Lavigne F, kuollut 29.03.2019

           
© Benny de Ruiter
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Lavigne F, "Aava" Syntynyt: 07.05.2015 (21v.) 4v. 09.05.2015
Rek.nro: VH15-021-0442 Rotu & sukupuoli: Trakehner & Tamma
Säkäkorkeus: 169cm Väritys: Punaruunikko
Kasvattaja: Frida, VRL-05826, Faconde Omistaja: Frida, VRL-05826, Faconde
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: ko:GP, re:100cm

Meriitit

Palkittu kesäkuun KTK tilaisuudessa KTK-II palkinnolla pistein 19+19+20+19=77p.
Palkittu maaliskuun KRJ tilaisuudessa KRJ-I palkinnolla pistein 7,5+40+25+20+15=107,5p.
Palkittu maaliskuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 19(13+6)+24,5(18,5+6)+17+18+7=85,5p.

Luonnekuvaus

Lavigne F on mallihoidokki, vaivattomasti eteenpäin kulkeva ja kaikkien kaveri. Hoidettaessa tamma on kuin mikäkin enkeli ja ainoaksi ongelmaksi muodostuu yleensä sen liika uteliaisuus – tamma kun haluaa nähdä kaiken, mitä hoitaja puuhailee sen karsinassa. Lavigne on kuitenkin todella rauhallinen ja lapsetkin uskaltavat lähestyä sitä, vaikka tamma onkin jopa 169 cm korkea. Tamman hoitaminen on jopa mukavaa ajanvietettä, eikä tuota päänvaivaa millään tavalla. Satuloidessa Lavigne tykkää vähän pullistella vain hoitajan kiusaksi, mutta ei tamma jaksa kauaa vikuroida. Suitsiminenkin sujuu ilman minkäänlaisia ongelmia, joten ei tarvitse olla supernopea tai pitkä saadakseen kuolaimet tamman suuhun huononakaan päivänä.  

Ratsastaessa Lavigne saattaa vaikuttaa tavalliselta puskaratsulta, ellei selässä ole ratsastaja, joka oikeasti tietää mitä tekee ja näyttää sen ratsulleen. Aloittelijakin saa Lavignen kulkemaan nätisti koottuna ympyrää, mutta todellisiin haasteisiin tamma ei niin helposti taivu. Lavigne on itsevarma ja isoaskelinen, eikä anna tuosta vain periksi hennoilla, vähän-sinne-päin -avuille.Päättäväisyys ja kärsivällisyys ovat päivän sanat tämän tamman kanssa, kun siltä oikeasti vaaditaan jotain. Tamma yrittää helposti mennä sieltä mistä aita on matalin ja vain juosta sille annetut tehtävät läpi, mutta hyvä ratsastaja pitää Lavignen aisoissa eikä anna sen luistaa hetkeksikään. Keskittyessään tamma onkin mitä näyttävin kouluratsu, ja samaa mieltä ovat olleet monien koulukilpailuiden tuomarit.  

Kuljettaessa Lavigne osaa olla oikein rauhallinen, eikä pelkää minkäänlaisia kolinoita tai äkkipysähdyksiä mitä saattaa tulla. Lavignen seura myös yleensä rauhoittaa muut hevoset, sillä tamma tulee toimeen lähes kaikkien muiden hevosten kanssa kuin parhaat kaverukset. Tämä tamma onkin varma valinta, jos herkkä hevonen pitää rauhoittaa toisen hevosen seuralla kuljetuksen jälkeen. Kisapaikalla tamma on yleensä kuin millä tahansa muullakin kentällä – oma tyyni itsensä.
Luonteesta kiitos nekota!

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Jewelion F
koGP, re100cm, sk.169cm, trn
Ch, KTK-II, KRJ-I, YLA2
ii. Manchester United
koGP re110cm, sk.167cm, tprn
Ch, KTKT-II, KRJ-I, YLA2
iii. Arsenalevm
koGP, re100cm, sk.161cm, rn
iie. Baronessaevm
koGP, re120cm, sk.166cm, trn
ie. Jewelberry
koGP, re90cm, sk.166cm, tprt
KRJ-I, YLA2, KTK-II
iei. Firewindevm
ko, recm, sk.cm,
iee. Jewellilyevm
ko, recm, sk.cm,
e. Lémurie PB
koGP, re100cm, sk.171cm, prn
KRJ-I. YLA2
ei. Tabasco Noir
koGP, re100cm, sk.170cm, prt
KRJ-II, KTK-II, YLA2
eii. Heartbeatevm
ko, recm, sk.cm,
eie. Emigraevm
ko, recm, sk.cm,
ee. Lovedivided
koGP, re100cm, sk.164cm, m
eei. Dawn of Lossevm
ko, recm, sk.cm,
eee. Kismetevm
ko, recm, sk.cm,

