Fridan Eräprinsessa

               
© Cherie, CC BY-NC 2.0
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Fridan Eräprinsessa, "Tessa" Syntynyt: 01.07.2018 (4v.) 4v. 01.08.2018
Rek.nro: VH18-018-1587 Rotu & sukupuoli: Suomenhevonen & Tamma
Säkäkorkeus: 153cm Väritys: Tummanruunikko
Kasvattaja: Frida, VRL-05826, Faconde Omistaja: Frida, VRL-05826, Faconde
Painotuslaji: Yleisratsastus Koulutustaso: ko:HeA, re:100cm, vaativa valjakko

Meriitit

Palkittu tammikuun KTK-tilaisuudessa KTK-II palkinnolla pistein 18+18+18+18=72p.

Luonnekuvaus


C:

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Tuohikotti
koHeA, re110cm, sk.150cm, vkko
KTK-II, ERJ-I, KERJ-I, KRJ-I
ii. Rautiaevm
ko, recm, sk.cm,
iii. Kaivasevm
ko, recm, sk.cm,
iie. Tuohivillaevm
ko, recm, sk.cm,
ie. Hyvälempievm
ko, recm, sk.cm,
iei. Kauroevm
ko, recm, sk.cm,
iee. Heilikkievm
ko, recm, sk.cm,
e. Mollamaija
koHeA, re110cm, sk.159cm, vprt
ERJ-II, KRJ-I, VVJ-II, YLA2, SLA-II
ei. Pojun Mottievm
ko, recm, sk.cm,
eii. Juhanievm
ko, recm, sk.cm,
eie. Joosaevm
ko, recm, sk.cm,
ee. Vinskin Ella-Iinaevm
ko, recm, sk.cm,
eei. Ärrän Apassievm
ko, recm, sk.cm,
eee. Kukkaaneevm
ko, recm, sk.cm,

