Lovely Boy F, kuollut 14.08.2013

       
© Marshmallow

Virallinen nimi: Lovely Boy F, "Boy" Syntynyt: 01.01.2010 (12v.) 3v 01.01.2010
Rek.nro: VH06-031-9863 Rotu & sukupuoli: Suomalainenpuoliverinen & Ori
Säkäkorkeus: 170cm Väritys: Musta
Kasvattaja: Faconde Omistaja: Frida, Faconde
Painotuslaji: Esteratsastus Koulutustaso: ko:HeA, re:160cm

Meriitit

KTK-III
ERL-II
YLA2
VIR MVA Ch myönnetty 28.10.-11
SPL-II
ERJ-II

Luonnekuvaus

Perusluonteeltani olen kiltti ja innokas oppimaan kaikkia asioita, mutta nuoren ikäni takia en aina jaksa keskittyä asioihin ja teen vaikka mitä kepposia. Tarvitsen päättäväisen, mutta kuitenkin rakastavan hoitajan, joka jaksaa käydä luonani usein.

Heti jos näen ihmisen, hörähdän hänelle, ja hirnahdan jos hän on minulle jo tuttu. Yleensä pidän päätäni karsinan puolioven yli, jotta minua tultaisiin rapsuttelemaan. Harjatessa ja noin muutenkin hoidettaessa yleensä seison nätisti paikoillani, mutta joskus, itse asiassa suht usein, pyörin tai steppaan paikallani, koska olen niin innoissani. Kavioita en aina haluaisi antaa, se on niin vaivalloista ja TYHMÄÄ! En edes ymmärrä, miksi kaviomme putsataan! Hetihän ne tulee likaisiksi! Ihan kummallista porukkaa tuo ihmisrotu.. Takaani en suosittele mennä ellei halua kivuliasta muistoa minusta. Edestäni sen sijaan voi mennä ihan kaikessa rauhassa. Satulan laitosta en pidä, vyön kiristys ei minua haittaa, vaan minä vähän.. tuota.. pelkään sitä satulaa. Hassuahan se on, mutta kuitenkin. Suitset minulle saa tosi helposti!

Pesemistä inhoan. Luimin heti ja alan kuopimaan kaviollani maata ja yritän näykkiä. Silti, yleensä kaikista yrityksistäni huolimatta minut pestään! En pidä siitä yhtään! Mutta, niinkuin melkein jokainen hevonen, minäkin pidän uimisesta! Se on sitten tosi tosi kivaa! Vaikka se ei olekkaan paljon eriasia kuin peseminen, mutta on kuitenkin. Uimaan, kiitos!

Tarhassa leikin ihan älyttömästi! Menen aina yllyttämään jota kuta leikkimään kanssani. Tarhasta minua sitten saakin metsästää, en nimittäin anna ollenkaan helposti kiinni!

Kun minua taluttaa, saakin olla kunnon bodari, nimittäin olen iso ja vahva, ja tiedän sen hyvin itsekkin! Joten, kun olen ensin väsyttänyt hoitajan tarhassa kun hän on minua jahdannut, alan temppuilemaan taluttaessa! Teen äkkinäisiä käännöksiä, lähden laukkaamaan, nousen seisomaan, menen syömään, ryntään tarhan portille, juoksen karsinaan.. Teen kaikkea mahdollista!

Oi vitsi, ratsastaminen on minun mielestäni niiiin ihanaa, etten malttaisi odottaa, että ratsastaja pääsee selkään. Steppailen sen ajan kun ratsastaja nousee selkääni, ja sitten lähden ravaamaan. En jaksa odottaa, että pääsen hommiin! Käyntini on näin ollen hyvin reipasta ja verkkaisaa, pienestäkin avusta nostan silkin pehmeän ravini, ja kunnollisesta laukkapohkeesta nostan pitkän, sujuvan ja sulavan laukan, jota kaikki minulla laukanneet ovat kehuneet. Olen muutenkin kuulemma todella ihana ratsastettava! Kiva kuulla kehuja, sillä aina ratsastaessa haluan vain miellyttää ratsastajaa. Koulussa olen aika huono, koska se ei kiinnosta minua oikein ollenkaan, joten en jaksa siihen keskittyäkään. Mutta silti minulla työstetään aika paljon sitä. Ei se nyt AIVAN kamalaa ole, mutta tykkään paljon paljon enemmän esteistä. Ikäisekseni olen jo aika hyvä esteillä: osaan aina välillä katsoa ponnistuspaikan ja hyppään korkealle ja suht pitkälle, mutta jumppasarjassa hyppään lyhyitä hyppyjä. Maastossa olen rauhallinen, ihme kyllä. Siellä vain jotenkin rauhoittuu, kun on hiljaista ja rauhallista.

