Stark Adler, kuollut 16.10.2013

       
© Van Uytert

Virallinen nimi: Stark Adler, "Ade" Syntynyt: 20.02.2009 (19v.)3v 20.12.2009
Rek.nro: VH06-013-1167 Rotu & sukupuoli: Oldenburg & Ori
Säkäkorkeus: 169cm Väritys: Tummanruunikko
Kasvattaja: Benjamin Adler Omistaja: Frida, Faconde
Painotuslaji: Esteratsastus Koulutustaso: ko:HeB, re:150cm

Meriitit

Palkittu marraskuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 17+40+23+35=115p.
Palkittu marraskuun ERL tilaisuudessa ERL-III palkinnolla prosentein 100+70+70+26+80+50=76,60%
(Palkittu kesäkuun ERJ tilaisuudessa ERJ-III palkinnolla pistein 6+50+14+4,2+8,5=82,7p.)
Palkittu syyskuun ERJ uusintatilaisuudessa ERJ-II palkinnolla pistein 8+51+18+17+10=104p.

Luonnekuvaus

Ade on luottamuksen arvoinen hevonen, joka on oikea herrasmies harvoille ja valituille, sekä tammoille.

Hoitaminen Aden kanssa sujuu suht ongelmitta kunhan muistaa olla rauhallinen eikä hosu liikaa. Kaviot nousee pienellä suostuttelulla ja perusharjaus onnistuu. Aden kanssa kannattaa olla varovainen, mutta silti päättäväinen viedessä sitä pesukarsinaan tai alkaessa pestä, sillä siitä se ei pidä. Tosin tutun ihmisen tehdessä tämän se näyttää hapanta naamaa, mutta seisoo ihan nätisti paikoillaan. Satulointi ja suitsinta sujuu myös mukiin menevästi. Ade ei annan kuin luottamuksen arvoisten ihmisten rapsutella itseään ja silloin se rentoutuu ja näyttää luottamuksensa ihmistä kohtaan, joten näistä hetkistä kannattaa iloita.

Ratsastaessa Ade menee parhaiten ihmisellä, joka sen tuntee hyvin ja on siksi vaikeamman oloinen ratsastaa, kuin oikeasti on. Ade on todella herkkä pohkeelle, kädelle ja istunnalle, eikä ratsastus suju millään, jos istunta on pielessä. Raippaa on turha ottaa edes mukaan, sillä se saa Aden hermostumaan vaan entistä enemmän ja syy tähän on meille tuntematon. Esteet on tämän miehen alaa. Aden askeleet ovat matkaa tavoittavat ja ripeät. Isotkin esteet mennää reilulla ilmavaralla ja Aden kanssa ei kannata ihmetellä jos se nykäisee itseänsä esteen päälle. Ade pyrkii vain varmistamaan, että ainutkaan jalka ei osu ja mennään reilusti yli. Ade on notkea ja kykenee tekemään jyrkkiäkin kaarroksia, jos vain ratsastaja toimii oikein. Liian vahvat avut saavat Aden vain hermostuneeksi ja silloin työskentelystä ei tule mitään. Kouluratsastuskin sujuu mieheltä, mutta huomattavasti tahmeammin, kuin esteratsastus. Miehestä huomee selkeästi kumpaa se rakastaa sydämensä täydeltä.

Traileriin Ade kipuaa ihan hyvin, mutta sieltä ulos tulo tapahtuu usein ryminällä. Uusissa paikoissa käydessä Ade on yleensä tosi utelias ja turvautuu tuttuihin asioihin. Myöhemmin kun se huomaa, että mikään ei uhkaa sitä, niin se alkaa pikkuhiljaa rentoutua. Tutuissa maastoissakin käydessä Ade on vähän kummissaan aluksi, mutta pian se muistaa missä ollaan ja liitää eteenpäin iloisena. Maastoilu onkin Aden mieleen. Muiden hevosten seurassa Ade on pomottava ja pärjää hyvin yksinkin, joten tarha/laidunkaveri ei ole välttämätön

