Cadence NON, kuollut 08.05.2017

               
© SN.
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Cadence NON, "Cadi" Syntynyt: 23.12.2012 (25v.) 4v 23.02.2013
Rek.nro: VH14-021-0017 Rotu & sukupuoli: Trakehner & tamma
Säkäkorkeus: 168cm Väritys: Punaruunikko
Kasvattaja: Nonshein Omistaja: Frida, VRL-05826, Faconde
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: ko:GP, re:70cm

Meriitit

Palkittu kesäkuun KRJ uusintatilaisuudessa KRJ-I palkinnolla pistein 9,5+42+22+20+15=108,5p.
Palkittu lokakuun KTK tilaisuudessa KTK-III palkinnolla pistein 17+17+18+17=69p.
Ch myönnetty 14.01.2017
Palkittu huhtikuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 19,5(13+6,5)-25,5(13,5+12)-17-16-4=82p.

Luonnekuvaus

Yleisesti ottaen Cadi on hyvin energinen tammaneiti joka osaa keksiä kanssaan toimiville ihmisille jos jonkinlaisia jekkuja. Cadi osaa myös aiheuttaa kanssaan toimiville henkilöille harmaita hiuksia erittäin helposti ja siksi vaatiikin pitkää pinnaa jotta jaksat toimia tämän neidin kanssa. Cadin eräs bravuuri on karsinastaan karkaaminen, tamma on nimittäin varsinainen Houdini lukkujen avaamisen suhteen ja siksi muunmuassa karsinan ja tarhan lukkojen sulkemisen kanssa saa olla äärimmäisen tarkka ettei Cadille jää mahdollisuutta karkaamiseen.

Hoidettaessa Cadi seisoo kiltisti paikoillaan, kunhan se on sidottuna kiinni. Tämä neiti nimittäin yrittää karata hoitajansa käsistä heti jos hoitotoimenpiteet aloittaa ilman kiinni sitomista ja varsinkin jos hoitaja erehtyy jättämään karsinan oven auki. Kiinni sidottuna Cadi kumminkin osaa nauttia hoitajansa antamasta huomiosta ja silloin tammaa on jopa miellyttävä hoitaa kun tietää ettei neiti pääse karkuun vaikka kuinka yrittäisi. Erityisiä lempi- tai inhokkihoitotoimenpiteitä Cadilla ei ole, vaan kaikki menee samalla tasaisella tavalla ja tamma sietää lähes kaikkia mitä hoitaja sille tekee. Jos hoitaja kumminkin erehtyy olemaan liian kovakourainen esimerkiksi harjaamisen suhteen, niin Cadi kyllä ilmoittaa tyytymättömyytensä hoitajaan. Tällöin saat osaksesi vihaista luimimista ja jalkojen kuopimista, jos et noista merkeistä vielä tajua olla hellempi niin silloin hoitaja saa hyvin helposti hampaista takapuoleensa. Talutettaessa Cadi kävelee pääsääntöisesti kiltisti taluttajansa vierellä, mutta koska tamman mielestä on kivaa aiheuttaa harmaita hiuksia ihmisille, niin Cadi saattaa yrittää yllättäen vaihtaa suuntaa haluamaansa. Kannattaakin siis olla varuillaan aina kun talutat tätä tammaa ettei ote pääse lipsumaan Cadin tehdessä odottamattomia käännöksiä ja nykäisyjä. Traileriin mennessä Cadi ei ihme kyllä yritä keksiä mitään mukamas hauskoja jekkuja, joten traileriin tamman saa taluttaa ihan rauhassa. Voihan se olla, että tämä neito ymmärtää onnettomuusriskin jos pelleilee traileriin mennessä. Kuljetuksen aikanakin Cadi käyttäytyy esimerkillisesti vaikkakin tämä neiti viihtyy kuljetettaessa paremmin yksin kuin seurassa.

