Walking Skeleton F, kuollut 01.03.2016

           
© HW Farm
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Walking Skeleton F, "Kingi" Syntynyt: 02.11.2011 (21v.) 3v 02.05.2012
Rek.nro: VH12-031-0192 Rotu & sukupuoli: Suomalainenpuoliverinen & Ori
Säkäkorkeus: 171cm Väritys: Punarautias
Kasvattaja: Frida, Faconde Omistaja: Frida, Faconde
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: ko:GP, re:90cm

Meriitit

Palkittu tammikuun KRJ tilaisuudessa KRJ-I palkinnolla pistein 9(9+9)-40-25-22-13-0=109p.
Palkittu kesäkuun KTK tilaisuudessa KTK-II palkinnolla pistein 16+17+18+17=68p.
Palkittu helmikuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 22,5(18+4,5)-27(17+10)-17-20-7=93,5p.

Luonnekuvaus

Kingi on perusluonteeltaan eloisa ja tempperamenttinen ori, joka ei kunnioita muita jos häntä ei kunnioiteta. Vaatii välillä pientä palautusta maanpinnalle, vaikkakin yleensä tottelee myös vähemmästä.

Hoitaessa vähän joskus peeloilee ja vaikka ei koskaan näyki tai yritä jyrätä hoitajaa, tarjoaa silti sopivasti haasteita. Jos Kingin lähelle jättää harjoja tai muuta irtoavaa, ne löytyvät äkkiä pitkin tallin lattiaa. Orin mielipuuhaa on kaiken levittäminen, alkaen täysinäisistä kottikärryistä päättyen ei mihinkään. Antaa harjata rauhassa ja osaakin ottaa ilon irti kunnon hoitotuokiosta. Nostaa kaviot kiltisti pyydettäessä, vaikkakin tämä tarjoaa pieniä haasteita kun pitäisi laittaa suojat jalkoihin. Varustaminen sujuu yleensä hyvin, sillä ori ei juuri laita vastaan ja avaakin suunsa valmiiksi kuolaimille. Taluttaessa kulkee kiltisti vierellä, mutta yleensä paras laittaa aina kuolaimet tai ketju suuhun, sillä jos ori sattuu huomaamaan tamman tai ruokaa, se on menoa. Tammoille esittää aina kovaa ja isoa oria, joskus tekee samaa myös ihmisille. Palaa maan pinnalle yleensä pikku ärähdyksellä, mutta jos käsissä on pelkkä riimunnaru, voi ori kohta olla repäissyt itsensä irti.

Ratsastaessa yleensä melko venkoilija ja yrittää aina luistaa töistä parhaansa mukaan. Esteillä hieman kohelo ja jalat kolahtelevat puomeihin, ellei ratsastaja aja tarpeeksi eteen ja anna tilaa hypätä. Kouluradoilla sitä vastoin selvästi omassa elementissän. Ei voi sietää kovia otteita ja helposti näyttää jos ei tykkää ratsastajan tyylistä. Raipan kanssa saa olla varuillaan, sillä joskus voi olla syytä näyttää sillä että poju ei ihan tee sitä mitä pitäisi, mutta jos liikaa käyttelee, voi löytää itsensä maasta. Kingi yleensä tottelee hyvin kun alussa ei anna periksi sen yrityksille laiskotella, vaan näyttää selkeästi mitä haluaa. Orilla on hyvät ja ilmavat askelet ja se on luonnostaan erittäin pehmeä ja hyvin taipuva. Kun nämä ominaisuudet osaa valjastaa käyttöön, hevonen tekee lähes mitä tahansa. Maastossa hieman arkajalka ja onkin hyvä ottaa joku rauhallinen ruunan möllykkä mukaan.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Nicotinecall PB
koGP, re100cm, sk.170cm, rt
KRJ-I, YLA2
ii. Craven GER
ko, recm, sk.cm,
KRJ-I, YLA2
iii. Mephistopheles Dustevm
ko, recm, sk.cm,
iie. Hollowgram evm
ko, recm, sk.cm,
ie. Before The Bleeding Sun
ko, recm, sk.cm,
KRJ-II, YLA2
iei. m of Illnath evm
ko, recm, sk.cm,
iee. Snow-White Sorrowevm
ko, recm, sk.cm,
e. White Seven Steps
koGP, re90cm, sk.172cm,
KRJ-I, SPL-II, YLA2
ei. Soft Skeletons
ko, recm, sk.cm,
eii. Basket Caseevm
ko, recm, sk.cm,
eie. Deadbeat Holidayevm
ko, recm, sk.cm,
ee. Althea
ko, recm, sk.cm,
VPA-I
eei. Burnoutevm
ko, recm, sk.cm,
eee. 32 footstepsevm
ko, recm, sk.cm,

