Phaeton W, kuollut 13.05.2017

           
© Roshoeve
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Phaeton W, "Toni" Syntynyt: 05.06.2012 (24v.) 3v 05.12.2012
Rek.nro: VH14-021-0015 Rotu & sukupuoli: Trakehner & Ori
Säkäkorkeus: 172cm Väritys: Punaruunikko
Kasvattaja: Emilia Gaul Omistaja: Frida, VRL-05826, Faconde
Painotuslaji: Esteratsastus Koulutustaso: ko:HeA, re:160cm

Meriitit

Palkittu maaliskuun ERJ tilaisuudessa ERJ-II palkinnolla pistein 8,5+41+14+20+15=98,5p.
Palkittu toukokuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 25(17+8)-25(13+12)-17-16-4=87p.

Luonnekuvaus

Phaeton W tunnetaan tutummin kutsumanimellä Toni. Tämä reipas ja rohkea trakehner ori ei ole lainkaan kelju. Toni painottuu pääasiassa esteratsastukseen, mutta tarpeen vaatiessa löytyy massiiviset ja näyttävät koululiikkeetkin tämän orin jaloista. Toni on lempeä ja kuuliainen, sekä erityisen uskalias. Ori ei kaihda maastossa vastaan tulevaa puimuria tai kuorma-autoa, eikä hätkähdä jos maastolenkillä postilaatikot ovat vaihtaneet väriä. Toni kuuntelee hyvin ratsastajan ohjeita ja yrittää pyrkiä mahdollisimman monipuolisesti näitä toiveita täyttämään.

Ratsastaessa Tonin rohkeus on hyvinkin palkitsevaa. Tonille ei tuota ongelmaa vesieste tai korkeampi trippeli, reipas ja rohkea ori poika ponnistaa paikasta kuin paikasta esteen yli ja tuo voitot kotiin tai yleensä vähintäänkin jonkinlaisen hyvän sijoituksen. Tonin käynti on kevyttä ja eteenpäin vievää, ravi pyörii hyvin, eikä tältä puutu kapasiteettia lisätä tai vähentää ravin tempoa. Raviaskel hipoo maata, mutta silti hiekanjyvät saavat pysyä maassa, eikä hiekka pöllyä jalkojen mukana. Laukka orilta nousee hyvin ja puhtaasti. Laukka on välillä aavistuksen irtonaista, mutta ratsastajan opastuksella laukka muodostuu hyväksi. Esteitä hypätessä Toni ponnistaa aina sopivasta kohtaa esteitä ja hyppy tyyli on puomia hipova, muttei kuitenkaan pääsääntöisesti pudota estettä. Hypyt ovat kaarevia, mutta vähällä ilmavaralla, ori on aavistuksen laiska, eikä näin ollen pompi puoltametriä yli esteen vaan juuri ja juuri esteen ylitse.

Hoitaessa orilta löytyy välillä ärhäkkäkin puoli. Toni ei siedä lainkaan mm. karhealla harjalla harjaamista vatsan tai jalkojen välistä, korvat ainakin ori laitta luimuun. Paha Toni ei ole mutta hyvinkin määrätietoinen, jos oria jokin asia haittaa näyttää tämä mielipiteensä selkeästi eikä jätä mitään arvuuttelun varaan. Muuten täysin toimiva ja helppo ori poika, jonka kanssa yhteistyö on saumatonta
C: jjens.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Phantom
ko, recm, sk.cm,
ii. Syncopation
ko, recm, sk.cm,
iii. Prymosevm
ko, recm, sk.cm,
iie. Veronigueevm
ko, recm, sk.cm,
ie. Mareng
ko, recm, sk.cm,
iei. Pavaneevm
ko, recm, sk.cm,
iee. Bianco evm
ko, recm, sk.cm,
e. Adéle
ko, recm, sk.cm,
ei. Streaker
ko, recm, sk.cm,
eii. Remingtonevm
ko, recm, sk.cm,
eie. Savannahevm
ko, recm, sk.cm,
ee. Adeline
ko, recm, sk.cm,
eei. Reflexionevm
ko, recm, sk.cm,
eee. Andale evm
ko, recm, sk.cm,