Kilpailuissa olemisesta nautin ihan sikana! Se on niin kivaa ja jännää! Hirnun aina kaikille ihmisille ja hevosille ja haluaisin tehdä tuttavuutta kaikkien kanssa. Kisoissa on mielestäni parasta kaikki :>> Verkka-alueella otan vähän rennommin ja sitten kentällä teen kaikkeni sen eteen, että voittaisin.

Heti kun näen trailerin, yritän kääntyä pois. INHOAN trailereita. Ja itse asiassa, pelkäänkin niitä. Minua pelottaa, että joku hyökkää niskaani kun olen boksissa, eikä ihmiset kerkeä pysäyttää ennen kuin on liian myöhäistä. Mutta onneksi vielä ei ole niin käynyt.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Bloodcraft PB
koVaA, re160cm, sk.166cm, km
ERJ-I, ERL-I, YLA2
ii. Gawain GER
koHeA, re160cm, sk.170cm, trn
ERJ-I, YLA2
iii. Mournful Ode evm
koHeB, re160cm, sk.171cm, mrn
iie. Gomorrah Morphism evm
koHeA, re150cm, sk.168, m
ie. Dohle-Nonstop
koHeB, re160cm, sk.170cm, prn
Ch, ERJ-II, KTK-II
iei. Crivitz evm
koHeB, re160cm, sk.175cm, rn
iee. Aichtal evm
koHeB, re130cm, sk.169cm, prn
e. Faith Corn
koHeB, re160cm, 174cm, rn
ERJ-I
ei. Frohmut Maik
koHeB, re160cm, sk.176cm, rn
eii. Sadddique evm
koHeA, re160cm, sk.177cm, prt
eie. Viktorya evm
koHeB, re160cm, sk.172cm, trn
ee. Blank Ilsegreth W
koHeC, re150cm, sk.168cm, km
eei. Rodewald W evm
koHeB, re160cm, sk.166cm, km
eee. Katarzyna W evm
koHeC, re150cm, sk.165cm, rn

Poitsun isä Bloodcraft PB on menestynyt hyppääjä, joka keräsi elämänsä aikana komeat 43 sijoitusta. Tämä komea, kimo holstein oli luonteeltaan tulta ja tappuraa, sen kanssa piti olla tarkka, vahva ja todellinen johta. Bloodcraft ei antanut mitään ilmaiseksi, sen kanssa joutui taistelemaan. Orilta löytyy kaikenkaikkiaan seitsemän jälkeläistä, joista jokaiselta löytyy tuloksia kisaradoilta.
Bloodcraftin isä, Poitsun isänisä Gawain GER oli vielä menestyneempi, se oli ansainnut itselleen hienosti laatuarvosteluista palkinnot ERJ2 ja YLA2. Sijoituksia orille kertyi kisauran aikana yhteensä 134 kappaletta. Jälkeläisiä Gawain jätti yhteensä kahdeksan, joilla virtaa kisahevosen veri suonissaan. Gawain oli varma ja tasainen hyppääjä, sekä selväpäinen tilanteesta riippumatta.
Isänemä Dohle-Nonstop oli kaunis tamma, joka kilpaili esteradoilla kunnioitettavasti. Se keräsi tasapainoisesti ja tunnollisesti kaiken kaikkiaan 65 sijoitusta, ja jätti jälkeensä todella hyviä varsoja yhteensä kymmenen. Luonteeltaan tamma oli todella kipakka ja voimakastahtoinen. Dohle-Nonstop oli erinomainen kisaratsu, se vaati ratsastajaltaan tarkat ja kevyet avut. Kovakouraiset ratsastajat se heitti yli laidan alta aikayksikön.