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Marwin Gleich evm
koHeB, re150cm, sk.172cm, prn
ii. Mark Fölner evm
koHeA, re150cm, sk.166cm, rt
iii. Stark Mickey evm
sk.176cm, m
iie. Fehcöille evm
koHeA, re150cm, sk.170cm, tprt
ie. Gleisha Kate evm
koVaB, re130cm, sk.169cm, prt
iei. Gleizer evm
koVaB, re140cm, sk.171cm, prt
iee. Katerineis evm
koHeB, re120cm, sk.165cm, m
e. Adelia Kisheim evm
koHeB, re120cm, sk.166cm, rn
ei. Mevert evm
koVaA, re110cm, sk.171cm, prn
eii. Kisheimert evm
koHeA, re110cm, sk.173cm, mrn
eie. Insel Einsaim evm
koHeB, re120cm, sk.166cm, rn
ee. Adalwite evm
koHeB, re150cm, sk.164cm, m
eei. Amorduf evm
koHeB, re160cm, sk.172cm, rn
eee. Ebene Weite evm
koHeA, re130cm, sk.162cm, prn

Aden isä Marvin Gleich eli tutummin Marvin, on erittäin loistelias esteratsu. Marvin oli pienenä hyvin voimakastahtoinen, ja hankala kouluttaa, ei se luonne kyllä mitenkään ole vaihtunut. Omistajien mietittyään tarpeeksi kauan Marvinille lajia, päädyttiin esteisiin. Marvin vietiin ensimmäisiin esteratsastuskilpailuihin sen ollessa 5-vuotias. Näin muutaman vuoden kuluessa, Marvin hyppäsi jo 150cm ratoja, ja menestyy hyvin esteratsujen tähtitaivaalla. Marvin on astunut 6 tammaa, ja varsoja on syntynyt 5.
Aden isänisä Mark Fölner aka Fölne oli parhaimpina vuosinaan erittäin menestyksellinen esteratsu.Fölne hyppää nykyään aina silloin tällöin 140cm luokissa, mutta koska se on jo vanha, ei sillä enää kamalasti kilpailla. Fölne on astunut koko elämänsä aikana vain 4 tammaa.
Aden isänisänisä Stark Mickey eli tutummin Mickey on erittän loistelias näyttelyori. Mickeylle opetettiin myös normaalit ratsastukseen tarvittavat avut ja kuviot, mutta Mickeytä ei käytetty koulu- tai esteratsastuskilpailuissa. Mickey omasi lihaksikkaat jalat ja muutenkin hyvärakenteinen keho antoivat sille menestykseen tarvittavat asiat, ja Mickeystä tuli erittäin loistelias näyttelyhevonen. Mickey voitti itselleen kohtuullisesti palkintoja, mutta vaikka se pärjäsi näyttelyissä ihan hyvin, ei sille koskaan annettu palkintoa BIS1. BIS2 ja BIS3 komeilevat Mickeyn hyllyssä, mutta tämä BIS1 palkinto jäi uupumaan. Päätettiin kumminkin, että Mickey astuisi pari tammaa, jotta Mickeyn hienot sukulinjat jatkuisivat vielä pitkälle. Mickey on isä 3 varsalle, ja viettää vielä tänäkin päivänä 23 vuotiaana eläkepäiviä samassa tallissa minne on syntynytkin.
Aden isänisänemä Fehcöille lempinimeltään Fechö oli pienestä pitäen hyvin energinen ja reipas tamma. Fechön osalta ensimmäiset kilpailut menivät pipariksi, mutta kolmas kerta toden sanoo, ja silloin Fechö sai ensimmäisen ruusukkeensa. Kuitenkin ne vähäiset kilpailut, joissa Fechö kävi, tuottivat tulosta. Fechösta haluttiin siitostamma sen tullessa tarpeeksi vanhaksi, joten Fechö astutettiin ensimmäisen kerran sen ollessa 10-vuotias. Fechö auttoi maailmaan 8 varsaa, ja viettää nyt 22-vuotiaana eläkepäiviään vanhan herran pienessä tallissa jossa asustaa muitakin eläke hevosia.
Aden isänemä Gleisha Kate alias Geisha on menestynyt kouluratsu. Geishasta tuli vanhetessaan vähän enemmän yleispainotteinen, mutta kuitenkin paras laji Geishalle oli kouluratsastus. Geisha synnytti ensimmäisen ori varsansa ollessaan 8-vuotias, ja varsoja on kertynyt Geishalle 4. Geishalla kilpaillaan nykyäänkin yleispainotteisena ja on jalostuskäytössä.
Aden isänemänisä Gleizer oli todella komea ja aika kookas ori. Se taitoi niin koulukiemurat kuin esteradatkin mutta esteet olivat ehdottomasti sen omin laji. Ori pärjäsi todella loistavasti aina 140cm radoille asti. Näin ollen orilla oli kohtalaisesti kysyntää myös jalostuksessa ja sillä onkin useita varsoja ympäri Eurooppaa.
Aden isänemänemä Katerineis aka Kate syntyi pieneen harrastetalliin, jossa oli Katen lisäksi vain sen emä ja rautias pieni shetlanninponi. Katesta tuli perheen tytön ratsu, jonka kanssa he aina kävivät silloin tällöin joko kouluratsastus tai esteratsastuskilpailuissa osallistumassa. Joku naapuritallin oreista oli karannut, kun Katella oli kiima. Ori astui Katen, muttei asiaa huomattu ennen kuin Kate lihoi ja perheen oli kutsuttava eläinlääkäri paikalle. Eläinlääkäri totesi Katen odottavan varsaa, joka syntyisi noin kuukauden kuluttua. Kukaan ei tiedä, Kuka näistä oreista oli Katen ensimmäisen ja viimeisen varsan isä, Kate kuoli äkillisesti kolme päivää varsomisen jälkeen nopeaan suolikierteeseen ja samalla tamma varsa jäi orvoksi. Varsaa hoidettiin käsin.