Isä Phantom on tummanruunikko, 172cm korkea trakehner-ori, jonka painotuslajina toimii esteratsastus. Tämä ori onkin kerännyt nimiinsä melkoisen menestyksen ja siksi sitä ihastellaankin hyvin monessa eri maassa, varsinkin esteratsastuspiireissä. Phantom on myös todella kysytty jalostukseen, varsinkin niiden kasvattajien keskuudessa, jotka kasvattavat esteratsuja. Tällä hetkellä Phantomin nimissä on yhteensä neljäkymmentä varsaa, jotka kaikki asuvat eri puolilla Eurooppaa ilahduttamassa omistajiaan ja jos se yhtään riippuu orin omistajasta, niin lisääkin varsoja on tulossa vielä ennen kuin aika jättää Phantomista. Tämä herra on kerennyt käymään myös trakehnerien kantakirjaustilaisuudessa saaden sieltä toisen palkinnon.
Isänemä Mareng oli tummanruunikko, 170cm korkea trakehner-tamma, joka kisasi hyvin satunnaisesti estekisoissa, mutta sitäkin useammin näyttelyissä. Näyttelyistä Mareng saikin erittäin hyviä arvosteluita ja se sijoittui BIS-kehässä noin kahdessa kolmesta näyttelystä johon otti osaa. Tuli estekisoissakin ihan kohtuullista menestystä, vaikka se ei ollutkaan niin hyvää kuin mitä täysin estepainotteisesta suvusta syntyneeltä tammalta olisi voinut odottaa. Vaikka sijoituksia ei estekisoissa tullutkaan järin paljoa, kyseltiin Marengia silti jalostukseen sen suvun vuoksi ja jälkeläisiä tälle tammalle syntyikin yhteensä neljä kappaletta.
Isänisä Syncopation oli ruunikko, 171cm korkea trakehner-ori, joka kilpaili säännöllisesti sekä kenttä-, että esteratsastuskisoissa. Molemmissa lajeissa tuli menestystä kerättyä ihan kivasti ja siksi Syncopationin omistaja olikin ehdottoman ylpeä hevosestaan. Jossain vaiheessa tuo ylpeys vain pääsi niin sanotusti karkaamaan käsistä ja Syncopationia tarjottiin jalostukseen lähes tulkoon liikaa ja jälkeläisiä syntyikin yhteensä satayksi kappaletta orin 26-vuotta kestäneen elämän aikana. Syncopationin omistaja ei tuota määrää kumminkaan pitänyt edes liikana, vaan oli vain onnellinen että hänen orinsa nimi tulee pysymään kauan trakehnereiden sukutauluissa.