ii. Rautian elämä ei alkanut helpolla mahdollisella tavalla, kun kylmänä maaliskuisena aamuna maailmaan putkahtanut varsa syntyi kuukauden etuajassa, pienenä ja heiveröisenä. Siinä kohtaa ei omistajan päässä paljoa pyörinyt, ensimmäiset viikot menivät varsaa hoitaessa, lääkitessä ja klinikalla ravatessa milloin minkäkin infektion vuoksi, joita keskosvarsa oli altis saamaan, ja saikin muiden edestä. Punarautiasta oria kutsuttiin yksinkertaisesti Rautiaksi, josta talonisäntä aina muisti kyllä muistuttaa orin ollessa vanhempi, etteikö sille jotakin järkevää nimeä ristittäisi vielä. 155-senttinen ori kasvoi ja vahvistui, ja pysyi Rautiana kirjoissa ja kansissakin. Puolivuotiaana ori sairasti keuhkokuumeen, joka oli viedä hengen ja ori vietti viisi vuorokautta Ypäjällä tehohoidossa. Hoidosta maksetut tunnit kuitenkin olivat kirjaimellisesti hintansa arvioisia, sillä ori toipui entiselleen viikossa ja pääsi takaisin laitumelle kaverien joukkoon, vaikkakin joutui alkuun viettämään vielä yöt sisällä emän kanssa. Rautian imetystä jatkettiin emän kanssa vielä kymmenkuiseksi infektioiden vuoksi ja kun koitti vieroituksen aika, ei rohkea pikkuori oikeastaan edes huomannut mamman katoamista, kun neljä leikkikaveria veivät huomion. Hyvätapainen ja kiltti nuori opetettiin ajolle ja emän kavionjälkiä seuraten se kilpaili pääasiassa valjakkoajossa sijoittuen vaativissakin luokissa lopulta. Hyväsukuinen ori oli kisatulostensakin ansiosta kysytty siitoksessa ja sen neljästäkymmenestä varsasta yhtä lukuunottamatta ovat muut olleet käyttöhevosia ja kilpailleet niin ratsastuksen lajeissa kuin valjakossakin sijoittuen.
iii. Kaivas oli hyväluonteinen ja helppo orii, joka kilpaili valjakkoajossa sekä helpoissa koululuokissa. Kaivaksen tasainen ja rauhallinen olemus veti tamman omistajia puoleensa ja se oli suosittu nuoresta pitäen hyvän suvun turvin, vaikka kisatuloksia ei vielä ollutkaan. Rautias ori oli herkkä ratsu, joka tiesi oman arvonsa ja saattoi olla haasteellinen uusia ratsastajia kohtaan, muttei kuitenkaan tehnyt mitään tyhmää koskaan. 159-senttinen ori periytti jälkeläisilleen hyvät lähtökohdat kouluratsuiksi tai valjakkoajoon ja kolmestatoista varsasta kolme on myös rakenteensa puolesta kantakirjattuja kakkospalkinnolle, kuten ori itsekin. Kaikki varsat ovat kilpailleet ainakin jonkun verran elämänsä aikana. Kaivas kuoli omalla laitumellaan salamaniskuun 18-vuotiaana.
iie. Tuohivilla oli komea hopeanruunikko pientamma (140cm), joka kilpaili erittäin hyvin tuloksin kouluratsuna pärjäten myöskin näyttelyurallaan hyvin. Ei se monia näyttelyjä ehtinyt käydä läpi, kun oli jo muotovalioon sertit kerättynä. Tuohi kantakirjattiin II palkinnolle ratsusuunnalle ja se siirtyi kilpailemisen lopetettuaan siitoskäyttöön, josta tammalle jäi jälkeläisiä kuusi, näistä yksi kantakirjattu. Jälkeläiset perivät Tuohen hyvistä