Ratsastettaessa Cadin energinen puoli tulee esiin niin hyvin, ettei kellekään jää epäselväksi miksi tammaa oikein sanotaan erittäin energiseksi. Tämä neiti vaatii nimittäin alkulämmittelyt pitkän kaavan mukaan jotta pahimmat ylimääräiset energiat saa kulutetuksi ja jottei koko treeni menisi Cadin hallintaan saamisen yrittämiseksi. Kun tamman ylimääräiset energiat on saatu purettua, on Cadi kumminkin erittäin ihana ratsu jonka kanssa voi ratsastajakin löytää uusia puolia itsestään ja samalla oppia ratsastamaan kunnolla. Cadi on nimittäin energisyytensä lisäksi myös erittäin vaativa oikeanlaisista avuista ja jos apujen antamisessa menee jokin vähänkin pieleen voit olla varma ettei tamma tee tahtomaasi asiaa. Erilaisiin mukamas hauskoihin jekkuihin ja pelleilyihinkin kannattaa varautua Cadin selässä ollessa jottei esimerkiksi täysin odottamattoman äkkipysähdyksen seurauksena ole selästä tippuminen.
C: *lumienkuli*

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Nebraska
koGP, sk.170cm, m
ii. ROmulus IIevm
koGP, sk.174cm, m
iii. Goetzevm
ko, recm, sk.cm,
iie. Dodonaevm
ko, recm, sk.cm,
ie. Fernandaevm
koVaA, sk.166cm, m
iei. Indursaevm
ko, recm, sk.cm,
iee. Cordelia evm
ko, recm, sk.cm,
e. Carrara
koGP, sk.169cm, km
KRJ-II
ei. Wexford Ievm
koGP, sk.170cm, km
eii. Rob Ronnyevm
koVaA
eie. Wiwian Flyevm
vkko
ee. Casandraevm
koGP, sk.168cm, vkk
eei. Narcolepticevm
eee. Minaret evm
koIntII

ei. Wexford I on kookas kimo ori. Se on kisannut menestyksekkäästi aina Grand Prix-tasolla asti ja periyttää jälkeläisilleen tunnetusti hyvää rakennetta, irtonaiset liikkeet ja todella näyttävän ravin. Siltikään jalostuspuolella Wexford ei ole kovinkaan haluttu ori. Syy löytynee orin luonteesta, joka ei tosiaankaan ole helpoimmasta päästä. Wexford I on luonteeltaan todella tempperamenttinen ratsu, joka saa kärpäsestä helposti härkäsen. Ori onkin aikoinaan kiertänyt omistajalta toiselle, kunnes lopulta löytyi joku, joka sai orin kanssa tulosta aikaan. Ei ole vaikeakaan arvata, mistä Carraran tuittupäisyys on peräisin.
eii. Rob Ronny on Wexfordin tapaan kaveri, jolla tuntuisi olevan jatkuvasti tuli hännän alla. Vaativa ori on kilpaillut vaihtelevalla menestyksellä vaativia koululuokkia nousematta ikinä GP-tasolle. Kompastuskivenä on ollut nimenomaan luonteesta johtuvat tilanteet, sillä sukset menevät tämän ratsun kanssa herkästi ristiin. Rob Ronnyn liikkeet ovat kuitenkin irtonaiset, joustavat ja se liikkuu huomaamattomilla avuilla. Rob Ronny ei myöskään ole halutuimpia periyttäjiä Saksassa. Orilla on vain muutamia jälkeläisiä Wexfordin lisäksi, jotka ovat menestyneet kohtalaisesti kouluradoilla.
eie. Wiwian Fly on luonteeltaan melko kipakka tamma, jonka nenälle ei niin vain hypitä. Wiwian on määrätietoinen ja periksiantamaton tamma, joka osaa pahimpina päivinään olla todella hankala, jopa täysin mahdoton ratsastettava. Wiwianin kanssa on kilpailtu kuitenkin sekä koulu- että esteradoilla hyvälläkin menestyksellä. Voikko tamma on varsonut kaksi kertaa kisauransa ohella, mutta siirtynee joskus täysin jalostukseen halutun isälinjansa vuoksi.
ee. Casandra kilpailee satunnaisesti GP-tason koululuokissa. Se on näyttävä 168cm korkea voikko tamma, joka on tähän mennessä varsonut ainoastaan kerran. Tamman kanssa on kilpailtu jonkin verran GP-luokkia ja se onkin väläytellyt kykyjään menestyksekkäästi. Pääasiassa Cassandra toimii vapaa-ajan ratsuna aktiiviuransa kilparatsastajana lopettaneelle omistajalleen. Tamma on luonteeltaan rauhallinen nautiskelija, ratsastaessa äärettömän herkkä ja kuuliainen kaveri. Casandralla on hieno sukulinjat, joita se tulee jatkamaan varmasti vielä useamman jälkeläisen verran. Tamman toivotaan periyttävän rauhallisuuttaan ja miellyttämishaluaan.
eei. Narcoleptic ei ole juurikaan niittänyt menestystä koulukentillä, mutta orilla on kuitenkin monia loistavasti menestyneitä jälkeläisiä. Ori on luonteeltaan varsin haastava tapaus ja on ratsastaessa todellinen kuumakalle. Jälkeläisilleen ori on kuitenkin periyttänyt ilmavat ja joustavat liikkeet.
eee. Minaret kisasi Intermediate II tasolla tasaisen menestyksekkäästi omistajansa Lena Tysonin kanssa. Pari sai lähes joka kerta täydet pisteet saumattomasta yhteistyöstään. Tamma on omistajansa mukaan yksi kyvykkäimmistä ja kuuliaisimmista hevosista ikinä. Minaretin kanssa startattiin muutamassa GP-luokassakin, joista saatiin myös palkintoja kotiin viemisinä. Tammasta löytyisi siis potkua GP-tasolla kilpailemiseenkin, ja ehkä tämä kaksikko vielä joku päivä siirtyykin täysin sille tasolle kilpailemaan. Minaret on varsonut vasta kerran, mutta kisauransa jälkeen se tuleee todennäköisesti saamaan useammankin jälkeläisen.
C: Eeva T.

