteille, hiukan lapsellinen. Ori on niittänyt kisakentillä mainetta ja mammonaa, yksi saksan parahimmista estehevosista. Arvostettu ori viettää hyvin ansaittuja eläkepäiviään etelä-saksassa kasvattajan luona.
eii. Aousé, tumman ruunikko ori kisasi eläessään lähinnä kenttää, mutta se kävi muutamissa estekisoissakin. Ori on ranskasta USA’an tuotu puhdas linjainen ori joka on luonteeltaan täysi kymppi. Aousé astui vain muutaman tamman, mutta jokainen jälkeläinen sai isältään kapasiteettia korkeisiin esteluokkiin ja kenttään. Orilla kisattiin myös helpoissa koululuokissa.
eie. Amalei, kimo suurikokoinen tamma, kisasi eläessään vain muutaman kisan ennen loukkaantumistaan, Amalei mursi jalkansa pahasti, mutta se saatiin paranemaan kisaura kuitenkin oli ohitse. Onneksi tamma pystyi kantamaan jälkeläisiä joten se kuoli vasta 25 vuotiaana luonnollisista syistä.
ee. Riwall, hieno rautias tamma, hyvin sirorakenteinen puoliveriseksi. Riwall hyppäsi 150 cm ratana, mutta sillä kisattiin muutamissa kenttäkisoissa joissa se ei kuitenkaan pärjännyt. Tamma ei ole kovin tunnettu, mutta suurinosa sen jälkeläisistä on pärjännyt ja kerännyt nimeä muuallakin kuin kotimaassaan.
eei. Rubik, tummanruunikko ori, kanadassa kasvatettu hyvin pärjännyt, ei kuitenkaan mitään suuria voittoja tililleen kerännyt. Myytiin ranskaan neljävuotiaana ja viettää siellä nyt eläkepäiviään puskaratsuna jollain viinitilalla. Sekä astuu edelleen tammoja.
eee. Walinda, kuulemma hyvin kaunisrakenteinen päistärikkö hiukan tuittupää. Tammasta ei paljoa tiedetä sillä katosi kasvattajan myytyä sen seitsämän vuotiaana yhdysvaltoihin, kisakentillä ei olla nähty. Kasvattaja kisasi jonkin verran ja Walindalla olisi ollut kapasiteettia korkeisiin luokkiin, ennen myymistä kasvattaja teetti itselleen varsan tammasta tämän hienon sukutaulun vuoksi joka oli täynnä maailman huippuja.

Syntynyt Varsan tiedot Isä Kotipaikka
19.01.2009 t. Grace Mahone ATN Graceland Style LIN om. Bino
01.04.2009 o. Lan Riwallux ATN Capoltin D. Urvan om. Lilla
22.01.2010 t. Push A Button F Lovely Boy F om. Kiejo
05.04.2010 t. Mahador of Dreams F Predator of Dreams om. Wolf
05.04.2011 t. Kiss Me Forever F ? om. leende
01.05.2011 t. La Linda F Lovely Boy F om. Ansku
18.06.2011 o. Jam Session F Crimson Craw om. Norpatar
26.07.2011 o. Custommade F C U In Hell PB om. Pierre
20.10.2011 t. Cruel Soul F Hades Barrier om. Frida
05.09.2012 t. Lan Tropical F Tropical Teatime Solo om. Bino
. om.