ominaisuuksista askeleet ja kevyen rakenteen, joka oli kuin tehty myös esteille, joita osa kilpaili koulun lisäksi. Tuohen suvusta löytyy myös valjakkohevosia, jonka vuoksi osa varsoista päätyi kilpailemaan kolmea tai neljää lajia, mikäli niillä riitti rahkeita myös kenttäratsastukseen. Koulutustasoltaan tamma oli huippuluokkaa ja nopeaoppinen, mutta suomenhevosten sääntöjen vuoksi pääsi kilpailemaan vain vaativa B - tasolla.
ie. Hyvälempi oli kaunisrunkoinen pienehkö (150cm) tamma, joka peri voikon värin emältään. Lempi oli tuttu näky näyttelyissä ja erittäin mukavaluonteinen tamma hyvällä työmotivaatiolla varustettuna. Lempi kilpaili ratsastuslajien lisäksi myös näyttelyissä showluokissa sijoittuen usein pääkehään. Siitokseen tamma siirtyi jo nuorella iällä, jonka vuoksi se ei ihan hirveän laajaa kilpauraa ennättänyt tehdä, mutta sijoittui kyllä parinkymmenen sijoituksen verran sekä esteillä että koulussa 80cm luokissa. Tammalle jäi pitkän siitosuran ansiosta peräti yksitoista varsaa, jotka perivät emänsä kokoa ja ulkonäköä, itse asiassa ellen väärin muista ovat kaikki jälkeläiset voikkoja. Orijälkeläiset olivat luonteeltaan hieman kipakempia, mikä hieman rajasi niiden astutushalukkuutta.
iei. Kauro oli erittäin paljon rakenteeltaan ainoan jälkeläisensä kaltainen, vaikka olikin väriltään rautias. 153-senttinen ori omasi temperamenttisen luonnon ja eteni tarmokkaasti urallaan valjakkohevosena oppien nopeasti. Kauro kilpaili valjakkoajon lisäksi myös ratsastuslajeissa, mutta pärjäsi paremmin esteillä kuin koulussa, mikä oli yllättävää valjakkopainotuksen silmällä pitäen. Kauro oli varma suorittaja radalla, joka teki rohkeasti kaikissa lajeissa sen mitä pyydettiin, eikä arkaillut rohkeitakaan valintoja valjakkomaratonilla ja esteradalla. Koulupuolella orin valttikortti oli hyvä kokoamisaste, jonka ansiosta se teki vaativassa luokassa hyvää tulosta ruusukejahdissa. Pitkän ja monipuolisen kilpailu-uran ja hieman tuntemattomamman sukunsa vuoksi Kaurolta ei jäänyt kuin yksi jälkeläinen, joka tuntui kuitenkin perineen oriin kaikki hyvät ominaisuudet.
iee. Heilikki oli menestyneen suvun vesa, jonka hieno kultainen voikko karvapeite herätti ihastusta niin näyttelyissä kuin kilpakentilläkin. Kivan luonteen tuoman pikantin sävyn lisäksi ei liene ihme, että Heilikin varsat menivät kuin kuumille kiville. Valjakkopainotteisesta suvusta tuleva tamma kun periytti oman painotuksensa lisäksi vahvaliikkeisiä ja esiintymishaluisia jälkeläisiä, jotka kilpailivat koulussakin. 146 senttimetrin kokoon jäänyt pientamma sai kisauran ohessa välivuosina seitsemän voikkoa varsaa, jotka yhtä lukuunottamatta ovat jääneet pienhevosen mittoihin. Hyvärakenteinen tamma toimi ratsuna myös jonkun verran, vaikka kilpailemisessa pääpainona olikin valjakkoajo. Ratsastuslajeissa se ei kuitenkaan koskaan kisannut.
C: Jannica

