Dust Collector F, kuollut 20.12.2015

       
© Bagoniebos
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Dust Collector F, "Dust" Syntynyt: 22.10.2011 (18v.) 3v 22.05.2012
Rek.nro: VH12-021-0166 Rotu & sukupuoli: Trakehner &Ori
Säkäkorkeus: 166cm Väritys: Musta
Kasvattaja: Frida, Faconde Omistaja: Frida, VRL-05826, Faconde
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: ko:GP, re:80cm

Meriitit

Palkittu tammikuun KRJ tilaisuudessa KRJ-I palkinnolla pistein 9(9+9)-40-25-20-15-3=112p.
Palkittu heinäkuun KTK tilaisuudessa KTK-II palkinnolla pistein 17+17+19+20=73p.
Palkittu heinäkuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 28(19+9)-24(12+12)-17-17-6=92p.

Luonnekuvaus

Lyödäänkö vetoa, ettet minusta lisää tiedettyäsi uskalla tulla harjaamaan? Lyödään vaan, se on sitten oma henkilökohtainen voi voi kun häviät kisan.

Olen Dust Collector F, tutummin vain Dust. Olen hyvin kilpailuhenkinen puhuttiinpa mistä lajista vaan - esteillä, koulussa, laitumen ympäri -laukassa, tammojen hurmaamisessa... Olen ehkä hieman epäluuloinen uusia ihmisiä kohtaan, pidän enemmänkin tutusta seurasta. Olen ansainnut lisänimen kahlekuningas näppärän karkaamistaitoni avulla - minua ei mitkään hämähäkin seiteiltä näyttävät sähkölangat pidättele! Harmikseni jouduinkin siis varmempaan aitaukseen usean läheltä piti-tapahtuman jälkeen.

Hoitaminen - toisin sanoen paikallaan seisominen - on minusta äärettömän tylsää. Siksi keksinkin temppuja ja jekkuja hoitohetkiä hauskuuttaakseni, muunmuassa harjojen varastelu ja hoitajan kumoon tuuppiminen on mieluisia temppujani, joita esittelen aina uuden hoitajan kanssa. Vanhoille, jo minut tunteville pitää aina välillä keksiä lisää jekkuja, joihin he eivät osaa varautua. Jos jekut loppuvat kesken, alan usein hermostuksissani pyöriä tai askeltaa paikallani. Heinäverkon avulla pysyn jotakuinkin paikallani. Varustattaessa saatan hieman steppailla tai potkia seinää, mutten esitä sen suurempaa showta. Miksi nyt lykätä ulospääsyä ihme tempuilla?

En pysy kauaa paikoillani edes selkään nousussa, usein ratsastajani on saanut hypätä kyytiin vauhdissa... Selkään kannastaa ponnistaa nopeasti, onhan se hyvä ihme tyhmän näköistä jos minä sivistyneenä ratsuna kävelen eteenpäin ja ihminen pomppii vieressä yksi jalka jalustimessa - ja tämä tarina on tosi, niin kävi kerran eräälle uudelle ratsastajalleni. - Olen energiapommi, mutta kunnon verryttelyjen jälkeen jaksan keskittyä paremmin vaadittuun tehtävään, oli se sitten pohkeenväistö tai maapuomiharjoitus. Rakastan laukkaamista ja kun pääsen kunnon vauhtiin, en haluaisi enää hiljentää. Siksi minulla ennenkin ratsastaneet osaavat antaa puolipidätteitä hyvissä ajoin, mistä en ollenkaan tykkää! Tykkään esteistä ja loikkaankin ne yleensä hyvin isolla loikalla tosi kaukaa. Ratsastajat jäkättävät usein, miten estetekniikkani vaatisi hiomista, mutta aion silti hypätä kovaa vauhtia ja korkealta. Inhoan suuni repimistä - jos ratsastaja kiskoo, niin opetan hänelle kyllä pukkilaukan ja pystyynnousun salat! Rauhallinen ja kärsivällinen ratsastaja, joka käyttää enemmänkin istuntaa ja painoapuja, saa minut toimimaan hyvin.