Emä Adéle on punaruunikko, esteratsastuspainotteinen, 169cm korkea trakehner-tamma joka on virallisesti nyt jo jäänyt eläkkeelle kisauraltaan, mutta jota tavataan silti edelleen satunnaisesti pienissä seurakisoissa. Adéle menestyi jo hyvin nuorena ratsuna estekisoissa niin hyvin, että ansaitsi nimiinsä esteratsastusjaoksen laatuarvostelun ensimäisen palkinnon jo 9-vuotiaana ja siihen oli ehdottomasti suurin syy tamman erinomainen kisamenestys. Jälkeläisiä Adéle on nimittäin saanut elämänsä aikana ainoastaan kolme kappaletta ja ne kaikki syntyivät vasta tuon esteratsastusjaoksen laatuarvostelun jälkeen ja sen jälkeen kun Adéle oli saatu kantakirjattua toisella palkinnolla.
Emänisä Streaker oli tummanpunaruunikko, 170cm korkea trakehner-ori, joka kilpaili satunnaisella menestyksellä esteratsastuskisoissa siihen saakka, kunnes jäi kisaeläkkeelle 21-vuoden iässä ja siirtyi sen jälkeen kokopäiväiseksi jalostusoriksi. Menestystä Streaker kerkesi kumminkin saamaan nimilleen reippaasti ennen jalostusoriksi siirtymistä ja herra ansaitsikin nimiinsä esteratsastusjaoksen laatuarvostelun ensimäisen palkinnon, sekä trakehnerien laatuarvostelusta ensimäisen palkinnon. Juuri tuon mahtavan menestyksen vuoksi Streakeria kyseltiinkin jalostukseen ympäri Eurooppaa ja jälkeläisiä se kerkesikin saamaan 8-vuotta kestäneen jalostusorin uransa aikana yhteensä neljäkymmentäkaksi kappaletta.
Emänemä Adeline oli punaruunikko, 165cm korkea trakehner-tamma, joka oli virallisesti yleispainotteinen kisahevonen, mutta jolla kisattiin selkeästi eniten esteratsastuksen saralla. Adeline pärjäsikin todella hyvin lähes tulkoon jokaisessa lajissa, jota sen kanssa kokeiltiin joten Adeline palkittiin sekä esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa, että kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa toisella palkinnolla. Myös trakehnereiden kantakirjauksessa tuli menestystä hankittua kolmannen palkinnon verran.
C: *lumienkuli*

Syntynyt Varsan tiedot Emä Omistaja
02.01.2013 t.Jaquelyn F Jaylyn D VRL-08368
02.06.2013 t. Brigitte Dessa Bardot GER Joe
22.10.2013 o. Trze Carmino Carmel Diethelm Stables
15.07.2014 t. Pocahontas Fiia Meela
16.08.2014 t. Wonderlust LM Wannabe Vampire Kosmonautti
24.04.2014 o. Reflect F Killdream QK Melba
15.10.2015 t. CENS Natasha Lil Darling Sussu
.

Päiväkirja & valmennukset

Estevalmennus, valmentajana Marja
Te olittekin jo hyvää vauhtia verkkailemassa Tonin kanssa. Heti alkuun huomasin, että orisi oli varsin kuuma, mutta hyppykykyäkin sillä tuntui riittävän. Alkuun laitoin teidät harjoittelemaan kolmen kavaletin avulla. Vaikka Tonilla ilmeisesti oli intoa, sait sitä koottua hyvin, eikä kavalettiharjoitukset tuottaneet teille vaikeuksia. Valmennuksen jatkeeksi laitoinkin teidät tulemaan pysty-okseri linjaa. Toni tuppasi kuumumaan erityisesti esteiden välissä, joten muista jatkossa pitää kätesi tarpeeksi alhaalla, vaikka ratsusi tuntuisi lähtevän alta. Lisäsit ja vähensit askeleita taitavasti, ja se taisikin olla teidän parhaita puolianne. Vaikka esteet suurenivatkin jopa 130cm:riin, ei teidän suorituksessanne muuttuneet yhtään huonompaan suuntaan. Lopuksi tulitte vielä pienen radan pätkän, joka meni suht. hyvin muutamaa pudotusta ja kenguruloikkaa lukuunottamatta. Teidän suhteen mulla ei juuri olekkaan mitään pahaa sanottavaa, olette loistava pari! :-)

