Killdream QK, kuollut 21.05.2015

       
© Gestuet Nymphenburg
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Killdream QK, "Udelma" Syntynyt: 15.03.2010 (22v.) 4v 15.03.2011
Rek.nro: VH11-031-0354 Rotu & sukupuoli: Suomalainenpuoliverinen & Tamma
Säkäkorkeus: 163cm Väritys: Kimo
Kasvattaja: Queens&Kings, Suomi Omistaja: Frida, Faconde
Painotuslaji: Esteratsastus Koulutustaso: ko:VaB, re:140cm

Meriitit

Palkittu joulukuun SPL tilaisuudessa SPL-III palkinnolla pistein 18+15+20+00+20+02=75p.
(Palkittu heinäkuun ERJ tilaisuudessa ERJ-III palkinnolla pistein 3+51+15+7,2+4,5=80,7p.)
Palkittu syyskuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 34+36+23+35=128p.
Palkittu helmikuun ERJ tilaisuudessa ERJ-I palkinnolla pistein 6,5+43+18+22+15=104,5p.

Luonnekuvaus

Hei, olen Killdream QK, mutta tottelen myös nimeä Udelma.
Täytyy kyllä myöntää että olen aikamoinen unelma. Rakastan kun minua harjataan ja olen kiiltävä ja siisti. En siedä kuraa karvassani, ja kuraiset jalat ovat aika häpeä. Onnekseni omistajani pitää minut siistinä, hän leikkaa ja nyppii harjani tasaisin väliajoin, häntä on aina selvitetty ja kiiltävä. Turpakarvanikin ovat sliipattu, eihän näin hienolle tytölle sovi viikset tai parta. Korva- ja vuohiskarvat vielä niin ai että, kun olen tyytyväinen. Ymmärrän että upean värini vuoksi varsinkin keltainen lika tarttuu karvapeitteeseeni, mutta omistajani on ahkera harjaaja ja kunnioitan häntä paljon. Pesupilttuussa vietän paljon aikaa tahraläiskien vuoksi, mutta ei siinä mitään, rakastan läträtä jalkojani vedessä. Kaviot saavat kosteutusta ja mutakuorrutus häviää silmissä! Varusteet annan laittaa nätisti, enkä nyrpistele tammamaisesti naamaani kun satulavyötä kiristetään. Ovathan satulani ja suitseni, sekä nahkaiset suojani aina huolellisesti pesty ja usein myös öljytyt! Elän varsinaista kissanelämää. Uloskin saan huonoina keleinä loimen päälleni, inhoan kylmää ja sadetta yli kaiken, inhottavimmassa tapauksessa lihakseni jäykistyvät!

Kun omistajani haluaa vääntää koulua, minä tottelen ja kuljen kauniisti kaula kaarella lennokkain askelin häntääni kantaen. Minua on usein kehuttu todella taitavaksi ja yritteliääksi hevoseksi, ja olen aina niin imarreltu. Se saa minut yrittämään entistä enemmän, ja haluan aina miellyttää omistajaani. Kuitenkin minulla on heikkouteni -siis kuulemma heikkous, eihän se tietenkään ole-, en todellakaan laita jalkaani vesilätäkköön, hyi olkoon! Ties mitä hirviöitä siellä on, ja se mudalta vaikuttava märkä hiekka.. En halua puhua siitä.

Vaikka haluankin miellyttää omistajaani todella paljon, mietin aina salaa mielessäni, että kouluratsastus on vähän tylsähköä. Omistajani on varmaankin huomannut sen, sillä nykyään kierrän enemmän estekilpailuissa. Muutenkin harjoittelemme enemmän esteradoilla tarvittavia juttuja. Minulla on valehtelematta aivan mieletön hyppy! Takajaloistani löytyy hirveästi ponnistusvoimaa, hyppään selkä ja kaula pyöreänä ja nostan jalkani varmasti kunnolla ylös. En todellakaan kopauta jalkojani puomeihin, en sitten millään. En silti kiellä kovin herkästi, sillä tiedän omistajani vähän pettyvän varsinkin kilpailuissa siitä. Yritän aina hypätä esteen yli, vaikkei askel sopisi tai tulisimme muuten huonosti. Onneksi esteiden noustessa omistajani on todella tarkka siitä, miten hän minut ohjaa esteelle. Mitään onnettomuuksia siis tapahtuu harvoin, kiitos siitä omistajalleni. Pienemmillä esteillä korjaan helposti pienet ratsastajan virheet. Esteet ovat intohimoni, tykkään mennä kovaa ja korkealta.

