Dracon Krug, kuollut 01.10.2016

               
© Gestuet Haemelschenburg
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Dracon Krug, "Draco" Syntynyt: 23.07.2010 (23v.) 3v 23.12.2010
Rek.nro: VH11-021-0476 Rotu & sukupuoli: Trakehner & Ori
Säkäkorkeus: 167cm Väritys: Tummanpunaruunikko
Kasvattaja: Krug Omistaja: Frida, Faconde
Painotuslaji: Esteratsastus Koulutustaso: ko:HeA, re:160cm

Meriitit

(Palkittu lokakuun ERJ tilaisuudessa ERJ-III palkinnolla pistein 5+51+19,25+8+5=88,25p.)
Palkittu helmikuun ERJ tilaisuudessa ERJ-I palkinnolla pistein 9+41+22+20+11=103p.
Palkittu maaliskuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 29(17+12)-23(11+12)-17-13-6=88p.

Luonnekuvaus

Heipä hei, sinä otus, olen Dracon Krug, tutummin vain Draco. Olen kiistatta tallimme komein ori. Jostain kumman syystä olen ansainnut lisänimen naistenmies ja saattaahan siinä olla jotain perääkin...

Hoitaminen on ihan ok juttu, jos minulla on jotain tekemistä, vaikkapa nyt heinäverkko, tukko ruohoa tai tuttu kaveri. Muuten keksin tekemistä kyllä ihan itsekkin, että no problem. Tykkään töniä hoitajia kumoon, kun he putsaavat kavioitani. Ihan aloittelijat eivät tykkää minua hoitaa kumoon tönimisen ansiosta, arkajalat... En kauheasti pidä satulan laittamisesta, siinä vaiheessa alan yleensä luimistella. Myös hammasta saattaa tulla jos ei pidä varaansa. En minä pahalla näyki, satula vain hermostuttaa ja puran hermostukseni lähimpänä olevaan. Satulavyön kiristys on superkamalaa, mutta kestän sen, jos varustaja on jo tuttu tyyppi, joka on osoittanut ettei vyössä ole piikkejä tai mitään muuta yhtä kamalaa.

Selkään nousemisessa käyttäydyn jotenkuten. Innostun siitä usein, joten välillä esitän steppisarjoja, mutten joka kerralla. Välillä en haluan kuunnella ja heittäydyn kovasuiseksi, mutta yleensä kuuntelen apuja melko hyvin - paitsi jos edellä menee hurmaava tamma! Tykkään erityisesti esteistä, mutta koulukin on ihan kivaa. Esteillä olen kuuliainen mutta minulla on myös omaa päättelykykyjä esteitten suhteen. Myös ravipuomit ylitän mukisematta jalkoja nostellen, isommat esteet sitten sopivan kokoisella loikalla. Koulua taidan myös taidokkaan ratsastajan kanssa - kuljen muodossa ja poljen hyvin myös takaosallani. Mutta erityisesti pitkät laukkasuorat ja maastoesteet ovat ihania! Joskus on vain mukavaa päästä pois maneesista kunnon maastoretkelle.

Traileriin menen melko kiltisti, tosin jos tammoja on lähettyvillä pitää aina souvata ja leikkiä kovaa oria. Silloin yleensä nousen vain pystyyn tai vetäisen riimunnarun taluttajan kädestä ja karkaan häntä pystyssä tammatarhan luo. Kisapaikalla rehvastelen ja lällätän toisille oreille ja hurmaan tammoja vastustamattomalla charmillani. Verryttelyssä esitän joskus kenguruloikkia, mutta kun ratsastaja saa minut kuriin, olen kilttiä herraa myös siellä kisakentällä.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. M&M Daniel
ko, recm, sk.cm,
ii. Dostoyevsky
ko, recm, sk.cm,
iii. Le Tolstoi evm
ko, recm, sk.cm,
iie. Dastanja evm
ko, recm, sk.cm,
ie. Artistic Te
ko, recm, sk.cm,
iei. Buz's Baccarat evm
ko, recm, sk.cm,
iee. Bittersweet Shot evm
ko, recm, sk.cm,
e. Dark Caramel
ko, recm, sk.cm,
ERJ-I
ei. That Day
ko, recm, sk.cm,
VIR MVA Ch, YLA2, ERJ-II
eii. Pragueevm
ko, recm, sk.cm,
eie. Castawayevm
ko, recm, sk.cm,
ee. Sxxmachine
ko, recm, sk.cm,
SJP-I, ERJ-I, YLA1
eei. Smilemachineevm
ko, recm, sk.cm,
eee. Sxx'n'moreevm
ko, recm, sk.cm,