Aden emä Adelia Kisheim aka Kishme oli ihan normaali yleispainotteinen harrastehevonen. Kishmen kanssa ei paljoa kisoissa kierrelty, se oli vain omistajaperheen pojan ratsu, jota liikutettiin lähes joka päivä aika reippaastikin. Kishme astutettiin sen ollessa 8-vuotias, jotta Kishmen hienoa kilttiä ja rauhallista sukulinjaa saataisiin jatkettua. Kishme synnytti elämänsä aikana 3 varsaa jotka kaikki olivat oreja.
Aden emänisä Mevert aka Mevi oli erittäin kuuluisa kouluratsu. Meviä käytettiin kilpailuissa aika runsaasti. Nykyään Mevi kilpailee silloin tällöin GP-luokissa, mutta yleensä se kilpailee vain VaB:ssä ikänsä takia. Mevi on astunut 8 tammaa, 4 oria ja 4 tammaa.
Aden emänisänisä Kisheimert eli tutuille Heimert oli erittäin menestyksekäs näyttelyhevonen. Heimertille esiintyminen ja katseitten kerääminen kuului jotenkin sille olennaisesti, joten ei ollut oikein mitään muuta mahdollisuutta olettaakaan Heimertin painostuslinjaksi tulevan. Paras palkinto, minkä Heimert on saanut, on varmaan sijoitus Best In Show 2, eli ei se mikään mahdottoman rumakaan voinut olla. Heimert astui nuorena poikana 10 tammaa jotka kaikki saivat varsansa.
emäisänemä Insel Einsam alias Inse on ihan tavallinen harraste- ja siitostamma. Kilttiluonteisen Insen luonteenpiirteitä haluttiin jatkaa, joten Inse astutettiin parilla orilla varsojen saamiseksi. Inse oli erittäin hyvä emä vaikka hiukan osaamaton ensimmäisen muutaman päivän aikana, joten se astutettiin vielä muutamalla orilla. Inse on auttanut maailmaan yhteensä huikeat 10 varsaa, jotka kaikki ovat jatkaneet emänsä kilttiä luonnetta
Aden emänemä Adalwite aka Ada on ihan hyvin menestynyt esteratsu. Adan kanssa noustiin niin harjoituksissa kuin estekorkeuksissa yhä ylemmäs ja ylemmäs, ennätyskorkeus Adalla oli 150cm. Adan kanssa kilpailtiin aina välillä, mutta ei sitä viitsitty rasittaa matkustuskammonsa takia paljoa. Ada auttoi maailmaan 6 varsaa joista kaksi oli tammoja ja loput hienoja oreja.
Aden emänemänisä Amoduf eli kaikille tutuille Oduf, oli estehevonen. Se napsi itselleen aina ruusukkeita sieltä täältä kunnes se alkoi stressaantua jo liikaa trailerimatkustamisesta. Niinpä päätettiin tehdä Odufista tuli siitosori, joka antoi alun yhteensä kahdelletoista varsalle.
Aden emänemänemä Ebene Weite aka tutuille ja muillekin Ebe, Eben kanssa oli erittäin helppo työskennellä, ja Eben hienoa oppivaista luonnetta haluttiin jatkaa eteenpäin. Niinpä Ebe astutettiin pari kertaa, mutta vain kahdesti, jotta varsoista pystyi huolehtimaan. Ebe eli suuressa siitostallissa koko elämänsä ja kuoli 25 vuotiaana.