Rakastan kilpailemista yli kaiken! Pääsen loistamaan kauniilla ja upealla olemuksellani, muiden ei niin kauniiden -hevosten sekaan. No okei, ovathan nekin kauniita, mutta minä olen aina kaunein. Toisin kuin muut hevoset tuntuvat jännittävän aina, minä olen täysin rentona. Kilpailuissa olen kuin kotonani, tosin olen hyvin nuoresta asti matkustellut kisoissa ihan vain mukana rekassa, jotta tottuisin siihen hälinään. Kouluradalla esitän mielelläni ilmavia, matkaatavoittavia liikkeitäni ja esteradoilla olen saanut paljon kehuja, kun olen niin eteenpäin pyrkiväinen mutta kuuntelen silti tarkkaan ratsastajan käskyjä.

Matkustus, kuten aikasemmin jo totesin, on minulle helppoa. Usein minut laitetaankin ensimmäisenä rekkaan, jotta kokemattomien hevosten on helpompi tulla kyytiin. Kengittäjää vähän inhoan. Se äijä repii minulta kengät irti, vuolee ja katsoo kulmat sun muut, ja lopuksi hän hikisenä ähkii ja puhkii kun hakkaa minulle uudet kengät jalkaan. Rokotukset ovat minulle helppoja, en pelkää piikkejä tai eläinlääkäriä, mutta raspauksen ajaksi minut aina rauhotetaan. Siinä tilassa ei yksinkertaisesti jaksa pistää yhtään vastaan, hyvä kun tolpillani pysyn.

Kaikin puolin olen siis ihana hevonen, prinsessaksikin minua sanotaan hyvin usein. Myönnän että olen ehkä vähän lellitelty, mutta yritän kovasti miellyttää ihmisiä ympärilläni. En voisi ikinä olla se itsekäs ja ahne, aidan matalimmasta kohdasta kulkeva hevonen!

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Unforgiveable evm
koHeA, re150cm, sk.167cm, km
ii. Control-Freak evm
koHeA, re130cm, sk.164cm, km
iii. Orbion evm
koHeA, re150cm, sk.169cm, rt
iie. Enoughgood of Goeij evm
koHeB, re140cm, sk.162cm, km
ie. Higher Speed evm
koHeB, re160cm, sk.165cm, hkko
iei. Virtual Friend evm
koHeA, re160cm, sk.166cm, rn
iee. Swallowed to Kingdom evm
koHeB, re150cm, sk.164cm, hkko
e. Ms Killjoy evm
koVaB, re150cm, sk.164cm, km
ei. His Highness xx evm
koHeB, re150cm, sk.167cm, rt
eii. Polydor xx evm
koVaB, re140cm, sk.170cm, rt
eie. Cherrytree Chears xx evm
koHeA, re150cm, sk.161cm, rt
ee. Bittersweet evm
koHeA, re140cm, sk.165cm, km
eei. GrooveJet evm
koHeA, re150cm, sk.160cm, rn
eee. Catch You evm
koVaB, re150cm, sk.167cm, km

Udelman isä mahtipontinen, korskea, 167cm korkea Unforgiveable oli oikea rusettihai. Tämä upea kimo ori kilpaili menestyksekkäästi niin koulua kuin esteitäkin. Unforgiveable omasi myös oikein loistavan luonteen. Se oli rauhallinen, miellyttämisen haluinen ja helppo kaikin tavoin. Unforgiveable kuoli traagisesti auto-onnettomuudessa vain pari viikkoa Udelman syntymän jälkeen. Jälkeläisiä tälle upealle orille ehti kertyä kaiken kaikkiaan kuusi Udelma mukaan lukien.
Control-Freak Udelman isän isä oli tavallinen tuntiratsu. 164 cm korkea kimo ori oli luonteeltaan yhtä rauhallinen ja luotettava kuin poikansakin. Control-Freak myös kilpaili esteillä, mutta kovin suurta menestystä se ei kerännyt. Ori ruunattiin sen ollessa kahdeksan vuotias ja se kuoli luonnollisesti vanhuuteen seitsemäntoista vuoden iässä.
Higher Speed Udelman isän emä oli esteratsu. Higher Speed oli kuvankaunis, hallakko tamma höystettynä tulisella luonteella. Tätä neitiä ei helposti taivutettu ja jos se päätti, että homma tehtiin näin tai näin, niin sehän tehtiin tai sitten ei tehty ollenkaan. 165 cm korkea tamma sai kaksikymmentä vuotisen elämänsä aikana yhteensä neljä varsaa.