Päiväkirja & valmennukset

Estevalmennus, valmentajana Kaylee
Hieno tamma Lama ja Frida olivat minulla valmennettavana. Valmennuksessa teimme muutamia yksinkertaisia harjoituksia, ja varsinaista teemaa ei tällä kertaa ollut. Lama oli virkeä alusta asti, ja Fridan ei todellakaan tarvinnut pidätellä ratsuaan, päin vastoin. Laman ja Fridan yhteistyö sujui alussa hieman kangerrellen, eikä tamma oikein halunnut kuunnella Fridan pidätteitä, ja se olisi halunnut mennä esteet mahdollisimman kovaa ja korkealta. Loppua kohden Lama muuttui hyvän ratsastuksen ansiosta kuuliaisemmaksi, ja loppuvalmennuksesta se leiskautteli muutamia hienoja hyppyjä. Laman hyppytyyli oli hyvä, ja kyseessä on ehdottomasti erittäin kapasiteetikas tamma. Fridan ratsastus oli hyvää, tosin varsinkin alussa olisit voinut myödätä enemmän hypyissä, sillä kun Lama hiukan kiihdytteli ennen estettä, teit oikein pidätteitä, mutta jäit vetämään ohjasta, kun Lama jo ponnisti hyppyyn. Muutenkin käsi olisi voinut olla ratsastuksessasi hieman pienemmässä roolissa, mutta loppua kohden tämäkin asia parani huomattavasti.

Estevalmennus, valmentajana Hilla
Lama oli innokkaalla tuulella jo kentälle astuessani. Se steppaili ja hiukan ehkä oli jo raviin nostamassa, mutta Frida piti tamman hyvin hallinnassa. Sitten käyntiin, muutamia voltteja ja siirtyminen muutaman kierroksen jälkeen raviin. alkuveryttely meni hyvin. Pitkillä sivuilla pysähdys ja 4 askelta taakseppäin. Lama totteli hyvin pienetkin avut joita Frida antoi. Sen jälkeen siirtyminen raviin ja koko rata leikkaa ja suunnanvaihto. Seuraavaksi keskikentälle ja pysähdys. Hiukan pohkeenväistöä ja eteenpäin ravissa. Lama hiukan nosteli ja nakkeli niskaansa, että ei kiinnostaisi pätkääkään. No seuraavaksi siirtyminen laukkaan ja muutaman kerran siirtymis sarja laukka-ravi-käynti-laukka. Sitten ravi-laukka-käynti-ravi. Hienosti meni ja sitten raviin. Muutama voltti ja pitkän sivun keskellä siirtyminen laukkaan. Lama toimi kokonaisuudessaan hyvin ja sitten toisella puolella pitkää sivua pysähdys ja 3 askelta taaksepäin. Ajattelin lopetella tähän loppu käyntien kanssa.

Estevalmennus, valmentajana Emily
Laman estevalmennus alkoi pienien 50cm pystyjen hyppäämisellä. Esteet olin asetellut pitkälle sivulle kaarevaksi linjaksi. Frida ohjasi Laman päättäväisesti esteelle ja hyppäämisen Frida jätti tamman hommaksi, eikä muuta tarvittu. Lama oli kuin luotu hyppäämään. Sen laukka-askeleet sopivat täydellisesti esteiden väliin. Huomautin Fridaa joustamaan hypyn aikana kädestä kunnolla. Sitten hypättiin halkaisijalla olevaa okseria, joka oli 80cm. Hypyn aikana tulisi laukanvaihto ja suunnanvaihto. Ratsukko tuli esteelle hieman vinossa, mutta alastulo oli suora. Laukanvaihto ei kuitenkaan onnistunut, joten jatkettiin samaan suuntaan ja kokeiltiin uudestaan. Neuvoin katsomaan ja asettamaan tamma siihen suuntaan jolle laukka vaihtuisi. Tälläkertaa vaihto onnistui. Kun esteitä oli hypitty yksittäisinä 130cm korkeiksi asti, oli viimeisenä tehtävänä rata. Ratsukko lähti radalle vauhdikkaasti ja hyppäsi jokaisen esteen kun uutena haasteena. Muutamaa erikoisestettä tamma kyttäsi hieman pelokkaasti, mutta Fridan kannustamana se hyppäsi nekin hienosti !