Traileriin menen ihan hyvin hetken vastaanhangoittelujen jälkeen. Pitäähän sitä nyt näyttää, että omaa tahtoakin on... Kovin pitkät ajomatkat ovat tosi tylsiä, mutta seuran tai tekemisen kanssa aika kuluu paremmin. Toista oria samaan vaunuun kanssani ei kannata laittaa, ne ovat aina uhka revirilläni. Silloin kyllä pistän kahakan pystyyn - toista herraa ei muuten minun alueelleni tule! Kisoissa käyttäydyn hyvin, tosin toisille oreille pitää mahtailla ja lällättää sekä tutustua tammoihin. Joskus olen pystyynkin noussut, mutta silloin naapurini oli liian vallanhaluinen ja idiootti ori... Näytin vain, että kuka määrää! Sain kyllä siitä vain satikutia, vaikka se oli vain leikkiä!

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Skeleton Scene CIS
koIntI, re100cm, sk.165cm, prn
KRJ-I
ii. Da Vinci Code
ko, recm, sk.167cm,
KRJ-I, YLA2
iii. Winceyevm
ko, recm, sk.cm,
iie. Beatriceevm
ko, recm, sk.cm,
ie. Phantome evm
ko, recm, sk.cm,
VIR MVA Ch, KRJ-II, YLA2
iei. Phantom of the Operaevm
ko, recm, sk.cm,
iee. Francescaevm
ko, recm, sk.cm,
e. Vampretta PB
koGP, re70cm, sk.164cm, m
KTK-III, YLA2, KRJ-II, KRL-III
ei. Nazgûl evm
ko, recm, sk.cm,
VIR MVA Ch, KTK-III, KRJ-I
eii. Witch-Kingevm
ko, recm, sk.cm,
eie. Evil Factionevm
ko, recm, sk.cm,
ee. Wamps&Wolvesevm
ko, recm, sk.cm,
KRJ-I
eei. Earth/Revolt evm
ko, recm, sk.cm,
eee. Crack The Riddleevm
ko, recm, sk.cm,


Syntynyt Varsan tiedot Emä Omistaja
14.06.2013 o. Carbonara's Collector Kaylee's Mandy om. Mila
28.10.2013 o. 23 Skeletons Coast Alloway Grove om. minttu
07.12.2013 o. GL Neville White Nemesis om. Alaera
05.09.2014 o. Dustbuster Whisper Fredanja F om. Gabi
01.10.2014 t. Hukkapuron Evangeline Nebethut Eucarya om. Otterley
02.03.2015 o. Burned Boy Joe Burned At Heart Dessa om. Joe
14.03.2015 t. Sirxire Miaera Maléfica Graciana om. Veea
28.04.2015 o. Caito At Sateen Cherina om. Nekota
13.10.2015 t. Dastlyn F Oldifionin Edlyn om. Frida

Päiväkirja & valmennukset

Kouluvalmennus, valmentajana Anniina
Täpäkän näköinen trakehner-ori asteli kentällä liidokkain käyntiaskelin ratsastajansa kanssa. Kun ratsukko siirtyi alkulämmittelyn puolelle, Dust näytti puhkuvan energiaa kuin pieni varsa. Ori viuhkoi päätään pariin otteeseen niin korkealle, että sen hammaskalusto vilkkui kauniin valkoisena maneesin ruskeat seinät taustanaan. Kehoitin ratsastajaa pysymään tyynen rauhallisena ja olemaan välittämättä Dustin temppuiluista. Kuten arvelinkin, muutaman vauhdikkaan kierroksen ja ison ympyrän jälkeen ori rauhoittui kauniiseen muotoon ja harppoi pitkin raviaskelin uralla. Päästiinhän sitä ruotuun, ajattelin mielessäni. Ratsastaja istui varsin kauniisti Dustin selässä, mutta korjasin kuitenkin muutamaan otteeseen käden asentoa. Dust muistutti itsekin heti ratsastajaansa, jos se tunsi suussaan liikaa painetta. Laukanvaihtoharjoitukset sujuivat hienosti ja Dust näytti nauttivan olostaan, kun se sai kunnolla työskennellä. Kehotin puuskuttavan parivaljakon hetkeksi käyntiin. Lepohetken jälkeen jatkoimme valmennusta vielä muutamilla piaffeharjoituksilla. Dust liikkui kepein, mutta tarmokkain askelin. Välillä orin mielenkiinto katosi muualle ja keskittyminen herpaantui, mutta ratsastaja sai sen nopeasti takaisin oikeille raiteille. Loppujenlopuksi ratsukon yhteistyö sujui varsin mutkattomasti ja päästin heidät loppuverryttelyn pariin.