Udelman emä, sorja, kimo Ms Killjoy, oli arvonsa tunteva tamma, jonka nenille ei hypitty. Se kisasi kansallisella tasolla ja saavutti parhaimmillaan jopa hopeaa. Tamma oli 164 cm korkea ja luonteeltaan se muistutti enemmän pirua kuin enkeliä. Tutuille ihmisille se kuitenkin hörähteli tyytyväisenä. Ms Killjoy ehti saada vain yhden varsan ennen kuin se menehtyi ähkyn aiheuttamaan suolistotukokseen.
His Highness xx Udelman emän isä oli 167 cm korkea rautias kilpaori. Se kilpaili pääasiassa esteillä, mutta kyllä tätä upeaa ilmestystä nähtiin myös koulukentillä. His Highness xxx sai yhteensä kaksikymmentä jälkeläistä, joista monet ovat isänsä tavoin loistaneen estekentillä. Luonteeltaan ori oli melko äksy ja sallikin selkäänsä vain ihmisiä, joihin se todella luotti.
Bittersweet Udelman emän emä oli kaunis, kimo tamma. Bittersweet oli luonteeltaan oikein suloinen ja äksyili melko harvoin. 165 cm korkea tamma kisasi, mutta todelliset palkintonsa se sai näyttelyissä. Jälkeläisiä tälle hellyttävälle tammalle kertyi vain kolme, mutta nämä varsat ja niiden isät olivatkin pitkän harkinnan ja työn tulosta.
C: Katerina

Syntynyt Varsan tiedot Isä Omistaja
15.10.2011 t. Countess F Raven Crest om. nica
02.01.2012 o. Forgotten F Crocodilehunter om. Riitsu
11.01.2012 o. Moreux F Lazarus om. Jere
17.02.2012 o. Dragon Tears F Caparzo om. Sachiyo
21.02.2012 t. Ebonia Solstice F Simply Sensational om. Yogi
01.09.2012 o. Callahan F Direnç om. Rachin
01.01.2013 t. Irondream F Ironsky sarqquu
30.03.2013 o.Revention F Cloudy Mapples om. Frida
19.12.2012 t. Caladriel F Phantom Eye om. Frida
24.04.2014 o. Reflect F Phaeton W Melba
. om.

Päiväkirja & valmennukset

23.04.2011 / Lauantai
Saa nähdä kerkesinkö ilmoittaa myös Udelman VSPY:n näyttelyihin! Kovasti ollaan harjoiteltu esillä olemista, joten nähtäväksi jää onko Udelma rakenteellisesti tuomarien mieleen. Tämä päivä ollaankin Udelman kanssa treenattu esteratsastuksen merkeissä: menoa ja meininkiä löytyi ehkä liikaakin, mutta ainakin pysyin selässä. Aivan aluksi teimme tamman kanssa tavallisia puomiharjoituksia ympyrällä ja pitkillä suorilla, jotta hevonen hieman vertyisi ja rentoutuisi. Alkuharjoitteluiden jälkeen siirryttiin ihan 100 cm:n rataesteisiin, ja viileteltiinkin se pariin otteeseen läpi. Sarjat ja pystyt onnistuivat näppärästi, mutta lähestymisiä täytyy katsella ensi viikolla tarkemmin valmentajan kanssa. Nyt kun ne jäivät hieman luihuiksi ja Udelma aloitti hyppäämisen liian aikaisin, toki tässä on myös ratsastajassakin hieman vikaa. Loppuverryttelyt käytiin kävelemässä ilta-auringon laskiessa maastossa, ja voi kuinka rakastankaan näitä meidän maastoja! Rauhallisesti eteenpäin astelevan Udelman kanssa on aina ilo käydä maastoreissuilla, kun se ei tuppaa pelkäämään juuri mitään. Takaisin tultua talliin Udelman hoiti Riina ja nappasin käsiini ympyrää pyörivän Routicianin. Tässä päivässä onkin ollut tohinaa, mutta Udelma rauhallisine luonteineen on ollut aivan oma itsensä. Katsotaan mitä keksitään seuraavaksi neidon pään menoksi.