Estevalmennus, valmentajana weem
Tänään Tonin kanssa haettiin erityisesti hyviä lähestymisiä esteille. Sanoit, että Toni kyllä hyppää paikasta kuin paikasta, mutta kyllä lähestymistreeni ja rytmin hiominen kuulosti hyvältä. Alkuverryttelyssä saitkin hakea Toniin vähän herkkyyttä, tehden jopa vähän pohkeenväistöä ja muutamia laukanvaihtoja. Verryttelyesteeksi tein pystyn, jonka korkeudeksi ensimmäisiin hyppyihin asetin 90cm ja siitä sitten verryttelyn edetessä vähän korotin reiluun metriin saakka. Estekorkeutta ei tänään nostettaisi orin maksimiin saakka, jotta saataisiin tasapainon sijaan keskittyä siihen esteelle tulemiseen. Maapuomi jo verryttelyesteillä auttoi sinua ja hevosta hakemaan hyvää paikkaa hyvältä etäisyydeltä esteelle, enkä ottanut sitä pois varsinaisissakaan harjoituksissa. Alkuverryttelyn jälkeen saitte tulla kolmen esteen "rataa": ensin pysty pitkällä sivulla, siitä kaarevasti keskellä olevalle pystylle ja suunnan muutoksen kautta lävistäjälle olevalle pystylle. Käskin sinun laskea askeleita ääneen kuin koulutyttöä konsanaan, uskoakseni se auttoi sinua hahmottamaan rytmiänne ja saitkin parannettua lähestymisiä. Pysyit itse hyvin rauhallisena ja rentona, ja se auttoi Toniakin luottamaan ja tekemään hyviä, pyöreitä hyppyjä. Loppuun saitte tulle vielä muutaman 150cm korkean esteen, ihan vain jumpan kannalta.

Estevalmennus, valmentajana Norpatar
Ratsukko verrytteli irtonaisella ravilla maneesissa pyörien esteiden ympärillä. Ori ei juurikaan vilkuillut esteitä lähinnä katseli kiinnostuneena ja halukkaana alkaa hyppäämään. Teimme ensin hiukan laukan työstöä, jotta laukan kapasiteetti saataisiin käyttöön. Toni ei vastustellut ratsastajan apuja, mutta vastasi niihin viiveellä ja vieläpä laiskasti. Tehostimme apuja kannuksen ja raipan avulla. Eri ei yli reagoinut vieläkään, mutta siihen saatiin jo hiukan terävyyttä. Esteverryttelyn alkuun otimme yksittäistä ristikkoa, jossa teimme lähestymisharjoitusta mahdollisimman lähelle tuotuna. Valmennuksen aikana kävimme läpi erilaisia lähestymisiä ja teiden ratsastusta. Myös laukan sujuvuuteen kiinnitimme etenkin sarjoilla huomiota. Toni jäi aavistuksen hitaaksi sarjojen väleissä, kuin jääden odottamaan ratsastajaltaan apua. Kehotin ohjeistamaan oria ripeämpään toimintaan ja omaan ajatteluun, eihän siitä tule mitään, jos se on autettava yli kaikista sarjoista. Valmennus päättyi eteen alas ratsastukseen laukassa. Ratsukko lähti keventelemään loppuraveja maaston puolelle.

Estevalmennus, valmentajana Cery
Toni ei ollut vireimmillään kun se ravasi lämmittelypuomeja. Kaviot kolahti jokaikinen puomien ylittäessä. Ratsastaja teki parhaansa, mutta ei saanut oria liikkumaan juurikaan reippaammin. Niipä alkulämmittelyä jatkettiin ilman puomeja. Ratsastaja ravasi kootusti lyhyet sivut ja pitkällä sivulla nousi itse kevyeen istuntaan ja kannusti Tonin oikein isoon raviin. Ori ei heti keksinyt mistä oli kyse. Toni on iso hevonen joten ravin pitäisi myös tuntua isolta, tämä mielikuva sai ratsastajankin vaatimaan orilta ihan eri tavalla. Kun harjoitusta tarpeeksi tehtiin, Toni todellakin ravasi kuten kokoisensa hevosen kuuluisi. Kun tahti saatiin hyväksi, jatkettiin puomeilla. Toni hieman hidasti aina ennen puomeja, mutta ratsastaja upotti pohkeen aina samantien kiinni ja puomit ylittyi kolisematta. Lopuksi hypättiin rataa johon kuului niin yksittäisiä esteitä kuin sarjojakin.