iii. Arsenal oli komea 161cm korkea, ruunikko trakehnerori. Ori kilpaili menestyksekkäästi Grand Prix tasolla ja kilpaili aikoinaan vOlympialaisissa Saksan maajoukkueessa. Arsenalilla on useita Grand Prix tasolla kilpailleita jälkeläisiä, ori on jättänyt myös muutamia hyviä kansainvälisen tason estehevosia. Arsenalia kehuttiin miellyttäväksi hevoseksi ja ahkeraksi työmyyräksi, joka oli aina valmiina aloittamaan hommat.
iie. Baronessa oli 166cm korkea, tummanruunikko tamma. Baronessa kilpaili Grand Prix tasolla sijoittuen muutamia kertoja. Tammalla myös kilpailtiin esteratsastuksessa 120cm luokissa. Tammalla on Manchester Unitedin lisäksi kaksi muuta varsaa. Baronessaa kuvailtiin kuumaksi ja tuliseksi tammaksi, jolla oli erittäin näyttävät liikkeet. Tamma ei periytä tulista luonnettaan varsoihinsa.
iei. ruunikonkimo Firewind oli hieno, 167 cm korkea trakehnerori, jolta ei menestystä jäänyt uupumaan! Hieno periyttäjä onkin jättänyt jälkeensä liudan hyvärakenteisia ja -liikkeisiä jälkeläisiä, joille jokaisella on kertynyt menestystä niin kisoissa kuin näyttelyissä. Myöskin tämän orin jälkeläisten varsat ovat olleet vakuuttavia. Ori itse kisasi nuorempana erittäin paljon ja parhaimpina vuosinaan se oli melkein voittamaton Grand Prix -luokissa. Luonteeltaan ori oli kuitenkin hieman vaikea ja näin ollen vaati ratsastajaltaan ja käsittelijältään kokemusta, sekä puhdasta rautaista tahtoa, eivätkä sen jälkikasvukaan ole ollut niitä kaikkein helpoimpia käsitellä, olematta kuitenkaan täysin mahdottomia.
iee. Jewellily oli rautias, läsipäinen tamma joka valtasi kisakenttiä aina eläkepäiviinsä asti. Jewelberry onkin sen ensimmäinen varsa ja näin ollen toimii lippulaivana tamman koko jälkeläisnäytölle. Hyväliikkeinen ja järkevä tamma kisasi Grand Prix -luokissa, joka toi useammin kuin kerran hymyn omistajansa huulille. Valitettavasti tamma menehtyi yllättäen kolmannen varsansa synnytykseen, mutta tämähän vain nostaa näiden kahden henkiin jääneen jälkeläisen arvoa, sillä Jewellilyn oma suku oli täynnä erittäin mielenkiintoisia ja haluttuja nimiä.
eii. Heartbeat on tummanruunikko 170cm korkea koulupainotteinen ori, joka on syntynyt ja asunut koko ikänsä Saksassa kasvattajansa luona. Ori on kisannut jo nuoresta lähtien hyvin menestyksekkäästi kouluratsastuksessa ja nykyisin herran koulutustaso kouluratsastuksen tiimoilta on grand prix tasoista. Esteratsastuksessa Hertbeat on täysin toivoton tapaus ja ori hyppääkin maksimissaan 70cm korkuisia esteitä. Luonteeltaan tämä ori on hyvin seurallinen ja samalla myös hyvin luotettava ratsuna. Toisaalta taas Hertbeat on vain yhden ihmisen hevonen, eli muilla kuin sen omistajalla ei ole mitään asiaa tämän herran selkään. Jälkeläisiä tälle orille on tällä hetkellä kertynyt jo viisi kappaletta ja lisää on luultavasti luvassa, kunhan ori jää hyvin ansaitulle kisaeläkkeelle muutaman vuoden päästä. Orilla olisi tarkoitus myös yrittää kantakirjaustilaisuuteen kisaeläkkeelle jäännin jälkeen. C: *lumienkuli*
eie. Emigra on musta 170cm korkea yleispainotteinen trakehner-ori, joka syntyi alunperin Saksassa, mutta myytiin sieltä Isoon-Britanniaan projektihevoseksi ja sieltä taas sitten takaisin Saksaan, kun tamma alkoikin pärjäämään sekä esteillä, että koulussa kohtuullisen hyvin. Tämä tamma on kerännyt kohtuullisen ihailijajoukon sekä este, että koulupuolella ja siksi Emigra onkin hyvin kysytty molempien lajien kisahevosjalostukseen. Jälkeläisiä tammalle on nyt 17-vuoden ikään mennessä kerennyt kertyä viisi kappaletta, joista kaikki ovat pärjänneet hyvin omassa lajissaan. Vain aika näyttää, tuleeko jälkeläisiä vielä lisää ennen kuin tammasta jättää aika. C: *lumienkuli*