11.04.2011 / Maanantai
Tätä päivää kaikki tallilaiset ovat odottaneet jo monta viikkoa! Aamupäivästä saatiin talliin estepainotteinen Udelma, joka tuli meille suoraan kasvattajaltaan. Olimme käyneet katsomassa sitä jo useamman kerran ja oli ihanaa saada se vihdoinkin omaan talliin. Ilmeikäs ja kaunis neiti kruunattiin samantien Helian estepainotteisten hevosten kantatammaksi tämän ollessa tallin ensimmäinen esteratsu. Tähtäimenähän meillä on tietenkin korkeat esteluokat, mutta vaihtelun vuoksi tullaan meitä näkemään myös kouluradoilla näyttelykehien lisäksi. Tavoitteena olisikin saada Udelma kantakirjaan, hankkia sille virtuaalinen muotovalio sekä erilaiset laatuarvostelut: alkajaisiksi ainakin ERJ-laatuarvostelu. Varmasti käymme myös Yleislaatuarvostelussa ja ehkäpä myös SPL:ssä? Tamma kotiutuikin oikein hyvin jo illan aikana ja mutusteli kaikessa rauhassa heiniä karsinassaan. Turhaan siis jännitettiin kuinka kaikki sujuu. Toivotetaan Killdream siis tervetulleeksi Heliaan!

Estevalmennus, valmentajana welma
Alkuverryttelyn ajan seurasin ratsastustasi ja Unelman liikkeitä. Menonne näytti tasaiselta ja tamma oli herkkä avuillesi. Aluksi menitte ympyrällä olevien kavalettien yli ravissa, jotta hevoset vertyisivät kunnolla. Unelman kanssa ei ollut mitään ongelmia, se setvi jalkansa hyvin kavalettien yli. Laukkaverkka otettiin kevyessä istunnassa tehden ympyröitä ja loivia kiemuroita. Unelma vähän lisäsi vauhtia aina loivilla urilla, mutta muuten meni oikein hyvin. Tämän jälkeen saitte kävellä hetken ja minä rakensin esteet kentälle. Laitoin viiden esteen radan, joka oli tehty erilaisista erikoisesteistä; muuri, laine, portti, vesimatto ja lankkueste. Jokainen väli oli suhteutettu ja laukanvaihtojakin oli. Alkukorkeus oli 60cm. Lämmittelyesteinä hyppäsitte muutaman esteen yksittäisenä, jonka jälkeen aloititte radan hyppäämisen. Unelma hyppäsi isoilla hypyillä esteiden yli, mutta meinasi kieltää pari kertaa huonon lähestymisen vuoksi. Neuvoin sinua laskemaan tarkkaan askeleet esteiden välillä ja soveltamaan askeleen pituutta aina välien mukaan. Pikkuhiljaa pääsit tehtävään kiinni ja välit sujuivat hienosti. Korottelin esteitä pikkuhiljaa ylemmäs ja lopetimme 90cm:iin. Mitä korkeammaksi esteet tulivat, sen innokkaampi Unelma oli. Vähän voisit vielä harjoitella sitä, että saisit Unelman pysymään kunnolla hanskassa koko radan läpi ja että sinä saisit itse säädeltyä sen askeleen pituuden.

Estevalmennus, valmentaja Viiwy
Udelman ja sinun alkulämmitelyt sujuivat hyvin, teitte ravissa ja laukassa voltteja sekä paljon siirtymisiä ja pydähdyksiä. Udelma näytti hyvältä ja kun olitte lämmitelleet, tein teille pienen jumppasarjan, n. 80 cm korkeita ristikoita viisi peräkkäin. Udelman askel alkoi selvästi pidemtymään ja vauhti kiihtymään. Esteet asettelin ensiksi raviin sopiviksi, joten menitte sarjaa ravissa. Sinun täytyy ohjata enemmän udelmaa keskelle estettä ja laskea askeleet ensimmäiselle esteelle. Vauhti ei Udelma kyllä kesken lopu, joten hirveää kannustusta esteiden välissä ei tarvita. Muutamien kertojen jälkeen siirsin esteiden välit laukkaan sopiviksi. Muista pitää ohjastuntuma, muuten sinulla on loistava esteistunta. Päätin jatkaa samaa teemaa, mutta nostin esteet 110 cm korkeudelle ja tein niistä kaksi kahden esteen sarjaa molemmille pääty-ympyröille, niin, että toinen sarjoista oli keskellä kenttää ja toinen lyhyensivun keskellä. Halusin ensin nähdä, kuinka hyppy sujuu yhdellä ympyrällä. Ohjasit Udelman suoraan laukakkaan ja kohti ensimmäistä estettä. Udelma meni todella kauniisti yli molemmista, eikä sinunkaan tuntumassasi ollut enää korjattavaa. Seuraavaksi annoin ohjeeksi vaihtaa laukkaa esteellä ja mennä perään toinen sarja lyhyeltä sivulta. Laukan vaihtaminen tuntui aluksi hankalalta. Selvennä hevoselle jo viimeisellä esteellä katseellasi mihin olette menossa ja anna avut jo esteellä, jotta hevonen on valmis kääntymään. Vaikka kenttä olikin iso, silti sai tehdä tiukan käännöksen. Loppuverryttelyt otitte puomeilla ravissa. Hienoa yhteistyötä!