Isänisänisä Basket Case oli hyvin komea, 174cm korkea kimo fwb-ori, joka asui elämänsä alkutaipaleet Suomessa ja eläkkeelle jäädessään muutti omistajansa mukana Saksaan. Ori kisasi painotuslajissaan kouluratsastuksessa hyvin menestyksekkäästi eri puolilla maailmaa ja juuri sen vuoksi melkein kaikki yhtään kouluratsastuksesta tietävät, tuntevat kyllä Basket Casen nimeltä. Jälkeläisiä tämä herra jätti jälkeensä huimat 16 kappaletta, joista suurin osa on perinyt isänsä loistavan kouluratsastusmenestyksen.
Isänisänemä Deadbeat Holiday oli hyvin rodunomainen, koulupainotteinen, 175cm korkea ruunikko fwb-tamma, joka eli koko pienen elämänsä omistajansa kisa- ja harrasteratsuna, kiertäen satunnaisia koulukisoja. Tamma sai kerättyä kasaan ihan kiitettävästi mainetta kouluratsastuspiireissä, vaikka ei tosiaan moniin kisoihin osallistunutkaan. Tamma kävi pyörähtämässä myös kantakirjaustilaisuudessa, saaden itsensä kantakirjaan ensimäisellä palkinnolla. Jälkeläisiä tämä neiti jätti jälkeensä kymmenen kappaletta.
Isänemänisä Burnout oli hyvin komea ruunikko 173cm korkea fwb-ori, joka oli varustettu suurilla valkoisilla merkeillä. Painotukseltaan kouluratsuna toimiva herra kisasi grand prix tasolla ja kahmi voittoja vähän väliä nimiinsä. Juuri korkean voittoprosenttinsa vuoksi Burnout oli hyvin suosittu ori jalostuksessa ja nykyisinkin sitä saa satunnaisesti varsojen isäksi, sillä orin omistaja säilöi Burnoutin sukusoluja ennen sen kuolemaa. Tällä hetkellä orilla on nimissään 20 jälkeläistä ja hyvin todennäköisesti lisää on tulossa, kuolemasta huolimatta.
Isänemänemä 32 footsteps oli vain 164cm korkea ruunikko fwb-tamma, joka pienestä koostaan huolimatta oli hyvin hurmaava persoona. Tamma oli luonteeltaan mitä kiltein ja huumorintajuisin hevonen ja siksi siitä pitikin moni, vaikka ei olisikaan tamman koulumenestyksestä kuullut. Tämä tamma nimittäin omisti kilpakentillä raudanlujat hermot ja siksi se sijoittuikin todella usein. Jälkeläisiä tälle neidille kertyi vain kolme kappaletta koko sen elämän aikana, koska tamman omistaja ei halunnut tamman nimestä liian yleistä hevosten sukutauluissa.
C: *lumienkuli*
Syntynyt Varsan tiedot Emä Omistaja
19.07.2012 o.Burned Steps F Bleeding Love W! om. minttu
19.12.2013 o. Opalescent Cersei Suprant Cissy om. Jaana K.
09.02.2014 t. Fame's Lavianne Sofianna v. Harley om. mokkamasiina
20.10.2014 o. Eucarya Bourbon Silence kwa om. Royan
. om.