Emänisä Pojun Motti on 161cm korkea, punarautias, yleisratsastuspainotteinen suomenhevos-ori jolla kilpailtiin aina eläkeikään saakka hyvin ahkerasti sekä este-, että kouluratsastuskilpailuissa. Ori pärjäsikin kisakautensa aikana paremmin kuin kukaan olisi osannut odottaa ja sijoituksia, sekä voittoja kertyi todella suuret määrät. Nyttemmin jo eläkkeellä Pojun Motti nauttii keräämästään menestyksestä ja kiertää satunnaisesti näyttelyissä virikemielessä. Ori on jo kantakirjattu ensimäisellä palkinnolla, sekä palkittu kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa kolmannella palkinnolla. Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu olisi kuulemma jossain vaiheessa suunnitelmissa, kunhan orin omistaja löytää aikatauluihinsa sopivan tilaisuuden.
Emänisänemä Joosa oli 162cm korkea, punarautias esteratsastuspainotteinen suomenhevos-tamma jolla kilpailtiin suhteellisen paljon sen omassa lajissa ja ihan kohtuullisella menestyksellä vieläpä. Suurimpien kisojen suhteen Joosan omistaja oli hieman arka omalla tavallaan ja siksipä tamman kanssa ei käytykkään missään arvostetuimmissa kisoissa, vaan kisat olivat suurimmilta osin pieniä seurakisoja. Tamman hyvän luonteen vuoksi sen jälkeläisiä kyseltiin suurimmilta osin ratsastuskoulukäyttöön ja kaksi viidestä varsasta myytiinkin nimenomaan ratsastuskouluhevosiksi.
Emänisänisä Juhani oli 159cm korkea, punarautias, kouluratsastuspainotteinen suomenhevos-ori jonka liikkeet olivat erittäin kaunista katsottavaa samoin kuin orin oma ulkonäkökin. Juhani oli nimittäin yksi komeimmista, sekä rodunomaisimmista oreista joita monikaan oli ikinä tavannut ja siksi ori palkittiinkin kantakirjaustilaisuudessa ensimmäisellä palkinnolla, sekä täysillä pisteillä jo ensimäisellä yrityksellä. Hyvän menestyksen vuoksi tämän orin omistaja sai melkein hätyytellä tammojen omistajia kimpustaan, sillä Juhanilla astutettavat tammat valittiin äärimmäisen tarkkaan. Jälkeläisiä syntyikin hyvin hillitty määrä orin elinaikana, koska siitä ei tahdottu tehdä massanimeä suomenhevosten sukuun.
Emänemä Vinskin Ella-Iina on 155cm korkea, vaaleanrautias, yleisratsastuspainotteinen suomenhevos-tamma jolla kilpailtiin ennen eläkeikää vähän kaikenlaisissa lajeissa ja jokaisessa lajissa ainakin jollain tavalla menestyen. Läheskään joka kerta ei sijoituksia, saatika voittoja tietenkään tullut, mutta ainakin Ella-Iinan omistaja on edelleenkin tyytyväinen ratsunsa silloiseen menestykseen. Luonteeltaan tamma on aina ollut rauhallinen, sekä kiltti, melkeinpä kuin vanhus. Jopa varsavuosina kaikki ihmettelivät tämän neidin rauhallisuutta ja nuorta ikää ei meinattu millään uskoa. Jälkeläsiä on syntynyt tähän mennessä vain kaksi kappaletta ja enempää tuskin on tulossakaan, vaikka kysyntää löytyisikin vielä todella monelle jälkeläiselle.
Emänemänisä Ärrän Apassi oli 153cm korkea, vaaleanrautias suomenhevos-ori jolla kilpailtiin suhteellisen hyvällä menestyksellä sen painotuslajissa kouluratsastuksessa vaikka ori olikin luonteeltaan äärimmäisen hankala, sekä ilkeä. Totta puhuakseni Ärrän Apassille pärjäsi ainoastaan sen omistaja ja vierailla ihmisillä ei ollut asiaa orin lähellekään. Juurikin tuosta suoraan sanottuna huonosta luonteesta johtuen ori ei saanutkaan elämänsä aikana kuin yhden jälkeläisen, joka ei kaikkien onneksi perinyt isänsä luonnetta.
Emänemänemä Kukkaane oli 157cm korkea, rautias suomenhevos-tamma joka painottui kenttä- ja esteratsastukseen äärimmäisen hyvällä menestyksellä ja erinomaisen hyppykapasiteetin omaavana. Moni hämmästelikin Kukkaasen hyppykapasiteettia sillä se oli parempi kuin monellakaan suomenhevosella ja ei siis ihmekään että sijoituksia, sekä voittoja kertyi lähes jokaisista kisoista joihin tamma osallistui. Juurikin hyppylahjojensa vuoksi tätä neitiä kyseltiin esteratsujen jalostukseen todella paljon ja jälkeläisiä syntyikin sen 25-vuotta kestäneen elämän aikana yhteensä kuusi kappaletta.
C: *lumienkuli*

