Bleeding Love W!, kuollut 09.05.2017

               
© HW Farm
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Bleeding Love W!, "Bessi" Syntynyt: 03.12.2011 (27v.) 4v 03.05.2012
Rek.nro: VH12-031-0191 Rotu & sukupuoli: Suomalainenpuoliverinen & Tamma
Säkäkorkeus: 166cm Väritys: Punaruunikko
Kasvattaja: Wincare Omistaja: Frida, VRL-05826, Faconde
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: ko:GP, re:90cm

Meriitit

Palkittu syyskuun KRJ tilaisuudessa KRJ-II palkinnolla pistein 24(8+8+8)-40-22-7,5-4,5=98p.
Palkittu maaliskuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 23(17+6)-27(15+12)-17-14-6=87p.
Palkittu maaliskuun KTK tilaisuudessa KTK-III palkinnolla pistein 16+14+16+17=63p.

Luonnekuvaus

Kun saavut tallille, näet hevosen juoksemassa tarhassa. Välillä se pysähtyy paikoilleen ja lähtee taas eri suuntaan juoksemaan. Tämä villi viikari on tamma nimeltään Bleeding Love W. Kun astut sisälle talliin saat kuulla, että kaikki ihmiset siellä tuntevat tämän hevosen Bessinä. Haluat kipeästi tutustua juuri tähän hevoseen, sillä siinä on luonnetta. Kannattaa kuitenkin ensin lukea vähän Bessin käyttäytymisestä.

Karsinassa Bessi on varsin herttainen leidi, ainakin alku ajan. Bessi on hyvin vieraanvarainen ja päästää karsinaansa kaikki. Se on varsin lapsiystävällinen ja heille se ei tee mitään. Vanhempiin ihmisiin sillä välillä mene hermo, ja silloin saattaa saada purukalustosta persuksille. Kun astut karsinaan Bessi tulee kerjäämään rapsutuksia. Se odottaa kunnes rapsutat sitä kunnolla korvan takaa. Rapsutusten jälkeen se päästää sinut puuhailemaan. Se ei tykkää mahan harjauksesta ollenkaan, vaan luimii välittömästi. Sama on kun otat kaviot. Samaan aikaan kun nostat kavion kannattaa vahtia, missä Bessin pää on. Se puraisee nopeasti, mutta ei kauhean kovaa. Kun sitä sitten kerran komentaa niin se on loppu ajan kiltisti.

Ratsastaessa Bessillä on miellyttävät askellajit. Koulukentällä se on oikein innokas. Kavio nousee, ja eri tiet sujuvat. Bessi kuuntelee hienosti ratsastajaa, mutta ei siedä suusta vetämistä ollenkaan. Sillä pitää olla pehmeä kätinen ratsastaja, sillä heti kun pidättää hiukankin enemmän, niin Bessi pysähtyy. Se on osaavainen ja oppii vieläkin uutta kouluratsastuksesta aina kentällä. Se tykkää kouluratsastuksesta eikä ikinä silloin pelleile. Esteillä tahti onkin sitten toinen. Bessiä ei oikein huvita hypätä näitä esteitä, joten tahti on hidasta, ja esteet putoilevat aika usein. Välillä kuitenkin kipinä iskee, ja Bessi hyppää hyvin. Esteillä Bessin askellajit korostuvat, ja sen selässä on helppo istua niin alhaalla kun esteistunnassakin. Maastossa Bessi rakastaa juoksemista. Pitkät peltolaukat ovat sen mieleen. Jonossa pitää olla ensimmäisenä, tai ainakin toisena. Ilopukkeja saa varoa aika paljon Bessin selässä, ja vauhtia e siellä tule puuttumaan.

Kisapaikalla Bessi käyskentelee rauhallisesti, eikä säiky mitään. Se mennee nätisti niin traileriin sisälle, kuin sieltä uloskin. Seuraavana on vuorossa kisakumppanien morjestaminen, ja verkka-alueelle kiitäminen. Bessi pystyy verkkaamaan pienemmässäkin tilassa, ja on hyvin ystävällinen. Se ei ikinä potki eikä ärhentele muille hevosille. Radalle päästyään Bessin on elementissään. Se nostelee jalkojaan musiikin tahtiin. Kun rata on suoritettu, Bessi kävelee rauhallisesti ratsastajan kanssa. Kun sitten on tullut aika palkita parhaat, niin Bessi seisoo siististi rivissä, mutta kunniakierroksella mennään lujaa.