Syntynyt Varsan nimi Isä Omistaja
06.08.2015 t. Rosenhof Louisa Rosenhof Eckhart Lissu T.
06.09.2018 t. Latanya F Tournell Vegas Birdie
.

Päiväkirja & valmennukset

Päiväkirjamerkintä, kirjoittana lottis
Saavuin minilomalle Katin omistamalle Rosenhofin tallille Saksaan. Sain niin sanotuksi hoitohevoseksi tallissa asustavan trakehnertamman Lavignen. Alkuun aloittelimme rauhallisesti ja ajattelin näin ensimmäisenä päivänä ihan vain harjailla ja puunata tamman kuntoon. Talutin tamman käytävälle ja lähdin hakemaan sen harjoja. Heti alkuun Lavigne vaikutti todella kiltiltä, hieman uteliaalta vain. Tamman ollessa kiinni ketjuissa käytävällä, se ei päässyt kääntämään päätään niin paljon kuin se olisi halunnut. Lavignea olisi nimittäin kovasti kiinnostanut mitä puuhailen sen pään takana. Kun olin saanut tamman harjattua huolellisesti, siirryin harjan ja hännän pariin. Varsinkin häntä oli päässyt jo jonkin verran takkuuntumaan, enkä selvinnyt siitä kovinkaan nopeasti vaan aikaa kului rutkasti. Takkujen selvitysaineen ansiosta homma helpottui huomattavasti ja sain hännän ihanan sileäksi. Kavioiden puhdistuksen yhteydessä Lavigne alkoi hieman vikuroimaan, sillä sitä olisi ihan mahdottoman kovasti kiinnostanut mitä teen sen jalkojen luona. Myös kaviot oli helppo puhdistaa, sillä tamma seisoi kohtuullisen kiltisti paikoillaan eikä juuri laittanut vastaan. Kun sain työni valmiiksi, oli aika viedä tamma vielä hetkeksi ulos ennen sen sisälle tuomista yön tullessa. Kati tuli näyttämään minulle tarhan, johon talutin Lavignen vielä illaksi. Neiti vaikutti oikein lempeältä ja kiltiltä hoidettavalta ja tulimme hyvin toimeen. Omasta lomastani täällä Saksassa tulisi varmasti ihana tämän suloisen hevostamman kanssa. Huomenna olisi aika jo istua ratsastajan paikalle ja katsoa miten toimimme tamman kanssa yhteen ratsain.