Poitsun kuvan kaunis emä Faith Corn on hienosti sijoituksia kerännyt brandenburg. Tammalla on hienot liikkeet ja se on varmajalkainen ja rohkea ratsu. Se vaatii kuitenkin ratsastajalta hyvää tuntumaa ja tämän vaatimuksen se on lähes poikkeuksetta periyttänyt kahdelle varsalleen. Tammalla on tasainen hyppytyyli, eikä erikoisesteetkään ole saaneet sitä kavahtamaan.
Emänisä on evm-sukuinen Frohmut Maik, joka on kiertänyt kisaratoja hienolla menestyksellä. Ori on kerännyt 81 sijoitusta, se on periyttänyt tasaista hyppytekniikkaansa hienosti ja sen näkeekin jälkikasvusta. Frohmut Maik on tulinen kilparatsu, jonka kapasiteetti on lähes rajaton oikeanlaisen ratsastajan kanssa.
Emänemä Blank Ilsegreth W on kovapäinen tamma, jonka kanssa joutuu taistelemaan välillä tosissaan. Greta on kerännyt 34 sijoitusta ja jättänyt jälkeensä ainakin kolme hienoa varsaa. Tamma polveutuu todella hyvästä suvusta, joka on ollut aikansa hypääjiä - eikä ne lahjat ole jättäneet periytymättä.
C: Nadja D.

Syntynyt Varsan tiedot Emä Kotipaikka
14.01.2011 o. Still Lovely TRI, missä? Ill Still Kill Mims om. Stina
22.01.2010 t. Push A Button F, missä? Lan Mahone RE om. Kiejo
01.05.2011 t. La Linda F Lan Mahone RE om. Ansku
01.05.2011 t. Aviance ML Amber om. Tiara
22.09.2011 o. Zeph Pythagor Ithel Artaith om. Littlebury Welsh
11.01.2012 o. Luvly Hexen Goldy BE om. Katarina
30.8.2012 o. Cute Quartz LAC, missä? Eefje' Merbau Pain om. Ciaré
26.03.2012 t. Celer Lumos Carpe Momentum solo om. Stall Lumos
04.04.2013 o. Ducktale Inc Ice Mocha Stirring Rod Mer om. Rebecca
29.05.2013 o. London Joe Dracarys PB om. Summery Sporthorses
26.03.2013 t. Celer Lumos Carpe Momentum Solo om. Amanda
. om.

Päiväkirja & valmennukset

Arvostelu, arvostelijana Violet
Boyn luonne on jo pitkä. Selvemmät kappalejaot helpottaisivat lukemista, mutta ihan hyvä noinkin. Pituuttakin saisi sillä lisää. Hymiöt tekstissä häiritsevät pikkaisen. Selvää ja hyvää tekstiä. Mukava luonne josta löytyy kaikki tarvittava tieto. Mielenkiintoiset asiat kuten hauskat sanat tuovat piristystä luonteisiin. Ja niitä on tässä luonteessa osattu käyttää mainiosti. Rakenteeltaan Boy on oikein mukavan näköinen fwb. Melko lyhyt runko. Korkea säkä. Pitkä kaula. Sopusuhtainen pää. Lihaksikas runko. Pitkät sopivan ohuet jalat. Sopusuhtainen rakenne päähän ja jalkoihin verrattuna. Komea oripoika!

Estevalmennus 13.09.2010, valmentaja Audrey
Boy oli yhteistyöhaluinen jo lämmittelyissä, eikä tapellut ratsastajan pyyntöjä vastaan. Rauhallisen lämmittelyhetken jälkeen ratsukko sai hypätä pieniä esteitä, joista sitten aloimme pikkuhiljaa siirtyä suurempiin. Pienemmillä esteillä ei joutunut opastamaan ratsukkoa, mutta suuremmilla esteillä alkoi huomata jo epävarmuutta. Kuitenkin ratsastajan ollessa positiivinen, ei orikaan päässyt ajattelemaan ”mitä jos” – ajatuksia. Epävarmuus oli edelleen aistittavissa, mutta ori kuitenkin teki parhaansa ja hyppäsi sujuvasti myös suuremmat esteet. Ratsastajan opastusta tarvittiin usein ponnistuskohdan löytämisen kanssa, mutta pyrimme antamaan orille koko ajan enemmän mahdollisuuksia määritellä se itse ja kokeilla. Valmennuksen loppupuolella ori osasikin jo melko itsenäisesti määritellä hyvän lähestymisen, ja ratsukko voi olla ylpeä itsestään!