Estevalmennus, valmentajana VRL-00658
Saavuin suurelle hiekkakentälle, jossa Frida keventeli suurta puoliverioriaan. Navakka tuulenpuuska riepotteli hiuksiani, kun rekisteröin laajaa estevalikoimaamme. Toni liikkui todella energisesti. Kun Frida nosti laukan, ori nakkasikin päänsä alas, kuin aikomuksenaan pukittaa. Frida oli kuitenkin tilanteen tasalla, piti hevosen tiukasti paketissa ja Toni tyytyi vain ravistamaan päätään. Aloitimme tavallisella pystyllä, jolle Frida lähestyi melkoisen pitkässä harjoituslaukassa. Ohjeistin pitämään orin kurissa heti alusta asti, vaikka kyseessä olikin vain pienet lämmittelyhypyt. Lepsuilu kostautuisi kuitenkin myöhemmin. Ratsukko hyppäsi pystyn uudestaan, nyt napakammin ja asenteella. Uskaltauduin jo nostamaan seuraavan kuuden askeleen okserin-pysty suhteutetun välin metriin. Toni hyppäsi okserin suuresti ja otti sen jälkeen nopean spurtin. Frida joutui kääntämään voltille saadakseen orin hallintaan. Määräsin ratsukon lähestymään uudestaan. Kun saimme suhteuten välin hallintaan, vaihdoimme harjoituksen pysty-pysty sarjalle ja suurelle, pitkällä lähestymisellä olevalle okserille. Kun ratsukko oli selvittänyt kaikki esteet kertaalleen, tulimme kaikki viisi estettä ratana. Nostin ne jo 140 sentiin. Nyt Toni oli päästellyt ylimääräiset höyryt ulos, ja alkoi keskittymään tehtäviin paremmin. Kokenut ratsukko otti tehtävän hyvin tosissaan. Frida toi hevosensa esteille hyvin, tarmokkaassa laukassa ja oikeaan paikkaan. Sarjan toisella pystyllä tuli pudotus, joten tulimme lopuksi sen vielä uudestaan. Nostin esteet 150 senttiin harjoituksen vuoksi. Ratsukko suoritti tehtävän puhtaasti ja tyylillä. Tällaista kokenutta ja elegantti ratsukkoa oli todella mukava valmentaa.

Estevalmennus, valmentajana

Kilpailukalenteri

sijoituksia ERJ 79kpl
26.02.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/30
09.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
10.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/30
25.02.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
03.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
21.02.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/30
25.02.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/30
26.02.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/30
01.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/30
11.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 7/50
13.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 6/50
15.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 6/50
20.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/50
21.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/50
01.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
05.03.2013 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
01.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/30
03.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
08.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
08.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
10.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
14.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
15.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
16.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
16.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/50
17.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 7/50
22.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/50
08.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 7/50
12.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 6/50
19.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/50
01.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/30
04.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/30
05.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/30
08.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
15.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
17.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
16.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
18.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
18.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
20.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/30
04.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/30
26.02.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
03.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
08.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/29
14.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
16.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
03.04.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 6/50
15.03.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/40
13.04.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
13.04.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/30
14.04.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
18.04.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
19.04.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/30
08.05.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 3/40
06.05.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/30
10.05.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
11.05.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
15.05.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
18.05.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/30
08.05.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/30
13.05.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/30
07.05.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
07.05.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/30
09.05.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
10.05.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
07.05.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/30
10.05.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
13.05.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
07.05.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
09.05.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
13.05.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
13.05.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/30
07.05.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
09.05.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 1/30
13.05.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
05.05.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 5/30
08.05.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 4/30
11.05.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
13.05.2013 - kutsu - ERJ - 160cm - 2/30
31.01.2015 - kutsu - ERJ CUP - 160cm - 10/181
10.05.2017 - kutsu - NJ - trak orit - 3/6, irtoSERT

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!