Maravillosa

       
© SN.
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Virallinen nimi: Maravillosa, "Roosa" Syntynyt: 24.11.2016 (7v.) 4v. 24.01.2017
Rek.nro: VH17-021-0120 Rotu & sukupuoli: Trakehner & Tamma
Säkäkorkeus: 164cm Väritys: Tummanpunaruunikko
Kasvattaja: Leebrook Stud, leah (VRL-11523) Omistaja: Frida, VRL-05826, Faconde
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: ko:, re:cm

Meriitit

Palkittu elokuun KTK tilaisuudessa KTK-II palkinnolla pistein 17+20+18+17=72p

Luonnekuvaus

Päällisin puolin Mara on tosi kiva hevonen. Ruusulla on kuitenkin aina piikkinsä, ja Maran kohdalla ne ovat ne hetket, jolloin se käyttäytyy kuin mikäkin Tamma. Siirtyminen Tamma-modeen voi tapahtua 0,2 sekunnissa ja yllättää kenet tahansa. Positiivinen puoli on kuitenkin se, että Mara suuttuu, kun sille on aihetta - aihe voi olla toki vain se, että joku harjasi mahan alta väärällä harjalla.
Mara kulkee nätisti riimunnarun päässä, eikä lähde tekemään minkäänlaisia kevätjuhlaliikkeitä, ellei kukaan muukaan niitä tee. Tamman kanssa kannattaa olla sen verran varovainen, jos edellä joku muu reagoi heiluviin roskasäkkeihin, sillä Mara voi kyllä lähteä juttuun mukaan. Karsinaan päästessään ruunikko rauhoittuu, ja hoitaessa se on ihan rauhallinen ja ystävällinen (poislukien mahdolliset Tamma-kohtaukset). Satulan kanssa Mara irvistelee ja yrittää vältellä sen päälle laittamista. Vyötä kiristäessä saa olla taitava väistelemään tamman hampaita, sillä vaikka sitä komentaisi uudelleen ja uudelleen, ei se mitään auta.
Ratsuna Mara on riippuu päivästä -tyyppi. Joskus tamman kanssa saa tapella ja kiistellä kaikesta, jolloin varsinkin ravissa se tahtoisi pitää pään korkeuksissa eikä ainakaan kulkea koottuna. Kun Maralla ei ole jo valmiiksi huonoa asennetta työn tekoa kohtaan, voi asioista päästä yhteisymmärrykseenkin. Parhaimmillaan tamma on kevyt ja herkkä ratsastaa, jolloin se kuuntelee istuntaa ja pohkeita erittäin hyvin. Silloin ei tarvitse ohjaa käyttää niin paljon, mikä taas edesauttaa sitä, ettei se jää kuolaimeen kiinni.
Maastossa Mara on vielä epävarma, mutta meille tulonsa jälkeen se on alkanut jo hieman rentoutua isomman maastoiluporukan seurassa. Yksin sen kanssa ei vielä kannata lähteä pitkiä lenkkejä tekemään, sillä tamma voi ottaa hatkat ja lähteä kohti kotia sopivan tilanteen tullen. Kilpailupaikallakin saa olla varovainen, ettei se epävarmuudessaan ja halussaan nähdä ympäristönsä kunnolla tallaa kenenkään varpaita.
C: VRL-11523

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Santorinievm
ko, recm, sk.168cm, rn
ii. Purgatoryevm
ko, recm, sk.170cm, m
iii. evm
ko, recm, sk.cm,
iie. evm
ko, recm, sk.cm,
ie. Santa Clara evm
ko, recm, sk.163cm, rnkm
iei. evm
ko, recm, sk.cm,
iee. evm
ko, recm, sk.cm,
e. Molins de Reievm
ko, recm, sk.163cm, trn
ei. Renaissanceevm
ko, recm, sk.167cm, mrn
eii. evm
ko, recm, sk.cm,
eie. evm
ko, recm, sk.cm,
ee. Moulin Rougeevm
ko, recm, sk.162cm, rn
eei. evm
ko, recm, sk.cm,
eee. evm
ko, recm, sk.cm,

Sukuselvitys tähän.

Syntynyt Varsan tiedot Isä Omistaja
.

Päiväkirja & valmennukset

Kouluvalmennus 01.06.2019, valmentajana Jannica
Sekalainen seurue oli kokoontunut maneesiin sadekelin vuoksi verryttelemään. Itsenäistä verryttelyä seuratessani siemailin vielä väljähtänyttä kahviani ja totesin ryhmän tarvitsevan reipasta asennetta työntekoon, koska jokainen hevonen laahusti tänään kuin lahna uralla eikä turvaväleistä näkynyt tietoakaan, vaan joukkue oli onnistunut jotenkin kummassa olemaan kaikki samalla pitkällä sivulla jättimäisessä maneesissamme. Ohjeistettuani ryhmä rämää perusasioiden suhteen lähdimme kokeilemaan laukannostoja. Koska en ollut ihan vakuuttunut alkuverkan perusteella ryhmän hallinnasta muut saivat tehdä keskemmällä pysähdyksiä, peruutuksia sekä etuosankäännöksiä ottaessani yhden ratsukon kerrallaan uralle. Laukka nostettiin aina huolellisen kulmanratsastuksen jälkeen, jolloin nuorempien oli helpompaa nostaa laukka. Saitte itse valita oliko se helpompi nostaa käynnistä vai ravista. Muutaman laukannoston jälkeen suunta vaihtui ja sitten otettiin seuraava ratsukko uralle. Laukannostot menivät ihan kohtalaisesti, vaikkakin muutamilla niiden nosto muistuttikin alkuunsa vähän kiitoravista laukkaan ajamista kuin varsinaista laukannostoa. Lopputunnista saitte vielä tehdä omaan tahtiin ympyröitä sekä siirtymisiä käynnin ja ravin välillä muistutellessani jälleen niistä turvaväleistä.

valmennus, valmentajana

Kilpailukalenteri

sijoituksia KRJ kpl
Kilpaillut porrastetuissa KRJ tasolle 3/11

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!