Esittelyä tallistaItse talli on 30 paikkainen, tilava sekä valoisa. Tallista löytyy myös suurempi varsomiskarsina, pesupaikka sekä solarium. Tallissa on myös toimisto, josta löytyy WC ja jokaisen käytössä oleva pesukone sekä satulahuone. Tallin kautta pääsee rakennukseen josta löytyvät purut, lantala sekä hevosten rehut ja heinät. Talli on suunniteltu tarkasti jotta se olis käytännöllinen sekä turvallinen, ihmisille ja etenkin hevosille. Karsinat ovat tilavia, 4mX4m, sekä liukuovella varustettuja. Karsinoissa on varmasti tilaa isommallekkin hevosella ja ne ovat valoisia. Karsinan oveen on kiinnitetty hevosen nimikyltti, josta käy ilmi nimi, suku, ikä sekä tarkka hoito. Karsinan ovessa on myös teline loimille. Jokaisessa karsinassa on vesiautomaatti, ruoka-astia sekä suolakivi. Tammikuussa 2011 valmistui uusi, 20 paikkainen talli. Tästäkin tallista löytyy wc, joss on pesukone tavaroiden pesua varten sekä satulahuone jossa on kuivatushuone loimille.Ulkona on maneesi, kenttä, 3 isompaa laidunta ja 20 pienempää tarhaa. Maneesissa on tilava katsomo, 12 esteen estekalusto ja pieni kahvila josta voi ostaa kahvia ja muuta hyvää. Kooltaan se on 50x80m. Kenttä on kooltaan 40x75m ja siellä on myös estekalusto sekä kouluradan kirjaimet ja aidat.Tallilla on myös kävelytyskone. Se on yleisessä käytössä ja sen saa päälle seinässä olevasta kaukosäätimestä. Kun talli rakennettiin uudelleen, sai se kalustoonsa myös hevostensolariumin. Sen saa päälle halutessaan ja on vapaassa käytössä.
10 isoa laidunta ovat kooltaan 100x150m ja ne on aidattu sähkölangoilla. 10 pienempää laidunta ovat kooltaan 40x50m ja ne on aidattu puu tolpilla. Kesäisin hevoset ovat muutaman kilometrin päässä tallilta sijaitsevalla isommalla laitumella. Näitä isompia laitumia on 10 ja hevoset jaetaan niihin kesäksi sopiviin laumoihin.Maastoja on vaikka kuinka paljon, niin hiekkateitä kuin metsäpolkujakin. Muutaman kilometrin päässä tallista sijaitsee lampi, jossa hevosia voi uittaa. Lammessa ei ole kiviä taikka äkkisyvää joten niitä ei tarvitse pelätä. Tallin läheiselle pellolle on rakennettu maastoesterata. Rata kulkee osittain myös pellon vieressä sijaitsevassa metsässä. Esteet ovat osittain luonnonesteitä, osittain itse rakennettuja. Rataan kuuluu mm. vesieste, ojia sekä tukeista rakennettuja esteitä. Yhdelle tallin pelloista rakennettin hyväpohjainen ravi/laukkarata. Se pidetään kunnossa niin talvisin kuin kesäisinkin.


Päivärutiinit

6.30 Aamuruokinta
8.00 Hevoset tarhaan
11.00 Frida ratsastaa hevosia tarpeen mukaan
16.00 Heiniä tarhaan
18.00 Frida ratsastaa hevosia tarpeen mukaan
21.00 Hevoset sisälle sekä iltaruokinta
22.00 -> Hiljaisuus.

Tallin henkilökunta

Tallin omistaja Frida on 31-vuotias ja tunnistat hänet vaaleasta tukasta sekä vaaleista silmistä. Frida vastaa tallin joka päiväisestä pyörittämisestä kokopäiväisesti. Yllään hänellä on yleensä mustat ratsastushousut sekä beige tallitakki. Hän on luonteeltaan ystävällinen, kärsivällinen ja reilu. Harvoin hänet suuttumaan saa. Tällaisia asioita ovat hevosten laiminlyönti, epäsiisteys sekä kiusaaminen. Jos nämä asiat ovat kunnossa, Fridaa tuskin näkee vihaisena. Hänen perheeseen kuuluu myös hänen Tomi miehensä, heidän tyttärensä Emmi sekä koko tallin eläimet.