Estevalmennus, valmentaja Stina
"Raikas syysaamu, tuuli puhaltaa ja se on kuljettanut kentälle hieman lehtiä, mutta se ei meitä haittaa. Tänään treenaamme Udelmalla vähän kaarteiden ratsastusta. Ratsukko saa lämmitellä sillä aikaa kun laitan vähän esteitä. Laitan ristikon ja pystyn kaarevalle uralle niin, että sen voi tulla joko viidellä tai kuudella askeleella. Riippuen kaarteesta ja laukan temmosta. Lisäksi asetan syrjemmälle kaksi ristikkoa 90 asteen kulmaan toisiinsa nähden ihan lähekkäin. Aloitetaan hyppääminen ensin vain ristikolla, jolta jatketaan suoraan. Korkeus on ensin 50cm, mutta siitä korotetaan reiluilla harppauksilla yli metriin. Pystyn kanssa toimitaan samalla tavalla, mutta tullaan vain eri suunnalta. Esteet on molemmat nyt korotettu 110cm ja vaihdettu pystyiksi. Ruvetaan tulemaan pystyjä molemmista suunnista kaarevalla uralla. Udelmalla ei ole esteiden korkeuden kanssa mitään ongelmia se hyppää reilusti yli potkaisten kunnolla taakse varmisten täten, että ei osu takajaloilla puomeihin. Enempi ongelmia on askelten väliin sovittamisesta. Useamman kerran tultua ja vaihdeltua kaaren koko sekä laukan tempoa saadaan askeleetkin sopimaan kohdalleen. Loivat kaaret alkavat sujumaan. Siirrytään jyrkkiin kaarteisiin. Kaksi ristikkoa, jotka asetin syrjemmälle ovat 60cm korkeudessa. Udelmalla riittää kyllä kapasiteettia reilusti isompiin esteisiin, mutta tässä harjoituksessa ei kaivata suuria esteitä. Ristikot hypätään kahdeksikkona. Ensin tullaan isommilla kaarilla, n. 15-20m "ympyröillä". Tullaan vain pari kertaa ja katsotaan kuinka sujuu. Udelmalla on vauhtia aika reilusti, mutta se selviytyy kaarista hyvin. Lyhennetään kaarta ja hidastetaan laukan tempoa. Udelma hyppää nämä esteet pieniltä volteiltakin. Korotetaan esteet 80cm ja laajennetaan kaari takaisin 15m. Laukan tempo tahtoo rikkoutua välillä, mutta Udelma menee silti esteistä yli. Lopetetaan tähän. Loppuveryttely eteen alas. Kiitos ja kumarrus."