Syntynyt Varsan nimi Emä Omistaja
29.12.2009 t. Grenadiner F Rio Regalia om. Cery
15.04.2010 o. Cloud Theipeann Cairdeas, missä? Valentiina om. Pilvivaara
29.05.2010 t. Kriminella RyMy, missä? Segen om. Rymyrinne
12.06.2010 t. Rhiannon F Rio Regalia om. Meiju K.
20.06.2011 o. RAW Depardieu, missä? Earth Intruders om. Antoisa
14.08.2011 o. Stark Samson F Rio Regalia om. Oldsfell
10.09.2011 o. Chalvados NE, missä? Azuurblauw om. Nence Stud Farm
19.09.2011 t. Szajkó kär Katylee k om. unni
06.10.2012 t. Brethila RG, missä? Giresha II om. eva
11.12.2012 t. La Mia Aquila Tell Me Goodbye om. Zack
16.01.2013 t. Wanenlhnein RG Wacholderdrossel om. eva
17.01.2013 o. Eissturm RG Wirbelwind II om. Hansku
09.09.2013 t. Lumen Adelie Neon Rain om. Kiiu
. om.

Päiväkirja & valmennukset

Estevalmennus 02.08.2009
Annan kaikille ryhmässä olleille yhteisen kommentin, koska kaikilla oli samoja virheitä ja hyviä puolia.
Jumppasarjat: Menivät hyvin kaikilla, paitsi Lolalla meinasi mennä jalat sekaisin jossakin vaiheessa.
Tiukat tiet: Parhaiten tiukat tiet olivat hallussa Trullilla ja Adella, mutta muutkin selvisivät niistä. Ainoat ongelmat löytyivät laukanvaihdoista. Yksittäisesteet: Lähestymiset OK, ainoastaan parilla kerralla tuli kieltoja. Ajattelette vain laukka-askelia niin lähestyminen sujuu hyvin!
Harjoittele kotona: Yksittäisesteet

Joulurieha 13.12.2009
Osallistuin Aden kanssa Haamulehdon hankilaukkoihin. Matkaa kisassa oli 900m ja lähdimme matkaan ilman ennakko-odotuksia. Ori oli todella hermostunut jo autossa. Kun aloimme laittamaan oria kuntoon, tuntui että se voisi räjähtää käsiin koska vain. Nousin kuitenkin selkään ja lähdin lämmittelemään. Kisa sujui kuitenkin kohtalaisen hyvin mutta sijoituimme silti viimeiseksi.

Reputadon joulurieha
Päätin kokeilla Aden kanssa ihan uutta ja hauskan kuuloista lajia, pussihyppelyä. Molemmilla oli todella hauskaa, tuintui että orikin nautti! Kisan kaikki osallistujat lähtivät matkaan leikkimielisesti ja toisilleen naljaillen. Minä kuitenkin pilasin mahdollisuumette kaatumalla. Näin ollen sijoituimmekin koko kisassa viimeiseksi.

Hankilaukat Huopamaassa
Osallistuimme hevoset luokkaan ja sijoituksemme oli 1/10. Herra oli oikeen hyvällä ja energisellä tuulella. Ade päätti yllättää kaikki ja voitti koko luokan!