Kouluvalmennus, valmentajana Sieppari
Maneesissa minua odottamassa oli ratsukko, josta puhkui energiaa. Heti alusta saakka oli selvää, ettei tästä valmennuskerrasta tulisi ainakaan tylsä! Heti alkukäyntien lomaan mahtui arvaamattomia laukkapyrähdyksiä, mutta Frida pystyi kauniisti selässä. Ohjeistin ratsukon suurelle ympyrälle jatkamaan verryyttelyään, jotta ori saisi heti alkuun jotakin ajateltavaa. Muutaman vauhdikkaan käynti- ja raviympytän jälkeen Dust rauhottui silminnähden, ja alkoi keskittymään ratsastajansa ohjeisiin. Pienensimme ympyrää, ja otimme sen muutamaan otteseen molempiin suuntiin harjoitellen taivutuksia. Alussa jouduin puuttumaan ratsastajan istuntaan, mutta varsin pian Dust taipui ympyrälle todella ketterästi. Pyysin ratsukkoa tekemään ympyrän muutamaan otteeseen kootussa laukassa, nähdäkseni miten yhteistyö sujuu vauhdikkaammassa askellajissa. Dust ei näyttänyt kuumuvan ja pysyi hienosti ratsastajansa hallinnassa. Siirryimme ymypälrä uralle, ja annoin ratsukon jäähdytellä hetken käynnissä ennenkun aloitimme ravityöskentelyn. Otimme alkuun lyhyitä pätkiä koottua ja lisättyä ravia, ja kun tästä suoriuduttiin hienosti pyysin vaihtamaan kootun ravin passageen. Passageen kokoamisen kanssa tuntui alkuun olevan ongelmia sillä Dustin mielenkiinto vaelosi muualle, mutta muutaman yrityksen jäleen myös passage sujui ongelmitta. Loppuun halusin nähdä ratsukon työskentelyn piaffessa, ja annoin Fridalle muutamia vinkkejä piaffen nostoon. Valmennus sujui kaikinpuolin hyvin, mutta ratsukon tulee vielä hieman etsiä työkaluja vaivattomampaan työskentelyyn.

Kouluvalmennus, valmentajana melissa
Valmensin Fridaa ja Dustia kouluratsastuksen merkeissä. Heti alkuun huomasin että Fridalla oli vaikeuksia pitää ratsuna sopivassa tempossa ja Dust nosti itsekseen laukan aina muutamaksi askeleeksi. Alkulämmittely hoidettiinkin pääty-ympyrällä jossa Frida sai rauhassa ratsastaa oriin tuntumalle ja paremmin kuulolle. Pidennetyn alkuverkan jälkeen pääsimme harjoittelemaan laukanvaihtoja. Kokorataleikkaa ja 10 vaihtoa joka askeleella oli harjoitus ja päästin Fridan aloittamaan. Arvelinkin että harjoitus tuottaisi verta, hikeä ja kyyneleitä koska Dust ei ollut niitä hevosia jotka malttaisi tehdä harjoituksen rauhassa. Ensimmäinen yritys menikin penkin alle mutta neuvoin Fridaa valmistelemaan jokaisen vaihdon ja istunnallaan auttavan oria vaihtamaan. Toinen ja kolmas kerta olivatkin jo huomattavasti parempia, Dust malttoi vaihtaa ja Frida ratsasti oriaan hienosti. Teimme vaihtoja myös käynnistä ja ravista aloittaen, Dustille oli vaikeampi aloittaa ravista joten tätä kannattaa harjoitella kotona. Valmennuksen lopetimme muutamaan laukkakierrokseen jotta ori saisi purkaa vielä loput ylimääräiset energiansa.