Estevalmennus, valmentaja Ongelmalapsi
Astelitte kentän keskelle rauhallisen oloisina, vailla huolia. Lama oli innoissaan, kun nousit tämän selkään ja takapuolesi oli hädin tuskin osunut satulaan kun tamma jo lähti liikkeelle. Pysäytit tämän kuitenkin nopeasti ja annoit vasta sitten luvan lähteä. Alkuverryttelyjen ajan tamma meinasi koko ajan kiihdyttää vauhtiaan ja jouduit oikein pitelemään, ettei tamma olisi hypännyt kentän aidan yli, heh. Tamma kuunteli ohjeitasi hyvin innostuksestaan huolimatta. Oli aika alkaa työskentelemään esteiden parissa. Aloitimme pienille lämmittelyesteillä, vaikka niitä tamma ei olisi innoltaan halunnut. Hyppäsi kunnon mahavaralla ja päätimme siirtyä aika pikaisesti korkeampiin esteisiin. Nostelin puomit about 120cm korkeiksi, osasta tein myös sarjoja. Trippelinkin olin saanut koottua kentän pitkälle sivulle. Tamma hyppäsi hienosti, pienimmät hienolla mahavaralla. Pari kertaa puomi tipahti, mutta kieltoja ei tullut kertaakaan. Hiukan tamma meinasi välillä kaahata, mutta sait sen aina rauhottumaan esteelle tultaessa. Tein teille jotain pikku rataakin ja suorititte sitä loistavasti pariin otteeseen. Te olette erittäin lupaava ratsukko, molemmat erittäin taitavia, filmaattisia ja innokkaita! Onnea tulevaisuuteen

Estevalmennus, valmentaja Junity
Harjoittelumme päätavoite oli saada ensinnäkin avut kuntoon, hevonen hallintaan ja tiet sujuviksi, eli toisinsanoen palasimme perusteisiin. Alkulämmittelyn jälkeen rupesimme hyppäämään 110cm okseria, mikä sujui täysin moitteettomasti kolmen kriteerin kannalta. Lisätessäni toisen okserin kolmen askeleen päähän, Lama suoritti sarjan ehkäpä puolikkaalla askeleella eli meno oli aivan liian vauhdikasta. Jotta saisit tamman paremmin avuille, käskin sinua pysäyttämään Laman heti okserin jälkeen. Tätä saimmekin vääntää aika kauan, ennen kuin harjoitus tuotti tulosta - mutta lopulta tamma malttoi seisahtua esteiden väliin. Pysäytysharjoituksen jälkeen muutkin harjoitukset sujuivat erinomaisesti ja Lama pysyi todella kuuliaisesti avuilla. Hyppäsimme vielä muutaman korkeamman esteen ja harjoittelimme askelvälien hiomista juuri sopiviksi, mikä oli teille helppoa.

Estevalmennus, valmentajana Toffe
Heti tunnin alkaessa huomasin että tällä neidillä olikin kova meno päällä. Alkuverryttelyjen aikana se mennä viipotti kovaa vauhtia eteenpäin, mutta sait sen kuitenkin hyvin kuuntelemaan itseäsi. Kasasin teille 50cm korkean verryttelyesteen, jota saitte hypätä vapaasti sillä aikaa kun kasasin tulevan ratanne muut osat. Siihen kuuluisi vain viisi estettä, mutta mukana olisi myös tiukkoja mutkia. Verryttelyhyppynne sujuivat hyvin, Lama hyppäsi hyvällä tekniikalla ja oma istuntasi auttoi tammaa paljon. Saitte alkaa hyppäämään rataa, jossa oli pystyeste, kaksi trippeliä, muuri ja vesieste. Vähän erikoisesteitäkin siis olisi luvassa! Aloititte radan varmasti hyppäämällä pystyesteen "kovaa ja korkealta" tyylillä, mutta Lama pysyi silti hienosti hanskassa. Olikin jo ensimmäisen tiukan kurvin vuoro, ja vaikka Lamalla oli hieman vaikeuksia kääntyä isona hevosena pieni mutka, se selviytyi kuitenkin seuraavalle esteelle kunnialla. Muuri hypättiin reippaasti yli ja seuraava trippelikin meni hienosti. Neljännellä esteellä, joka oli vesieste, Lama alkoi epäilemaan ennen hyppyä, mutta sinun rohkaistuasi tammaa se hyppäsi kuitenkin yli. Viimeinen trippelikin meni hienosti, olen teistä ylpeä! Loppuverryttelyksi saitte vielä tehdä voltteja ja ympyröitä.