Päiväkirja & valmennukset

Kouluvalmennus valmentajana Jenna
Tänään olin valmentamassa Kingiä keskittyen väistöihin. Aluksi ori meinasi höseltää omiaan, mutta ratsastaja sai sen kuitenkin jokseenkin kuuntelemaan. Siirtymisistä ei tullut aluksi yhtään mitään, joten rauhoittelimme oria pohkeenväistöillä. Teimme käynnissä pohkeenväistöä pitkillä sivuilla. Kingi ei alkuun keskittynyt lainkaan, mutta keskittyessään väistöt olivat oikein nättejä. Kun siirryimme raviin ori alkoi rentoutumaan ja kuuntelemaan ratsastajaa täysin. Teimme muutaman sulkuväistön ravissa ja laukassa Kingin ollessa täysin ratsastajan hallinnassa. Sulut sujuivat hyvin myös ravissa ja laukassa, joten hitaasti mutta varmasti siirryttiin kohti avoväistöjä. Avoissa ori oli juonessa mukana joten saatiin alusta asti kauniita ja hallittuja avoja käynnissä. Ravissa ori höselsi alkuun mutta muutaman topakan muistuksen jälkeen Kingi oli jälleen ruodussa ja menossa oikeaan suuntaan.

Kouluvalmennus, valmentajana Jennika
Ratsukko oli jo paikalla kävelemässä, kun saavuin paikalle. Kingin askel oli reipas ja eteenpäin pyrkivä. Aloitamme lämmeiitelyllä ja käymme jokaisen askel lajin läpi. Ohjat käteen ja keskikäyntiä. Ori muljutteli kuolainta suussaan ja kokosi takajalat kauniisti alleen. Pitkillä sivuilla pohkeenväistöä ja lyhyillä sivuilla voltit. Sujuu hyvin, ei ongelmia. Lyhyille sivuille lisätään ravi mukaan. Ensimmäisellä ravi siirtymisellä Kingi tahtoi karata alta ja päästä liian pitkäksi. Pari voltiia lisää ja paljon pieniä pidätteitä. Pohje lähellä. Saadaan ori takaisin kokoon. Käyntiä ja väistöä. Poikittaa liikaa. Kevyemmät pohkeet. Kingin jalat takaisin kolmelle uralle, hyvä! Sama toiseen kierrokseen. Karkaamisia ravi siirtymisissä, mutta muuten hyvä. Pääty ympyrälle ja käynnistä laukan nosto. Ensin pidätteitä, pientä kokoamista ja laukka pohkeet. Kingi ampaisi liikkeelle kaula pitkänä. Takaisin käyntiin. Kootaan Kingi peräänantoon käynnissä pohkeilla, pidätteillä ja istunnalla. Uusi laukan nosto. Taas karkasi. Käyntiin. Jaa ympyrä mielessäsi neljään osaan ja joka toisella osalla laukkaa ja joka toisella käyntiä. Saadaan ori vähän enempi kuulolle isommassakin vauhdissa. Rauhallisempia nostoja, mutta ei niin koottuna, kuin haluttaisiin. Otetaan yksi kierros ravia. Pitkät sivut lisättyä ravia. Kingin askel liisi lisätyssä ravissa. Takaisin ympyrälle keskiravissa ja väistätä takaosaa ulos. Ei poikiteta, vain sen verran, että tunnet Kingin astuvan allasi ristiin. Hyvä, parempi. Toistoa pienissä pätkissä. Suunann vaihdos ja laukan nosto. Se sujui rauhassa. Huomattavasti parempi, kuin edelliset. Pari laukka ympyrää ja raviin siirtyminen. Valmistele istunnalla ja pidättein. Kun tuntuu itsestäsi hyvältä siirtyminen. Koko uraa pitkin harjoitusravia. Kokorataleikkaa pituus suuntaan. Noin puolessa välissä väistätä oikealle. Pidä tasainen rytmi. pohkeet lähellä ja paljon pieniä pidätteitä. Hienoa, uudestaan, mutta nyt vasempaan. Kingi on hivenen jäykempi näin. Tullaan vielä uudelleen. Parempi. Laukan nosto ja koko rata leikkaa. Puolessa välissä laukanvaihto. Valmistele kunnolla. Ja vaihto. Tuli ristilaukka. Raviin ja laukan nosto. Uudelleen, mutta ravin kautta, pari askelta ravia. Onnistui. Uudelleen ilman ravi askeleita. Pidätteet ja pohkeet tarkkana. Istunta tiiviinä. Lähellä hevosta ja vaihto. Ori otti suuren loikan, mutta vaihtoi puhtaasti. Uudelleen. Hyvä. Kokorataleikkaa pituus suuntaan ja pari laukan vaihtoa. Onnistuu. Uudelleen, mutta kolme vaihtoa ja suunnan vaihdos. Suuret loikat. Näytti ihan pukilta. Kingin ilme kertoo protestoinnista laukanvaihtoja vastaan. Uudelleen. Nätimmin. Hyvä. Eiköhän tämä riitä tältä päivältä. Kunnolla eteen alas ja rennoksi.