Päiväkirjamerkintä 13.05.2011, kirjoittaja Sann.
Aloitin tänään Boyn hoitajana ja kilpailijana. Näin upean orin kanssa on mahtava puuhastella! Heti kun tulin Boyn omistajan kanssa tarhan portille katsomaan uutta hoitohevostani, se ravasi upean näköisenä luoksemme uteliaana ja ojensi kaunista päätään rapsutettavaksi. Kauaa se ei kuitenkaan malttanut paikallaan pysyä, vaan ryntäsi pian kohti kavereitaan ja yllytti nekin mukaan leikkiin. Omistaja kävi hakemassa Boyn kiinni, koska se on kuulemma hieman hankala eikä anna ihan helpolla kiinni, joten hän näytti mallia miten homma helpoiten hoidetaan. Laitoimme Boyn yhdessä valmiiksi ratsastusta varten jotta pääsen heti ensimmäisellä kerralla hieman ottamaan tuntumaa selästä käsin. Boy vaikutti varsin energiseltä mutta hirmu osaavalta nuoresta iästään huolimatta. Pidin paljon sen ilmavasta hyppytyylistä, ja uskon että tulevaisuudessa yhteistyömme kilpakentillä pelaa hienosti. Lyhyen ratsastuksen jälkeen kävimme vielä nopsaa lähimaastossa kävelemässä pitkin ohjin, ja Boy tuntui selvästi nauttivan luonnon rauhasta.

Päiväkirjamerkintä 20.05.2011, kirjoittaja Sann.
Tänään meillä oli Boyn kanssa ohjelmassa koulun tuuppaamista kentällä, mukavassa säässä onneksi. Boy oli heti alusta alkaen todella yhteistyöhaluinen ja kuunteli apuja hyvin. Alkulämmittelyiden jälkeen harjoittelimme pohkeenväistöä, etu- ja takaosakäännöksiä ja lopuksi vielä hieman sulkutaivutusta. Boyn kanssa kaikki sujui oikein hienosti, pientä hienosäätöä sai tehdä jotta se malttoi mielensä tarpeeksi käännöksissä, mutta lopulta nekin luonnistuivat mallikkaasti. Tunnin jälkeen hoidin Boyn takaisin tarhaan.

Estevalmennus 27.05.2011, valmentaja Linnie
Aloitimme perinteisillä verryttelyillä, pääty-ympyröillä ja temponvaihteluilla ravissa. Poitsu vastasi apuihisi ihan hyvin, asettaviin apuihin on lisättävä tarkkuutta, ettet väännä kaulaa ohjalla mutkalle. Laukkakin rullasi hyvin ja laukanvaihdot kahdeksikolla irtosivat napakasti. Hyppäsimme yhtä pystyä ja yhtä okseria, harjoittelimme perusjuttuja. Hypyt olivat hevoselle helppoja, mutta ratsastajana sinä välillä unohduit matkustamaan. Nuori hevonen tarvitsee vielä ratsastajan tukea, vaikka se osaisikin jo itse. Pystyllä ajauduitte aina liian lähelle ja puomi kolisi, okserin hyppäsitte joka kerta puhtaasti. Lähestymisessänne on vielä hiomista, älä tuo hevosta niin lähelle estettä. Harjoitelkaa vähän pienemmillä esteillä, vielä tuota lähestymistä, jotta saatte sen toimimaan kunnolla molemmat. Nuorella hevosella ei ole vielä niin hyvää arviointikykyä kuin vanhemmalla, kokeneemmalla hevosella on. Laskimme estekorkeutta 80cm ja hommat alkoivat sujua paljon helpommin. Sinä pysyit hypyissä mukana, etkä tuonut enää Poitsua liian lähelle estettä. Jatkakaa harjoittelua rauhassa, älkää pitäkö mitään kiirettä!