Estevalmennus, valmentajana ?
Verkassa Lama luuli olevansa koulutunnilla ja ensimmäinen verkkaeste tulikin tammalle yllätyksenä ja se pudotti puomin. Seuraavalla yrittämällä tamma tiesi mitä on tulossa ja hyppäsi jalkojaan varoen ja mukavalla ilmavaralla. Kulki koko tunnin ajan reippaasti, muttei silti kaahannut kuin päätön kana. Hyppäsi jokaisen esteen maltilla, mutta pikkasen kiihtyi aina esteen jälkeen. Yksittäiset esteet onnistuivat todella hyvin ja askel osui joka esteelle hyvin. Ratakin meni hyvin Laman tietäen mitä tehdä. Esteet eivät olleet Lamalle kovinkaan korkeita, eivätkä tuottaneet teille mitään ongelmaa. Pärjäisitte hyvin varmasti myös parikymmentä senttiä korkeammillakin. Olit selässä koko ajan hereillä ja tietoinen mitä pitää tehdä. Kokonaisuudessa onnistunut tunti ja sait Laman hyvin kuulolle.

Estevalmennus, valmentajana ?
Alkutunnista Lama vaikutti hieman jäykältä, mutta sait sen lämmiteltyä hyvin ja tamma taipui mukavasti. Verakkaeste, joka siis oli tuon 80 cm korkea, onnistui jo heti ensimmäisellä kerralla hyvin. Sinä sen Lama keskityitte kummatkin hyvin ja sitä seurasi lähes täydellinen esteen ylitys. Metrin korkuisiin esteisiin ja rataan siirryttyä Lama vaikutti pirteältä, mutta oli silti hyvin hallinnassa. Tamma ylitti jokaisen esteen rauhassa ja keskittyen tekemäänsä. Lopputunnista hypättiin vielä pari 110 cm yksittäistä estettä, kun muuten tunti oli sujunut niin hyvin. Nämä yksittäiset pystyt onnistuivat muiden esteiden mukaan hienosti. Koko tunti meni kokonaisuudessaan hyvin ja Lama oli koko ajan hyvin hallinnassa ja keskittyi kunnolla.

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Frida
Tämä tamma alkaa olla saavuttanut jo kaiken mahdollisen. Tarkoitus olisi vielä käydä korottamassa ERJ-palkintoa jonka jälkeen Lama saa jäädä hyvin ansaituille eläkepäiville. Toivomme ainakin II-palkintoa, ykköseen meillä tuskin on mahdollisuuksia tamman vanhempien vuoksi. Ne kun eivät ole kisakentillä juurikaan pyörineet. Minulla on tammasta varsakin omassa tallissa joka sekin on oikein hyvin pärjännyt. Lama oli ensimmäisiä hevosia jotka talliin tuli kun toimintaa aloitin ja se on mittaamattoman tärkeä minulle, en voi kuvitellakaan sitä päivää kun aika siitä jättää. Parempi olla ajattelematta sitä. Tilaisuuteen on lähdössä Laman lisäksi meidän porukasta kaksi muutakin hevosta. Toivotaan että päivä menee hyvin, hevosemme pärjäävät ja saavat mahdollisimman hyvät palkinnot.