Syntynyt Varsan tiedot Emä Omistaja
17.10.2012 t. Draconia DON Bilecharmia weem
17.12.2012 t. Milano F Milangrita F Milka
21.08.2013 t. Delicate Dakota ERJ-I Tiny Tale DON Pierre
07.10.2013 o. Coconut Brittle Suprant Coconut Taru
02.06.2014 t. Zemfira N! Dark Zircon Arelia
06.12.2014 t. Ramant Eden Silverlode Epona Cannabia
24.12.2014 o. Chestnut Hollow SCR Secret Clemency SCR Kosmonautti
02.02.2015 t. Blue Guarana Genesis NON VRL-11523
12.04.2015 o. Damrod Fair FR Secret Rosalia Devilsfair
12.04.2016 t. Ayrsmoss WHA Amaranthe F Calla
.

Päiväkirja & valmennukset

Estevalmennus, valmentajana Reeta
Saapuessani maneesiin, Frida verrytteli hevostaan pienillä esteillä ja kavaleteilla. Pääsimme aloittamaan valmennuksen nopeasti, ensimmäisenä tehtävänä oli kolmen esteen sarja; pysty-pysty-okseri, 130 cm:n korkeuksilla. Draco ylitti esteet tasaisilla ja pyöreillä hypyillä. joten näin parhaaksi nostaa puomeja. 150 cm:n sarjakaan ei tuottanut mitään ongelmia, ori näytti liitelevän mistä tahansa esteestä yli, minkä ratsastaja vain tälle näytti. Jätimme sarjaesteen taakse ja siirryimme suhteutetulle pysty-okseri tehtävälle. 160 cm:n korkeudella olevat puomit olivat huipussaan, mutta Draco ei näyttänyt mitään väsymyksen merkkejä, päinvastoin. Jokaisella kerralla esteille tultiin tahdikkassa ja hyvässä laukassa, hypyt olivat pehmeitä, sekä ori selvästi näytti nauttivan hyppäämisestä. Frida istui selässä sujuvasti, eikä häirinnyt Dracoa missään vaiheessa. Esteiden jälkeen kaksikko sai laukata ja ravata eteen-alas ja kävellä itsenäisesti loppukäynnit. Draco oli koko valmennuksen ajan erinomaisessa terässä; ori kuunteli ratsastajaansa ja teki mitä tämä käski.

Estevalmennus, valmentajana Veera
Komea tummaruunikko Draco ja Frida ovat lämmitelleet sillä aikaa kunolen koonnut lankkuesteen, portin ja okserin, kaikki 50 sentinkorkeuteen. Esteet ylitetään hyvin ja nostan niitä yritys yritykseltäkorkeammaksi, aina 160 senttiin asti, jolloin Drago pudottaa lankulla,nostan esteen ja ratsukko yrittää uudelleen, tällä kertaaonnistuneesti. Ratsukon kävellesä ja ravatessa minä siirrän esteetniin että ne on mahdollista hypätä kiemurauralla, tai kahdeksikkoatehdessä. Kiemurauralla Drago hyppää hienosti, ja huomaan sen olevanoikein hyvin taipuva hevonen, sillä pienennämme kaaria pikkuhiljaa.Myös kahdeksikon aikana hypättävinä esteet eivät tuota ongelmia, janiinkin esteet hypätään useampaan otteeseen. Esteet ovat siis 80senttisinä. Lopuksi teemme, näillä samoilla esteillä vielä yhtäharjoitusta, nimittäin joka kierroksella tehdään kaksi volttia, vuoronperään reunassa, keskellä ja toisessa reunassa, samalla hypäten jokuesteistä. Tämän harjoituksen jälkeen jää ratsukko jäähdyttelemään kunminä puran esteet.

Estevalmennus, valmentajana Jenna
Annoin ratsukoille ohjeet verryttelyyn ja sillä aikaa rakensin radan. Dracoksi kutsuttu ori kulki kauniisti ratsastajansa alla kun annoin heille luvan tulla puomisarjalle. Puomisarja sujui varsin nätisti, vaikka ori tuntuikin kaahottavan puolet ajasta sata lasissa. Pyysin ratsastajaa kääntämään orin isohkolle voltille ja rauhoittelemaan laukan normaaliin tempoon. Kun Draco oli rauhoittunut, sai ratsukko tulla puomit uudelleen. Kun ori laukkasi puomien yli nätisti nostin ne 80cm pystyiksi. Verryttely hypyt olivat varsin ilmavia, mutta tyylikkäitä. Hyppyharjoitukset koostuivat pääasiassa peruspystyistä, mutta erikoisemmaksi esteeksi olin rakentanut 130cm korkean okserin, jolla leveyttä oli metrin verran. Parin ensimmäisen kierroksen ajan pystyt olivat 120-140cm korkeita, mutta lopputunnista nostin ne 130-160cm korkeiksi. Ruunikko imi esteelle turhankin hyvin, joten useammin kuin kerran ratsukko joutui kääntymään rauhoittelu voltille. Kolmannella tai neljännellä kerralla ori malttoi kuunnella ratsastajaansa koko radan läpi. Se meni puhtaasti vaikkakin vauhdikkaasti. Dracon kanssa ei liene ongelmia olevan uusinnoissa.