Päiväkirjamerkintä 29.05.2011, kirjoittaja Sann.
Tulin tallille jo aikaisin aamulla jotta ehtisin ratsastaa Boyn ennen keskipäivää, koska oli luvattu aikamoista hellettä. Alkuverryttelyt teimme kentällä ravaillen mutta sitten siirryimme maneesiin johon oli rakennettu meitä varten mukavan haastava 100 cm esterata. Lämmittelyhypyt tehtiin alentamalla kolmoissarjan esteitä. Tunnin aikana hyppäsimme sekä yksittäisiä esteitä että koko rataa, ja Boy selvästi nautti hyppäämisestä. Välillä se meinasi innostua vähän liikaakin ja sain tehdä kunnolla töitä jottei vauhti kasvaisi liikaa. Päätimme harjoituksen viimeiseen vauhdikkaaseen mutta hallittuun rataan, ja Boy oli ansainnut isot taputukset ja porkkanan hienosti menneestä tunnista.

Päiväkirjamerkintä 05.06.2011, kirjoittaja Sann.
Harjoittelimme tänään Boyn kanssa näyttelyissä esittäytymistä Puunasin sen edustuskuntoon niin että jokainen karvakin varmasti osoitti oikeaan suuntaan. Näyttelysuitset päähän ja kentälle harjoittelemaan edustavana olemista. Haastavan harjoituksesta teki se että läheisessä tarhassa käyskenteli Boyn mielestä varsin viehättäviä tammoja, eli ainakaan poikaa ei ollut vaikea saada innostumaan. Se kulki oikean pöyhkeänä ja karismaattisena eikä malttanut olla välillä hieman temppuilematta tammojen edessä. Suurimman osan ajasta Boy kuitenkin keskittyi hienosti kaikkeen mitä siltä pyysin ja jaksoi jopa seistä paikallaan – tiettyyn pisteeseen asti. Kertakaikkiaan hieno mies!

Päiväkirjamerkintä 11.06.2011, kirjoittaja Sann.
Lähdimme Boyn ja muutaman muun ratsukon kanssa maastoilemaan, tarkoituksena suunnata retkemme myös maastoesteille. Boy tuntui olevan melko herkällä tuulella ja yritti tallin risteyksessä protestoida hieman hyppimällä. Terävä muistutus siitä kuka määrää kuitenkin sai sen lopettamaan pelleilyt, ja loppumatka sujuikin ilman ongelmia. Kävimme irrottelemassa pitkillä laukoilla muutamalla suoralla, ja sitten menimme maastoesteradalle harjoittelemaan paria estettä. Käytiinpä jopa vesiesteellä hieman vilvoittelemassa kun oli niin kuuma päiväkin! Lenkin jälkeen hoidin Boyn kuntoon ja se saikin jäädä talliin ruokailemaan.

Estevalmennus 13.06.2011, valmentaja Reprobate
Saavuit maneesiin tanssivan Boyn kanssa. Kokosin nelisen estettä sillä välin kun lämmittelit oria sekä hait kunnon tuntumaa. Kentälle sain koottua 130-140cm korkeita esteitä; pysty, vesieste, okseri sekä muuri. Boyn ollessa hyvin energinen, otimme ensimmäisen esteen pienemmäksi, jotta ravissa voisi tälle tulla. Ensimmäinen kerta sujui hevoselta hyvin, vaikka tunnuit välillä oria häiritsevänkin käsilläsi kesken hypyn. Sentään keskityit hyvin orin vauhtiin ja esteille menot onnistuivat tätä varten. Kun olin korottanut ensimmäisen esteen 130cm paikkeille, otitte radan uusiksi. Nyt keskityit myös itseesi siellä hevosen selässä ja annoit orille rauhallisen työskentelyn oleman aivan hiljaksiin hypyn ajan. Boy koitti ryöstää muurille mentäessä, mutta estit sen hienosti pidätteellä, näin ollen myös kerkesit valmistautua itsekin ottamalla otetta jo harjasta. Esteet onnistuivat lopulta hyvin ja lopuksi tein pari pystyä lisää, noin 110-120cm korkeita sekä neljä edellistä estettä madalsin loppu veryttelyiden ajaksi. Loppuveryttelyt sujui mukavasti, alkoi orikin jo vähän rauhoittua. Tai sitten vain odotti valmennuksesta koituvaa palkkiaota. Hienon hyppytyylin omaavasta Boy on varmasti mukava sekä opettava hevonen, vaikka iältään onkin nuorehko.