Estevalmennus, valmentaja Kaneli
Iso, siro kimotamma tuijotteli minua kun astelin maneesiin lumisena aamuna. Pienen pakkasen takia toppatakit ja tumput hankaloittivat esteiden siirtämistä ja ääneni ei ihan kantanut aina korviisi. Verkassa sait luvan tehdä eilaisia kurveja ja kuvioita, joilla sitten taivuteltiin kylkiä. Suuri vesimatto velloi esteen alla, jonka kiersitte pääty-ympyrällä ja udelma loi siihen merkitseviä katseita. Ihan teidän kiusaksenne olin raahannut sen maneesiin, olit nimittäin puhelimessa paljastanut, että vesi on tammasi pahin vihollinen. Mielettömän korkeilla pompuilla tamma ylitti ensimmäiset verkkaesteet! Seuraavilla kerroilla, jolloin este oli jo hieman korkeampi, tamma väläytteli vielä hyppykapasiteettiaan, mutta nyt näkyi myös sitä haettua koko kehon käyttöä. Jalatkin nousivat hypyissä hurjan ylös. Verkkaesteiden jälkeen siirryttiin hyppäämään yhtä okseria, joka oli korkeudella 120cm. Tamma ei epäröinyt ollenkaan, vaan hyppäsi varmasti yli esteen. tämän jälkeen siirrryttiin hyppäämään vesimattoa. Tamma sai eka kävellä monta kertaa sen ohi, ja sen jälkeen sama tehtiin ravissa. Lähemmän tutusmisen jälkeen tulitte pari kertaa sen yli. Ensimmöisellä kerralla tamma astui ponnistaessa vesimattoon, ja hienona leidinä sitten hyppäsi esteen yli oikein jättiloikalla. Eihän sitä rinsessan kaviot saa kastua. Tulitte vielä kerran saman esteen, ja tällä kertaa Udelma ponnisti hiukan aikaisemmin, mutta venytti itseään esteen päällä sen verran, että kaviot eivät kastuneet.

Estevalmennus, valmentaja Ficena
Frida ja Udelma lämmittelivät ravissa estevalmennusta varten kun saavuin valmentamaan. Ratsukon meno näytti hyvältä, vaikka välillä Udelma meinasi lähteä laukkaan itsestään. Neuvoin Fridaa antamaan sille selvät ja määrätietoiset avut. Tamma ei näyttänyt pistävän pahakseen, vaikka joutuikin aluksi työskentelemään ravissa paljon, kun olin laittanut ratsukolle puomit, jotta se saataisiin se nostelemaan paremmin jalkojaan. Samalla kun ratsukko laukkasi, rakensin kolmen esteen sarjan, esteet olivat korkeuksiltaan 90cm, 100cm ja 110cm. Laukassa Udelma näytti olevan kuuma, mutta totteli hyvin ratsastajan apuja, eikä laittanut vastaan. Pyysin ratsukkoa tulemaan sarjan laukassa. Frida sai ohjattua hyvän tien ja hypyt olivat hyviä. Seuraavilla hypyillä Frida jäi hieman jälkeen hypyissä ja jäi roikkumaan ohjiin, joten Udelma kielsi viimeisen esteen. Ratsukko yritti uudelleen ja ratsastajakin pääsi mukaan. Korotin kaikkia esteitä kymmenellä sentillä ja Udelma vain innostui. Nyt Frida joutui pidättämään sitä enemmän, ettei se rynni täysillä esteistä yli. Hypyt sujuivat hyvin ja muutin esteet vielä niin, että viimeinen este ei ollutkaan muiden perässä vaan välissä oli tiukka käännös. Udelma oli hieman hukassa tiukassa käännöksessä ja hyppy paikka oli hieman huono, mutta viimeinenkin este ylitettiin. Seuraavalla kerralla Frida sai Udelman kääntymään paremmin ja hyppy onnistui paremmin. Pyysin ratsukkoa loppu lämmittelemään itsenäisesti.

Kouluvalmennus, valmentaja Anniina
Pirteän ja vauhdikkaan alkulämmittelyn jälkeen siirryimme harjoittelemaan avo- ja sulkutaivutuksia. Udelma oli vaikuttanut hieman jännittyneeltä ja jäykältä alkutunnista, johtuen ehkä sen painoituslajista. Ehkä se kuvitteli pääsevänsä estetunnille? Tamma näytti kuitenkin rauhoittuvan kouluväännön pariin alkukankeuden jälkeen. Muutamien taivutuksien jälkeen Udelma oli kuin eri hevonen - se liikkui taianomaisen pehmeästi ja sulavasti eteenpäin kuin vanha koulukonkari. Tamma vaikutti nauttivansa päästessään näyttämään kyntensä myös koulukiemuroiden parissa esteiden sijasta. Käskin ratsastajaa tekemään vähemmän ja antamaan hevosen pärjätä aina välillä omillaan. Jos hevonen liikkuu hyvin, voi ratsastajakin rentoutua aina välillä. Välihuilin jälkeen jatkoimme taivutuksia laukassa. Udelma näytti laukkaavan hieman etupainoisesti alussa, mutta useiden avotaivutuspätkien jälkeen ratsastaja sai sen lavat ylös, ja sulkutaivutksien myötä hevonen otti myös takapään alleen. Kehotin ratsastamaan yhä kevyemmällä ja kevyemmällä kädellä ja tunnustelemaan, kuinka vähän täytyy loppujenlopuksi tehdä, jotta saa hevosen liikkumaan nätisti. Lopuksi ratsukko jäi uralle laukkaamaan rennosti, jolloin annoin ratsastajalle luvan siirtyä raviin ja loppuverryttelyn pariin. Ratsastaja taputti Udelmaa kaulalle tyytyväisen näköisenä. "Vai muka esteratsu...".