Syntynyt Varsan nimi Isä Omistaja
15.09.2018 o. Fridan Tohveliprinssi Vähäpellon Voitohvo Ilona
21.09.2018 o. Fridan Espresso Mörkövaaran Lettumaakari Perho
.

Päiväkirja & valmennukset

valmennus, valmentajana

valmennus, valmentajana

Kilpailukalenteri

sijoituksia KRJ 42kpl, ERJ 41kpl, VVJ 41kpl
02.09.2018 - kutsu - KRJ - HeA - 3/30
04.09.2018 - kutsu - KRJ - HeA - 5/30
05.09.2018 - kutsu - KRJ - HeA - 2/30
07.09.2018 - kutsu - KRJ - HeA - 5/30
11.09.2018 - kutsu - KRJ - HeB - 4/50
16.09.2018 - kutsu - KRJ - HeB - 4/50
20.09.2018 - kutsu - KRJ - HeB - 5/50
19.09.2018 - kutsu - KRJ - HeB - 5/40
20.09.2018 - kutsu - KRJ - HeB - 1/40
21.09.2018 - kutsu - KRJ - HeB - 1/40
22.09.2018 - kutsu - KRJ - HeB - 3/40
24.09.2018 - kutsu - KRJ - HeB - 1/40
28.09.2018 - kutsu - KRJ - HeB - 5/40
16.09.2018 - kutsu - KRJ - HeA - 3/40
18.09.2018 - kutsu - KRJ - HeA - 6/40
24.09.2018 - kutsu - KRJ - HeA - 4/40
26.09.2018 - kutsu - KRJ - HeA - 6/40
27.09.2018 - kutsu - KRJ - HeA - 4/40
27.09.2018 - kutsu - KRJ - HeA - 3/40
11.09.2018 - kutsu - KRJ - HeA - 3/30
26.09.2018 - kutsu - KRJ - HeA - 5/40
01.10.2018 - kutsu - KRJ - HeA - 2/40
02.10.2018 - kutsu - KRJ - HeA - 3/40
02.10.2018 - kutsu - KRJ - HeA - 5/40
20.09.2018 - kutsu - KRJ - HeA - 2/50
22.09.2018 - kutsu - KRJ - HeA - 2/50
23.11.2018 - kutsu - KRJ - HeB - 7/50
25.11.2018 - kutsu - KRJ - HeB - 3/50
18.12.2018 - kutsu - KRJ - HeA - 1/40
21.12.2018 - kutsu - KRJ - HeA - 3/40
22.12.2018 - kutsu - KRJ - HeA 3/40
24.12.2018 - kutsu - KRJ - HeA - 5/40
30.11.2018 - kutsu - KRJ CUP - HeB - 20/215
05.01.2019 - kutsu - KRJ - HeA - 5/30
09.01.2019 - kutsu - KRJ - HeA - 4/30
12.01.2019 - kutsu - KRJ - HeA - 2/30
13.01.2019 - kutsu - KRJ - HeA - 4/30
18.01.2019 - kutsu - KRJ - HeA - 1/30
19.01.2019 - kutsu - KRJ - HeA - 5/30
20.01.2019 - kutsu - KRJ - HeA - 2/30
31.01.2019 - kutsu - KRJ CUP - HeB - 15/288
31.03.2019 - kutsu - KRJ CUP - HeB - 20/210
16.09.2018 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/40
18.09.2018 - kutsu - ERJ - 100cm - 2/40
20.09.2018 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/40
23.09.2018 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/40
26.09.2018 - kutsu - ERJ - 100cm - 2/40
28.09.2018 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/40
20.09.2018 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/40
25.09.2018 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/40
26.09.2018 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/40
29.09.2018 - kutsu - ERJ - 100cm - 2/40
04.10.2018 - kutsu - ERJ - 100cm - 6/40
20.09.2018 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/50
22.09.2018 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/50
15.01.2019 - kutsu - ERJ - 100cm - 2/30
16.01.2019 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/30
16.01.2019 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/30
01.02.2019 - kutsu - ERJ - 90cm - 2/30
03.02.2019 - kutsu - ERJ - 90cm - 4/30
04.02.2019 - kutsu - ERJ - 90cm - 4/30
05.02.2019 - kutsu - ERJ - 90cm - 4/30
09.02.2019 - kutsu - ERJ - 90cm - 1/30
13.02.2019 - kutsu - ERJ - 90cm - 4/30
15.02.2019 - kutsu - ERJ - 90cm - 3/30
16.02.2019 - kutsu - ERJ - 90cm - 5/30
16.02.2019 - kutsu - ERJ - 90cm - 2/30
17.01.2019 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/30
17.01.2019 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/29
18.01.2019 - kutsu - ERJ - 100cm - 2/29
20.01.2019 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/30
22.01.2019 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/29