Estevalmennus 19.02.2011, valmentaja Nonna
Olin laittanut maneesiin pienen esteradan, jossa oli 4 lämmittely estettä. Esteet olivat vain 50cm näin aluksi. Pian Frida ja Poju saapuivatkin maneesiin. Ori tuli iloisesti ja kauniisti tepastellen maneesiin. Intoa tuntui riittävän. Frida nousi selkään ja Poju olisi tahtonut jo rynnätä esteille. Sait hyvin pidätettyä hevostasi, vaikka se oli täynnä virtaa! Alkulämmittelyiden jälkeen käskin teidät radalle. Siinä harjoittelimme esteelle lähestymistä ja oikeaa tempoa. Ensin ori hieman ryntäili eikä keskittynyt, mutta sait hyvin sen loppujen lopuksi kuuntelemaan. Kun esteitä nostettiin Pojukin innostui enemmän. Tosin nyt se rupesi kuuntelemaan apuja tarkemmin ja teki huolellisempia hyppyjä. Esteet olivat 100cm korkuisia. Pyysin Fridaa kiinnittämään hieman enemmän huomiota käsien asentoon esteen päällä. Ettei kädet vetäisi liikaa ohjista, vaan antaa tilaa hypylle. Poju hyppäsi hyvin ja koko valmennuksen aikana tuli vain yksi pudotus, siitä kun askeleet eivät sopineet. Yhteenveto: ratsastaja ratsasti huolellisesti, ehkä hieman juuri sitä käsien paikkaa esteenpäällä voisi vielä treenata ja hevosen saamista kuuntelemaan hyvin alusta alkaen. Muuten olitte loistava parivaljakko!

Estevalmennus 27.06.2011, valmentajana Stina
Pystytin esteitä maneesiin, kun ratsukko saapui hieman vauhdikkaasti. Pojulla oli selkeästi runsaasti energiaa. Käskin heidän ottaa rennon alkuverkan pääty-ympyröitä,voltteja ja kaarevia uria hyväksikäyttäen. Täten Pojulla olisi enemmän tekemistä ja se ei kerkeisi niin paljoa keskittyä vauhtiin, vaan siihen minne jalkansa laittaa. Pystytin 90cm pystyn, metrissä olevan jumppasarajan ristikoilla ja viiminen este pystynä. Lisäksi laitoin yksittäisen okserin metriin. LAitoin esteitä hyvin lähelle toisiaan, jotta saataisiin tiukkoja uria tehtyä. Siinä samalla katselin ratsukon työskentelyä ja Pojulla todellakin oli vauhtia. Se pitäisi saada hieman rauhoittumaan ennen, kuin voisimme aloittaa tosi työskentelyn. Pyysin ratsastajaa tekemään paljon eri siirtymisiä. Pari ravi askelta - pari laukka askelta - pari ravi askelta - käyntiä 5 askelta - siitä laukka ympyrä - käyntiin - ravia... Siirtymisiä ympyröillä ja suorilla urilla. Pyysin ottamaan lisätyn laukan yhden suoran ajan. No, Poju ampaisi, kuin raketti. Meni melkein puoli kierrosta sen jälkeen saada herra takaisin aisoihin ja jatkettiin siirtymisillä. Poju rupesi selkeästi rauhoittumaan, kun se sai työskennellä kunnolla.
Käyntiä pitkin ohjin, jolloin vähän kerroin ratsastajalle ohjeita. Pojulla on selkeästi energiaa, joten täytyy tehdä paljon töitä sen kanssa. Paljon puolipidätteitä, selkeää ohjaamista ja selkeät, kevyet avut, kun on nuori hevonen kyseessä. Istunnan täytyi olal tiivis ja rauhallinen. Myötääminen nuoren kanssa on tärkeää. Jos jää kiinni hevosen suuhun hypätessä, se nostaa päänsä eikä näe kunnolla. Ja hevonen varautuu seuraavan kerran automaattisesti nykäisyyn suussa, jos se on jo kerran tehty. Eli tämän kanssa hyvin tarkkana.
Aloitetaan yksittäisen pystyn (90cm) hyppäämisellä. Ravin kautta laukka - ympyrä - ja suuntaaminen rauhallsiesti esteelle. Pieni pysty oli helppo. Korotin estettä samantien 110cm. Uusiks. Lähestyminen oli hyvä, mutta esteen jälkeen tuli hieman vauhtia lisää. Nopeasti työskentelyä, ympyrälle ja puolipidätteitä. Pojusta näki, että se rupesi nauttimaan. Suu pielet aivan vaahdossa. Noo siten pientä jumppaa (100cm). Tasapaino on tärkeä niin hevosella kuin ratsastajallakin. Lyhyt lähestyminen kaarevasti. Pojun ilme muuttui kun se tajusi joutuvansa sarjalle. Se mulkoili sitä hieman, mutta ylitti enismmäisen kauniisti, toinen meni myös nätisti, viimisellä pieni hidastuminen, mutta silti yli. Ja pientä ilo pukkia. Nostin esteet 110cm ja pyysin tulemaan uudelleen. Nyt oli hiukan enempi vauhtia ja ratsastajalla tasapaino järkkyi, mutta Poju hoiti homman kotiin ja kaikista yli. Nostin okserin samantien 120cm ja pyysin ratsukkoa tulemaan sen pitkällä lähestymiselle. Poju vähän ryntäili - ympyrälle! - ja uusi lähestyminen rauhassa. Hienosti ylitetty. Nostin Pystyn 130cm ja pyysin ehitä ensin hyppäämään pystyn ja sen jälkeen kaartamaan vasemman kautta okserille (120cm). Pysty hienosti, kääntö. Poju ymmärsi, että toinenkin este tulossa, korvat nousi höröön ja vauhtia meinasi tulla hieman liikaa, mutta kauniisti se liisi okserinkin yli. Pyysin ratsukon uudelleen jumpalle. Se meni aikasempia kertoja nätimmin, jollei lasketa pyrähdyksiä, jotka tulivat esteitten jälkeen. Seuraavaksi jumppa, siitä pystylle ja siitä okserille (nostin okseri 140cm). S:n tapaisella tiellä. Jumppa nätisti - pientä tahdin nopeennusta - kiinni - Pysty liidettiin kauniisti ja viimeinen... Okseri, lähestymisessä pientä haparointia, mutta yli mentiin. Otetaan okseri vielä yksittäin muutaman kerran. Lähestymiset huomattavasti parempia, esteen jälkeen tuli yhä hieman vauhdin lisäyksiä.