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Hanne
Faconde oli minulle tuttu paikka jo ennestään. Punnitsin taannoin isäehdokkaita tulevalle puoliverivarsalle, jonka emänä oli oma tammani Naatje. Faconden oreista löytyi kuin löytyikin sitten Aquired Assets nimeä kantava belgialainen ori, joka valikoitui isäksi. En olisi pistänyt pahakseni, vaikka olisin päätynyt läpiratsastamaan tuon komistuksen, mutta tällä kertaa kipeämmin ratsutusta tarvitsi kuitenkin nuorempi ori. Astuin suurista ovista sisään ja ehdin kulkea muutaman karsinan verran siistiä tallikäytävää pitkin, kun omistaja pelmahti paikalle. Tervehdimme toisiamme ja Frida esitteli minulle lyhyesti, mistä mikäkin löytyy. Astelimme karsinalle numero kolmetoista, jonka ovessa luki "Dust Collector". Naurahdin nimelle ja Frida kertoi että Dustiksi sitä yleensä kutsuttiin. Sain kuulla oriin olevan hieman epäluuloinen uusia ihmisiä kohtaan, joten minun kannattaisi aloittaa rauhassa ja antaa oriin tutustua itseeni. Dust ei kuulemma ollut myöskään siitä kärsivällisimmästä päästä, vaan äkkiä pitäisi päästä paikasta toiseen. Kuittasin ohjeet ymmärretyiksi ja Frida jätti minut kahden mustan oriin kanssa. Annoin ihan ensiksi sen haistella minut läpikotaisin ja kun näytti siltä, ettei Dust ainakaan inhonnut minua, aloitin harjaamisen. Olimme melko pikaisesti valmiita ja Frida ilmestyi paikalle juuri oikeaan aikaan näyttämään mistä pääsisin maneesiin. Dust ei ollut vielä karsinassa juuri hermoillut, mutta maneesille kävellessämme se alkoi vaikuttaa hieman jännittyneeltä. Talutin oriita muutaman kierroksen uralla reippaasti molempiin suuntiin ennen selkään nousua, jotta se saisi verrytellä alkuun ilman painoa selässä ja toisaalta sai itsekin hyvän alkulämmittelyn. Hetken päästä nousin Fridan avustuksella selkään ja pidensin jalustimet sopiviksi. Dust tuntui edelleen hieman jännittyneeltä, mutta kannustin sen silti päättäväisesti uralle. Kävelimme alkuun aika reipasta käyntiä puolipitkällä ohjalla ja tunnustelin hieman minkälainen ratsu tämä ori oikeastaan oli. Aloitin alkuverryttelyn ravaamalla ensin vain pitkillä sivuilla uran sisäpuolella. Pikkuhiljaa pidensin pätkiä ja ravasimme pian reipasta kevyttä ravia koko uraa pitkin voltteja ja ympyröitä tehden. Dust tuntui jo rennommalta ja oli alkanut itse hakea peräänantoa täysin huomaamattani. Toiseen suuntaan ravattuamme annoin oriin hetken kävellä ja keskityin ratsastamaan sitä käynnissä hyvään muotoon tehden samalla pysähdyksiä kaikille sivuille. Hetken päästä aloimme tehdä avotaivutuksia pitkillä sivuilla säilyttäen kuitenkin pysähdykset lyhyillä sivuilla. Pian siirsin Dustin taas raviin ja jatkoimme taivutuksia harjoitusravissa. Ori alkoi tuntua jo todella herkältä ja miellyttävältä ratsastaa ja pysähdykset ja raviin siirtymisetkin sujuivat kuin vettä vaan. Tein vielä avotaivutusten jälkeen muutamia väistöjä ravissa ja hetken aikaa ravasin ihan vain uraa pitkin ja keskityin ratsastamaan oriita rentoon peräänantoon. Lopuksi oli vuorossa vielä laukka, joka ei meinannutkaan mennä yhtä putkeen kuin käynti ja ravi. Ensimmäisistä laukkapohkeista Dust ampaisi salamana maneesin toiseen päätyyn, eikä tuntunut kuuntelevan enää mitään. Hetken aikaa taistelimme, kunnes päätin antaa oriin vain laukata jonkin aikaa. Noin viidennen laukkakierroksen jälkeen tuntui siltä, että saisin Dustiin taas jotain tolkkua, joten aloitin varovaisilla puolipidätteillä. Ori alkoikin jo hiljentää ja sain kuin sainkin sen siirrettyä takaisin raviin. En olisi välttämättä halunnut enää laukata, mutta päätin kuitenkin kokeilla vielä uutta nostoa. Kuin taikaiskusta laukka olikin nyt ihan erilaista ja sain sitä hieman koottuakin. Loppuverryttelyn aikana houkuttelin Dustia venyttämään kaulaansa pitkälle eteen ja alas kevyessä ravissa, ja näin rentouttamaan selkäänsä. Mielestäni se tuntui tässä vaiheessa melko hyvältä ja katsomossa seurannut Fridakin nyökkäili hyväksyvästi. Jatkoin venyttelyä vielä käynnissä, kunnes oli aika tulla alas ratsailta. Suviksi esittäytynyt, itseäni hieman nuorempi nainen tuli ottamaan Dustin ja sanoi hoitavansa sen puolestani. Olin melko uupunut laukan jälkeen, joten en kieltäytynyt tarjouksesta. Maneesista poistuessamme meitä vastaan tuli nuori tyttö, ehkä maailman komeinta oriita taluttaen. Minun oli pakko kysyä hevosen nimeä ja tyttö esitteli sen Manchester Unitediksi. Voi hyvä jysäys mikä komistus, tuosta täytyisi joskus hankkia varsa! Frida maksoi minulle ensin toimistossa, jonka jälkeen hyvästelimme ja lähdin ajelemaan kotiin.