Estevalmennus, valmentajana sabina
Rakentelin maneesiin kahdeksan esteen haastavaa rataa kun ratsukko tuli sisälle kaatosateesta. Aloitimme estetunnin erilaisilla siirtymisillä ja pienellä puomitreenillä. Huomautin muutamaan kertaan orin kulkemisesta ja ratsastajalla oli täysi työ saada ratsunsa kulkemaan suorassa. Reippaan alkuveryttelyn jälkeen pyysin ratsukkoa maneesin toiseen päähän missä oli kiemuraisen esteradan ensimmäinen este odottamassa. Esteiden korkeus vaihteli 80 - 140 senttimetrin välillä ja ensimmäinen kierros menikin ihmetellessä korkeuseroja. Toisella kierroksella ratsukon meno näytti hieman liian vauhdikkaalta ja sitä se totisesti olikin, neljä puomia kun kolahti maahan. Tässä välissä käveltiin hetki ja muistuttelin tuntumasta. Kolmas kerta kuitenkin toden sanoi ja ratsastaja muisti pitää hyvän tuntuman, esterata tultiin puhtaasti hyvällä ajalla. Rataa kokeiltiin myös toiseen suuntaan ja se sujuikin jo moitteetta. Ratsukko ilmiselvästi ymmärsi toisiaan. Loppuveryttelyyn olin varannut matalan jumppasarjan, jota Draco hyppäsikin innoissaan. Loppukäyntien aikana annoin palautetta tunnista. Muistakaa treenata jatkossa myös koulukiemuroita, jotta hyvä tuntuma ja vetreys säilyy!

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Frida
Suvi oli tänään ratsastanut Dracolla maastossa. Kaikki oli muuten sujunut hyvin mutta yhdessä kohtaa orin jalka oli lipsahtanut. Jalka oli reissun jälkeen pikkuisen turvonnut ja lämmin, näin ollen kylmäsimme jalan reissun jälkeen kunnolla. Olimme aika huolestuneita mutta seuraavana päivänä se oli taas aivan normaali. Tällä kertaa selvittiin siis pelkällä säikähdyksellä!

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Frida
Nyt on tämäkin oriherra ilmoitettu ERJ:n laatikseen! Tavoitteena on II-palkinto, epäilen että ihan ei riitä rahkeet I-palkintoon. Suvi laittaa Dracon kuntoon sillä aikaa kun laitan kaksi ponia toisella tallillani kuntoon. Siellä pakkaan ponit autoon ja tulen hakemaan Dracon ja Suvin täältä. Suvi tulee mukaani, tuskin pärjäisin yksin kolmen hevosen kanssa.

Estevalmennus, valmentajana Riitsu
Pääsin tänään valmentamaan trakehnerori Dracoa, sekä hänen omistajaansa Fridaa. Saapuessani Faconden maneesiin huomasin ratsukon olevan jo lämmittelemässä. Tervehdin ratsukkoa, jonka jälkeen kokosin heille 70cm korkeista esteistä koostuvan esteradan. Radassa oli paljon tiukkoja käännösiä sekä muutamia laukanvaihtoja. "Voisitte laukata ensin kerran pääty-ympyrän, jonka jälkeen lähtisitte suoraan reippaalla laukalla rataa kohti." Pyysin Fridaa hiljentämään aina ennen estettä, mutta juuri esteen juurella päästämään orin menemään. Pikku hiljaa ratojen onnistuessa nostin esteiden korkeutta. Nyt olimme pääseet 120cm korkeuteen. Puolessa välin rataa orilla oli hieman vaikeuksia tiukissa käännöksissä, mutta kun Frida hieman hiljensi Dracon vauhtia - sujuivat käännökset hyvin. Viimeisenä korkeutena oli 160cm, joka ratsukon täytyi hypätä kaksi kertaa onnistuneesti. Dracon silmissä loisti radan aikana, joka oli mahtava piirre estehevosella. Laukanvaihdoissa ei ratsukolla ollut mitään ongelmia missään vaiheessa. Molemmat hyppy kerrat olivat onnistuneita eikä ratsukon tyylissä ollut paljoa virheitä. Todella hyvin kehujen jälkeen, sai ratsukko aloittaa loppuverkat.