Kengittäessä Bessin voi laittaa vain toiselta puolelta kiinni, muuten se riuhtoo itsenä irti. Kengittäjän kanssa se kyllä tulee toimeen todella hyvin. Myös eläinlääkärikäynnit eivät tuota Bessille ongelmaa.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Jeremiah Ginger
ko, recm, sk.cm,
YLA2, KRJ-I, SPL-I
ii. Daruma Mode
ko, recm, sk.cm,
iii. Dared Luft evm
ko, recm, sk.cm,
iie. Hihmn Modeevm
ko, recm, sk.cm,
ie. Fouth Dimension
ko, recm, sk.cm,
KRJ-II, KRL-III, YLA2, SPL-I
iei. Albertevm
ko, recm, sk.cm,
iee. Artiniaevm
ko, recm, sk.cm,
e. Doomed Love NDV
ko, recm, sk.cm,
ei. Houdini
ko, recm, sk.cm,
VIR MVA Ch, KTK-II
eii. Escapologist II evm
ko, recm, sk.cm,
eie. Campanellaevm
ko, recm, sk.cm,
ee. Duma Key
ko, recm, sk.cm,
VIR MVA Ch, KTK-III
eei. Doubledayevm
ko, recm, sk.cm,
eee. Love Killsevm
ko, recm, sk.cm,

Isänisä Daruma Mode on 172cm korkea, musta holsteinori, joka kisaa koulua kiitettävästi vaativalla ja Grand Prix tasolla. Sijoituksia on vielä alle 100, mutta maineensa arvoinen mies on ja luultavammin ei mene kauaa, kun tuo 100 menee rikki. Ori on tempperamenttinen, suurikokoinen ja näyttävät liikkeet omaava hurmuri. Tämä mies ei anna mitään ilmaiseksi, mutta kun se luottaa sinuun se vaiva oli kaiken tämän arvoista. Jälkeläisiä ei vielä ole kovin montaa, mutta ovat luonteeltaan hyvin samantyylisiä, kuin isänsä.
Isänisänisä Dared Luft on myös raamikas saksalainen, joka ei ylimääräisiä esittelyjä kaipaa sen astuessa estraadille. Ori on 175cm korkea, musta ja pärjää kouluratsastuksessa aivan Grand Prix tasolla asti. Oria on käytetty hyvin vähän siitokseen joten sillä ei ole monia jälkeläisiä. Ainut julkisuudessa oleva on Daruma Mode. Muista jälkeläisistä ei ole kuultu ainakaan vaativimmissa koululuokissa.
Isänisänemä Hihmn Mode on saksalainen siro tamma, joka on 167cm korkea ja väritykseltään mustanruunikko. Tammalla on kilpailtu vaativissa luokissa ja jopa Grand Prixissä, mutta taidot eivät riitä aivan Grand Prix tasolla menestymiseen. Tamman askeleet ovat kuin tanssia, ne näyttävät siltä kuin hevonen liikkuisi koko ajan musiikin tahdissa. Askelten kauneus loppuu katsomiseen, sillä selässä istuminen on toinen juttu.

Isänemä Fouth Dimension on suomalaista puoliverilinjaa jossa koolla on väliä. Jokainen suvussa oleva on yli 165cm korkeita. Tamma itse on 171cm ja kisaa Grand Prix tasolla. Tamma on saavuttanut KRL-III:n. Luonteesta sen verran, että voiko enempää nainen ollakkaan(?). Tamma osaa olla lauhkea, mutta myös todellinen myrksynmerkki. Luonteeltaan ailahteleva, mutta kuitenkin reipas.
Isänemänisä Albert on 170cm korkea suomalainenpuoliverinen. Ori painoittuu kouluratsastuksen puolelle ja sillä linjalla se onkin tuonut mukavasti sijoituksia. Ori on tempperamenttinen, johtaja tyyppiä sekä äkkipikainen ja myös näyttää sen usein ulospäin. Orin jälkeläisissä on havaittavissa samoja piirteitä, mutta ei niin vahvoina. Suurinosa jälkeläisistä seuraa isänsä mallia kilparadoilla.
Kauniin tasaisen ruunikon karvapeitteen saanut Artinia on Bessin isänemänemä. Tammalta löytyy tämän verilinjan tavoin reilusti korkeutta, 169cm. (Vaihtoehtoinen aloitus: Jeren emänemä Artinia on väritykseltään tasainen ruunikko, jolla on korkeutta 169cm.) Tamma on koulupainoitteinen, mutta ei huono esteilläkään. Tammalla ei ole ollut mitenkään lepposa elämä. Se on vaihtanut kotia useasti yksityisomistuksesta ratsastuskouluihin. Lopulta tamma päätyi takaisin kasvattajalleen ja elää siellä tälläkin hetkellä. Tammalla on jokunen jälkeläinen joiden jälkeen se jäi kevyemmälle ratsastukselle, mutta saatta silti näkyä vielä kilpakentillä.
C: Stina