Estevalmennus, valmentajana Adrianne
Boy suorastaan steppasi maneesiin, Frida perässään. Pään heittelylle ei meinannut tulla loppua, kunnes nainen pääsi suurikokoisen hevosensa selkään. Boy suorastaan jähmettyi paikalleen ja seisoi ryhdikkäästi nokka kohti minua, kuin odottaen ratsastajansa käskyä. Annoin parivaljakolle luvan lähteä verryttelemään ja ori teki ratsastajansa alla työtä käskettyä. Boylla oli äärettömän lennokkaat askeleet ja esteitä kootessani, jumittauduin aina hetkeksi katsomaan kaksikon menoa. Boy toimi Fridalla naurettavan helpon näköisesti, vaikkakin naisesta näki, että tämä teki paljon työtä selästä käsin, saadakseen orin kulkemaan haluamallaan tavalla. Kokosin esteet valmiiksi ja annoin kaksikolle luvan ylittää ne. Frida nosti laukan ja tuli Boyn kanssa ensimmäisen ristikon hienosti, kuten myös sen jälkeisen pystyesteen. Hetken päästä harjoittelimme radalle ja sekin meni ihan mukavasti. Tempoa oli aina välillä vähän liikaa, mutta Frida pidätteli oria hyvin. Hypyt olivat tasaisia ja siistejä. Todella mukava valmennettava ratsukko!