23.01.2019 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/29
26.01.2019 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/29
01.02.2019 - kutsu - ERJ - 90cm - 2/30
03.02.2019 - kutsu - ERJ - 90cm - 4/30
04.02.2019 - kutsu - ERJ - 90cm - 4/30
05.02.2019 - kutsu - ERJ - 90cm - 4/30
09.02.2019 - kutsu - ERJ - 90cm - 1/30
13.02.2019 - kutsu - ERJ - 90cm - 4/30
15.02.2019 - kutsu - ERJ - 90cm - 3/30
16.02.2019 - kutsu - ERJ - 90cm - 5/30
16.02.2019 - kutsu - ERJ - 90cm - 2/30
02.09.2018 - kutsu - VVJ - Vaativa koulukoe yksiköille - 5/46
03.09.2018 - kutsu - VVJ - Vaativa koulukoe yksiköille - 1/46
03.09.2018 - kutsu - VVJ - Vaativa koulukoe yksiköille - 2/44
04.09.2018 - kutsu - VVJ - Vaativa koulukoe yksiköille - 2/46
11.09.2018 - kutsu - VVJ - Vaativa tarkkuuskoe yksilövaljakko - 3/24
12.09.2018 - kutsu - VVJ - Vaativa tarkkuuskoe yksilövaljakko - 1/24
15.09.2018 - kutsu - VVJ - Vaativa kestävyyskoe yksilövaljakko - 1/22
18.09.2018 - kutsu - VVJ - Vaativa tarkkuuskoe yksilövaljakko - 4/24
09.09.2018 - kutsu - VVJ - Noviisi tarkkuuskoe yksilöille - 6/49
13.09.2018 - kutsu - VVJ - Noviisi koulukoe yksilöille - 3/49
22.09.2018 - kutsu - VVJ - Noviisi tarkkuuskoe yksilöille - 5/49
17.09.2018 - kutsu - VVJ - Vaativa koulukoe yksilöille - 5/30
18.09.2018 - kutsu - VVJ - Vaativa tarkkuuskoe yksilöille - 1/30
19.09.2018 - kutsu - VVJ - Vaativa koulukoe yksilöille - 5/30
19.09.2018 - kutsu - VVJ - Vaativa tarkkuuskoe yksilöille - 1/30
22.09.2018 - kutsu - VVJ - Vaativa koulukoe yksilöille - 5/30
24.09.2018 - kutsu - VVJ - Vaativa koulukoe yksilöille - 4/30
27.09.2018 - kutsu - VVJ - Vaativa koulukoe yksilöille - 1/30
12.11.2018 - kutsu - VVJ - Vaativa tarkkuuskoe avoin yksilöille - 3/30
15.11.2018 - kutsu - VVJ - Vaativa koulukoe yksilöille - 3/30
22.11.2018 - kutsu - VVJ - Vaativa tarkkuuskoe yksilöille - 3/30
23.11.2018 - kutsu - VVJ - Vaativa tarkkuuskoe yksilöille - 4/30
26.11.2018 - kutsu - VVJ - Vaativa koulukoe yksilöille - 3/30
30.11.2018 - kutsu - VVJ - Vaativa tarkkuuskoe yksilöille - 4/30
03.11.2018 - kutsu - VVJ - Vaativa koulukoe yksilöille - 3/24
04.11.2018 - kutsu - VVJ - Vaativa tarkkuuskoe yksilöille - 1/24
01.01.2019 - kutsu - KRJ - HeA - 4/50
12.12.2018 - kutsu - VVJ - noviisi tarkkuuskoe yksilöille - 1/30
15.12.2018 - kutsu - VVJ - noviisi tarkkuuskoe yksilöille - 1/30
16.12.2018 - kutsu - VVJ - noviisi tarkkuuskoe yksilöille - 3/30
03.01.2019 - kutsu - VVJ - noviisi koulukoe yksilöille - 5/30
04.01.2019 - kutsu - VVJ - noviisi koulukoe yksilöille - 1/30
05.01.2019 - kutsu - VVJ - noviisi koulukoe yksilöille - 5/30
07.01.2019 - kutsu - VVJ - noviisi koulukoe yksilöille - 3/30
14.01.2019 - kutsu - VVJ - Noviisi kestävyyskoe yksilöille - 5/30
15.01.2019 - kutsu - VVJ - Noviisi koulukoe yksilöille - 2/30
20.01.2019 - kutsu - VVJ - Noviisi kestävyyskoe yksilöille - 3/30
23.01.2019 - kutsu - VVJ - Noviisi kestävyyskoe yksilöille - 4/30
26.01.2019 - kutsu - VVJ - Noviisi koulukoe yksilöille - 5/30
27.01.2019 - kutsu - VVJ - Noviisi kestävyyskoe yksilöille - 3/30
27.01.2019 - kutsu - VVJ - vaativa yksilövaljakko - 2/24
31.01.2019 - kutsu - VVJ - Vaativa yhdistetty yksilövaljakoille - 6/45
20.09.2018 - kutsu - VSN - sh tammat - 2/12, RCH
20.11.2018 - kutsu - NJ - sh tammat - 3/15, irtoSERT
08.12.2018 - kutsu - NJ - sh tammat - 4/12, irtoSERT
06.02.2019 - kutsu - VSN - sh tammat - 3/12, RCH
20.01.2019 - kutsu - NJ - sh tammat - 3/12, irtoSERT
27.01.2019 - kutsu - NJ - sh tammat - 4/12, irtoSERT

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!