Kilpailukalenteri

sijoituksia 83kpl
19.10.2008 - kutsu - ERJ - 120cm - 1/30
23.10.2008 - kutsu - ERJ - 70cm - 7/55
28.10.2008 - kutsu - ERJ - 100-110cm - 3/45
31.10.2008 - kutsu - ERJ - 120-130cm - 6/170
02.11.2008 - kutsu - ERJ - 120cm - 5/26
02.11.2008 - kutsu - ERJ - 130cm - 2/21
07.11.2008 - kutsu - ERJ - 120cm - 3/40
28.01.2009 - kutsu - ERJ - 110cm - 5/30
26.02.2009 - kutsu - ERJ - 120cm - 5/35
25.03.2009 - kutsu - ERJ - 110cm - 4/30
25.03.2009 - kutsu - ERJ - 120cm - 7/50
28.03.2009 - kutsu - ERJ - 130cm - 7/50
29.03.2009 - kutsu - ERJ - 110cm - 5/30
30.03.2009 - kutsu - ERJ - 110cm - 5/30
31.03.2009 - kutsu - ERJ CUP - 120cm - 8/151
31.03.2009 - kutsu - ERJ CUP - 130cm - 4/116
13.11.2010 - kutsu - ERJ - 120cm - 1/60
05.11.2010 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/30
06.11.2010 - kutsu - ERJ - 130cm - 5/30
22.11.2010 - kutsu - ERJ - 130cm - 1/50
21.11.2010 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/30
13.01.2011 - kutsu - ERJ - 120cm - 1/44
22.04.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 1/40
17.05.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 6/40
20.05.2010 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/35
21.05.2010 - kutsu - ERJ - 130cm - 3/35
21.05.2010 - kutsu - ERJ - 130cm - 5/35
22.05.2010 - kutsu - ERJ - 130cm - 3/35
30.06.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 6/50
12.07.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 6/100
02.07.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 2/25
23.07.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 6/50
24.07.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 6/50
26.08.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/30
16.08.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 1/30
18.08.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 2/30
20.08.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 5/30
03.08.2010 - kutsu - ERJ - 130cm - 6/40
09.08.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 6/40
07.08.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 5/47
16.08.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 6/40
13.09.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/30
21.08.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 3/37
04.09.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 2/11
31.10.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 2/50
07.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 1/50
09.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 6/50
31.10.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 3/30
02.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 5/30
31.10.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 2/50
02.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 3/30
07.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 2/30
04.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/40
06.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/40
28.10.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 5/30
29.10.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/30
30.10.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 3/30
02.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 2/30
03.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 5/44
09.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 6/40
15.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 6/40
15.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 1/40
06.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 2/21
07.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 1/6
07.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 1/7
23.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 5/60
20.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 5/40
21.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 6/50
25.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/50
20.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/50
01.12.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 2/50
22.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/26
23.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 1/26
24.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/26
23.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 5/48
14.12.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 6/40
01.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/20
02.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 1/20
05.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 2/20
30.04.2012 - kutsu - ERJ CUP - 120cm - 13/207
30.06.2012 - kutsu - ERJ CUP - 120cm - 4/167
30.11.2012 - kutsu - ERJ CUP - 120cm - 7/159
31.10.2014 - kutsu - ERJ CUP - 120cm - 9/299
30.11.2014 - kutsu - ERJ CUP - 130cm - 6/153
15.02.2010 - kutsu - NJ - pv tammat - 8/14, KUMA JS
28.10.2010 - kutsu - NJ - fwb tammat - 7/12, KUMA JS
15.02.2011 - kutsu - NJ - fwb tammat - 2/11, LKV2, irtoSERT, JS
31.03.2010 - kutsu - NJ - fwb tammat - 4/10, LKV4, KUMA, JS
29.03.2011 - kutsu - NJ - fwb tammat - 5/12 LKV5, KUMA, JS
30.04.2011 - kutsu - NJ - fwb tammat - 1/12 LKV1, BIS2, MVA-SERT, JS
15.04.2001 - kutsu - NJ - fwb tammat - 5/11 LKV5, JS
28.07.2011 - kutsu - NJ - puoliveritammat - 4/12 LKV4, JS
16.03.2012 - kutsu - NJ - fwb tammat - 1/14 LKV1, irtoSERT-->MVA-SERT, JS

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!