Syntynyt Varsan tiedot Isä Omistaja
12.02.2012 t.Ferié F Ferahgo PB Jere
19.07.2012 o.Burned Steps F KRJ-II Walking Skeleton F Minttu
04.09.2012 t. Young Love F Wilbert de Joya Kiaisa
17.01.2013 t. Bleeding Doom F The Nine Flow weelow
13.04.2013 o. Doublecode F KRJ-I Sixtus Vegas Ljusia
02.04.3013 o. Carpe Diem F Charleston O' Polo Minttu
28.06.2014 o. Abaccus F Art Mudd Oak Lilla
16.05.2015 o. Lost Liberation F Zenonland Pierre
.

Päiväkirja & valmennukset

Kouluvalmennus, valmentaja wen
Frida verrytteli maneesissa jo upeaa tammaansa saapuessani paikalle. Bessi esitti hienot askellajinsa Fridan lämmitellessä sitä ja pian aloitimme jo työskentelyn. Alkuun halusin Fridan ratsastavan kokorata leikkaata vuoroin kustakin kulmasta, tehden kokorataleikkaalla avotaivutusta. Bessin askeleet olivat lennokkaat ja tamma näytti taipuvan mainiosti Fridan avuille. Toisessa suunnassa Frida otti muutaman liian voimakkaan puolipidätteen, tamma tyssäsi vauhtinsa heti ja pysähtyi, neuvoin Fridan ratsastavan enemmän painoavuin ja istunnallaan, jotta ylimääräisiltä stopeilta vältyttäisiin. Tehtävä alkoikin sujumaan heti paremmin. Laukassa pyysin ratsukon työstämään lyhyet sivut koottua laukkaa ja pitkillä sivuilla sulkutaivutusta. Bessi oli hienosti avuilla ja Frida ratsasti jo enemmän istunnalla, kuten neuvoin. Tehtävä onnistui, joten pyysin Fridaa ottamaan hevosensa käyntiin ja antamaan sille hieman ohjaa. Pienen levon jälkeen jatkoimme piaffen ja passagen työstämistä suoralla uralla. Lyhyillä sivuilla tuli siirtää hevonen piaffeen ja pitkillä sivuilla tuli ottaa passagea. Bessi otti piaffessa alkuun nokkiinsa hieman Fridan pidätteistä, mutta pikkuhiljaa piaffe sujui moitteetta. Passagessa ei ollut huomautettavaa, ratsukko suoriutui siitä hyvin. Loppuverryttelyksi Frida sai taivutella Bessiä pääty-ympyrällä, sisälle ja ulospäin. Keskityin neuvomaan Fridalle nyt sitä, kuinka hän saisi käytettyä istunta-apuja ja painoaan mahdollisimman tehokkaasti, sillä hänen ratsunsa sitä tarvitsi. Loppuun kehotin kävelemään huolelliset loppukäynnit.

Kouluvalmennus, valmentajana Hidda
Punaruunikko hevonen ja tyttö lämmittelivät kentällä. Siellä olivat Frida ja hänen hevosensa, Bessi. Alkuverryttelyt ratsukko oli saanut hoitaa itsenäisesti ja minä kerroin ensimmäisen tehtävän; sulkutaivutuksen laukassa. Bessi taipuikin erittäin hyvin ja huomasin sen halun miellyttää ratsastajaansa kaikin tavoin. Kun sulkua oli menty sen verran, että peräkkäin oli saatu useampi onnistuminen, vaihdoimme tehtävän passageen. Vaikka Bessi tuntui kovin reippaalta ja yhteistyöhaluiselta, joutui Frida patistamaan sitä aika lailla, että sai hienon liikkeen kaiveltua ulos tamman sisuksista. Passagen jälkeen ratsukko sai kävellä hetkisen ajan puolipitkin ohjin ja hengähtää hiukan. Bessillä tosin tuntui olevan virtaa vielä vaikka kuinka paljon jäljellä. Seuraavaksi tehtäväksi valitsimme yhteistuumin laukanvaihdot joka askeleella. Ne taisivatkin olla Bessin bravuuri, ainakin tänään, sillä laukanvaihdot sujuivat heti alusta alkaen hienosti! Lopuksi tehtiin vielä siksak-sulkutaivutusta sekä muutamia piruetteja. Nekin sujuivat varsin hyvin, pieniä tahtirikkeitä tuli välillä, muttei mitään pahempia virheitä kuitenkaan. Frida ratsasti Bessiä koko valmennuksen ajan todella hyvin istunnalla ja käytti kättä hyvin pehmeästi, pisteet siitä kotiin siis!