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana leah
Frida pyysi minua vierailemaan Facondessa ja ratsastamaan Dracon. Päätin ratsastaa ihan sileällä tehden perusjuttuja. Selkään noustessa oli avut ihan hakusessa, kun erilainen hevonen alla. Hetken totuttelun jälkeen alkoi nappuloita ja ravin tempo löytyä. Draco oli ravissa tyhjä oikealta ohjalta, joten ratsastin sitä hetken ympyrällä oikealle ohjalle. Orilta löytyi vauhtia, ja sai olla huolellinen, että se pysyi ohjan ja pohkeen välissä. Laukassa Draco ei tahtonut oikein kuunnella, ja sain hetken aikaa tapella, jotta ori palaisi avuille. Tein ravissa vielä lyhennyksiä ja pyysin oria kokoamaan itseään enemmän. Tehtävän sujuessa hyvin ja orin ollessa miellyytävä ravissa, jatkoiin lyhentämistä vielä hetken laukassa. Loppuun annoin Dracon ravata pidemmällä ohjalla ja venyttäen itseään. Tämä oli oikein miellyttävä hevoskokemus, ja Fridalla on tässä kiva hevonen !

Estevalmennus valmentajana Naxu
Draco ja Frida ravailivat esteiden välissä ympyröillä ja volteilla. Ratsukko oli jo tehnyt alkuverkat ja odotteli nyt ensimmäistä tehtävää. Nostin sarjan viimeisen puomin kannattimelleen ja sanoin että voi tulla. Tehtävänä oli kolmoissarja, jonka väleihin tuli kaksi laukkaa. Estekorkeus oli 90-110cm. Draco selvitti esteet sulavasti Fridan kanssa eikä mistään ollut moittimista. Laukka jatkui rullaavana myös esteen jälkeen. Sama tultiin vielä toiseen suuntaan, jolloin se onnistui kenties vielä paremmin kuin ensimmäinen kerta. Kasasin pari estettä nopeasti isolle keskiympyrälle, joka oli seuraava tehtävä. Kaarevallakaan tiellä ei Dracolla ollut mitään ongelmaa, mikä oli hyvä. Sama tultiin toiseen suuntaan. Sitten nostin korkeutta 135-senttiin. Sekin onnistui hienosti, joten lopulta korkeus nousi pikkuhiljaa 155cm asti. Sillä korkeudella alkoi jo tulla vähän kompurointeja, mutta kaikki esteet selvitettiin silti puhtaasti. Sitten ratsukko sai alkaa loppuverkkailemaan itsenäisesti. Loppukäynneissä puhuimme tästä 'naistenmiehestä' joka tunnetaan kenties paremmin nimellä Draco. Valmennus oli sujunut hyvin, joten kiitos ratsukolle!

valmennus, valmentajana

Kilpailukalenteri

Sijoituksia 65kpl
05.10.2010 - kutsu - ERJ - 150cm - 6/40
05.10.2010 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/40
20.12.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/40
15.12.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 7/50
19.12.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/47
27.12.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 6/40
31.12.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 6/40
10.02.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/50
23.01.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
26.01.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
27.01.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 6/50
11.02.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/40
06.02.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/89
26.02.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
28.02.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/30
03.03.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
25.02.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/50
25.02.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/50
26.02.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/50
06.03.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
13.03.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/30
16.03.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
06.03.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/33
04.03.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/53
04.03.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 6/53
06.03.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 7/53
13.03.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/30
28.03.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
25.04.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
05.04.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
06.04.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
13.04.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 6/40
16.04.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/40
19.04.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/40
16.04.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/30
17.04.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
17.04.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
06.04.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/59
21.04.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 6/40
13.04.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/60
20.05.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
04.05.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 6/50
05.05.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/50
04.05.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/40
04.05.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/40
05.05.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/40
30.04.2012 - kutsu - ERJ CUP - 160cm - 16/173
14.06.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
15.06.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
21.05.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
26.05.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/46
28.05.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/50
15.06.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/40
19.06.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
22.06.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
24.06.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
25.06.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
06.06.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/50
12.06.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/40
22.06.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
23.06.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
26.06.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/40
28.06.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/40
09.05.2012 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/50
12.05.2012 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/50

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!