Kouluvalmennus valmentajana Naxu
Aloittelimme Fridan ja Dustin kouluvalmennuksen reippaalla alkuverkalla. Dust näytti työskentelevän Fridan alla kauniisti reippaassa alkulaukassa. Sitä oli ilo seurata. Frida teki samat verkat vielä toiseen suuntaan ja sitten pystyimme aloittamaan ensimmäisen tehtävän, laukan viisikaarisella kiemuralla. Tässä tulisi paljon vastalaukkaa, koska laukkoja ei saanut vaihdella. Ensimmäisellä kerralla Dust vähän sekosi askelissaan, muta toisella kerralla kaikki sujui jo hyvin. Lisäsimme tehtävään 5-7 askeleen mittaisen piaffen E-kirjaimeen. Se onnistui hyvin vaikka laukassa ori alkoikin jo vähän kuumua. Frida kuitenkin ratsasti Dustin hyvin tehtävälle eikä antanut sen näyttää tietä. Parin kerran jälkeen aloitettiin uusi tehtävä, sulkutaivutusta laukassa ja sitten passagea toisella pitkällä sivulla. Dust ei olisi halunnut ollenkaan toimia, joten ori näytti miten osaa hypätä puolittain pystyyn ja samalla heittää pikkupukin. Frida ei tästä hätkähtänyt vaan lähti suorittamaan tehtävää, joten Dust joutui nöyrtymään. Sulkutaivutusta pystyin vain ihailemaan, se oli hienon lennokasta ja kaunista. Passageen ihastuin myös. Dustin suuret liikkeet tekivät hyvää yhteistyötä ilmavien liikkeiden kanssa. Ratsukko tuli tehtävän vielä toistamiseen, mutta sitten olikin jo aika lopetella. Kiitos teille!

Kouluvalmennus valmentajana

Kilpailukalenteri

sijoituksia 75kpl
22.11.2011 - kutsu - KRJ - GP - 3/50
30.11.2011 - kutsu - KRJ CUP - GP - 7/168
13.12.2011 - kutsu - KRJ - GP - 3/100
05.12.2011 - kutsu - KRJ - GP - 2/42
05.12.2011 - kutsu - KRJ - GP - 5/42
18.12.2011 - kutsu - KRJ - GP - 3/100
21.01.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/50
22.01.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
23.01.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/50
25.01.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/50
17.01.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/100
18.01.2012 - kutsu - KRJ - GP - 8/100
03.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/50
09.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
10.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
30.01.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
01.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
07.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/40
12.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/40
14.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/40
16.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/40
03.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/72
10.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
11.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/50
08.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/50
01.03.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/50
28.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
24.02.2012 - kutsu - KRJ - - 5/100
25.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/50
24.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/100
02.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/40
27.03.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
02.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/30
08.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/40
09.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/40
06.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/40
14.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/30
04.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 7/61
17.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/47
19.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/47
19.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/45
21.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/45
12.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/40
17.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/40
24.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
25.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/30
25.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
08.06.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
27.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/60
15.06.2011 - kutsu - KRJ - GP - 2/40
17.06.2011 - kutsu - KRJ - GP - 3/40
29.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
30.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/30
28.06.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
23.06.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/50
13.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
25.06.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/61
01.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/70
04.07.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 4/70
16.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/44
11.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
06.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/50
08.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/50
04.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/50
12.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 8/70
13.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 7/70
14.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/70
15.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/70
22.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/50
22.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
23.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
24.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
25.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 7/57
30.10.2012 - kutsu - KRJ CUP - GP Special - 13/131
28.02.2014 - kutsu - KRJ CUP - IntII - 1/214
28.12.2011 - kutsu - NJ - pv varsat aikuiskuvilla - 2/12 LKV2, irtoSERT, JS
30.11.2011 - kutsu - NJ - muut orivarsat - 2/7 LKV2, JS, irtoSERT-->KuMa

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!