Kouluvalmennus, valmentaja Sani
Oli vuorossa Fridan ja Bessin kouluvalmennus. Bessi oli kaunis puokkitamma. Tervehdin ratsastajaa ja aloin selittämään hieman tunnin kulkua. Olimme kentällä, koska sää oli mitä mainioin. Tamma käveli kaula kaarella sievästi uralla. Aloitimme helpolla tehtävällä, avotaivutuksella. Se sujui ratsukolta leikiten, olihan ratsu GP- tasolle koulutettu. Bessi kuunteli tarkasti ratsastajaansa, eikä sekoittanut mitään omia sooloiluja mukaan. Pyysin teitä siirtymään raviin ja toistamaan harjoitukseen. Ensimmäisellä kerralla tamma ei oikein malttanut taivuttaa itseään, joten neuvoin tekemään puolipidätyksiä ja hidastamaan vauhtia keventämällä hitaammin. Frida vastaanotti neuvoni ja nyt taivutukset sujuivat leikiten. Pyysin ratsukkoa siirtymään laukkaan pääty-ympyrällä. Laukan pyöriessä kunnolla ja ratsun kulkiessa peräänannossa, pyysin heitä tekemään muutaman sujuvan laukanvaihdon. Laukanvaihdoista Bessi tykkäsi ja suoritti ne reippaasti. Pian siirsin heidät takaisin käyntiin ja neuvoin seuraavan tehtävän. Lisäsin vähän haastestta ja pyysin heitä tekemään puolipiruetin. Ensimmäisellä kerralla piruetti meni päin mäntyä, mutta toisella kerralla se onnistui. Lisäsin sen vielä kokonaiseksi piruetiksi. Se onnistui paremmin. Pyysin heitä tekemään ensin piaffen ja siirtymään siitä passageen ja takaisin piaffeen. Siirtymiset menivät hieman huonosti, vaikka muu tehtävästä onnistui loistavasti. Neuvoin ratsastajaa ja pyysin heitä yrittämään tehtävää uudestaan. Nyt Frida oli tarkkana ja myös siirtymiset tuli onnistuneina mukaan. Tähän oli hyvä alkaa lopetella. Bessin kanssa kannattaa harjoitella vielä hieman siirtymisiä piaffesta passageen ja päinvastoin. Muuten valmennus sujui todella hyvin!

Kilpailukalenteri

Sijoituksia 67kpl
07.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
14.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
16.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
12.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 7/67
13.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/100
20.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/100
07.03.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/50
09.03.2012 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
22.02.2012 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
01.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/40
05.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/40
07.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/40
08.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/40
09.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/30
01.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/59
12.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/30
04.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
05.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/50
15.04.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 3/56
15.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/63
17.04.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/45
11.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/40
13.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/40
16.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/40
16.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/40
25.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/30
11.05.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 6/60
08.05.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 2/23
12.05.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 4/23
20.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/40
26.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
29.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/60
31.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/30
29.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/30
26.06.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/50
08.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/30
11.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/44
11.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/49
14.06.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/49
16.06.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 5/49
17.06.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 7/49
02.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/70
03.07.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 5/70
05.07.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 6/70
12.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 3/49
14.05.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/49
09.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/50
07.07.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 3/50
08.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
16.07.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 8/70
16.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 7/70
18.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/50
18.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/50
22.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/50
19.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/50
20.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/50
27.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
30.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/50
22.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/57
29.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/50
12.08.2012 - kutsu - KRJ - GP - 1/45
24.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 6/57
29.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 5/30
05.08.2012 - kutsu - KRJ - GP - 2/37
24.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 4/50
27.07.2012 - kutsu - KRJ - GP - 7/50
22.08.2012 - kutsu - KRJ - IntII - 1/39
11.12.2016 - kutsu - VSN - pv tammat - 4/12, RCH

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!