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Frida
Nyt on Kingikin vihdoin ilmoitettu KRJ-laatikseen! Matkaamme sinne yhdessä tallin toisen orin, Dustin, sekä tallityötekijämme Petran kanssa. Niinpä tuona kyseisenä päivänä nelikkomme suuntaa nokkansa etelämmäs ja toivoo että kaikki sujuu kuten kuuluukin! Toisin sanoen kumpikaan oreista ei aiheuta ylimääräistä häslinkiä vaan käyttäytyvät mallikkaasti eivätkä nolaa meitä siellä paikanpäällä. Toiveissamme on tietysti ykköspalkinto mutta olemme oikein tyytyväisiä myös kakkospalkintoon. Kun olemme käyneet KRJ-laatiksessa suuntaamme vielä YLA-laatikseen jonka jälkeen suunnitelmissa olisi vielä muutamia varsoja. Kisakentäthän ori on jättänyt taakseen jo joitakin aikoja sitten. SPL-laatiksessakin olisi todella kiva Kingin kanssa käydä mutta tilaisuuksia ei ainakaan lähiaikoina ole ollut ollenkaan, sinne siis suuntaamme mikäli avoimia tilaisuuksia tulee.

Kilpailukalenteri

Sijoituksia 65kpl
22.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
25.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
26.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
29.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
16.12.2011 - kutsu - KRJ - GP - 1/50
17.12.2011 - kutsu - KRJ - GP - 6/50
11.12.2011 - kutsu - KRJ - GP - 6/100
13.12.2011 - kutsu - KRJ - GP - 10/100
15.12.2011 - kutsu - KRJ - GP - 8/100
07.12.2011 - kutsu - KRJ - GP - 2/42
08.12.2011 - kutsu - KRJ - GP - 5/42
09.12.2011 - kutsu - KRJ - GP - 1/42
10.12.2011 - kutsu - KRJ - GP - 4/42
20.01.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/50
20.01.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/50
16.01.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/100
17.01.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/100
20.01.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/100
07.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
09.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/50
07.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/40
15.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/50
17.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
17.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
02.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/81
02.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/72
03.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 8/72
22.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 10/100
25.02.2012 - kutsu - KRJ - - 2/100
25.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
26.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
22.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 10/100
10.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 8/74
05.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/30
11.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/40
10.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
11.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/30
14.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/30
06.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
21.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/47
17.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/40
18.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/40
27.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/30
07.05.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 3/23
10.05.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 2/23
11.05.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 1/26
20.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/40
14.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/22
26.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/30
04.06.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/30
08.06.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/30
30.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/60
30.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/60
16.06.2011 - kutsu - KRJ - GP - 6/40
11.06.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
27.06.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
25.06.2012 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
23.06.2012 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
11.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/30
11.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/49
12.06.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/50
13.06.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 2/49
16.06.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 6/49
05.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/70
16.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/44
18.01.2012 - kutsu - NJ - Fwb orivarsat aikuiskuvilla - 3/10 LKV3, irtoSERT--> KuMa, JS
12.04.2012 - kutsu - NJ - pv orivarsat - 2/7 LKV2, irtoSERT, JS
09.12.2011 - kutsu - NJ - varsat aikuiskuvilla - 2/9, irtoSERT

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!