Fridan mies Tomi on ammatiltaan rakennusmies. Tomi on 33 vuotias. Tomia eivät pahemmin hevoset kiinnosta, tallityöt häneltä tosin sujuvat. Niissä hän auttaakin kunhan muilta töiltään kerkeää. Kaikki remonttihommat tallissa ja piha-alueella hoitaa Tomi. Tomi on hyvin perillä tallin asioista, joten jos et Fridaa löydä, Tomilta saat aivan varmasti vastauksen.

Fridan tytär Emmi on 14 vuotias ja täysin heppahullu. Emmi auttaa äitiään tallin hoidossa ja sen joka päiväisissä askareissa. Ratsastaa tämä tyttö totisesti osaa ja hän käykin säännöllisesti hevosten kanssa kisoissa. Emmiä ei mikään hätkähdytä ja hän pärjää vaikeampienkin hevosten kanssa. Välillä tyttö keksii mitä tyhmimpiä ideoita ja Frida sekä Tomi saavat sydän kurkussa pelätä että mitähän tästäkin tulee. Pohjimmiltaan tyttö on hyväsydäminen eikä missään tilanteessa vaarantaisi hevosta.


Suvi Siltanen on tallin 22-vuotias talliapulainen. Hänen vastullaan ovat tallitöiden lisäksi tallin koulupainotteisten hevosten kisaaminen ja treenaus. Hän on iloinen, auttavainen sekä kärsivällinen. Niin hevosten kuin ihmistenkin kanssa. Suvi on pyörinyt tallilla vasta vähän aikaa mutta on päässyt hyvin porukkaan mukaan, juurikin luonteensa puolesta. Kaikki pitävät hänestä. Suvi on kisannut koulua vaativalla tasolla asti ja onkin pärjännyt hyvin. Omaa hevosta hänellä ei ole, mutta hän ratsastaa ja kisaa Fridan hevosia.


Rebekka Mäkinen on Fridan pitkäaikainen ystävä. He ovat pyörineet lapsesta saakka samalla tallilla, hoitaen samaa ponia. Kun Frida perusti oman tallin, oli päivänselvää että Rebekka tuli mukaan. Rebekka on tallin estevalmentaja sekä hoitaa muitakin hommia sen ohessa. Rebekka kisaa muutamalla tallin hevosella kun omilta kiireiltään ehtii. Rebekka voi vaikuttaa vähän itserakkaalta sekä ärsyttävältä, tätä 30-vuotias nainen ei kuitenkaan ole. Pohjimmiltaan Rebekka on oikein ystävällinen ja häneltä saa varmasti vastauksen kaikenlaisiin kysymyksiin.Tallityöntekijä Petra kertoo itsestään: Olen n. 175 cm pitkän ja laihan kropan omaava 25 vuotias nainen. Omaan vaaleat keskipitkät hiukset, jotka ovat tallilla melkein aina ponihännällä. Tallilla vaatetyyliini kuuluu hieman "liisuhtavasti" Kingslandin, ja muiden merkkien merkkivaatteita. Olen siis oikea merkkivaate hullu. Perheelläni on aina ollut rahaa, ja siksi hekin ovat aina ostaneet minulle kaiken maailman Kingslandin ja Horzen vaatteita. Olen hoitanut/ratsastanut/toiminut hevosalalla koko ikäni tarkalleen ottaen. Ensimmäisen kerran hevosen selkään pääsin 1 kuukauden ikäisenä. Silloin äitini ja isäni omisti ison farmin pienessä maalaiskylässä. Ensimmäisen hevosen sain kolmivuotiaana, ja silloin hyppäsin jo ensimmäiset esteeni pienellä shetlanninponilla. Kokemusta on siis jo tarkalleen ottaen 24 vuoden ja 11 kuukauden ajalta. Osaan käsitellä niin vilkkaita nuoria hevosia, kuin hieman laiskempia vanhempia hevosia. Kuin myös purevia ja potkivia hevosia ja helppoja hevosia, jotka kävelevät vain vierellä. Olen myös tallimestarina toiminut hevosten parissa vanhalla työpaikkatallillani 5 vuotta. Olen käynyt myös hevosenhoitaja ja ratsastuksenohjaaja koulutuksen.

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!