Syntynyt Varsan tiedot Emä Omistaja
01.03.2013 t.Cassie F Leandroholic Taciturn
15.04.2015 o. Caberyn F Fangtasia PB leahiiii
22.02.2015 t. Caramel F KTK-III Rosenhof Emil ksuvi
05.11.2013 t. Cyndara F Voodoo Nile Rox Frida
01.04.2015 o. Oldifionin Codens Rosenhof Alfons Welby
13.05.2015 t. Celia F Rosenhof Laurenz Joe
15.10.2015 o. Lancaster F Doom Remrock Dimma
.

Päiväkirja & valmennukset

Kouluvalmennus, valmentajana weem
Alkukäyntien jälkeen saitte tulla helpohkoa ympyrätehtävää pääty-ympyröillä: lyhyen sivun keskeltä puoli kierrosta sulkutaivutusta, suoristus, ympyränvaihto ja toisella ympyrällä puolikierrosta avoa, sitten taas sulkua puolikierrosta jne. Tässä haettiin Cadia hyvin tuntumalle, herkäksi istunnalle ja ihan vain menemään juuri sinne, minne pitää juuri siinä asennossa, kuin apuja annetaan. Eli herkistely- ja tarkkuustehtävä siis. Cadi kulki hyvin pehmeästi tuntumalla koko ajan, ja kun sait oman istuntasi oikein päin niin avot ja sulut sujuivat kivasti. Sitten vaihdettiin askellajiksi ravi, ja sait tulla kahdeksikkoa kevyessä ravissa muutaman kierroksen ajan, ja sitten jatkaa samaa avo- ja sulkutehtävää. Ravissakin Cadi toimi kivasti, ja sai taivutuksilla kivasti vetreyttä runkoonsa. Seuraavaksi alettiin tulemaan sulkutaivutusta laukassa, tällä kertaa suoralla uralla. Eli kootussa laukassa pituushalkaisijalle ja siitä uralle sulkutaivutuksessa. Kun yhteen suuntaan menevät sulkutaivutukset sujuivat, saitte treenata vielä siksak-sulkuja, joissa tie kulki pituushalkaisijan molemmin puolin. Aina kun suunta muuttui, vaihtui tietenkin laukkakin. Cadi on hyvin osaava hevonen, ja hankalinta teille olikin ajoitukset, jotta meno olisi näyttänyt mahdollisimman harmoniselta ja tasaiselta. Peilistä katsomalla sait hiottua reittejä paremmiksi, ja sitten olikin aika aloittaa loppuverryttely.