Estevalmennus, valmentajana Suvi
Udelma ja Frida saivat verrytellä tehden paljon siirtymisiä. Kehotin ratsastajaa varmistamaan että Udelma lähtee aina heti reippaasti liikkeelle ja on muutenkin täsmällinen. Ratsukon meno näytti oikein hyvältä! Olin rakentanut kentälle kaksoissarjan ja kolmoissarjan. Ratsukko sai ensin hypätä muutaman yksittäisen esteen ja tämän jälkeen siirryttiin hiomaan sarjoja. Udelma hyppäsi rohkeasti, mutta kolmossarjalla vauhti meinasi hiipua viimeiselle esteelle ja väliin ei tullut riittävän pitkää askelta. Hevonen kuitenkin yritti hyvin ja muutaman yrityksen jälkeen vauhti riitti hyvin loppuun asti. Hevonen tuntui itsekkin huomaavan ongelman ja pyrki itse sitä toistoissa korjaamaan. Kaksoisarjan hyppääminen puolestaan sujui alusta asti loistavasti joten sitä ei tarvinnut montaa kertaa hioa. Loppuun ratsukko sai hypätä vielä muutaman yksittäisen okserin pitkillä lähestymisillä. Udelma meinasi hieman kiemurrella lähestymisissä, mutta Frida korjasi tilanteen hyvin. Loppuverryttely ratsukko suoritti itsenäisesti. Ratsukko on selvsti treenannut yhdessä paljon, yhteistyö sujui loistavasti. Loppuun oli pakko kehua ratsukon upeita hyppyjä kaksoissarjalla!

Kilpailukalenteri

sijoituksi 74kpl
16.06.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 4/30
18.06.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 3/30
16.06.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/40
19.06.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/50
19.06.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/50
14.07.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/100
29.07.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/30
19.07.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 3/50
21.07.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 3/50
23.07.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/50
03.08.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/30
05.08.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 3/30
09.08.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/30
01.08.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/60
15.08.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/30
01.08.2010 - kutsu - ERJ - 140cm - 3/40
03.08.2010 - kutsu - ERJ - 140cm - 6/40
26.08.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/30
28.08.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 3/30
17.08.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 4/40
22.08.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 6/60
22.08.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 5/36
01.10.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/24
04.10.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 5/40
22.10.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/60
23.10.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/40
24.10.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 3/40
26.10.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 4/40
11.11.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 3/50
26.09.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/24
28.09.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 3/24
29.09.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 4/24
27.09.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/44
30.10.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 3/30
02.11.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/30
30.10.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 4/30
31.10.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/30
02.11.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 4/30
28.10.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/30
01.11.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 3/30
05.11.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/30
16.11.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/50
25.11.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/30
14.11.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/40
16.11.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/40
17.11.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/40
18.11.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 5/40
21.11.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/60
22.11.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 6/60
25.11.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/40
21.11.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 5/50
22.11.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/50
21.11.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 4/50
22.11.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 6/50
22.11.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 5/48
26.11.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/48
23.11.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 3/36
24.11.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 6/36
25.11.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 5/36
26.11.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 3/41
03.11.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 3/16
06.11.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/17
28.12.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 4/42
30.12.2011 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/40
20.01.2012 - kutsu - ERJ - 140cm - 3/40
23.01.2012 - kutsu - ERJ - 140cm - 1/40
30.01.2012 - kutsu - ERJ - 140cm - 5/40
06.02.2012 - kutsu - ERJ - 140cm - 5/62
01.03.2012 - kutsu - ERJ - 140cm - 2/53
27.02.2012 - kutsu - ERJ - 140cm - 5/50
29.02.2012 - kutsu - ERJ - 140cm - 4/50
30.04.2012 - kutsu - ERJ CUP - 140cm - 13/159
30.04.2013 - kutsu - ERJ CUP - 140cm - 5/186
30.06.2013 - kutsu - ERJ CUP - 140cm - 9/134

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!