Päiväkirjamerkintä, kirjoittana lottis
Lauantaiaamu oli koittanut ja minun olisi tarkoitus touhuta koko päivä trakehnertamman Lavignen kanssa. Varhain aamulla pääsin auttamaan tallityöntekijöitä aamutallissa. Sain tehtäväkseni antaa kaikille hevosille aamurehut yhdessä erään tallitytön kanssa. Sen jälkeen minulla oli hieman vapaa-aikaa, jonka käytin tallialueeseen tutustumiseen. Myöhemmin päivällä Kati lupasi minun käydä liikuttamassa Lavignea maastossa. Annan nimittäin suosiolla tämän tason kouluratsujen treenaamisen jollekin osaavammalle, itse olen sen sijaan kunnostautunut esteratsastuksen puolella ja kouluratsastustaidot eivät yllä näin korkealle. Lavignen varustaminen kävi ripeästi, tamma nimittäin oli jo tavalliseen tapaansa yberkillti eikä minun tarvinnut vaivata päätäni hevosen vikuroinnilla. Ainoastaan satulavyötä kiristäessä tamma hieman yritti pullistella mutta onnekseni Lavigne ei sitä kauaa jaksanut ja sain satulavyön tarpeeksi kireälle. Tarkoituksenamme oli käydä kohtuullisen lyhyt ja rauhallinen lenkki, sillä Lavignella olisi vielä tänään illalla melko raskaat koulutreenit, joita minun oli tarkoitus mennä katsomaan. Lähdimme käynnissä liikkeelle Katin vinkkaamaan suuntaan. Hän oli kertonut meille lenkin joka olisi juuri sopiva tarkoituksiimme. Lenkin edetessä nostin kevyen ravin mutta sen jälkeen pian taas siirryimme takaisin käytiin ja jatkoimme matkaa käynnissä tallille asti. Lavigne oli käyttäytynyt koko maastolenkin ajan moitteettomasti, eikä ollut yrittänyt mitään temppuiluja. Tamma oli totellut hienosti apujani, vaikka sitä kovasti kiinnostivat ympärillä tapahtuvat asiat. Tammalla oli melko isot askeleet mutta niihin oli kuitenkin helppo istua, sillä ne olivat kuitenkin yllättävän pehmeät. Tallilla vein Lavignen karsinaansa ja riisuin siltä varusteet. Tamma oli jälleen melko uteliaalla tuulella ja sitä kovasti kiinnosti, mitä touhusin sen ympärillä. Harjasin vielä tamman ripeästi ja vein sen takaisin omaan tarhaansa.


Päiväkirjamerkintä, kirjoittana lottis
Valmennuksen loppuverryttelyiden loputtua ratsuttaja toi Lavignen minun hoidettavakseni. Tamma oli hiestä märkä joten esimerkiksi sen satulahuopa joutaisi pesuun. Talutin tamman käytävälle ja riisuin sen varusteet. Irrotin satulahuovan satulasta ja vein satulan varustehuoneeseen ja samalla läpimärän satulahuovan pyykkiin. Kuolaimien pesussa meni tovi, tamma oli nimittäin kuolannut melko paljon ja se oli osittain kovettunut kuolaimiin. Sitten oli puolestaan pesun aika. Talutin Lavignen pesupaikalle ja aloitin sen pesun. Tamma oli totutusti hyvin kiltti mutta utelias. Välillä osuin letkulla tammaa hieman päähän, sillä sen turpa oli koko ajan tutkimassa mitä touhusin. Hikiviilalla harjasin tamman kauttaaltaan ja siitä lähtikin hieman kellertävää vettä hien ansiosta. Jälleen käytävällä puhdistin tamman pään sienen ja sankon avulla. Laitoin tammalle Katin kehotuksesta ohuen loimen, ennen kuin vein sen karsinaansa. Pian olisi iltatallin aika, jossa saisin jälleen auttaa tallityöntekijöitä. Iltatalli sujui yllättävän ripeästi ja olin valmis untenmaille. Huomenna olisi aika matkustaa takaisin kotiin.