Kouluvalmennus, valmentajana Cery
Cadilla oli kujeileva ilme, se halusi hieman testata ja läpikotaisin tuttua ratsastajaa. Se oli kuulemma tamman tapa; usein ennen treeniä piti tarkistaa tarvitseeko tänään oikeasti tehdä töitä. Sen askel oli tahmea, vaikkakin muuten pitkä ja rento. Se oli hyvin painava kädelle ja kootulla ohjalla ratsastaja alkoi pian valittamaan hartioita kun joutui vetokisaan hevosen kanssa. Ratsastaja sai samantien raipan jota käytettiin heti jos pohkeeseen ei reagoitu. Pelkkä raipan läsnäolo sai Cadin heti hereille ja sen askel terävöityi. Ratsastaja tarvitse puolet lyhyemmän ohjan voidakseen oikeasti ratsastaa, mutta ohjaa kootessa Cadi hidasti. Pelkkä pohje riitti saamaan Cadin maan pinnalle, lyhentämään kaulaa ja tulemaan alas peräänantoon. Lämmittely vaati aikansa, mutta se oli sen arvoista, Cadi suoritti tehtävät upeasti!

Päiväkirjamerkintä, kirjoittaja Melina
Ajelin harmaalla Volvollani Faconden pihaan aurinkoisena kevätpäivänä. Olimme tehneet Fridan kanssa diilin, jonka toisena osapuolena lupasin tulla hoitamaan ja liikuttamaan muutamaa eri hevosta alkuviikosta. Astelin hieman varuillani uutuuttaan ja hienouttaan hohkaavalla tallialueella, ja totesin sen muistuttavan kaikkea muuta kuin omaa parin ponin maalaistalliani. Tästä olikin otettava kaikki ilo irti! Löysin ensimmäisen hoidokkini, kauniin kimon trakehner-tamma Cadin, ulkoa tarhastaan, mutta ennen kun aloin liian omatoimiseksi koin tarpeelliseksi käydä esittäytymässä muutamalle tallin nurkalla notkuvalle nuorelle naiselle. Kerroin kuka olen ja mikä on homman nimi, ja "siunauksen saaneena" lähdin hakemaan tammaa sisälle puunattavaksi. Äärimmäisen uteliaana ja energisenä kanssani talliin tullut Cadi päätti heti laittaa hevosmiestaitoni koetukselle. Se tanssahteli ja spurttaili vielä tallin käytävälläkin minkä ehti, ja sain tehdä töitä hiki otsalla saadakseni tamman tukevasti kiinnitettyä. Kirosin mielessäni, etten ollut hakenut harjoja ja muita tilpehöörejä jo valmiiksi paikan päälle, mutta tarkistettuani kiinnityksen kymmenen ja vielä kymmenen kertaa, uskalsin jättää tamman hetkeksi vartioimatta ja lähteä varusteidenetsintäreissulle. Onnekseni tallin henkilökunta osoittautui avuliaaksi ja ystävälliseksi, enkä joutunut hapuilemaan eksyksissä kauaakaan. Cadikin oli, ihme ja kumma, edelleen niillä sijoillaan joille sen jätinkin. Suin tamman kiiltävää karvaa pitkin, rauhallisin vedoin, ja äkkiä energisin koskaan näkemäni hevonen alkoi rauhottua silmissä. Sen huuli lerpatti ja koko olemus rentoutui, ja Cadi näytti todella nauttivan kaikesta rapsuttelusta, kuopsuttelusta ja paijailusta. Harjasin tammaa hyvän tovin, puhdistin silmät ja sieraimet ja lopuksi selvitin vielä sen vaaleat jouhetkin. Cadi näytti siltä, että se olisi voinut seistä paikallaan vaikka loppupäivän! Olin kuitenkin jo ehtinyt iskeä silmäni aiemmin bongaamaani kävelytyskoneeseen, sillä sellaista hienoutta en ollutkaan päässyt aiemmin käyttämään. Huikkasin ohi kulkevalle, erittäin tyylikkäästi pukeutuvalle naiselle joka esittäytyi Petraksi, josko hän lähtisi vähän opastamaan koneen käyttöä. Seuraava hetki hurahtikin äkkiä rupatellessa ja opetellessa - Cadin hoitaessa urheilupuolen. Pienen kuntoilun jälkeen vein Cadin takaisin tarhailemaan, ja kiitin Petraa opastuksesta. Ensi kerralla osaankin sitten jo itse!