Kävimme söpiksissä Lutinassa
Jonkin matkan päässä tallilla järjestettiin söpöyskisat ja päätin osallistua niihin orin kanssa. Osallistuimme luokkaan "Routaritari" ja sijoituksemme oli 6/8. Ori käyttäytyi kaiken kaikkiaan mallikkaasti koko reissun ajan. Ajattelin että voisimme pärjätä ihan hyvinkin. Luokan taso oli kuitenkin hyvin korkea ja olin tyytyväinen tähänkin sijoitukseen.

Estevalmennus, valmentaja Minttunen
Ade oli totisesti komea näky, kun ratsastaja aloitti tottuneesti alkuverryttelyt. Herra liikkui sulavasti ratsastajan pienimmistäkin avuista. Kun alkuverryttelyt oli huolellisesti hoidettu, aloitimme 80 senttimetrin esteillä jotta Ade saisi hiukan tuntumaa puuhaan ennen varsinaista treenausta. Ratsastaja kehotti Aden vaivatta ensin raviin ja sitten laukkaan, jonka jälkeen hän ohjasi Aden kohti estettä. Herra ylitti sen sulavasti todella suurella ilmavaralla ja kaartoi kohti seuraavaa estettä. Pian ratsukko olikin jo saanut käytyä läpi rakentamani pienoisradan. Kommentoidessani ratsastajalle lähestymis- ja ponnitusvaiheen hiottavia kohtia, korotin esteitä 120 senttiin. Kun homma oli valmis, ratsastaja ja Ade lähtivät taas ylittämään esteitä. Ade hyppäsi ensimmäiset esteet taas melko suurella ilmavaralla, mutta okserilla se ponnisti hiukan liian aikaisin, mikä yllätti ratsastajan. Lopputulos oli se, että parivaljakko kyllä pääsi esteen yli, mutta ratsastaja halaili liitovaiheen ajan Aden niskaa. Päätimme yrittää uudestaan. Tällä kertaa rata meni virheettä läpi, joten nostin puomeja kymmenen senttiä lisää ja siirsin osaa esteistä, jotta radassa olisi edes hiukan haastetta herrallemme. Kolme ensimmäistä estessä Ade hyppäsi tapansa mukaan kunnon ilmavaralla, mutta ennen neljättä estettä olevassa mutkassa ei ratsastaja meinannut pysyä kyydissä. Hän sai kuitenkin itsensä koottua juuri ennen neljättä estettä ja sekin ylittyi hienosti. Loppurata menikin miltei rutiinilla, joskin muurilla Aden ilmavara oli paljon suurempi kuin muilla esteillä. Nostin kaikkia puomeja vielä viisi senttiä, mutta Adea ei tuntunut korotus haittaavan, vaan herra loikki hienosti jokaisen esteen yli. Lopetimme valmennuksen rauhalliseen käyntiin vapain ohjin ympäri kenttää.

Estevalmennus, valmentaja -Golffis
Alkuverryttelyssä sain heti huomata kuinka paljon Ade sanaa "kouluratsastus" inhosi, jouduit tosissaan tekemään töitä saadaksesi oriin pysymään reippaassa tempossa, kuitenkin ori vaikutti olevan avuille varsin herkkä joten päätin että voimme aloittaa varsinaisen treenin josko se ori siitä innostuisi. Aloitimme ensin kolmen esteen jumppasarjalla jotta ori saataisiin hereille, ainakaan jalkojen nostamisen suhteen ei ollut pelkoja sillä ori ylitti matalat esteet vähän turhankin reilulla ilmavaralla. Itse kuitenkin jäit ekalla esteellä hieman roikkumaan suuhun josta ori vissiin hieman hermostui ja ajautui seuraavalle esteelle hieman liian lähelle, ori kuitenkin hyppäsi sen eikä kieltänyt. Tämän jälkeen oriin syttyi aivan toisenlainen kipinä ja saatoin päästää teidät jo toisen jumppa-yrityksen jälkeen isommille esteille. Istuntasi oli ihan kehuttava, joitakin isompia esteitä ennen kuitenkin taisit itse jännittää ja jäädä sen vuoksi roikkumaan hieman suuhun kiinni. Huomasit itse kuitenkin virheesi ja saitkin pidettyä kädet kurissa tämän jälkeen. Lopuksi laitoin teidät hyppäämään vielä yhden kohtuullisen ison pystyesteen pääty-ympyrällä jotta saisitte lisäharjoitusta kääntymisiin, tämä kuitenkaan ei ollut orille minkäänmoinen ongelma. Ori siis vaikutti varsin loisteliaalta kisatykiltä, sinun itsesi täytyy tosin muistaa huomioida kätesi ettet jää suuhun roikkumaan, muuten uskon että tulette vielä menestymään!