Kouluvalmennus, valmentajana lottis
Pian oli lauantai-ilta ja olin menossa katsomaan maneesiin Lavignen koulutreeniä. Lavignen ratsastajana toimi tallin ratsuttajista ja valmentajana itse Kati. Asetuin tallin suureen kisakatsomoon mielenkiintoa puhkuen. Oli hienoa nähdä, miten Lavigne käyttäytyy taitavan ratsastajan alla. Ratsukko aloitti ensiksi lämmittelemään totuttuun tapaan ja Kati tuli siksi aikaa viereeni juttelemaan, kuitenkin koko ajan tarkkaillen ratsukkoa. Tamma liikkui todella kauniisti ratsastajan alla. Välillä näytti kuitenkin siltä että tamma laittoi kovasti vastaankin ratsastajan apuja. Kati ilmeisesti huomasi tarkkailevan katseeni ja kertoi Lavignen haastavan kovasti sellaisia ratsastajia, jotka ovat tarpeeksi taitavia. Se selittikin sen, kuinka tamma toimi maastossa allani hienosti mutta tallin ratsuttajalla oli hieman ongelmia. Kun ratsukko oli tehnyt itsenäisen alkuverryttelyn, Kati siirtyi ohjaamaan ja neuvomaan ratsukon tekemisiä. Ratsukko aloitti laukkatyöskentelyllä, jossa ensiksi harjoiteltiin siirtymisiä kootun- ja lisätyn laukan välillä. Siirtymiset näyttivät onnistuvan hyvin ja ratsastaja näytti tyytyväiseltä Katin antamiin kehuihin. Sen jälkeen Kati pyysi ratsukkoa harjoittelemaan laukkapiruetteja. Ensimmäiset kerrat onnistuivat hieman haparoiden ja Kati kommentoikin, että piruetti ei meinaa pysyä kunnolla koossa. Tämä johtui siitä, että Lavignen takaosa näytti liikkuvan melko paljon eikä piruetti pysynyt paikoillaan. Myös piruetista poistumisessa oli moitittavaa ja ratsukko yritti uudelleen Katin korjausten jälkeen. Omaan silmäänikin seuraavat kerrat onnistuivat paremmin ja ratsastaja osasi hienosti korjata ratsukon virheitä. Molemmissa kierroksissa oli hieman samaa vikaa mutta treenin loppua kohden ratsukko petrasi huomattavasti. Nyt oli lopulta loppuverryttelyiden aika ja minä poistuin tallin puolelle auttelemaan talliaskareissa.

Kilpailukalenteri

sijoituksia KRJ 42kpl
20.04.2018 - kutsu - KRJ - IntII - 4/29
12.05.2018 - kutsu - KRJ - GP - 4/30
12.05.2018 - kutsu - KRJ - GP - 1/30
13.05.2018 - kutsu - KRJ - GP - 2/30
16.05.2018 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
21.05.2018 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
21.05.2018 - kutsu - KRJ - GP - 5/30
22.05.2018 - kutsu - KRJ - GP - 2/30
25.05.2018 - kutsu - KRJ - GP - 2/30
27.05.2018 - kutsu - KRJ - GP - 4/30
29.05.2018 - kutsu - KRJ - GP - 5/30
14.05.2018 - kutsu - KRJ - GP - 3/22
20.05.2018 - kutsu - KRJ - GP - 1/22
25.04.2018 - kutsu - KRJ - GP - 6/37
27.04.2018 - kutsu - KRJ - GP - 2/37
28.04.2018 - kutsu - KRJ - GP - 2/37
29.04.2018 - kutsu - KRJ - GP - 4/37
30.04.2018 - kutsu - KRJ - GP - 5/37
02.05.2018 - kutsu - KRJ - GP - 1/37
06.05.2018 - kutsu - KRJ - GP - 1/37
08.05.2018 - kutsu - KRJ - GP - 3/37
15.05.2018 - kutsu - KRJ - GP - 1/6
17.05.2018 - kutsu - KRJ - GP - 2/6
18.05.2018 - kutsu - KRJ - GP - 1/6
18.05.2018 - kutsu - KRJ - GP - 2/6
19.05.2018 - kutsu - KRJ - GP - 2/6
28.04.2018 - kutsu - KRJ - IntII - 5/39
04.06.2018 - kutsu - KRJ - GP - 1/18
06.06.2018 - kutsu - KRJ - GP - 3/18
07.06.2018 - kutsu - KRJ - GP - 4/18
03.07.2018 - kutsu - KRJ - GP - 1/30
03.07.2018 - kutsu - KRJ - GP - 1/30
07.07.2018 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
10.07.2018 - kutsu - KRJ - GP - 1/30
11.07.2018 - kutsu - KRJ - GP - 2/30
12.07.2018 - kutsu - KRJ - GP - 5/30
19.07.2018 - kutsu - KRJ - GP - 5/30
25.07.2018 - kutsu - KRJ - GP - 5/30
25.07.2018 - kutsu - KRJ - GP - 4/30
27.07.2018 - kutsu - KRJ - GP - 3/30
29.07.2018 - kutsu - KRJ - GP - 2/30
28.02.2019 - kutsu - KRJ - GP - 4/139
07.05.2018 - kutsu - VSN - pv tammat - 2/12, RCH
30.06.2018 - kutsu - NJ - pv tammat - 5/12, irtoSERT
02.09.2018 - kutsu - NJ - pv tammat - 5/12, irtoSERT

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!