Estevalmennus, valmentajana Adrianne
Saavuitte Boyn kanssa maneesiin ja nousit ratsaille. Kokosin teille muutaman esteen sillä välin, kun lämmittelit orin kanssa. Huusin aina välillä ohjeita, mutta muuten saitte verrytellä melko itsenäisesti perinteisten pääty-ympyröiden, temponvaihteluiden ja pysähdysten parissa. Boy näytti olevan hyvin kuulolla ja sulavan laukannoston jälkeen tulitte ensimmäisen yksittäisen pystyesteen. Ori osoitti heti alkuun mieltänsä ja hyppäsi (orin mielestä naurettava pienen) esteen hurjalla ilmavaralla. Et ollut valmistautunut tuollaiseen hyppyyn, joten horjahdit hieman, mutta sait nopeasti korjattua asentosi. Pyysin teitä tulemaan uudestaan ja tällä kertaa hyppy näytti paremmalta. Ilmavaraa oli paljon, mutta osasit varautua siihen, joten hyppy näytti yhtenäiseltä, hyppäsitte molemmat, ei vain Boy. Tämän jälkeen nostin yksittäistä estestä aina vähän kerrallaan ja tulitte sen uudestaan ja uudestaan niin monta kertaa, kunnes olin tyytyväinen tulokseen. Pian annoin teidän levähtää hetken ja kokosin sillä aikaa pienen esteradan, jossa oli muutama pysty ja okseri. Boy ylitti ne hienosti, mutta ratsastajana et meinannut pysyä hypyissä mukana, kun Boy suorastaan kiiti niiden läpi. Saatuasi pidätteiden avulla laukan tempon sopivaksi, rataesteetkin rupesivat sujumaan hyvin. Olitte mukava valmennettava ratsukko! Muista Frida vielä itse koittaa pysyä tahdissa ja hypyissä mukana ja jos tuntuu siltä, että vauhti on liian hurjaa, niin tee rohkeasti pidätteitä ja hoida tempo sopivaksi ja hyppää vasta sitten.

Kilpailukalenteri

sijoituksia 89kpl
01.11.2009 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/30
22.11.2010 - kutsu - ERJ - 130cm - 3/50
25.01.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/30
31.01.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 4/30
28.01.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/50
30.01.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/47
04.03.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/67
07.03.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 6/40
09.03.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/40
10.03.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 6/40
01.05.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/30
03.05.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
08.05.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
06.05.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/30
10.05.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
11.05.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/30
11.05.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
12.05.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/30
03.05.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
15.05.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/40
16.05.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
18.05.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
23.05.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
26.05.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
24.04.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/26
19.05.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/50
20.05.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/50
20.05.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/30
21.05.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
22.05.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
12.05.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/30
14.06.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 6/40
18.06.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/40
24.06.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
25.06.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/30
27.06.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
22.06.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 7/50
12.06.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/40
10.06.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/40
07.07.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
10.07.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
12.07.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
01.07.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/40
04.07.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 6/40
05.07.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
30.06.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
27.06.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
28.06.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
27.06.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/40
28.06.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/39
29.06.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/40
07.07.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
09.07.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/30
10.07.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/30
21.07.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 6/50
24.07.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/50
30.07.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/50
18.07.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/25
19.07.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/25
22.07.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/25
12.08.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
20.08.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/30
24.08.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/30
27.08.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
10.08.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/30
29.07.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 7/50
13.08.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
15.08.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/30
16.08.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/30
29.07.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/66
22.08.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
02.08.2010 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/34
10.08.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/28
11.08.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/28
03.09.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/30
07.08.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/41
09.08.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/41
10.08.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/41
29.08.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
01.09.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
04.09.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
18.09.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
24.08.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/60
22.09.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
18.09.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/40
28.09.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/29
29.09.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/28
30.09.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/29
30.09.2011 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/28
30.11.2012 - kutsu - ERJ CUP - 160cm - 13/187
05.07.2010 - kutsu - NJ - puoliveriset - 1/12, LKV1, MVA SERT, JS
29.10.2010 - kutsu - NJ - fwb orit - 5/12, LKV1, MVA SERT, JS
31.01.2011 - kutsu - NJ - fwb orit - 3/12, LKV3, irtoSERT, JS
24.02.2011 - kutsu - NJ - FWB orit - 2/12 LKV2, JS, MVA SERT
05.04.2011 - kutsu - NJ - fwb orit ja tammat - 1/12, LKV1, irtoSERT --> KuMa (oli jo tarvittavat sertit), , JS
31.03.2010 - kutsu - NJ - fwb orit - 3/12, LKV3, irtoSERT --> KuMa, JS
01.04.2011 - kutsu - NJ - fwb orit - 1/11, LKV1, MVA SERT, JS
24.02.2011 - kutsu - NJ - fwb orit - 2/12, LKV2, irtoSERT (bis-kehää ei arvosteltu), JS

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!