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Frida
Katselin pöydällä edessäni olevaa KRJ-laatiksen ilmoittautumislomaketta. Olin tuossa aiemmin päivällä miettinyt ketkä kaksi sinne lähtisi ja vaihtoehtoja olikin pari. Päädyin lopulta kuitenkin Cadiin sekä toiseen tallimme shettiksistä, Rillaan. Kirjoitin osallistumistietomme paperille ja pyysin Emmiä viemään sen postiin samalla kun hän käy kylällä. Tuumailin hetken Cadin tulevaisuutta, se oli tehnyt jo muutaman hienon varsan ja pärjännyt loistavasti koulukentillä. Edessä olisi ehkäpä vielä pari varsaa lisää ja ainakin YLA:ssa pyörähtäminen. Sen jälkeen palasinkin joitakin vuosia menneisyyteen ja muistelin millainen rimpula Cadi oli ollut varsana, siitä oli myöhemmin kuoriutunut oikea kaunotar vaikka muut olivatkin sanoneet toista. Havahduin takaisin nykyhetkeen ja päätin hakea Cadin varustettavaksi ja lähteä sen kanssa komean päivän kunniaksi maastoon.

valmennus, valmentajana

Kilpailukalenteri

sijoituksia KRJ 41kpl
09.02.2013 - kutsu - KRJ - GP - 4/60
11.02.2013 - kutsu - KRJ - GP - 1/60
13.02.2013 - kutsu - KRJ - GP - 4/40
31.01.2013 - kutsu - KRJ - GP - 3/37
22.02.2013 - kutsu - KRJ - GP - 4/40
08.03.2013 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
15.03.2013 - kutsu - KRJ - GP - 5/30
12.03.2013 - kutsu - KRJ - IntII - 3/30
25.02.2013 - kutsu - KRJ - GP - 3/40
02.03.2013 - kutsu - KRJ - GP - 4/40
13.03.2013 - kutsu - KRJ - GP - 1/35
15.03.2013 - kutsu - KRJ - IntII - 5/29
20.03.2013 - kutsu - KRJ - GP - 4/40
20.03.2013 - kutsu - KRJ - GP - 4/40
22.03.2013 - kutsu - KRJ - GP - 3/40
24.03.2013 - kutsu - KRJ - GP - 1/40
03.04.2013 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
29.04.2013 - kutsu - KRJ - GP - 1/28
10.05.2013 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
12.05.2013 - kutsu - KRJ - GP - 2/30
08.05.2013 - kutsu - KRJ - GP - 1/40
09.05.2013 - kutsu - KRJ - GP - 5/40
04.05.2013 - kutsu - KRJ - IntII - 7/50
08.05.2013 - kutsu - KRJ - IntII - 1/50
09.05.2013 - kutsu - KRJ - IntII - 7/50
01.05.2013 - kutsu - KRJ - IntII - 2/30
05.05.2013 - kutsu - KRJ - IntII - 4/30
07.05.2013 - kutsu - KRJ - GP - 4/34
08.05.2013 - kutsu - KRJ - GP - 5/35
05.09.2013 - kutsu - KRJ - GP - 1/30
21.10.2013 - kutsu - KRJ - GP - 5/30
23.10.2013 - kutsu - KRJ - GP - 1/30
24.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 6/50
22.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
23.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 5/50
26.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 3/50
20.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 3/50
22.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 1/50
21.02.2014 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
31.12.2013 - kutsu - KRJ CUP - IntII - 14/189
30.04.2015 - kutsu - KRJ CUP - GP - 10/183
05.09.2016 - kutsu - NJ - pv tammat - 5/12, irtoSERT
26.10.2016 - kutsu - NJ - trak tammat - 4/12, irtoSERT
31.10.2016 - kutsu - NJ - trak tammat - 5/12, irtoSERT

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!