Estevalmennus, valmentaja weem
Fridan ja Aden yhteistyö ei ollut mutkatonta, mutta riittävän sujuvaa. Ade vaikuttaa herkältä hevoselta, joka vaatii ratsastajaltaan totuttautumista tai ainakin erittäin nopeaa sopeutumista orin hyväksymään ratsastustapaan. Voisitte jatkossa panostaa erityisesti tähän - totuta Adea hyväksymään myös sinnepäin-ratsastamista, sillä aina kilpailutilanteessa ei vain pysty tekemään juuri niin kuin harjoituksissa. Aden isot hypyt tuottivat teille jonkin verran vaikeuksia sarjaesteellä, ette oikein mahtuneet esteiden väliin. Onkohan Adea sparrattu? Tämä voi tosiaankin tulla ongelmaksi, jos sarjaväli on tehty ahtaaksi. Harjoitelkaa jumppasarjalla, jolloin Aden on väkisin pakko vähän madaltaa ja nopeuttaa hyppyjään. Koko valmennuksen ajan sain kiitellä teitä hyvistä teiden ratsastuksista loppuun saakka, ja myös ratasuorituksessa kaikki tienne olivat hyvin suunnitelmallisia, selkeitä ja riittävän nopeita. Hieman lisää vain nopeutta kaarroslaukkaan, muista aina kannustaa hevosta tiukoissa kaarroksissa. Toinen selvän kehityksen paikka on Aden totuttaminen ajoittaisiin ratsastajan erehdyksiin, vaikka tottakai aina pyritään täydellisyyteen.

Estevalmennus, valmentaja Haw.
Tänään valmennettavakseni saapui oldenburgori Ade josta olin hyvin innoissani, sillä pääsimme hyppäämään kunnolla isoja esteitä. Alkuun ori tahtoi juosta ympäri maneesia täysin oman mielen mukaan, mutta vähitellen ratsastajan herätessä selässä alettiin löytämään heidän välille yhteinen sävel. Alkuverkassa otimme 80-110cm lämmittelyesteitä, jotka tuntuivat Adelle olevan mitä ilmeisemmin aivan liian matalia. 80cm esteiden ylitse ori suunnilleen vain juoksi nostamatta jalkojaan, ja siihen sai ratsastajakin muutaman kerran jälkeen alkaa jo topakasti puuttumaan. Adella löytyi esteiden hyppäämiseen juuri sopivasti vauhtia, se ei ollut mikään laiska mutta ei turhan kuumakaan. Kun ratsukko oli lämmitellyt hyvin, lähdimme hyppäämään 130-150cm esteitä erilaisin lähestymisin. Kapasiteettia Adella kyllä pitkälle riitti, 150cm esteetkin ylitettiin välillä sellaisella ilmavaralla, että valmentajakin sai kummastella kentän reunalla. Pääpaino valmennuksessa oli tänään hyvissä lähestymisissä ja reiteissä, jotka kylläkin tuntuivat tälle ratsukolle olevan itsestäänselvyys. Frida piti hyvin katseensa koko ajan esteissä ja etsi katsellaan malttavaisesti hyvää reittiä seuraavalle esteelle. Ade tuntui menevän tässä vaiheessa ratsastajansa alla täysin ajatuksen voimalla, mitään turhaa ylimääräistä ori ei hypätessä sählännyt. Reilun tunnin ja todella hyvien suoritusten jälkeen lähdimme lopettelemaan ja otimme loppuun vielä pienempi esteitä. Tätä ratsukkoa oli erittäin mukava valmentaa, Ade tuntui olevan todella hyvä esteratsu eikä ratsastajakaan jäänyt valmennuksessa pimentoon.

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Frida
Aamu alkoi todella ihanasti, aurinkokin paistoi täydeltä terältä. Päätimme tänään lähteä Emmin kanssa maastoon. Minä lähdin Sissin kanssa ja Emmi otti ratsukseen Aden. Laitoimme hevoset kuntoon ja tallipihassa nousimme satulaan. Sen jälkeen suuntasimme kohti metsää. Alkuun kävelimme ja ravailimme ja nautimme raittiista ilmasta. Hevosistakin huomasi että ne nauttivat todella paljon. Kun pääsimme leveämmälle kohdalla, otimme kunnon laukkapätkän. Annoimme hevosten laukata sydämensä kyllyydestä ja kovaa menimmekin! Lopuksi vielä kävelimme kunnolla ja tallille saavuttuamme veimme hevoset sisälle. Riisuimme niiltä varusteet ja veimme ne takaisin ulos. Aluksi ajattelimme mitä tamma-ori kaksikosta tulee mutta molemmat käyttäytyivät todella hienosti!

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Frida
Ilmoitin Aden syyskuun ERJ laatiksen uusintatilaisuuteen. Ade on ennestään palkittu III- palkinnolla mutta toivon että se korottuisi I-palkintoon. Olen kuitenkin tyytyväinen myös II-palkintoon. Tietysti jännittää ihan hirveästi kumpi palkinto tulee. Täytyy vain toivoa että Ade käyttäytyy mallikkaasti. Sitten vain pakataan tilaisuus aamuna hevoset autoon ja suunnataan kohti koitosta!

Kilpailukalenteri

04.11.2009 - kutsu - ERJ - 60cm - 1/27
04.11.2009 - kutsu - ERJ - 80cm - 1/40
03.11.2009 - kutsu - ERJ - 80cm - 2/40
08.11.2009 - kutsu - ERJ - 80cm - 6/40
12.11.2009 - kutsu - ERJ - 100cm - 2/30
15.11.2009 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/50
20.11.2009 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/30
22.11.2009 - kutsu - ERJ - 60-70cm - 3/40
26.11.2009 - kutsu - ERJ - 80cm - 4/50
26.11.2009 - kutsu - ERJ - 80cm - 5/30
26.11.2009 - kutsu - ERJ - 90cm - 4/30
27.11.2009 - kutsu - ERJ - 80cm - 4/30
28.11.2009 - kutsu - ERJ - 90cm - 2/30
06.11.2010 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
27.11.2010 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
30.11.2010 - kutsu - ERJ - 150cm - 44/30
30.11.2010 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
06.12.2010 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/40
09.12.2010 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/60
13.12.2010 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
19.12.2010 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/100
19.01.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/60
07.12.2010 - kutsu - ERJ - 150cm - 6/45
31.01.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
01.06.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
03.06.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
28.01.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/50
10.02.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/70
27.01.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/47
26.02.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 6/40
26.02.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/40
01.03.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/40
03.03.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 7/50
28.04.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/50
18.04.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/40
03.05.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
07.05.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
09.05.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
10.05.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
05.05.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
06.05.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
08.05.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
09.05.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
12.05.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
24.05.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
25.05.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
24.04.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/28
20.05.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/50
22.05.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/50
20.05.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
27.05.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
25.05.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/60
25.05.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 6/60
26.05.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/60
13.06.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
19.06.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/40
25.06.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
18.06.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/50
18.06.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 7/50
21.06.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/50
28.06.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/50
30.06.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
30.06.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
14.06.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/40
10.06.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/40
11.06.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/40
10.07.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
28.06.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
13.07.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 6/100
26.06.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
30.06.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
30.06.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/40
12.07.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
13.07.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
14.07.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
15.07.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
16.07.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/50
07.07.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
10.07.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
23.07.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/50
30.07.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
31.07.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
01.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
02.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
05.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm – 1/30
08.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
09.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
09.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
10.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
06.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
20.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
23.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
24.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
25.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
10.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
09.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
28.07.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/49
31.07.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/60
14.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
16.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
18.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
11.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
06.08.2010 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/40
07.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
08.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
09.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
11.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
12.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 6/47
21.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 6/60
30.11.2012 - kutsu - ERJ CUP - 150cm - 13/214
11.10.2011 - kutsu - NJ - puoliveriset orit - 2/12, MVA-SERT

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!